Ratanový nebo dřevěný nábytek? Materiály a řešení

Ratanový nebo dřevěný nábytek? Materiály a řešení

A kerti bútor választás legalább olyan körültekintést igényel, mint a benti bútorok beszerzése. De mi jellemzi az egyes típusokat és anyagokat? A következő bekezdésekből megtudhatod...

Výběr zahradního nábytku vyžaduje minimálně stejnou péči jako nákup nábytku do interiéru, jelikož dnes je na trhu mnoho řešení, materiálů a tvarů. Naše představivost je omezena opravdu jen naší peněženkou. Čím se ale jednotlivé druhy a materiály vyznačují? To se dozvíte v následujících odstavcích.

Mnohostranný zahradní nábytek

Zatímco v dobách našich babiček k pohodlnému posezení na dvoře stačil zahradní nábytek, dnes klademe stále větší důraz na venkovní nábytek. Ať už se jedná o malý balkon, terasu nebo odpočinkovou zónu na zahradě, snažíme se jej zařídit co nejvkusněji. S příchodem léta – nebo pokud počasí dovolí, i dříve – nechceme nic jiného než sluníčko, zahradničení a večerní relax v pohodlném křesle. Proto je důležité, jakým zahradním nábytkem se obklopíme.

 

Před nákupem je nejdůležitější posoudit, kolik místa máme k dispozici, poté naplánovat nábytek a doplňky a také styl, podle kterého budeme nové kousky do naší zahrady vybírat. Ani u toho byste samozřejmě neměli zapomínat na rozpočet, zahradního nábytku je dnes široká nabídka kvality, stylu i ceny.

 

Na nějakou dobu není hranice mezi vnějškem a uvnitř tak jasná, obývací pokoj už není jen ve vnitřních prostorách. Pokud terasu či zahradu oddělují pouze otevírací dveře od společného prostoru domu, můžeme kromě jídelního stolu a židlí myslet i na prvky obývacího pokoje, jako jsou pohodlné sedací soupravy, pufy nebo spousta rostlin. Pokud vaše terasa není krytá, poskytněte slunečníky, slunečníky nebo třeba zvlhčovač vzduchu. Stejně jako bychom to udělali v našem obývacím pokoji, rozzáříme interiér barevnými polštáři a venkovními koberečky. A nakonec nezapomeňte ani na světla, naše řada vodotěsných dekoračních hořáků se hodí ke každému stylu, jeho 15 LED hořáků poskytuje příjemné osvětlení. Provázek je dlouhý 14,6 metru, ale pokud potřebujete více, můžete je spojit.

1. obrázek: livvyland.com

Výhody a nevýhody ratanového zahradního nábytku 

Ratanový zahradní nábytek může být přírodní, umělý ratan nebo umělý ratan. Nábytek z přírodních materiálů je nezbytným doplňkem terasy v rustikálním stylu, která je sice krásná, ale vyžaduje pravidelnou údržbu, aby vydržela. Navíc nemají rádi horké slunce, déšť a mráz. I když dokážou prostoru dodat důstojnost a přirozenou eleganci i v zašlém stavu, přesto stojí za zvážení, zda nám není lépe kvalitní, kvalitně zpracovaný zahradní nábytek. Dnes najdeme opravdu propracované kousky, které odolají živlům. To je důvod, proč je nyní populárnější než jeho původní organické protějšky. Neuškodí jí ani nízké teploty, déšť a UV záření. Navíc si můžeme vybrat z více barev, takže ať už naše terasa představuje jakýkoli styl, najdeme ty nejvhodnější, pohodlné zahradní kousky.

 

Zahradní nábytek s efektem umělého ratanu je ve skutečnosti vyroben z plastu, ve svém vzoru má charakter ratanu - nebo spíše umělého ratanu. I když se svým vzhledem dá zcela začlenit do stylu rustikálních či středomořských teras, je méně exkluzivní a svou kvalitou se neblíží standardu výše zmíněných kolegů. Díky tomu je můžeme získat za mnohem lepší cenu.

 

Dnes se z těchto materiálů vyrábí sedací soupravy, křesla, stolky, lampy, úložné boxy, sedačky a dokonce krbové římsy. Pokud už o styl a materiál nejde, vyplatí se koupit v setu, takže je jisté, že budou na terase v naprosté harmonii.

 

Vyberte si vhodné zahradní doplňky z e-shopu Alinda! Voděodolný světelný dekorační řetěz, závěsný slunečník nebo stojan na houpací síť pouze zvýší jas terasy.

