Nejlepší zahradní hračky pro děti

Nejlepší zahradní hračky pro děti

Vytvořte svému dítěti prostředí vhodné pro venkovní hry! Pomůžeme vám získat veškeré příslušenství pro váš domov...

Léto je čas venkovních her a nic nemůže být lepší než hrát si s dětmi na zahradě. V tomto článku jsme shromáždili ty nejlepší hračky na zahradu pro děti, u kterých se zaručeně bude dobře bavit.

Houpačka: zážitek z pohodlného houpání

Houpačka může být vynikajícím doplňkem do zahrady nebo jakékoli rekreační oblasti. Některé z jeho mnoha výhod:

  • Nejen pro děti: Snad největší výhodou je, že nosnost houpaček do hnízda umožňuje jejich použití dospělým společně s dětmi.

 

  • Relaxační a zmírňující stres: Houpání může mít uklidňující účinek na lidské tělo. Jemné houpání pomáhá uvolnit svaly a snížit stres. Mnoho lidí věří, že pobyt v houpačce vypíná mysl a pomáhá kompenzovat každodenní stres.

 

  • Pohodlí a relax: Houpačka má hluboký a pohodlný sedák, ve kterém se snadno polohujeme. Poskytuje vám možnost pohodlně relaxovat, číst, poslouchat hudbu nebo si dokonce zdřímnout. Při houpacím pohybu si můžeme užívat čerstvý vzduch a blízkost přírody.

 

 

  • Hra a zábava: Ideální herní vybavení pro děti. Houpání a točení jim poskytuje zábavný zážitek, zatímco jsou v houpačce v bezpečí. Často mají na sobě postavené další herní prvky, jako jsou provazové žebříky nebo lezecké stěny, které nabízejí další možnosti hry a dobrodružství.

 

  • Stylový doplněk: Houpačky se dodávají v různých stylech a materiálech, takže se snadno hodí na každou zahradu nebo terasu. Houpačka se správným designem a barvou rozzáří a zatraktivní venkovní prostor. Vyberte si se stanem nebo bez něj, v modré nebo červené barvě, ve velikosti 90 nebo 110 cm!

- 24%
Fa játszóház homokozóval
Dřevěný hrací domeček se stříškou a pískov...
Speciální cena 3819 Kč RRP: Normální cena 4999 Kč Aktualní maloobchodní prodejní cena doporučená výrobcem.
Nejprve zkontrolujte

 

 

  • Flexibilní a odolné vůči povětrnostním vlivům: Mnoho houpaček je vyrobeno z odolných materiálů, které odolají povětrnostním vlivům. Lze je tedy použít v kteroukoli roční dobu a nemusíte se bát deště, slunečního záření ani extrémních teplot.

Z našeho článku Typy houpaček a zakladní informace se dozvíte o původu názvu a o kritériích výběru. Mluvíme o materiálech, tvarech a odolnosti také.


Domky na hraní: váš vlastní mikrosvět na zahradě

Dětský domeček na hraní má mnoho výhod a může být výborným doplňkem života dítěte:

  • Kreativní hra: V dětské herně mají děti možnost rozvíjet svou kreativitu. Mohou hrát předstírané hry, hrát role a vytvářet si vlastní příběhy. To napomáhá sociálnímu, emocionálnímu a kognitivnímu rozvoji dětí. Jak postavit pohádkový listový domek pro své dítě, zjistíte v našem článku Vyrobte si doma venkovní hry.

 

  • Pohybová aktivita: Dětské herny často obsahují lezecké stěny, skluzavky, houpačky, lanové dráhy a další prvky pro pohybové aktivity. Tyto hračky umožňují dětem aktivní pohyb, rozvoj rovnováhy, posílení svalů a zlepšení koordinace. Náš článek s názvem Prolézačky, skluzavky a houpačky: vývojové hračky na zahradě odhaluje, proč je hravý vývoj v životě dětí důležitý a které zahradní hračky rozvíjejí jaké schopnosti.

