Hula hoop a další dětské hračky na cvičení

Hula hoop a další dětské hračky na cvičení

V našem článku vám nabízíme pomoc, jak se těmto výdajům vyhnout a přesto se snadno dostat do formy...

Nechcete utrácet peníze za posilovnu nebo domácí fitness vybavení? V našem článku vám nabízíme pomoc, jak se těmto výdajům vyhnout a přesto se snadno dostat do formy. Rodičům malých dětí se stačí porozhlédnout po dvoře a najdou různé pomůcky, kterými dosáhnou bech bodů. Taková může být například obruč hula hoop.

 

Výhody obruče hula hoop 

Máte převážně sedavé zaměstnání, používáte často vozidlo, uklízíte pomocí robotického vysavače? Při 30 minutách práce na zahradě spálíte 180, při mytí oken 100 a při vysávání 110 kalorií. Pokud byste si ale chtěli svůj pohodlný každodenní život zpestřit trochou pohybu, bude se vám tento článek hodit. Nemusíte si hned kupovat permanentku do posilovny ani drahé vybavení, pravidelné cvičení můžete do svého života vrátit pomocí několika malých triků. Pokud místo výtahu do schodů používáte schody nebo chodíte do práce pěšky, jste již na dobré cestě.

 

Začít pravidelně cvičit je opravdu těžké, a pokud si nevybereš správný sport, může tě nadšení rychle opustit. Zkuste tedy něco opravdu speciálního!

 

Co třeba obruč hula hoop vašeho dítěte? Obruč nemusí mít správnou velikost, ale čím je menší, tím hůře se udrží na pase. Abyste udrželi obruč hula hop stabilní a plynule se pohybovala, potřebujete břišní svaly, svaly kolem boků a svaly dolních končetin. Své pohyby musíte mít neustále pod kontrolou, což má velký vliv na uvědomění si svého těla. Energický pohyb spaluje kalorie a zlepšuje vytrvalost, při dostatečné zručnosti a dostatečně dlouhém pohybu se jedná o skutečný kardio trénink.

Pokud máte pocit, že technika není vhodná a kruh stále přistává na zemi, vyplatí se naučit se několik metod. Ohněte kruh ve směru hodinových ručiček, levou nohu dejte dopředu, nestůjte s chodidly rovnoběžně. Při otáčení nepohybujte boky v kruhu, ale kolébejte se sem a tam a udržujte kruh v pohybu. Zvedněte paže, ohněte je v loktech a pomozte tělu v pohybu. Jakmile si osvojíte správný rytmus, stane se z toho dětská hra.

 

Barevná odnímatelná obruč hula hoop  

Pokud máte rádi tuto formu cvičení, ale nemáte doma obruč hula hoop, je načase si ji pořídit! Můžete ji používat doma, ale také si ji vzít s sebou, kamkoli půjdete, protože se dá snadno rozložit a složit. Skládá se z osmi prvků, které se vám určitě vejdou do sportovní tašky.

Trénink na trampolíně 

Cvičení doma může být po nějaké době nudné, což samozřejmě snižuje motivaci. Naštěstí při pravidelném cvičení venku nemusíte čekat dlouho. Nové prostředí může přinést nové nadšení. Cvičení v přírodě je navíc obzvláště účinné a má uklidňující účinek. Během cvičení můžete načerpat fyzickou i psychickou energii, navíc čas venku ubíhá mnohem rychleji. Co když ale běh nepatří mezi vaše oblíbené formy cvičení? Jednoduše vytáhněte podložku na jógu, činky a gumičky na zahradu! Nebo skočte na dětskou trampolínu!

 

Věděli jste, že trampolína byla původně vyvinuta pro astronauty, aby po návratu z vesmíru opět posílili? Při skákání na trampolíně se aktivují všechny svaly, což zvyšuje proces spalování tuků. I pouhé skákání zlepšuje váš smysl pro rovnováhu, odbourává stres a zlepšuje kapacitu plic, přičemž je díky své pružnosti šetrné k vašim kloubům. Těžit z toho můžete i bez skákání, protože všechny cviky, které jste prováděli na zemi, se stanou mnohem náročnějšími, pokud je budete provádět na pružném povrchu trampolíny.

