Svatební dekorace: trendy 2023

Svatební dekorace: trendy 2023

Esküvőre készülsz, de nem tudod milyen dekorációs lehetőségek vannak? Cikkünkben megmutatjuk, mik az idei év legújabb trendjei...

Svět svateb je velmi rozmanitý a pestrý, ale jedno mají všechny příležitosti společné: nádherný obřad a kouzelnou atmosféru, která trvá celý den a většinou i celou noc. Styl a barevnost dekorací, které si pro svůj velký den vyberete, je omezen pouze vaší fantazií a samozřejmě rozpočtem.

 

Jak začít s organizací? 

Od okamžiku, kdy je žena požádána o ruku (ale možná i mnohem dříve), se začíná formovat představa o svatbě. Představuje si sebe v šatech, vidí se, jak říká ano, a vidí také prostředí, ve kterém to udělá. A když začne skutečné plánování, sny se pomalu stávají skutečností. Někteří lidé si najmou svatebního plánovače, ale mnoho lidí se snaží zvládnout detaily svatby samo. Jak začít?

 

  • Prvním krokem je stanovení data svatby! Může to být datum, které je pro vás důležité, víkend, který se vám líbí, nebo může záviset na dostupnosti místa, které si vyberete.

 

  • Rozhodněme se, zda mít svatbu v kostele! To vyžaduje dodatečnou organizaci, rezervaci a přípravu na zásnuby.

 

  • Poproste svědky a družičky (pokud budou)!

 

  • Sestavme seznam hostů! To je obzvláště důležité, protože počet hostů je základem pro cenovou nabídku vybraných míst.
  • Jedním z nejdůležitějších prvků plánování svatby je příprava podrobného rozpočtu. Kromě těch hlavních věcí se ke svatbě přidává spousta zdánlivých drobností, na které možná na začátku ani nepomyslíte.
  • Vybereme místo, které nám nejlépe vyhovuje, dohodneme se na termínu, počtu osob a menu!

 

  • Zaregistrujte se na příslušném úřadě starosty a kontaktujte svého kněze, pokud chcete mít církevní obřad.

 

Jakmile máte připraveny základní prvky svatby, můžete začít hledat poskytovatele služeb. Devět měsíců před velkým dnem byste měli začít plánovat svatební šaty a šest měsíců předtím koupit snubní prsteny a oblek pro ženicha s odpovídajícími doplňky.

 

Plánování svatební výzdoby 

Určujícím prvkem velkého dne je dekorace a doplňky, které obsahují nejrůznější prvky, které dohromady vykouzlí krásnou a útulnou atmosféru svatebního obřadu. Při plánování svatební výzdoby je důležité mít na paměti obecné téma a styl svatby a také preference a vkus oddávajícího se páru. Některé obecné svatební dekorace, na které nemůžeme zapomenout bez ohledu na styl, rozpočet a velikost svatby:

         

  • Květiny: Květiny jsou jedním z nejdůležitějších prvků svatební výzdoby. Je také základem pro úžasné stolní dekorace, svatební kytice, odznaky a dekorace na místa.

 

  • Osvětlení: Osvětlení může vytvořit vřelou a příjemnou atmosféru na vaší svatební hostině. Kouzelnou atmosféru navodíte lucernami, svíčkami nebo provázkovými světly. Voděodolný světelný řetěz obstojí téměř na každém stylu svatby, můžete ji použít nad stoly, protože poskytuje dostatek světla, ale velmi dobře vypadá i jako doplněk k dekorativním prvkům vytvářejícím zvláštní atmosféru. Světelný řetěz obsahuje 15 LED světel, ale pokud si koupíte více řetězců světel, můžete je propojit, získáte tak ještě delší řetězec.

 

1. obrázek: pinterest.com/lizabalzhyk2003

 

Světelné řetězy LED jsou na svatbách již léta základem a jejich kreativní využití je téměř nekonečné. V interiéru doporučujeme světelné řetězy LED zapojené do sítě, zatímco venku doporučujeme verzi se solárním napájením.

 

2. obrázek: notonthehighstreet.com

    • Stolní dekorace: Stolní dekorace zahrnují středové díly, běhouny a ubrusy. Jednoduché bílé ubrusy obvykle poskytuje restaurace a můžete je okořenit běhouny, květinovou výzdobou a výstavními předměty, které doplní celkový motiv a barevnost svatby.

     

    • Židle: Při svatebním obřadu a hostině mohou být židle ozdobeny potahy nebo jinými dekoracemi, které dodají nádech elegance.

     

    • Pozadí: Krásné pozadí za milenci může vytvořit ohromující ohnisko. Může být vyroben z květin, látky, světel skrytých za závěsy.

     

    • Informační tabule: Personalizované cedule lze použít k vedení hostů, zobrazení pořadí sedadel nebo zobrazení menu.

     

    • Foto kabina: Foto kabina může být zábavným doplňkem svatební oslavy. Můžete jej ozdobit rekvizitami, pozadím a dalšími prvky, které ladí s tématem svatby.