 

  • Zážitky v přírodě: Hrací domy jsou umístěny venku, což umožňuje dětem přiblížit se přírodě. Hra na čerstvém vzduchu a blízkost přírody má pozitivní vliv na zdraví a náladu. Dávají dětem také příležitost prozkoumat své prostředí, pozorovat zvířata a rostliny a poznávat přírodní procesy.

- 34%
Árnyékoló tetős homokozó
Pískoviště se střechou
Speciální cena 1659 Kč RRP: Normální cena 2519 Kč Aktualní maloobchodní prodejní cena doporučená výrobcem.
Nejprve zkontrolujte

 

  • Přátelství a sociální dovednosti: Hřiště také poskytují příležitosti pro interakci mezi dětmi. Děti se mohou setkávat s jinými dětmi a přátelit se. To pomáhá rozvíjet jejich sociální dovednosti, integraci do komunity a spolupráci.

 

  • Bezpečnost a dohled: Dětské domky obecně poskytují bezpečné a kontrolované prostředí pro děti. Ve správně navržených a postavených domech na hraní jsou děti vystaveny menšímu nebezpečí než například na ulici nebo na veřejném hřišti. Kromě toho mohou rodiče snáze dohlížet na děti v herně, takže jsou ve větším bezpečí.

 

Pokud není možné postavit nebo nainstalovat venkovní domeček na hraní, podobně pozitivní efekt může mít postavení indiánského stanu v obývacím pokoji nebo dětském pokoji. Opravdový bunkr, který je jen pro ty nejmenší. Vyložte ji měkkými přikrývkami a zábavnými polštáři, ozdobte ji barevnými party lampiony!

Indián sátor gyerekeknek - fehér
Indiánský stan pro děti, ve více barvách
Speciální cena 629 Kč RRP: Normální cena 1669 Kč Aktualní maloobchodní prodejní cena doporučená výrobcem.
Nejprve zkontrolujte

 

Pískoviště: stavění a tvorba venku

Pískoviště může mít na děti významný vývojový vliv. Tady jsou některé z nich:

  • Smyslový rozvoj: Děti také rozvíjejí své smysly při hře na pískovišti. Doteky a tvarování písku napomáhá citlivému doteku, jemným pohybům prstů a posilování svalů rukou a prstů. Dotýkání, formování a prosévání v písku podporuje smyslové zkoumání a prožívání dětí.

- 34%
Árnyékoló tetős homokozó
Pískoviště se střechou
Speciální cena 1659 Kč RRP: Normální cena 2519 Kč Aktualní maloobchodní prodejní cena doporučená výrobcem.
Nejprve zkontrolujte

.

  • Kognitivní rozvoj: Na pískovišti mohou děti také posilovat své kreativní schopnosti a dovednosti při řešení problémů. Při hře s pískem mohou pozorovat, jak se mění stav písku, jak mohou stavět a tvarovat různé struktury. Hra v písku dává prostor pro experimentování, logické myšlení a objevování vztahů příčiny a následku.

 

  • Rozvoj motoriky: Hra na pískovišti dává dětem příležitost dělat velké pohyby a rozvíjet jejich jemné motorické dovednosti. Stavěním, kopáním, proséváním a hraním si s pískem si děti rozvíjejí smysl pro rovnováhu, uvědomění si těla a koordinaci. Hra s pískem jim navíc posiluje svaly a zlepšuje koordinaci pohybu. Pokud si kromě písku budou moci hrát i s vodou, bude zajímavější a složitější nejen hra, ale i vývojový efekt. Vyzkoušejte mokré pískoviště, jehož velkou výhodou je, že se vejde do malého prostoru, nevyžaduje velkou zahradu a lze jej snadno rozložit.

vizes homokozo asztal
Vodní stůl a pískoviště s příslušenstvím...
Speciální cena 1139 Kč RRP: Normální cena 1999 Kč Aktualní maloobchodní prodejní cena doporučená výrobcem.
Nejprve zkontrolujte

 

  • Sociální a komunikační dovednosti: Děti mohou komunikovat s ostatními dětmi při hře na pískovišti. Sandcasting společně poskytuje příležitost k rozvoji sociálních dovedností, procvičování komunikace a zvládání konfliktů. Děti se mohou na pískovišti naučit spolupracovat, sdílet, plánovat a řešit problémy.