 

Cviky, které lze provádět na trampolíně

Aby se skákání stalo cvičením, stojí za to naučit se několik cviků. Pokud jste na trampolíně začátečníci, začněte s jednoduchými cviky. Nikdy nezapomínejte na rozcvičku, kterou v tomto případě může být několik minut volného skákání s kroužením hlavou a rukama. Poté zkuste 2-2 minuty skákat po jedné noze. Postavte se na šířku boků a udržujte rovný postoj, přičemž zvláštní pozornost věnujte kolenům. Několik minut běhejte na trampolíně, abyste zvýšili tepovou frekvenci. Toto můžete zařadit každé 3-4 cvičení, takže budete provádět intervalový trénink, což je skvělé, pokud je vaším cílem hubnutí. Její efekt spalování tuků trvá ještě několik hodin po cvičení.

 

Pokud již zvládáte základní cviky bez problémů, ztížte si je! Samozřejmě ne na první pokus, klíčová je posloupnost! Když se vrátíte na trampolínu, po rozcvičení, poskakování na jedné noze a běhu vyskočte zvednutím kolen. Pokud se vám cvik zdá náročný, zpočátku jen každý druhý. Skvělým cvikem na posílení stehenních svalů je vzít si mezi nohy míč a několik minut poskakovat nahoru a dolů. Soustřeďte se na míč a udržujte ho rovně.

 

Na trampolíně můžete také provádět základní cviky s činkami. Nejlepší volbou je sada obsahující několik závaží, protože není vůbec jisté, že se stejnou váhou můžete začít s cviky, které procvičí bicepsy a ramenní svaly. Při pozdějším rozvoji je také vhodné, pokud můžete zvedat činky. Sada 6 činek obsahuje 3 různé velikosti, které dostanete v praktické přenosné tašce.

 

 

Posilovna a trampolína

Také posilovny objevily blahodárný účinek trampolín na spalování tuků, takže dospělí i děti mohou cvičit na jednotlivých trampolínách v rámci skupinového tréninku. Skákání na tomto zařízení spaluje kalorie 3x rychleji než běh. Pokud je vám cvičení ve skupině blízké, vyzkoušejte skupinové cvičení s trampolínou. Využijte jejích detoxikačních účinků a navíc vám pomůže zbavit se i stresu.

 

 

Švihadlo a výdrž

Švihadlo vám pravděpodobně není neznámé, určitě jste ho v dětství často používali. Nemusíme vám vysvětlovat, jak funguje, ale stojí za to sestavit si tréninkový plán pro jeho blahodárné účinky. Vejde se i do toho nejmenšího prostoru, trénink lze provádět kdekoli a kdykoli. Pokud jste švihadlo dlouho nepoužívali, začněte s jednoduchým desetiminutovým tréninkem. Při cvičení se protáhněte a dbejte na správné držení těla. Lokty stáhněte dozadu, ale ruce mějte položené na bocích. Švihadlem pohybujte pouze zápěstím a snažte se zůstat uvolnění. Při každém skoku pokrčte kolena a velkým pomocníkem vám může být dobrá tréninková obuv, která ochrání vaše klouby.

 

Ačkoli se to zdá jednoduché, i 10 minut může být pro začátečníka velmi náročných. Skákejte přes švihadlo 30 sekund a poté 30 sekund odpočívejte. Střídavě skákejte dalších 30 sekund a poté 90 sekund odpočívejte. Tuto sekvenci opakujte 40 minut skákání a 20 minut odpočinku. Později můžete do svého tréninkového plánu přidat 30sekundová prkna, jednoduché cviky na břicho nebo jakýkoli silový trénink, pokud bude pestrý a účinný.

 

Pokud máte pocit, že byste chtěli trénink se švihadlem zařadit do svého tréninkového plánu na delší dobu, zvolte těžší než dětskou verzi. ta zpomaluje otáčky, pomáhá lépe a obratněji načasovat přeskoky, díky čemuž jde vše hladčeji a budete si to více užívat.

 

 

Posilovací tyč s gumou 

Pokud jde o vybavení pro efektivní cvičení, které se vejde i do malého prostoru, může být posilovací tyč s gumou zajímavým novým doplňkem ke švihadlu.

