Inspirační nápady pro zařízení dětských pokojů

Inspirační nápady pro zařízení dětských pokojů

Chystáte se zařídit dětský pokoj, ale nevíte přesně, na co se zaměřit? S naším článkem se snažíme pomoci...

Zařizování dětského pokoje je vzrušující proces nejen pro rodiče, ale i pro děti. Dobře navržený dětský pokoj může být nejen praktický a bezpečný, ale také inspirující a zábavný. V tomto článku jsme shromáždili několik inspirujících nápadů, které vám usnadní a zpříjemní zařizování dětského pokoje. Ať už plánujete pokoj pro holčičku nebo chlapečka, zde jistě najdete nápady, které vám pomohou proměnit pokoj vašeho dítěte v opravdový domov. Přečtěte si náš článek a ponořte se do světa zařizování dětských pokojů!

Bezpečnost na prvním místě

  • Uspořádejte nábytek tak, aby ostré rohy, které mohou snadno způsobit zranění, nebyly na dosah. Nebo si pořiďte samolepící ochránce rohů!
  • Použijte kabelové organizéry nebo skryté kabelové managementy, aby jste předešli zakopávání a snadnému přístupu dětí k kabelům.
  • Použijte bezpečnostní krytky zásuvek, zejména na místech, kde mají děti snadný přístup k elektrickým zásuvkám.
  • Vyberte takovou podlahovou krytinu, která je protiskluzová a bezpečná pro dítě.
  • Připevněte větší a těžší kusy nábytku (např. skříně, police) ke stěně, aby se zabránilo jejich převrácení.
  • Uchovávejte malé hračky a součástky mimo dosah malých dětí, které mohou způsobit udusení.
  • Možná zvažte instalaci bezpečnostní kamery, abyste mohli sledovat dítě a cítit se bezpečněji.

WiFi kamera használat közben
Otočná WiFi kamera s 2 anténami
Speciální cena 499 Kč RRP: Normální cena 1099 Kč Aktualní maloobchodní prodejní cena doporučená výrobcem.
Nejprve zkontrolujte

Je důležité pravidelně kontrolovat a aktualizovat bezpečnostní opatření v dětském pokoji, jak dítě roste a vyvíjí se. Nezapomeňte, že každé dítě je jiné, proto se přizpůsobte jejich jedinečným potřebám a zvyklostem.

Výběr vhodné barvy

Výběr barvy v dětském pokoji má velký vliv na náladu, vývoj a pocity malého dítěte. Zvažte barvy stávajícího nebo plánovaného nábytku a vybavení. Barva stěn by měla harmonizovat s těmito prvky.

Pokud sledujete nejnovější trendy v designu a předpovědi barev, v roce 2024 lze očekávat, že neutrální barvy ustoupí do pozadí. Odvážnější barvy se opět dostanou do popředí, nejčastěji v jednom rohu dětského pokoje. V tomto roce jsou nejmodernější barvy dětských pokojů uklidňující žlutá, jemná máta, pudrově růžová, levandulová a olivově zelená.


 

Pokud je dítě již v takovém věku, nechte ho účastnit se rozhodování a společně vytvořte jeho vysněný pokoj. Věnujte pozornost jeho oblíbeným barvám a postavám, ale pokud plánujete na dlouhodobě, vyberte jako základ neutrální barvy, které lze snadno kombinovat s jinými barvami a vzory.

Věnujte pozornost světelným podmínkám v místnosti. Tmavší barvy mohou i větší prostor udělat stísněným a ponurým, zatímco světlejší barvy působí prostorněji.

Pro malování stěn si vyberte elektrický stříkací systém, který je lehký, přenosný a nanáší barvu rovnoměrně v jedné vrstvě. Nebude kapkat a je vhodný i pro malování rohů a nerovných povrchů.

Elektromos festékszóró
Elektrický rozprašovač barvy
Speciální cena 539 Kč RRP: Normální cena 899 Kč Aktualní maloobchodní prodejní cena doporučená výrobcem.
Nejprve zkontrolujte

 

Nábytek a vybavení dětského pokoje

Při zařizování dětského pokoje jsou důležité aspekty jako funkčnost, bezpečnost a přizpůsobení se vývoji dítěte. Děti rychle rostou a mění se, proto by měl být pokoj zařízen tak, aby se snadno přizpůsobil jejich vývoji a potřebám. Kromě toho vždy dbáte na bezpečnostní aspekty a ujistěte se, že nábytek a dekorace nepředstavují pro dítě nebezpečí.

  • Nejdůležitějším kusem nábytku je postel. Vyberte takovou, která odpovídá věku a velikosti místnosti. Praktickým řešením může být postýlka, která se dá přeměnit na dětskou postel, takže prvních pár let nebude nutné kupovat novou. Nabídněte místo pro noční lampičku, knihy nebo další doplňky pomocí nočního stolku.

  • Udržujte dětské oblečení v pořádku ve skříni nebo komodě vhodné velikosti. Vyberte kombinovatelný úložný prostor, abyste maximálně využili možnosti místnosti a mohli ji kdykoliv přizpůsobit.

cipők tárolásához
Variabilní úložná kostka 15 ks, černá
Speciální cena 869 Kč RRP: Normální cena 1329 Kč Aktualní maloobchodní prodejní cena doporučená výrobcem.
Nejprve zkontrolujte

  • Pokud vaše dítě rádo kreslí nebo staví, zajistěte místo, kde může svou kreativitu volně rozvíjet. Pokud je školák, psací stůl a ergonomická židle mohou pomoci vytvořit vhodné prostředí pro učení. Pokud v dětském pokoji není dostatek místa, vyberte nástěnný skládací stůl.

fehér
Sklápěcí stůl na zeď ve více barvách
Speciální cena 1599 Kč RRP: Normální cena 3539 Kč Aktualní maloobchodní prodejní cena doporučená výrobcem.
Nejprve zkontrolujte

  • Snadno přístupný úložný prostor může pomoci udržet hračky uspořádané a snadno dostupné.

