Venkovní světelný řetězy pro všestranné použití

Venkovní světelný řetězy pro všestranné použití

Světelný řetěz může sloužit pro různé účely: může být použit jako dekorace, nebo osvětlení. Abyste si však skutečně vybrali světelný řetěz, který vám poslouží několik let, je důležité předem získat přehled o tématu. ...

Světelný řetěz může sloužit pro různé účely: může být použit jako dekorace, nebo osvětlení. Abyste si však skutečně vybrali světelný řetěz, který vám poslouží několik let, je důležité předem získat přehled o tématu. Přesně to uděláme v následujících odstavcích.

 

Jak vybrat kvalitní světelný řetěz?

Na mnoha místech se můžeme dočíst, že světelný řetěz je kvalitní, ale co to vlastně znamená? Samotný výrobek je jednoduché konstrukce, takže jeho kvalita se projevuje zejména v použití materiálů. Nejčastější kombinací je PVC a měď, která je při běžném používání naprosto odolná.

 

LED světelné řetězy nahradily dosavadní řetězová světla se žárovkami a nyní s touto technologií fungují téměř všechny produkty. Výhodou je, že se neohřívají a jsou energeticky efektivnější. Podrobný rozbor tohoto tématu naleznete v našem článku s názvem Výhody LED osvětlení.

 

Pokud si koupíte venkovní světelné řetězy, postačuje krytí IP44, což znamená ochranu před stříkající vodou a malými pevnými předměty.

 

Napájení moderních světelných řetězů probíhá přes paralelní obvod, takže pokud jedna žárovka vypadne, neovlivní to činnost ostatních. Důležité je, že výměna žárovky většinou není možná. 230V LED světelné řetězy mají zabudovaný napájecí zdroj, 200 LED světelný řetěz spotřebuje cca. 13 W za hodinu (počítáno s LED o výkonu 0,064 W na žárovku). Pro široký sortiment produktů vyrobených technologii LED navštivte náš eshop!

 

Na co je třeba si dávat pozor při nákupu?

  • Primárním faktorem je, kde chceme světelné řetězy použít. Téměř všechny typy jsou vhodné do interiéru, ale pokud je chcete umístit venku, je důležité zkontrolovat jakou ochranou je samotná žárovka vybavena a zda je její napájecí konektor (nevyberete-li solární produkt) voděodolný.
  • Skoro v každém případě můžete vybrat z barevné, teplé nebo studené bílé barvy.
  • Před nákupem může být důležité vědět, jakou délku potřebujete. To můžete zvolit také podle počtu LED diod.
  • Podle místa a způsobu použití se můžeme rozhodnout pro verzi se solárním nebo síťovým připojením.
  • Pokud potřebujete nyní nebo v budoucnu osvětlit větší plochu, měli byste si vybrat z prodlužovacích, připojitelných světelných řetězů.

 

Použití vnějších světelných řetězů: tipy

Venkovní světelný řetěz má své kouzlo pro každé roční období a každou událost. V létě vytváří působivou atmosféru na terase, v zimě na stěně domu, ale dá se využít k mnoha kreativním ozdobám, například na svatby a akce kotrýkoli den v roce.

 

Středomořská atmosféra v záharadě

Pokud si chcete na terase či balkoně navodit středoroskou atmosféru, nemusíte bydlet na jihu. Několik stromů, barevných květin, ozdob z kamínků a speciální světelný řetěz vyvolávají nezapomenutelnou vzpomínku na letní dovolenou. Voděodolný světelný dekorační řetěz z naší nabídky může být vynikajícím základem tohoto stylu. Řetěz s 15 LED diodami je 14,6 metrů dlouhý, při koupi více kusů dostanete ještě delší řetěz. Bezpečné a odolné kabely můžete zavěsit na zásuvky nebo omotat je kolem trámu. Má krytí IP65, t.j. je plně chráněno proti prachu a nízkotlakovému proudu vody ze všech směrů. Jelikož je odolný kousek, jeho speciální atmosféru si můžete užívat dlouhá léta.

