kutya-a-csaladban-igy-keszulj-az-erkezesere

Pes v rodině: jak se připravit na jeho příchod

V tomto článku jsme pro vás shrnuli, co byste měli pořídit, aby se váš mazlíček cítil jako doma od první minuty...

Miska vhodné velikosti na jídlo, měkké doupě na večerní a odpolední spánek a několik pečlivě vybraných hraček pro neustálou zábavu. V tomto článku jsme pro vás shrnuli, co byste měli pořídit, aby se váš mazlíček cítil jako doma od první minuty.

Příchod psa do rodiny: jaké aspekty byste měli zvážit?

Příchod štěněte skutečně naruší rodinný život a každodenní rutinu. Ať už žijete v domě nebo v bytě, chov zvířat může být skutečným potěšením, pokud jste při výběru zvířete opatrní a řádně připravení. Než učiníte konečné rozhodnutí, musíte vzít v úvahu své životní okolnosti. Abychom vám rozhodování usnadnili, pomůžeme vám několika důležitými body:

  • Svého psa nemusíte venčit každý den, pouze pokud bydlíte v bytě. Někteří psi vyžadují delší procházky i přes zahradu. Venčení psa se věnujte pouze v případě, že máte dostatek času na péči o psa a můžete mu zajistit procházky několikrát denně.

  • Když si chcete pořídit nového domácího mazlíčka, je nutné posoudit, zda je v bytě dostatek místa. Pelíšek a miska pro psa se vejdou kamkoli, ale zvíře potřebuje více prostoru, protože z tohoto důvodu musíte zajistit dostatečné

pohodlí pro ně i pro sebe.

  • Je běžné, že děti dlouho prosí své rodiče, aby jim dovolili mít štěně. Při rozhodování je velmi důležité, aby toto rozhodnutí podpořili všichni členové rodiny, kteří budou muset s novým zvířetem žít ve společné domácnosti.

  • Pokud již máte kočku, psa nebo jiného domácího mazlíčka, nezapomeňte zvážit, jaký vliv na ně může mít příchod nového zvířete.

 

  • V případě bytových domů se informujte, zda sdružení bytových domů povoluje pobyt domácích zvířat v domě. Mnoho lidí se o to nezajímá, ale pokud budete brát v úvahu pravidla, ušetříte si později spoustu konfliktů. Pokud je byt v podnájmu, je také nutný souhlas majitele.

 

  • Domácí zvíře přináší radost a lásku, ale vyžaduje spoustu času a peněz. Připravte si rozpočet, který bude zahrnovat přibližné náklady na základní vybavení, měsíční krmení, očkování a případné veterinární poplatky.

 

Základní vybavení: co budete určitě potřebovat

Je důležité, aby se pes cítil jako doma a žil v bezpečném prostředí. Jejich domov je místem, kde jim mohou být poskytnuty základní potřeby a zábava. Před příjezdem zvířete je třeba pamatovat na několik důležitých věcí:

Pohodlné místo na spaní: Je důležité, aby měl pes bezpečný a pohodlný koutek, kde může odpočívat a spát. Snažte se ho držet dál od vašeho vlastního pelíšku, pořiďte mu boudu nebo měkký pelíšek. Pohodlný pelíšek pro mazlíčky potažený plyšovým potahem chrání před horkem a chladem. Jeho silný okraj poskytuje pelíšku maximální pohodlí. Potah je snímatelný a snadno se udržuje v čistotě, takže pelíšek lze používat po dlouhou dobu. Vybrat si můžete ze tří velikostí, takže je ideální pro malé i velké psy.

1. obrázek: absolutpet.com

  • Místo pro krmení a pití: Je důležité, aby měl pes stálé, čisté a pohodlné místo, kde může jíst a pít. Je vhodné určit místo, které se snadno udržuje v čistotě.

  • Obojek a vodítko: Obojek a vodítko pomáhají kontrolovat a udržovat psa v bezpečí během procházek. Je důležité zvolit správnou velikost a pohodlný obojek.