 

V našem článku Cvičení s posilovací gumou pro začátečníky i pokročilé přinášíme užitečné rady pro každého. Gumu doplněnou posilovací tyčí doporučujeme pro provádění podobných cviků, ale poskytuje praktičtější využití. Je výborným doplňkem fyzioterapie a rehabilitace, zvyšuje rozsah pohybu v kloubech a rozvíjí pohybovou koordinaci. Cviky lze provádět dvěma způsoby: gumu si položíte na nohy a provádíte pohyby s tyčí, nebo naopak, tyč držíte nohama a natahujete lana.

 

Buďte vědomi zážitku z pohybu!

Ať už si vyberete jakoukoli formu cvičení, měli byste věnovat více energie nácviku správného dýchání a zlepšení koncentrace. Náš duševní stav hraje velkou roli v tom, jak jsme fit a co jsme schopni vykonat.

 

Relaxační dechová cvičení před tréninkem pomáhají zbavit se stresu a naladit se na trénink. Na 10 minut se posaďte, zapomeňte na každodenní starosti, účty čekající na zaplacení, hádky se šéfem a nabitý program. Nadechujte se po dobu 4 sekund a poté 7 sekund vydechujte. Tento postup opakujte po dobu 10 minut a zároveň se nalaďte na své tělo, trénink a sami na sebe.  Všimněte si, že během cvičení se uvolňuje ještě více hormonů štěstí a bez ohledu na to, jak náročný je ten den pohyb, jste naplněni klidem.

 

Nevyhnutelné protahování 

Ať už cvičíte jakýkoli typ a jakkoli dlouho, nikdy nezapomínejte na rozcvičení a protažení! Aby vaše svaly a pojivové tkáně dlouhodobě správně fungovaly, je nutné udržovat jejich pružnost. Právě v tom vám může velmi pomoci podávání strečinku, který dokáže stimulovat klouby a zachovat tak jejich pohyblivost. Svaly používané při tréninku lze uvolnit pomocí několikavteřinového protahovacího cvičení. 10-15 minut strečinku na konci tréninku podporuje regenerační procesy, pomáhá udržovat správné držení těla, zvyšuje svalovou hmotu, zlepšuje kontrolu těla a předchází sportovním zraněním. Důležité je pokaždé protahovat obě strany rovnoměrně.

 

Kolagen pomáhá udržovat pružnost svalů a pojivových tkání. Tělo si ho vyrábí samo, ale bohužel po 25. roce života se jeho produkce postupně zpomaluje a ve věku 50-60 let klesá na minimum. Pokud vaše strava obsahuje málo masa, zeleniny a ovoce nebo je neobsahuje vůbec, může dojít k oslabení struktury tkání obsahujících kolagen, tj. ke ztrátě jejich pružnosti. V takovém případě je vhodné zvážit užívání kolagenových doplňků.

 

Sada masážních pomůcek pro uvolnění svalů 

Protahování si můžete zpříjemnit sadou pro uvolnění svalů z naší nabídky, která může významně přispět k prevenci svalových a kloubních problémů. S její pomocí se můžete stát pružnějšími, ustoupit může i svalová horečka. S pomocí soupravy se můžete také zbavit některých svalových bolestí a problémů. Obsah balení: 1 váleček, 1 masážní míček, 1 masážní tyčinka, které obdržíte v praktickém úložném sáčku.

 

Světová zdravotnická organizace (WHO) doporučuje dospělým osobám alespoň 150 minut středně intenzivního nebo 75 minut vysoce intenzivního cvičení týdně. V ideálním případě byste měli každý den cvičit alespoň 10 minut. Pokud intenzivně trénujete 2-3krát týdně, stále se vyplatí, abyste si mezi tím dopřáli 10 minut svižné procházky na čerstvém vzduchu. Z dlouhodobého hlediska vám bude vaše tělo za takovou péči vděčné, posílí se váš imunitní systém, zlepší se vaše vytrvalost a zlepší se vaše nálada.

Předchozí Potřeby pro grilování: vše, co můžete potřebovat
Další Průvodce výběrem žárovek: kam a jakou vybrat?