Svátky v kuchyni: nápady na dekorace a dárky

Svátky v kuchyni: nápady na dekorace a dárky

Z tohoto článku se dozvíte, jaké kuchyňské náčiní můžete darovat na vánoce a jakým dekorem vytvoříte v kuchyni příjemnou, sváteční atmosféru...

Gastronomie už dávno není výsadou profesionálů, ale pro mnohé zábavnou, kreativní a příjemnou zálibou. Z tohoto článku se dozvíte, jaké kuchyňské náčiní můžete darovat na vánoce a jakým dekorem vytvoříte v kuchyni příjemnou, sváteční atmosféru.

Jaké kuchyňské pomůcky můžete darovat na Vánoce? 

Ve skutečnosti cokoli, o čem víte, že druhý by se na to těšil. Zapomeňte na sadu nožů, protože můžeme-li se věřit pověrám, tyto ostré nástroje mohou vztah rozsekat na polovinu. Výběr je opravdu široký, navštivte sekci kuchyňských doplňků a pokochejte se nabídkou!

Pro milovníky vína 

Někdo z rodiny, nebo přítel, který miluje víno? Určitě nemusíte jít daleko, abyste někoho takového našli ve svém okolí. Pokud je skutečným milovníkem vína, určitě ví, že otevřenou láhev je třeba nechat chvíli na vzduchu, aby se nápoj více otevřelo a vyšly bohaté chuťové aroma. Přiznejte se, během setkání s přáteli je na to málo času. Provzdušovač vína nabízí k tomu řešení. Duší dekantéra je speciálně navržená nálevka, do které je třeba nápoj nalít. Víno prochází nálevkou, přičemž je vzduchem obohacováno vzduchovými kanály, rychle prochází kyslík a 2-3 hodiny provzdušňování se výrazně zkrátí. Můžete si štěrngnout! Se stojanem, v ozdobné krabičce bude opravdu jedinečným vánočním dárkem.

Pokud jde o sběratele vína, potěšte ho speciálním dřevěným regálem na víno. Je vyroben z přírodní, neupravené borovice, takže se hodí ke každému stylu, ale jednoduchým způsobem lze i přizpůsobit vlastním představám.

Užitečný spotřebič

Málokdy kupujeme elektronické zařízení, aniž by o to obdarovaný požádal, ale chcete-li letos někomu pomoci ke zdravému stravování, s horkovzdušnou troubou nezkazíte nic. Seriózní a praktický dárek.

Organizace kuchyně

Z kuchyně pořádku milujícího člověka určitě nemůže chybět originální stojan na kořenky. V každé domácnosti se najde spousta koření, otázkou je pouze to, v jaké formě? 20-dílný stojan na kořenky s otočným stojanem dá kořenky do pořádku jedním tahem. Zabírá málo místa a je přehledný, takže se nenajde nikdo, koho by takový užitečný dárek nepotěšil.

84 dílná sada příborů může být elegantním dárkem, který se hodí do každé domácnosti. Vybrat si můžete stříbrné, nebo stříbrno-zlaté barevné provedení, dle oblíbeného stylu obdarovaného. Sada je vhodná až pro 12 osob, kromě příboru obsahuje i naběračku, salátovou lžíci a vidličku, míček na dort, naběračku na omáčku, klíšťata na cukr, lžíci na vejce, lžíci na kaviár / plody moře a vidličku na šneky. Díky elegantní krabičce může být výborným dárkem pod stromeček.

Tajemství dokonalého pečeného masa 

Multifunkční kuchyňský teploměr potěší nejen milovníky masa. S jeho použitím můžete snadno kontrolovat teplotu při pečení různých druhů masa, chleba nebo zákusků. Je snadno použitelný, funkce alarmu signalizuje, když je dosaženo správné teploty nebo když uplyne přednastavený čas. Hovězí, jehněčí, telecí, hamburger, vepřové, krůtí, kuřecí nebo rybí? Vždy můžete přesně nastavit druh masa a fázi pečení. Pokud vlastníte takové zařízení, již nezáleží na hmotnosti a tloušťce masa, případně na neznámé troubě/varné desce, s jehož pomocí lze totiž získat přesný obraz o stavu masa. Stačí se jen rozhodnout, jestli si koupíte jeden kus i pro sebe!

