Odplenkování krok za krokem

Odplenkování krok za krokem

Jak mohou rodiče pomoci svému dítěti s návykem na nočník? To bude jasné z následujících odstavců.

...

Naučení dítěte na nočník je vícestupňový proces, protože nejprve musíte přejít z plenky na nočník a poté na toaletu, aby byl stejně zručný, jako velcí. Jak můžeme nejjednodušeji projít tímto procesem? Jak může rodič pomoci svému dítěti? To bude jasné z následujících odstavců.

Proces odplenkování 

Co je třeba k tomu, aby Vaše dítě bylo čistotné? Hlavně trpělivost a klid. S oteplováním děti nosí stále méně kusů oblečení, v létě mohou běhat po zahradě i nahé. Toto je nejlepší období k zvyknutí si z plenek na nočník, potom na záchod. Časové okno mezi 18. a 24. měsícem jejich života je k odplínkování nejvhodnějším. Pokud je vývoj dítěte v tomto období v jiné fázi, vyplatí se to zkusit kolem třetího roku života. Samozřejmě, tato čísla jsou jen orientační, každé miminko je jiné. Rodiče s malými dětmi vědí, že podle pohybů a mimiky miminka lze rozpoznat, kdy používá plenu. Na tyto signály je třeba si dát pozor, navíc dítě projeví zájem o nočník nebo toaletu sám od sebe, když je právě v koupelně. Pokud je občas vezmeme s sebou, než použijeme toaletu, uvidí co všechno se tam děje. Je to důležité i proto, že děti obvykle rádi napodobují své rodiče, chtějí dělat to, co vidí od nich. Musíme svému dítěti důvěřovat, nic nenutit. Netrestejte ale ani nedoměňujte za rychlejší progres. Každé dítě má individuální rytmus, což rodiče musí akceptovat a spolupracovat s ním. Buďme klidní a trpěliví i tehdy, pokud naše dítě na noc stále potřebuje plenu.

Od plenek k nočníku

V současnosti jsou dostupné odučovací pleny (od 3 let), ve kterých děti cítí vlhkost, ale díky voděodolné vrstvě lze předejít „nehodám”. Dávejte pozor na signály dítěte, dokud „Vám pošle zprávu”. Již odmalička můžete učit dítě k tomu, co obsahují jednotlivé pleny před jejich výměnou. Později před výměnou se můžete zeptat dítěte, zda je plenkách moč, nebo něco jiného. Takto po chvíli pozná, o co jde, a kdy má vysílat signály. Třeba si uvědomit, jaký je ideální čas a kdy můžete začít dítě trénovat. Začneme-li příliš brzy. zbytečně dítě stresujeme, což později může způsobit problémy. Je důležité vědět, že určitá úroveň fyzického a emocionálního rozvoje je naprosto nezbytná k tomu, abyste si začali odplínkování. Jaké signály hledáme? To, že dítě pláče, pokud se čůrá, ještě neznamená, že vědomě chce suchou plenu. Naznačuje jen, že se necítí dobře a potřebuje od Vás pomoc. Pokud však dítě ukazuje na plínku nebo jakýmkoli způsobem naznačuje, že se cítí nepříjemně, je to dobré znamení. Dalším krokem je, aby dítě umělo spojit podnět a výsledek. Pokud si všimnete, že slovo kakání používá vědomě, zeptejte se, jestli opravdu potřebuje jíst na záchod. Výsledky můžete dosáhnout jen trpělivostí a laskavostí.

Načasování je klíčem k odplenkování. Pro dítě je to obrovská změna: uvědomte si, že se snažíte změnit zvyk, který ho doprovází celý jeho dosavadní život. Promluvte si se svým dítětem o odplínkování dříve, než bude připraven začít proces učení. Aktuálně jsou již k dispozici zajímavé pohádkové knihy s touto tématikou.

 

 

Ale nepřehánějte to! Nemusíte si o tom povídat bez přestávky. Vyberte si spolu nočník, ať dítě ukáže, který se mu líbí. Doma skladujte nočník u záchodu, aby každý den byl na očích. Pořadí odkvykání může být u každého dítěte jiné, přičemž většan začíná odvykání nočním kakáním. To je první znak toho, že malý už částečně ovládá své svěrače.

Existuje několik způsobů, zkuste si najít ten, který nejvíce vyhvuje Vám i Vašemu dítěti.

Děti nejčastěji zvykají na nočník právě díky pravidelnosti. Posaďte si dítě na nočník v pravidelných intervalech, bez kalhot a plenek. Tím se fixují také pohyby spojené s touto činností. Dříve či později se vám podaří vystihnout ten správný moment, kdy si děťátko právě používá nočník. Tehdy si ho můžete pochlubit, dostane první pozitivní potvrzení a to bude silný podnět k tomu, aby i příště jednal podobně.

Dalším dobrým způsobem může být sledování pohybů dítěte, čímž můžeme zjistit, jestli se právě na „něco“ nechystá, a nenápadně ho vést k nočníku. Samozřejmě, tato strategie bude úspěšná tehdy, je-li venku horko a dítě nosí minimum oblečení, případně může pobíhat po zahradě nahé.

Bez ohledu na způsob, který používáte, buďte trpěliví a držte krok se svým dítětem.

Přechod z nočníku na záchod 

Po použití nočníku je dalśím náročným krokem navykání dítěte na toaletu, protože je mnohem větší než obvykle av případě malých dětí třeba dávat velký pozor, aby tam seděli samostatně. Pomocí WC sedátka s redukcí je tento proces mnohem jednodušší, dítě může používat toalteu i bez dozoru rodičů. Usnadněte si přechod z nočníku i Vy a pořiďte si tuto mimořádně chytrou pomůcku! Poskytuje pohodlné používání toalety i pro nejmenší. 2 v 1, lze složit jen tehdy, když to nejmenší potřebují. Není třeba neustále nasazovat a odstranit, děti jej lze používat snadno. Dětské sedátko je prod krytem, ​​pod dětskou je sedátko pro dospělé. Drží pevně na svém místě, snadno se udržuje v čistotě.

- 39%
Szűkítős WC ülőke
WC sedátko s redukcí
Speciální cena 399 Kč RRP: Normální cena 649 Kč Aktualní maloobchodní prodejní cena doporučená výrobcem.
Nejprve zkontrolujte

Hygiena je vysloveně důležitá ve spojení s touto tématikou. Mytí rukou a péče o čistotu nelze začít dostatečně brzy. Tak, jako po příchodu domů si umyjeme ruce, i dítě se musí naučit jít do koupelny po vyzutí a odkládání bundy. To samé musíme udělat i po použití toalety. Po prvním čurání nebo kakání okamžitě ukažte dítěti, jak si má důkladně umýt ruce mýdlem. Základy je třeba položit už v takovém mladém věku, později si ušetříme spoustu trápení.

 

Předchozí Znaky kvalitního bicího vybavení
Další Zahradní nábytek na jaro a léto