 

 

Dřevěný zahradní nábytek: pokud chcete něco opravdu odolného

V dnešním chaotickém světě stále více lidí oceňuje použití materiálů, které slibují čistotu a uklidňující blízkost přírody. Do tohoto přístupu skvěle zapadá zahradní nábytek ze dřeva. Pokud tedy toužíte po teple, útulnosti a přírodě blízkém zážitku na vaší terase, zvolte dřevěný zahradní nábytek. Výběr je velmi široký, takže se budou skvěle vyjímat na každém stylu terasy. Pokud s nimi ale plánujeme dlouhodobě, nemůžeme zapomenout na jejich správnou péči a údržbu. Přelakování a impregnace jsou nezbytné pro zachování jeho textury, ale rutina údržby se může lišit v závislosti na typu a povrchové úpravě materiálu a vyplatí se při nákupu požádat o podrobné informace o něm.

 

Nejoblíbenější zahradní židle v Americe

Jisté dřevěné zahradní křeslo se objevuje v mnoha amerických filmech, což není náhoda, vždyť od počátku minulého století dobývá nejen tam, ale celý svět. Nastal čas, aby tento klasický design ovládl i vaši zahradu! Dřevěná, skládací zahradní židle má širokou sedací plochu a područky, šikmé opěradlo a sedák, poskytující skutečné pohodlí. Jeho společníka, doplněného podnožkou, v přírodních a bílých barvách najdete také v našem e-shopu.

 

Dřevěná lehátka

Dnes už nemusíme chodit do hotelu, abychom si během dovolené odpočinuli na pohodlných lehátkách. Doba plastového nábytku je pryč, a tak si se speciálním dřevěným lehátkem můžete při popíjení domácího koktejlu připadat jako na nefalšovaném středomořském venkově. A večer, když si užíváme venkovní světla a posloucháme zvuky přírody, můžeme si odpočinout od celodenní únavy. Naše houpací lehátko z lakované borovice je vzrušující a stylové, jakmile si do něj lehnete, nebudete z něj chtít vylézt.

 

Výbornou volbou však může být i naše dřevěné lehátko, jejíž opěrák i sedák jsou nastavitelné. Opalujte se, relaxujte, čtěte si nebo se dokonce dobře vyspěte v našem vysoce kvalitním zahradním nábytku.

 

 

Prostorově úsporný zahradní sada

Terasa může být různorodá, je jedno, zda se nachází v mnohopatrovém domě, vedle obřího bazénu luxusní vily nebo na verandě skromného venkovského domu. Kdekoli může být útulné, pokud je vybaveno správným nábytkem a zahradními doplňky. Pokud je naše prostředí střídmé, harmonické a klidné, s dřevěným setem pro 2 osoby neuděláme chybu. Výhodou je, že se vejde do malého prostoru, ale přesto poskytuje pohodlné sezení a plochu stolu pro dvě osoby. Uprostřed je také otvor pro uchycení slunečníku, takže vložením vhodného stínítka není překážkou pojídání letních obědů venku.

 

Charakteristika plastového nábytku

Plastový zahradní nábytek je sice vzhledově i na dotek těžko srovnatelný se svými kolegy z přírodních materiálů, ale díky moderním technologiím se dnes vyrábí i z plastu extrémně ergonomický a estetický nábytek. Většinou je vybíráme kvůli jejich cenově dostupným produktům a odolným materiálům, ale je důležité mít na paměti, že vlivem UV světla mohou vyblednout a zkřehnout. Pokud ale vybereme pevný, stabilní a kvalitní kousek, nemusíme se bát ani toho. Snadno se čistí a snadno se přemisťují.

 

Pokud se spojí plast s kovem, získáme nábytek, který lze snadno složit. Pokud je potřebujete jen občas nebo je často nosíte, budou tyto kousky ideální. Pro kempování, piknik, na dvoře chaty nebo doma, pokud se počet hostů trochu zvýšil. Rychlá a snadná montáž přenosná zahradní pivní sada poskytuje okamžitě místo pro 8 osob. Jeho povrch je skládací, přenosný a snadno omyvatelný. Podobně praktická může být i naše sada polstrovaných skládacích židlí. Lze jej otevřít během několika sekund, snadno se pohybuje, ale je pohodlný. Ve složeném stavu se snadno vejdou do spíže, za skříň nebo i pod postel.

 

 

V e-shopu Alinda najdete široký výběr venkovního nábytku, vybírat můžete z nejrůznějších stylů, tvarů a materiálů. Všechny jsou spolehlivé a kvalitní, takže si určitě najdete to pravé pro vás. Kromě nábytku zde najdete také vzrušující a užitečné zahradní vybavení, ať už je to zahradní sprcha, gril, slunečník, altán, květináč sazenic, závěsné křeslo, květináč, konev nebo lapač hmyzu.

 

Obrázek na obalu: studio-mcgee.com/deavita.net

Předchozí Sety zahradního nábytku a židle: podívejme se na nabídku!
Další Chlazení bytu ve vedru