Solární produkty: jasné řešení v zimě i v létě

Solární produkty: jasné řešení v zimě i v létě

Venkovní osvětlení je praktické a užitečné, navíc vytváří příjemnou atmosféru. Přečtěte si naše tipy pro úsporu energie...

Venkovní osvětlení je praktické a užitečné, navíc vytváří příjemnou atmosféru. Méně ekonomické to bude, pokud si chcete zpestřit svátky svítícím Mikulášem. Pokud ovšem chcete osvětlit pouze zahradní chodník nebo prostor v okolí vchodových dveří, vyjde to z menší částky. Přečtěte si naše tipy pro úsporu energie.

Jak obecně fungují solární produkty pro venkovní osvětlení?

Většinu solárních produktů můžeme považovat za plnohodnotné vnější zdroje světla. Elektřinu ze sluneční energie ukládají do baterie a zapínají se po soumraku nebo při pohybu. Kromě toho, že se jedná o energeticky úsporné řešení, velkou výhodou je, že jej lze instalovat kdykoliv, jelikož není zapotřebí žádné připojení do sítě. V nabídce našeho eshopu naleznete také solární zahradní osvětlení, samozřejmě jsou dostupné i zapichovací, otočná, řetězová světla, jakož i typy s dálkovým ovládáním. V druhém případě lze nastavit provozní dobu (3-5-8 hodnin), režim osvětlení (plný jas, poloviční jas), jakož i zapínání a vypínání. V režimu automatického svícení se díky soumrakovému spínači automacky zapnou, takže se o nastavení nemusíte starat, jen si užijte komfort.

 

 

Kde je můžeme použít?

Vzhledem k tomu, že vnějśí produkty pro solární napájení nevyžadují síťové připojení, mohou být instalovány nebo zapojeny kdekoli kde potřebujete po setmění světlo. Výrobky s pohybovým senzorem jsou ideální nad vchodové dveře, před vchodem do garáže, nebo umístěny u domu. 3- panelová otočná solární lampa funguje perfektně i za nepříznivého počasí, jedna svítilna má několik panelů, které lze otočit do různých úhlů, takže obzvlášť silného osvětlení lze dosáhnout instalací jedné lampy. Na vrchní části svítidla je 1 solární panel, který zajišťuje zásobování energií a za chod pochybného senzoru je zodpovědná vestavěná baterie.

 

 

Balkony a terasy lze osvětlit solární lampou, pokud ji můžete nainstalovat na místo, kam na ni co nejdéle svítí slunce. Ale stále běžnější jsou i solární zahradní svítidla používaná pro dekorativní účely. Zvláštní atmosféru do zahrady vnesete, pokud po obou stranách chodníku umístíte zapichovací světla nebo je umístíte ke schodišti, čímž osvětlíte celou plochu. Výrobky ve tvaru girlandy můžete navinout na stromy, na zábradlí terasy, na sloup, takže i večer bude zahrada zalita příjemným světlem.

 

 

Jaké jsou výhody?

Kvůli energetické krizi v Evropě se znásobila cena elektřiny a plynu, proto je nyní obzvlášť důležité věnovat pozornost spotřebě každé domácnosti. Výměna venkovních svítidel se síťovým připojením za solární produkty může být nejen ekonomickým, ale také ekologickým řešením. Kromě toho dávají naprostou svobodu kolem domu a na zahradě, protože je můžete nainstalovat a demontovat kdekoli, kde je během dne dostatek slunečního světla. Není třeba, aby elektrikář vytvářel nová síťová připojení tam, kde je zapotřebí večerní osvětlení. Solární zapichovací svítidla nebo řetězy jsou výborné pro příležitosti a události, kde si jejich dočasným umístěním vytvoříte kouzelnou atmosféru. V případě solárního dekoračního světelného řetězu si můžete vybrat z 8 různých režimů svícení. Obsahuje 100 LED žárovek, můžete si jí ozdobit dům, terasu nebo dvůr. Je vybaven krytím IP44, čili je odolný proti stříkající vody.

Na co byste si měli dát pozor, které faktory ovlivňují ideální provoz?

Solární osvětlení je sice velmi praktickým a ekonomickým řešením, ale při jeho používání si musíte dávat pozor na více věcí než u produktů s elektrickým připojením, v zájmu toho, aby fungovaly správně za každých podmínek.

Vhodné umístění

Umístění solárního panelu výrazně ovlivňuje provoz. Zkuste si jej umístit na zvolené místo tak, aby na něj dopadalo co nejvíce slunečního světla, jelikož je-li dlouho ve stínu, produkuje méně elektřiny. Pokud například potřebujete dodatečné osvětlení vjezdu do garáže, zkotrolujte si, která strana je slunečnější a nainstalujte jej tam. V případě světel s nastavitelným panelem budou stále osvětlovat garážová vrata nebo vchod ve správném úhlu.

Počasí

V létě díky množství slunečních hodnin můžeme počítat s téměř dokonalým večerním provozem. V zamračeném, vlhkém počasí nebo během zimních měsíců, kdy je počet hodin denního světla nejmenší, poskytnou solární produkty slabší výkon. I když jsou solární produkty velmi praktické a jejich provoz bez připojení do sítě poskytuje velkou svobodu, měli byste tyto spotřebiče umístit na místa, kde nepotřebujete vysloveně silné světlo každou noc.

Znečištění

Solární panel, pokrytý sněhem, prachem nebo suchým listím nedokáže absorbovat sluneční energii, takže se musíte ujistit, že jsou vždy čisté. Proto je dobré je nainstalovat nebo umístit na místo, kde se k nim v případě potřeby dostanete snadno.

Vyberte si solární produkt z naší nabídky, který vám vyhovuje, nyní za zvýhodněnou cenu!

Předchozí Nápady na vánoční dekorace
Další Jednoduchá renovace nábytku vlastnoručně