Výběr vhodného dětského koberce

Při výběru dětského koberce jsou důležité aspekty jako bezpečnost, snadná údržba a design. Pokud má dítě alergii, zvažte koberec s antialergickými vlastnostmi, který neobsahuje dráždivé látky. Vyberte nízký, stabilní koberec, aby jste minimalizovali riziko sklouznutí. Můžete najít také koberce s interaktivními prvky, jako jsou hřiště nebo symboly pro učení. V naší nabídce naleznete také koberce s motivy stolních her, skákacích šachů a městských vzorů.

ugróiskola
Dětský koberec 130*180 cm, ve více typech
Speciální cena 309 Kč RRP: Normální cena 629 Kč Aktualní maloobchodní prodejní cena doporučená výrobcem.
Nejprve zkontrolujte

Skríně do dětského pokoje

Při zařizování pokoje novorozence je také důležité vzít v úvahu, aby skříně a komody dlouhodobě ladily s dětským pokojem. Proto vybírejte jednoduché barvy a tvary, zatímco doplňky mohou být speciální, protože je snazší a levnější je vyměnit. Bílá komoda s šuplíky bude vypadat skvěle jak v pokoji novorozence, tak v pokoji batolete nebo teenagera.

3 fiókos komód
Komoda se 3 zásuvkami bílá 60*77*40 cm
Speciální cena 1749 Kč RRP: Normální cena 1879 Kč Aktualní maloobchodní prodejní cena doporučená výrobcem.
Nejprve zkontrolujte

Závěsy do dětského pokoje

Používání rolet může významně přispět k nočnímu spánku dětí, zejména když mohou být rušeny raným letním východem slunce a pozdním západem. Pro denní spánek je vhodné používat pouze zatemňovací závěsy (nebo žádné), aby si malé dítě dokázalo rozlišit den od noci. Vyhněte se závěsům nebo závěsným systémům, do kterých se dítě může snadno zamotat.

Dětský pokoj pro dívky

Při zařizování dětského pokoje dnes už zřídka existuje ostrá hranice mezi pokoji navrženými pro chlapce a dívky. Dominance modré a růžové barvy v závislosti na pohlaví prakticky zmizela z veřejného povědomí. Rodiče raději volí přírodní barvy, unisex vzory a nábytek vhodný na dlouhodobé používání. Pokoj dívky může být stejně hnědý a zelený jako bílý a růžový. Malé doplňky však budou čím dál více odrážet pohlaví obyvatele, jak dítě roste. U hraček pro batolata není barva tak důležitá, ale jak dívky rostou, pokoj bude zaplaven panenkami, růžovými doplňky, roztomilými vzory, dětskou kuchyňkou, kartáči, sponkami do vlasů a dalšími. Naše akční hračky naleznete na webshopu.

 

 

U větších a dražších kusů nábytku a doplňků je vhodné zůstat u neutrálních barev a tvarů, aby bylo potřeba měnit pouze doplňky a hračky čas od času. Tímto způsobem se snáze a levněji přizpůsobíte aktuálním oblíbeným pohádkovým postavám, zvířatům a tématům vašeho dítěte. Trendy jsou také vzorované tapety a samolepky na zeď, které lze snadno aplikovat a odstranit.

 

 

Skvělým nápadem pro dívčí dětský pokoj může být indiánský stan, který poskytne útulný koutek. Může to být její vlastní malé království, kde hranice hry určuje pouze fantazie. Můžete si vybrat přírodní barvu, která je zdobená růžovými girlandami a květy. V zimě poskytne příjemné útočiště uvnitř, v létě pak na dvorku.

Indián sátor gyerekeknek - fehér
Indiánský stan pro děti, ve více barvách
Speciální cena 629 Kč RRP: Normální cena 1669 Kč Aktualní maloobchodní prodejní cena doporučená výrobcem.
Nejprve zkontrolujte

Dětský pokoj pro chlapce

Pokud očekáváte chlapečka, není nutné malovat stěny na modro, vyberte si odstíny šedé nebo zelené a odvážně je kombinujte se žlutou nebo prostě bílou. Můžete také sáhnout po kreativních řešeních a jednu ze stěn ozdobit samolepicí, stříhatelnou tabulovou nálepkou. Na ní může v každé životní etapě rozvíjet svou kreativitu a jeho pokoj bude jedinečný a speciální.

Táblamatrica 5 krétával
Samolepící tabule s 5 křídami
Speciální cena 99 Kč RRP: Normální cena 169 Kč Aktualní maloobchodní prodejní cena doporučená výrobcem.
Nejprve zkontrolujte

Pokoj se stane opravdu chlapeckým, jakmile do něj přibudou oblíbené hračky. V naší široké nabídce dětských hraček najdete kromě nábytku a koberců také mnoho venkovních a vnitřních hraček za příznivé ceny.

 

 

 

Předchozí Jak vybudovat finanční gramotnost u vašeho dítěte
Další Pomůžeme Vám dodržet novoroční předsevzetí: tipy a triky