Tvorba svatebních dekorací na vlastní svatbu: levné a krásné řešení

Tvorba svatebních dekorací na vlastní svatbu: levné a krásné řešení

Jeden z nejvíce určujících faktorů svateb je výzdoba, která je zároveň jednou z nejdražších. Ukážeme vám, jak můžete ušetřit na výdajích a navíc vytvořit nádherné dekorace...

Svatební výzdoba je velmi nákladná, dokáže značně snížit již tak vysoké svatební náklady. Na většině těchto věcí ušetříte jen minimum, ale i tak dokážou domácí dekorace výrazně snížit výdaje. V následujících odstavcích vám ukážeme, jaké pomůcky se vyplatí pořídit a jak si můžete doma vytvořit nádherné dekorace.

 

Nákup umělých květin

Umělé květiny se často používají jako svatební dekorace, protože mají mnoho výhod oproti živým květinám. Za prvé, umělé květiny jsou odolné, což vám umožní připravit se předem, aniž byste se museli obávat, že květiny uvadnou. Za druhé, umělé květiny jsou mnohem levnější než živé květiny.

 

Je však důležité poznamenat, že umělé květiny nejsou po chuti každému a neladí s dekorem v určitých stylech nebo tématech. Pokud se však rozhodnete pro umělé květiny, měli byste vybírat kvalitní kousky, které se co nejvíce podobají živým květinám. Velmi přirozeně vypadají například květiny z hedvábí, plastové květiny na takovou akci nepřipadají v úvahu. Pro správný celkový efekt je důležité zejména jejich správné uspořádání, ať už jsou použity jako dekorace na stůl nebo jiné dekorativní prvky.

 

Celkově jsou umělé květiny výbornou alternativou k živým květinám ve svatební výzdobě pro ty, kteří preferují odolnost a nižší cenu. Při pečlivém výběru a odborné montáži je použití hotových umělých květin opravdu dobrým rozhodnutím.

 

Svícny a stolní dekorace 

Pokud jste se již rozhodli pro styl velkého dne – ať už je to romantický, vintage, rustikální, moderní, klasický nebo bohémský – vyberte si prvky výzdoby, které si můžete vyrobit sami, protože to může výrazně snížit náklady na svatbu. S pár výbornými nápady a pár kamarády se šikovnýma rukama snadno vyzdobíte třeba stoly a židle.

 

Svatby inspirované přírodou mohou být opravdu kouzelné s několika dřevěnými kotouči, několika vibrujícími kyticemi a čistými svíčkami.

 

1. obrázek: hallstromhome.com

 

Pro rustikální svatby zvolte jako dekorace stolu plovoucí svíčky a zelené rostliny. K tomu lze použít i vysoké skleněné sklenice bez vzoru, není nutné investovat do svícnů, které následně nevyužijete.

 

2. obrázek: rusticweddingchic.com

Pokud jste snili o elegantních, dlouhých svíčkách uprostřed stolů, seberte od přátel průhledné sklenice na pití. Naplňte ji vodou a vložte do ní kapradí nebo jakýkoli zelený list! Speciální a cenově výhodné řešení, které lze integrovat do mnoha stylů.

 

3. obrázek: digsdigs.com

 

Pokud místo přírodních barev plánujete opravdu zábavnou a neotřelou dekoraci, vybírejte plody, které ladí s barvou květiny a naplňte jimi skleněné vázy nebo sklenice!

4. obrázek: brides.com

 

Ať už budou na svatbě kulaté nebo dlouhé stoly, dekorace stolu by měla být pevná a skládat se z minimálního množství prvků. Přestože bohaté květinové kytice, dlouhé svíčky a různé doplňky vypadají opticky dobře, jakmile se hosté usadí, budou pravděpodobně pouze rušivými prvky stolu. Zkuste pomocí pár jednoduchých a cenově výhodných prvků rozzářit stůl tak, aby odrážel styl a téma svatby!

 

Výsadbové karty

V mnoha případech způsobí vysazovací karty mladému páru bolest hlavy. I v tomto případě se však lze vyhnout vysokým nákladům na tisk pomocí některých nápadných, speciálních řešení.

 

Akrylovým perem si dokonce můžete sami napsat jména na krásné písmenko, které můžete ozdobit technikou máčenou ve zlaté nebo stříbrné barvě.

 

5. obrázek: pinterest.com/kazsimer28

 

Společnosti milující víno často vystavují korek na víno jako dekorativní prvek. Není to náhoda, vypadají skvěle i jako držák na sedadlo. Akrylovým perem napište jména na pár silnějších kousků papíru a poté je zasuňte do otvoru v korku.

 

6. obrázek: littlemisspartyplanner.com

 

Pokud dodržíte zásadu méně je více, měla by i výsadbová karta zůstat čistá, jemná, téměř nepostřehnutelná, přesto účinná. Z kartonu vystřihněte tvary odpovídající tématu svatby, napište na ně jména hostů a připíchněte je na vidličku položenou na prostřeném stole.

 

7. ábra: prettysedaynacar.tumblr.com

 

 

Co se týká židlí

Dekorace na židle jsou skvělým způsobem, jak udělat vaši svatební výzdobu jedinečnou a zvláštní. Dekorace židlí umožňuje hostům pocítit atmosféru a styl svatby, jakmile usednou na svá místa.

 

Nejdůležitější je, aby výzdoba židle ladila s tématem svatby, výběrem barev a celkovou výzdobou. Zde je několik nápadů na dekorace židlí:

 

  • Židle zdobené květinami: Květiny jsou vždy nejoblíbenější dekorací na svatbách, proto můžeme k dekoraci židle použít i živé nebo umělé květiny. Větve, věnce a kytice květin mohou být velmi pěkné, když je položíte na opěradlo nebo područku židle.

8. obrázek: lingsmoment.com

 

  • Židle zdobené saténovými stuhami: Saténové stuhy dodávají židlím jednoduchý, ale elegantní vzhled. Židle mohou být ozdobeny saténovými stuhami ladícími se svatebními barvami, které lze různě svázat, svázat nebo navázat na uzly.

9. obrázek: whimsicalwonderlandweddings.com

  • Židle zdobené světelnými řetězy: Pokud se svatba koná večer, můžeme k dekoraci židlí použít různá světelné řetezy. Strunová světla jsou k dispozici v různých barvách a tvarech a mohou svatební prostor zútulnit.

 

10. obrázek: opensky.com

 

  • Židle zdobené krajkou nebo textilními materiály: Krajka a textilní materiály mohou židlím dodat velmi romantický a elegantní vzhled. Materiály lze připevnit na opěradla nebo područky židlí a posílit tak téma svatby a celkový efekt výzdoby.

11. obrázek: trucsetbricolages.com

 

Možnosti dekorací svatebních židlí jsou téměř nekonečné, takže naše kreativita je omezena pouze naší fantazií. Je však důležité, aby výzdoba židle ladila s celkovou svatební výzdobou a byla pro hosty příjemná a pohodlná.

 

Speciální venkovní svítidla, párty stany, skládací párty stolky a židle vyhledejte v e-shopu Alinda.cz!

Předchozí Grilované pokrmy v zimě a v létě
Další Výhody a použití kineziologického pásku