1. obrázek: blog.jennasuedesign.com; pinterest.com/SamfreeStyles; amzn.to

Solární světelné řetězy pro místa bez zásuvky 

Vnější světelné řetězy mohou být v létě stálým doplňkem zahrady. Omotejte je kolem stromů, použijte na terase, ale mají také výborné kreativní využití. Solární zahradní světelný řetěz se 100 LED můžete vybrat v různých velikostech a barvách. Je velmi praktický, jelikož nevyžaduje připojení k síti, takže jej lze umístit kdekoli. Po 6-8 hodinách nabíjení svíí 4-5 hodin. Jelikož počet slunečních hodin je v létě obvykle více, zahalí vaši zahradu do zvláštní atmosféry během celé noci, na podzim a na jaře i po setmění. Díky jejich výborné kvalitě je v zimě ani nemusíte sundávat, počkají si i na jaře, na stále více slunečních paprsků.

Chcete-li změnit i režimy svícení, poznejte solární světelný řetěz z naší nabídky. Obsahuje 100 LED žárovek, díky krytí IP44 chrání před stříkající vodou a malými pevnými předměty. Pomocí funkčního tlačítka si můžete vybrat z 8 různých režimů svícení, jako jsou: automaticky střídavé, vlnící se, nepřetržité svícení, přerušované blikání nebo nepřetržité blikání. Zatímco zahradní světelné řetězy jsou nejvhodnější pro trvalé umístění, řetězy z naší nabídky mohou být speciálním doplňkem pro různé události. Není nutná síťová přípojka, protože využívají energii slunce.

2. obrázek: simplylit.com; glaminati.com; etsy.com

Speciální světelné řetězy pro sváteční období

Po příjemném letním období přebírají externí světelné řetězy v zimě během svátků nový úkol. V posledních letech se po výzdobě bytu stává stále běžnějším, že před vánocemi pokryjeme i vnějšek domu slavnostním osvětlením. Kvůli nedostatku slunečního světla jsou solární svítidla v tomto období méně efektní, proto se vyplatí vybírat mezi variantami se síťovým připojením.

Nejpraktičtější a nejjednodušší je LED řetěz, který můžete kdekoli připevnit, omotat nebo navlékat. Přestože je nelze připojit k jiným druhům, k dispozici jsou různé typy 120, 240, 360 a 480 LED. Kromě osvětlení vchodu, schodiště či plotu lze využít i jako doplněk k různým dekoračním prvkům. Přidejte světlo na ozdobu na dveře, stromy, keře, vložte je do lucerny, způsob využití je omezen pouze vaší fantazií.

 

3. obrázek: @thecottagebythebridge; wayfair.com; pinterest.com/amazingcraftideas

Kromě jednoduchého světelného řetězu existuje několik řešení pro magické venkovní osvětlení. Přestože je světelný závěs 300 LED určen pro vnitřní použití, její účinek stále ovlivňuje vnější prostředí. Umístěný v okně nebo za závěsem vytváří nejen skutečnou sváteční atomosféru v interiéru, ale také na zahradě nebo ulici.

 

4. obrázek: pinterest.com/AKNMSOY; amazon.com; alinda.hu

Světelné řetězy na svatby a události 

Ať je den nebo noc, s dekorativním světelným řetězem nemůžete pokazit žádnou akci. Jednoduchý způsob, jak navodit atmosféru na svatbě, narozeninové párty nebo jakékoli tematické události. Jelikož v tomto případě potřebujeme, aby svítily jen několik hodin, vyplatí se vybrat produkty s připojením do sítě. Výbornou volbou může být LED světelný řetěz, ale podle příležitosti můžeme použít také voděodolný světelný řetěz.

5. obrázek: i.pinimg.com; pinterest.com/rianladeras; basicoutline.com

Doporučujeme také náš článek LED světelný řetěz - Nejlepší vánoční dekorace.

 

Předchozí Zakládání nádherné zahrady krok za krokem
Další Pískoviště: podle čeho si vybrat?