Venkovní hry pro letní prázdniny: Zábavné a bezpečné nápady

Venkovní hry pro letní prázdniny: Zábavné a bezpečné nápady

Udělejte letní prázdniny nezapomenutelnými a vyzkoušejte některé z našich tipů...

Letní prázdniny jsou pro děti obdobím svobody a nekonečných možností. V této době není nic lepšího než hrát si na čerstvém vzduchu a objevovat krásy přírody. Venkovní hry jsou nejen zábavné, ale také rozvíjejí dětskou kreativitu, koordinaci pohybů a sociální dovednosti. Pro rodiče je však důležité, aby tyto hry byly bezpečné a děti si mohly bezstarostně užívat letní volno. V tomto článku jsme shromáždili zábavné a bezpečné nápady na venkovní hry, které zaručeně zaujmou jak malé, tak velké děti a přispějí k nezapomenutelným letním zážitkům.

 

Zahradní hry

Letní prázdniny jsou skvělou příležitostí pro děti trávit hodně času venku a užívat si čerstvého vzduchu. Může to být doma na zahradě, u prarodičů nebo na různých hřištích. Zde je několik nápadů na venkovní letní hry:

  • Vodní hry: Když je opravdu horko, jsou vodní hry skvělým způsobem, jak děti zabavit. Různé velikosti a tvary vodních pistolí nebo vodních balónků mohou posloužit k pořádání bitev. Můžete také pořídit několik hraček, které zaručeně nikoho nenechají suchého. Raketa ve tvaru vodní hračky stříká vodu všemi směry. Sestavte startovací stanici rakety, jednoduše ji připojte k vodovodnímu kohoutku a pomalu pusťte vodu. Vzniklý tlak způsobí, že raketa se točí a letí do vzduchu, odkud rozprašuje vodu, což osvěží děti během letních veder.

Kültéri, rakéta kilövő vizes játék
Zahradní raketový postřikovač
Speciální cena 309 Kč RRP: Normální cena 379 Kč Aktualní maloobchodní prodejní cena doporučená výrobcem.
Nejprve zkontrolujte

Podobně funguje i naše venkovní vodní hračka ve tvaru kaktusu, kterou stačí připojit k zahradní hadici. Díky tlaku vody začne stříkat vodu ze svých stran, úst a horního rotačního rozstřikovače současně.

kültéri vizes játék
Venkovní vodní hračka, kaktus
Speciální cena 229 Kč RRP: Normální cena 379 Kč Aktualní maloobchodní prodejní cena doporučená výrobcem.
Nejprve zkontrolujte

Fa játszóház homokozóval
Dřevěný hrací domeček se stříškou a pískov...
Speciální cena 3069 Kč RRP: Normální cena 4999 Kč Aktualní maloobchodní prodejní cena doporučená výrobcem.
Nejprve zkontrolujte

Doporučujeme také náš článek Nejlepší zahradní hry pro děti.

Kreativní zahradní hry

V létě je zahrada ideálním místem pro rozvoj dětské kreativity. Zde je několik kreativních zahradních her, které děti budou milovat, aniž by rodiče museli myslet na velké výdaje:

  • Malování na kameny: Sbírejte hladké kameny a malujte je. Nešetřete různými barvami a vzory. Později můžete těmito kameny ozdobit zahradu, ale také mohou sloužit jako skvělá dekorace uvnitř domu.

1. obrázek: pinterest.com/JuliesRocks

 

 

  • Přírodní mozaiky: Sbírejte různobarevné listy, květiny, kameny a vytvořte z nich mozaikový obrázek na zemi nebo na velkém kartonovém listu. Tato hra není jen na jedno použití – pokud bude mít úspěch, můžete ji opakovat znovu a znovu, v závislosti na tom, jaké poklady právě najdete.