 

 

Jak horkovzdušná trouba funguje a co všechno v ní můžeme připravit? 

Po mnoha letech vývoje se zrodilo zařízení pro úsporu energie a oleje, horkovzdušná trouba. Jednoduchá manipulace, čistý, moderní vzhled a snadné čištění poskytnou nový zážitek z pečení. Výborně se hodí pro přípravu příloh, hlavních jídel a jiného pečeného jídla, můžete jednoduše minimalizovat množství použitého tuku a oleje. Díky 5 různým režimům jej lze použít i pro přípravu pečených brambor, chleba a masa. Můžete v ní připravit nejen smažené, ale i pečené masové pokrmy. Křupavá kuřecí stehna, špízy s přidáním minimálního množství oleje. Jídla, připravená v něm budou překvapivě chutná. Je to zdravější, rychlejší a bezpečnější než smažení na pánvi, nemusíte se obávat ani nepříjemných pachů, které zaplňují domácnost.

Horkovzdušná trouba, 6 litrů

Meleglevegős sütő
Horkovzdušná trouba, 6 litrů
Speciální cena 1569 Kč RRP: Normální cena 2509 Kč Aktualní maloobchodní prodejní cena doporučená výrobcem.
Nejprve zkontrolujte

Nápady k dekoraci, aby byla vaše kuchyně slavnostnější

Když si vyberete krabici z loňského roku s nápisem „Vánoce” a začnete ozdobit byt, kuchyni většinou vynecháte. Obývací pokoj či společenská místnost přebírá ústřední roli, kde trávíme nejvíce času a kde bude později umístěn vánoční stromek. Mnoho lidí miluje venkovní dekorativní svítidla a v mnoha domácnostech nemůže chybět ani klepačka. I když je při slavnostní večeři opravdu důležité chutné jídlo, dobrá atmosféra a společně strávený čas, důležitou roli při vytváření atmosféry hraje také krásně zařízená kuchyně a jídelna. Letos vám doporučujeme nejprve vyzdobit kuchyni, protože právě zde se budou připravovat sváteční pokrmy a koncem roku zde tráví rodina alespoň tolik času jako v obýváku.

 

1. obrázek: theblushingbungalow.com; sweetwoodcreativeco.com; sweetwoodcreativeco.com; curatedinterior.com

 

  • Začněte se světly! K umístění několika LED řetězů nepotřebujete velké okno. Vhodný je i parapet, vrchní část kuchyňské linky či digestoř. Když se vrátíte z práce, abyste připravili večeři pro rodinu, zapněte tato světla a nechte se zaplavit sváteční náladou. O víkendu si s dětmi v lese nasbírejte borové větve, které si můžete dát do vázy, nebo okna, vylepšené s LED světýlky.
  • Vánoční dekorace na dveře nevypadá dobře jen na dveřích, pořiďte si honosný kousek a zavěste jej před kuchyňské okno nebo větší prázdnou plochu. Dekorace z naší nabídky má průměr 60 cm, 8 různých režimů osvětlení a 50 LED diod.

  • Adventní věnec je jedním z nejoblíbenějších svátečních symbolů, proč by nemohl být v kuchyni? Svíčku můžete zapálit i bez věnce, jen pro její krásu a příjemnou atmosféru. Pokud máte málo místa, přilepte na poličku nebo digestoř borovou větev a připněte na něj bezdrátové svíčky. Jednoduché ovládání dálkovým ovladačem a díky časovači si můžete nastavit automatické vpnutí po 4 nebo 8 hodinách, čímž šetříte energií.

 

  • Slavnostní atmosféru může kuchyni dodat také estetické umístění několika drobností s vánoční tématikou. Vánoční hrníčky a barevné bonbóny naleznete v tomto období v mnoha domácnostech, naaranžujete je na stojan koláče nebo podnos na koláčky a vánoční koutek je hotový.

2. obrázek: thepinkclutchblog.com

Předchozí Zeleninová zahrada pro začátečníky a pokročilé
Další Zakládání nádherné zahrady krok za krokem