     

    Zkušenosti z minulých let

    Každá svatba je jiná, páry se snaží kromě zvoleného stylu vkrádat i něco ze sebe. Začátkem roku spatřují světlo světa očekávané nové trendy, ze kterých můžete čerpat inspiraci, ale méně trendy svatba nebude ani v případě, že se s nimi vůbec nepočítá.

     

    V posledních letech dominuje uvolněnější styl a ubylo mladých párů, které touží po luxusu, zámcích a luxusních doplňcích. Místo toho dávali přednost venkovnímu prostředí, takže trend naturistů ovládl svatební trendy.

     

    Co se týče zdobení, nejvíce se těšily zemské barvy, pastely a přírodní zelená. Velké, dokonale komponované stolní dekorace a kytice byly nahrazeny uvolněnými, přírodními dekory. Objevily se větve, peří, mech, bobule a sukulenty. Místo moderních, pronajatých dekorativních prvků dali přednost přírodním materiálům, které si dokázali vyrobit i vlastníma rukama. Výsadbový řád napsaný na okenních rámech, balíky slámy jako fotografické rekvizity a sudy fungující jako pulty.

     

    Svatební dekorace v roce 2023 

    Pokud při navrhování interiéru trváte na dodržování nejnovějších trendů, zvolte barvu roku, krásnou purpurově purpurovou. Vyberte si k ní jasné, zářivé květiny a kombinujte je s čistými barvami.

     

    Stále oblíbené je používání kovových prvků ve stříbrné, zlaté nebo černé barvě, které se nejčastěji objevují na vázách a svícnech. Renesanci v poslední době zažívají přírodní, přírodě blízké a ekologické svatby. Nejoblíbenějším dekoračním prvkem je pampová tráva, kterou lze použít samostatně nebo v kombinaci s živými květinami a vytvořit tak skutečně výjimečnou atmosféru. Novinkou je unikátní vosková pečeť, kterou se pozvánky zapečetí. Plexi pozvánky a další dekorativní prvky jsou u moderních svateb stále oblíbenější, zatímco ti, kteří dávají přednost jedinečnosti, často volí ručně kreslené nebo malované pozvánky.  

     

    Zdá se však, že dny obrovských několikapatrových dortů, pastelových barev a velkých svatebních kytic jsou letos pryč.

     

    Styly a nálady 

    Snoubenci si mohou vybrat z řady různých svatebních stylů a nálad, jaké si pro velký den představují. Je však důležité, aby zasněná atmosféra ladila s charakteristikou místa svatby, jinak se může zdát nucená nebo i přes naši snahu bude harmonie narušena. Přestože se svět svatebních dekorací v průběhu let hodně změnil, obecné svatební styly a nálady zůstaly:

     

    • Romantický: Tento typ svatebního stylu je především o vytvoření snové, pohádkové atmosféry. Myslete na měkké osvětlení, hodně květin, světlo svíček a vyhněte se jasným barvám!

 3. obrázek: greenweddingshoes.com

 

  • Vintage: Tento styl často zahrnuje starožitné nebo retro dekorace a oblečení, jako jsou krajkové nebo vintage šaty a obleky. Kolo pokryté květinami, čísla stolů umístěná ve starožitném zlatém rámu, nábytek ve stylu art deco, několik ptačích klecí naplněných květinami, svícny a lucerny, to vše posiluje styl.

4. obrázek: pinterest.com/keelifinkBrantl

 

  • Rustikální: Rustikální svatby se často konají venku ve stodolách nebo jiných venkovských prostředích. Vyznačují se přírodními prvky, jako je dřevo, pytlovina a motouzy, stejně jako divoké květiny a jednoduché, zemité barevné palety.

5. obrázek: elegantweddinginvites.com

 

  • Moderní: Moderní svatby jsou především o čistých liniích, výrazných barvách a minimalistické estetice. K dosažení tohoto stylu je nezbytné, aby samotné umístění bylo neutrální nebo mělo rysy moderního stylu.

6. obrázek: ericamarieevents.com

 

  • Styl boho: Bohémské svatby se vyznačují uvolněným, svobodným duchem. Často zahrnují přírodní prvky, jako jsou peří, makramé a lapače snů, a mix jasných barev a zemitých tónů.

 

7. obrázek: simplemeansevents.com

  • Klasický: Klasické svatby jsou nadčasové a elegantní. Vyznačují se bílými šaty, černými smokingy a formálními ozdobami, jako je křišťál a stříbro. Dlouhé bílé svíčky a pestrobarevné květiny s přírodní zelení vyzařují skutečnou eleganci.

8. obrázek: evelynclarkweddings.com

  • Rozmarný: Rozmarné svatby jsou zábavné a hravé a obsahují neočekávané prvky, jako jsou nadrozměrné květiny, balónky a barevné stuhy. Vtipné nápisy a doplňky jej mohou učinit ještě jedinečnějším. Na takovou svatbu budou hosté jistě dlouho vzpomínat.

9. obrázek: huffingtonpost.com

Klíčem k výběru svatebního stylu a pocitu je nakonec odraz osobností a hodnot páru.  

Předchozí Výhody použití skleníku
Další Masáž proti celulitidě: je opravdu účinná?