2. obrázek: pinterest.com/deisidromarti

  • Výroba větrného zvonku: Vytvořte větrný zvonek z různých materiálů, například z mušlí, korálků a větviček. Může se stát skvělou dekorací a emocionálně důležitou součástí terasy nebo balkonu. Děti budou hrdé na své vlastní dílo pokaždé, když zazvoní.

3. obrázek: pinterest.com/therusticlumbershop

Vtipné venkovní hry

Nejzábavnější hry se obvykle hrají ve větším počtu, v týmech. Pozvěte sousední děti nebo spolužáky a vytvořte nezapomenutelný zážitek pro prázdnináře! Nemusíte se připravovat na žádné zvláštní výdaje, mnoho her lze realizovat pomocí domácích pomůcek nebo snadno a levně dostupných doplňků.

  • Běh v pytlích: Kdo by neznal tuto starobylou hru! Je čas ukázat našim dětem, jak zábavná může být. Ačkoli pytle na brambory už nejsou v mnoha domácnostech k nalezení, velké, odolné nákupní tašky nebo silné odpadkové pytle také dobře poslouží.

4. obrázek: pinterest.com/catchmyparty

 

  • Židle kolem: Klasická hra, kterou lze hrát i venku. Dejte ven o jeden židli méně, než je hráčů, a když hudba přestane hrát, každý musí rychle usednout. Ten, kdo zůstane bez místa, vypadne.

 

  • Houpačka: Proměňte svou zahradu na dětské hřiště a zajistěte svému dítěti doma zábavné zážitky s naší 360° plastovou houpačkou. Díky pohodlné sedací ploše mohou děti hrát venku pohodlně i několik hodin. Uprchávejte různé předměty kolem houpačky, které účastníci během hry musí najít.

műanyag mérleghinta
Plastová houpačka otočná o 360°
Speciální cena 769 Kč RRP: Normální cena 1269 Kč Aktualní maloobchodní prodejní cena doporučená výrobcem.
Nejprve zkontrolujte

Pohybové hry

V létě je nabídka pohybových her skoro nekonečná. Vyberte si takové, které si vaše děti oblíbí a budou se s nimi rády a často bavit doma.

Sport na čerstvém vzduchu

  • Pro fanoušky fotbalu: Vyberte si sadu 2v1 fotbalové brány a využijte je ve vaší zahradě nebo je vezměte s sebou kamkoli! V závislosti na místě a počtu hráčů můžete zvolit, jestli chcete hrát s jednou velkou bránou nebo sestavit dva menší branky. Snadno se rozkládá a skládá a je přenosná, takže si je můžete kdykoliv vzít na dovolenou, na společenskou událost nebo na výlet.

Sestava fotbalových branek 2v1
Sestava fotbalových branek 2v1
Speciální cena 369 Kč RRP: Normální cena 669 Kč Aktualní maloobchodní prodejní cena doporučená výrobcem.
Nejprve zkontrolujte

  • A milovníkům basketbalu: Pokud chcete, aby vaše dítě mohlo vybít energii a zároveň rozvíjet své koordinační dovednosti, je nastavitelný basketbalový koš tou nejlepší volbou! Díky nastavitelné výšce si může užít radost z basketbalu již od 3 let. Ať už se snaží zasáhnout cíl sám, nebo si užíváte hru v týmu s rodinou, je to skvělé rozhodnutí.

állítható kosárpalánk gyerekeknek
Nastavitelný basketbalový koš s míčem a pu...
Speciální cena 929 Kč RRP: Normální cena 1249 Kč Aktualní maloobchodní prodejní cena doporučená výrobcem.
Nejprve zkontrolujte

Basketbalový koš: trénuj i doma! Náš článek může být motivací jak pro děti, tak pro dospělé.

Na vozík!

Ačkoli je ježdění na kolečkových bruslích a kole na děti důležitou součástí jejich života i mimo letní měsíce, léto je obdobím, kdy si tuto vášeň nejvíce užívají. V lehkém oblečení mohou jezdit na svá oblíbená vozítka až do večera, protože setmívá se pozdě a venkovní programy mají více volného času.