  • Hračky a zábava: Pes je velmi aktivní zvíře a potřebuje si hrát. Mějte po ruce zábavné hračky, kterými můžete vybít přebytečnou energii. Hračky mohou být plyšáci, míčky, pamlsky, kosti a další. Je také důležité se mu věnovat, často si s ním hrát a dát mu možnost socializace s ostatními psy, protože psi jsou společenská zvířata.
  • Zdravotní péče: Je důležité, aby pes v případě potřeby dostal odpovídající lékařskou péči. Určitě je třeba mít doma základní zdravotnické potřeby, jako jsou obvazy a dezinfekční prostředky.

 

Něco navíc pro psy a majitele: není to nutné, ale je to užitečné. 

Čím déle je pes s vámi, tím více potřebuje užitečné vybavení, které mu zpříjemní každodenní život.

Toaleta pro psy

Pokud váš pes tráví hodně času doma, měli byste zvážit koupi psí toalety. Může se jednat o jednoduchou misku nebo speciální toaletu, která usnadňuje čištění. Pravidelné každodenní venčení by však nemělo chybět.

Vakuová hlava na zvířecí chlupy 

Ať už si vyberete jakékoliv plemeno psa - pokud ho chováte v bytě - musíte počítat s vypadanými chlupy, které často znesnadňují čištění. Řešení tohoto problému nabízí vysávací hlava na zvířecí chlupy, která si poradí s odstraněním krátkých i dlouhých chlupů. Díky její konstrukci ji můžete jednoduchým způsobem připojit k vlastnímu vysavači. Snadno se používá na podlahy, koberce nebo nábytek.

 

Hřeben a kartáč pro psy 

Péče o srst vašeho psa je nesmírně důležitá, aby byl pes zdravý. Pomáhají udržovat srst v pořádku, pečují o ni a odstraňují z ní uzlíky.

 

Bezpečnostní síť dveří

Pokud máte několik místností nebo pokojů, do kterých nechcete, aby vaše zvíře vstupovalo, nainstalujte do dveří bezpečnostní síť. Síť musí být natažena mezi zárubněmi dveří, aby se váš mazlíček nedostal například do zasedací místnosti nebo do šatní skříně. Je to však praktické i v případě, že opouštíte dům na delší dobu a chcete, aby pes zůstal v kuchyni. Může se hodit i v případě, že máte zvíře venku a chcete oddělit část vedoucí do domu při větrání, aby se psík nedostal do domu.

 

Potravinové doplňky

Některé doplňky stravy pro psy (např. Omega-3) mohou pomoci udržet zdraví kůže a srsti, ale můžete také pomoci předcházet problémům s klouby pomocí doplňků stravy určených pro psy. Vyplatí se uvědomit si, které plemeno psa má jaký zdravotní problém.

 

Ochranný autopotah proti srsti

Cestuje s vámi váš pes často autem? Pořiďte si ochranný autopotah proti srsti do auta, abyste se nemuseli bát, že se potah ušpiní, zmokne nebo se na něm objeví chlupy. Jeho nasazení nevyžaduje mnoho úsilí; jakmile jej váš mazlíček přestane používat, lze jej ze sedadla snadno sundat. V případě potřeby ochrání původní čalounění vozidla až ze 4 stran.

 

2 v 1 přepravka na kolečkách pro mazlíčky, více barev 

2 v 1 přepravka na kolečkách pro mazlíčky je ideálním řešením na dovolenou, výlety nebo návštěvy lékaře. Můžete jej nosit také jako batoh, ale díky kolečkům jej lze táhnout i po zemi. Nosnost vozíku je 15 kg.

Autós ülésvédő kisállatoknak
Ochranný autopotah proti srsti
Speciální cena 569 Kč RRP: Normální cena 749 Kč Aktualní maloobchodní prodejní cena doporučená výrobcem.
Nejprve zkontrolujte
kék
2 v 1 přepravka na kolečkách pro mazlíčky,...
Speciální cena 629 Kč RRP: Normální cena 1119 Kč Aktualní maloobchodní prodejní cena doporučená výrobcem.
Nejprve zkontrolujte
- 52%
Biztonsági háló kisállatoknak ajtóba
Bezpečnostní síť do dveří pro domácí mazlí...
Speciální cena 119 Kč RRP: Normální cena 249 Kč Aktualní maloobchodní prodejní cena doporučená výrobcem.
Nejprve zkontrolujte

Navštivte náš e-shop, kde najdete praktické a užitečné příslušenství.

Předchozí Retro hračky: nic nového pod sluncem?
Další Nápady na vánoční dekorace