Fa homokozó paddá alakítható tetővel
Dřevěné pískoviště s krytem z laviček
Speciální cena 1659 Kč RRP: Normální cena 2519 Kč Aktualní maloobchodní prodejní cena doporučená výrobcem.
Nejprve zkontrolujte

 

  • Rozvoj kreativity a fantazie: Na pískovišti mohou děti rozvíjet svou fantazii a představivost. Písek dává dětem možnost vytvářet si vlastní kreativní příběhy a hry. Volná hra s pískem podporuje dětskou kreativitu, samostatné myšlení a schopnost řešit problémy.

- 30%
Kalózhajó formájú homokozó
Pískoviště ve tvaru pirátské loďky
Speciální cena 2959 Kč RRP: Normální cena 4229 Kč Aktualní maloobchodní prodejní cena doporučená výrobcem.
Nejprve zkontrolujte

V našem článku Pískoviště: podle čeho si vybrat? vám pomůžeme zorientovat se mezi materiály sandboxu, zmapujeme jeho výhody a nevýhody a také vám nabídneme nápady na pár doplňků.

 

Hravé cvičení pro celou rodinu

Instalované zahradní hračky mají mnoho rozvojových a zábavných účinků, ale zážitek ze spontánní hry s rodiči je nesrovnatelný. Pokud jsou děti větší, pořiďte si nějaké sportovní vybavení, se kterým si můžete hrát na zahradě, na sešlosti přátel, u prarodičů nebo na dovolené.

 

Pro tatínky, kteří jsou fotbalovými fanoušky

Pokud jste vyčerpali vzájemné podávání, je čas na fotbalový gól. Podle umístění a počtu hráčů si můžete vybrat, zda chcete hrát s jednou velkou brankou nebo dvěma menšími sestavenými brankami. Domácí ligy mohou začít!

Sestava fotbalových branek 2v1
Sestava fotbalových branek 2v1
Speciální cena 459 Kč RRP: Normální cena 669 Kč Aktualní maloobchodní prodejní cena doporučená výrobcem.
Nejprve zkontrolujte

 

Střílet na koš kdekoliv a kdykoliv!

Mobilní basketbalový koš s nastavitelnou výškou poskytuje skvělou zábavu pro malé i velké, může být perfektní volbou i pro začátečníky. Užijte si víkendové velké rodinné basketbalové zápasy nebo dokonce jen příležitost střílet na koš nebo si zatrénovat před velkým zápasem. Jeho výška je nastavitelná v 6 stupních, jeho konstrukce je odolná kovová a díky dvěma kolečkům se dá snadno přemisťovat a přemisťovat.

Kosárlabda palánk
Mobilní basketbalový koš s nastavitelnou ...
Speciální cena 2039 Kč RRP: Normální cena 3079 Kč Aktualní maloobchodní prodejní cena doporučená výrobcem.
Nejprve zkontrolujte

 

Prožijte znovu zážitek z badmintonu!

Jednou z nejzákladnějších a nejoblíbenějších venkovních her je badminton. Skvělá zábava pro dospělé i děti. Je snadné se to naučit a může to být rychlý zážitek úspěchu. Nepotřebujete hřiště, díky přepravnímu pouzdru si ho můžete vzít kamkoli s sebou. Perfektní volba pro domov, výlet, pláž, dovolenou.

Tollaslabda szett
Badmintonová sada
Speciální cena 489 Kč RRP: Normální cena 669 Kč Aktualní maloobchodní prodejní cena doporučená výrobcem.
Nejprve zkontrolujte

Předchozí Jak si vybrat syntezátor?
Další Jak vybrat elektrický zubní kartáček?