  • Gokart: Pedálový gokart je skvělou volbou i pro malé děti, protože se s ním snadno naučí samostatně jezdit a výšku sedadla lze nastavit podle výšky dítěte. Ergonomický design a pohodlné sedadlo zajistí maximální pohodlí, zatímco stabilní konstrukce zajišťuje bezpečnost. Díky dvoustupňové převodovce může snadno přepnout mezi volnoběhem a jízdou vpřed.

piros
Pedálový dětský gokart, k dispozici v různ...
Speciální cena 2159 Kč RRP: Normální cena 2999 Kč Aktualní maloobchodní prodejní cena doporučená výrobcem.
Nejprve zkontrolujte

 

  • Jízdní kolo: Na začátku to byla rotopedová kola, potom kolo s pomocnými kolečky a nakonec pravé dvoukolové kolo. Není dítě, které by nemilovalo ježdění venku.

Roto-kolo doporučujeme pro děti od 3 let, protože jejich používáním mohou rozvíjet svou rovnováhu a koordinační dovednosti, což jim později usnadní naučit se jezdit na klasickém kole. Díky nastavitelnému řídítku a sedlu lze kolo přizpůsobit správné velikosti, aby bylo pohodlné a bezpečné.

kék
Cykloodrážadlo ve více barvách
Speciální cena 889 Kč RRP: Normální cena 1459 Kč Aktualní maloobchodní prodejní cena doporučená výrobcem.
Nejprve zkontrolujte

 

Venkovní hry pro chlapce

Většina venkovních her je oblíbená jak u chlapců, tak u dívek, zejména pokud jsou mladší. Jak děti rostou, fotbal a basketbal se stávají oblíbenými aktivitami právě pro chlapce. Během prázdnin můžeme vyzkoušet dovednostní hry jako je skákání přes švihadlo, frisbee nebo stavbu venkovního překážkového kurzu. Mohou závodit na gokartech nebo kolech a také si rádi zahrají hry s hracími zbraněmi.

jatekfegyver hanggal 2 szin
Dětská pistole se zvukem, ve 2 barvách, se...
Speciální cena 669 Kč RRP: Normální cena 999 Kč Aktualní maloobchodní prodejní cena doporučená výrobcem.
Nejprve zkontrolujte

Venkovní hry pro dívky

Pro dívky existuje mnoho zábavných venkovních her, které mohou aktivně trávit letní prázdniny.

  • Výroba květinových věnců: Sbírejte květiny a vytvářejte z nich věnce do vlasů nebo na ozdobu zahrady.

 

  • Školní skákání: Nakreslete křídou na zahradě skákací dráhu a skákejte přes čáry. Pokud se tato hra stane oblíbenou, můžete na podzim pořídit skákací dráhu i do dětského pokoje.

5. obrázek:Dětský koberec s překážkovou dráhou - alinda.cz

 

  • Princeznina úkryt: S naší indiánskou chatkou si mohou vytvořit své vlastní malé království, kde je jen jejich představivostí stanoveny limity hry.

6. obrázek: stuckonyou.us

 

V domě, v dětském pokoji vypadá skvěle, ale můžeš ji postavit i venku v zahradě nebo dokonce na pláži, kde nejenže slouží jako hračkový stan, ale chrání děti před slunečními paprsky.

Indián sátor gyerekeknek - fehér
Indiánský stan pro děti, ve více barvách
Speciální cena 619 Kč RRP: Normální cena 1669 Kč Aktualní maloobchodní prodejní cena doporučená výrobcem.
Nejprve zkontrolujte

Náš internetový obchod v současnosti nabízí 104 hračky a doplňky vyvinuté speciálně pro děti za přátelské ceny. Najdi si ten nejvhodnější pro vás a užijte si společně dovolenou!

 

 

Předchozí 8+1 geniálních triků, jak chránit své cennosti na pláži
Další Chlazené tipy na horké letní dny