Navrhněte si domácí posilovnu

Navrhněte si domácí posilovnu

Uveďte se do formy ve svém domově a pořiďte si nejnutnější vybavení pro vaše cvičení. S naším článkem vám pomůžeme zjistit, co byste mohli potřebovat...

Vytvoření domácí posilovny je skvělá příležitost, jak udržet zdravý a aktivní životní styl pohodlně a efektivně. V tomto článku podrobně představíme, jak navrhnout vaši domácí posilovnu. Jako první krok prozkoumáme výběr vhodného místa a základní uspořádání posilovny. Poté podrobně popíšeme potřebné vybavení a nástroje, stejně jako faktory sloužící bezpečnosti a pohodlí. Dozvíte se, jak sestavit váš tréninkový plán a jak si udržet motivaci během domácích tréninků. S domácí posilovnou snadno dosáhnete svých zdravotních a fitness cílů.

 

Plánování a uspořádání

Vyberte místnost, která je dostatečně velká pro umístění cvičebního vybavení a poskytuje dostatek prostoru pro cvičení. Pokud s vámi v domě žijí i další lidé, je důležité vybrat místo, kde hluk nebude nikoho rušit a kde vás nebudou rušit vnější hluky. Správná podlahová krytina je velmi důležitá, vyberte materiál, který je bezpečný a odolný, dobře tlumí nárazy a hluk a snižuje zátěž na nohy a klouby. Dbát na to, aby v posilovně byla správná teplota.

Ergonomie hraje při zařizování domácí posilovny velmi důležitou roli. Ergonomické uspořádání pomáhá předcházet zraněním, zvyšuje efektivitu a pohodlí cvičení a zlepšuje celkový zážitek z tréninku. Ujistěte se, že cvičební stroje a zařízení jsou správně nastaveny pro vaše tělo a rozměry. Například výška a nastavení lavičky na cvičení s činkami a sedacích strojů by měly být přizpůsobeny tak, abyste na nich mohli pracovat pohodlně a bezpečně. Vyberte pohodlné cvičební boty, cvičební lavici nebo židli, která odpovídá tvaru a velikosti vašeho těla, a polstrované rukojeti a úchyty na zařízeních.

Možná budete muset svou domácí posilovnu zařídit pouze v části kanceláře, šatny nebo ložnice. V takovém případě použijte paraván, aby vás během cvičení nerušilo zařízení zbytku místnosti. Tím se budete moci soustředit lépe na cvičení.

paraván
Dělicí paraván se 4 panely
Speciální cena 939 Kč RRP: Normální cena 1829 Kč Aktualní maloobchodní prodejní cena doporučená výrobcem.
Nejprve zkontrolujte

Vybavení a nářadí

Při vybavování domácí posilovny může být mnoho zařízení a nářadí užitečných v závislosti na typu cvičení, které chcete provádět, a vašich cílech. Nicméně váha, zrcadlo a pár reproduktorů by rozhodně měly být výhodou.

Kardio trénink

Pokud potřebujete především kardio tréninky, můžete zvážit pořízení běžeckého pásu, eliptického trenažéru nebo stacionárního kola.

 

Spinningové kolo není jen obyčejné stacionární kolo, protože na něm můžete mnohem snádneji vstát a zapojit do tréninku všechny svalové skupiny. Jeho výhodou je, že je méně zatěžující na klouby ve srovnání s jinými formami kardio cvičení, jako je běhání.

spinning kerékpár
Spinningové kolo
Speciální cena 4049 Kč RRP: Normální cena 5189 Kč Aktualní maloobchodní prodejní cena doporučená výrobcem.
Nejprve zkontrolujte

 

Posilování s činkami

Různě těžké činky mohou být užitečné pro posilovací tréninky. Náš 6 kusů obsahující sada ručních činek zahrnuje tři páry činek: červené, modré a fialové barvy, které mají různou váhu.

- 48%
6 db sulyzo szett
Sada jednoručních činek, 6 ks
Speciální cena 739 Kč RRP: Normální cena 1419 Kč Aktualní maloobchodní prodejní cena doporučená výrobcem.
Nejprve zkontrolujte

 

Můžete si také vybrat sadu nastavitelných činek, která umožňuje kombinovat více činek do jednoho zařízení. Naše sada jednoručních činek o hmotnosti 24 kg obsahuje 10 odnímatelných závaží, takže si můžete podle potřeby upravit svůj tréninkový plán a měnit obtížnost závaží. Jejich skladování je velmi praktické díky držákovému podnosu, který činku stabilně drží, aby se určitě neodvalila.

Egykezes súlyzó 24kg
Jednoruční činka, 24 kg
Speciální cena 2889 Kč RRP: Normální cena 3439 Kč Aktualní maloobchodní prodejní cena doporučená výrobcem.
Nejprve zkontrolujte

 

Posilovací lavice může být užitečná pro různé druhy cvičení, jako jsou zvedání, cvičení břišních svalů a protažení. S nakloněnou posilovací lavicí můžete zapojit celé tělo, aby byly aktivovány všechny svalové skupiny. Výška opěradla je nastavitelná, takže si jistě najdete pohodlnou pozici.

Döntött edzőpad
Nastavitelná nakloněná tréninková lavice
Speciální cena 2219 Kč RRP: Normální cena 2669 Kč Aktualní maloobchodní prodejní cena doporučená výrobcem.
Nejprve zkontrolujte

 

Fitness a jóga

Fitball pomáhá při stabilizačních cvičeních a zlepšování rovnováhy, a navíc slouží jako univerzální nástroj pro cvičení celého těla.

Fitnesz labda pumpával
Fitness míč s pumpou, 75 cm
Speciální cena 259 Kč RRP: Normální cena 519 Kč Aktualní maloobchodní prodejní cena doporučená výrobcem.
Nejprve zkontrolujte

Pro jógu, pilates, protahování a meditaci je nezbytná jóga podložka. Naše jóga podložka dostupná ve 3 barvách je 6 mm tlustá, vyrobena z pružného materiálu, její povrch je mírně texturovaný, což zabraňuje skluzu a lépe drží na podlaze. Taška na podložku je perforovaná, což umožňuje její lepší ventilaci.

Jóga matrac
Podložka na jógu, s taškou jako dárek, ve ...
Speciální cena 369 Kč RRP: Normální cena 579 Kč Aktualní maloobchodní prodejní cena doporučená výrobcem.
Nejprve zkontrolujte

V našem internetovém obchodě najdete ve sportovní sekci vše potřebné pro vaše domácí tréninky.

Bezpečnost a pohodlí

Pokud máte to štěstí, že můžete celou místnost nebo větší část místnosti využít pro zařízení vašeho domácího posilovny, je dobré zvážit výměnu podlahy. To je obzvláště důležité, pokud provádíte cvičení s činkami nebo pokud umisťujete do místnosti tělocvičné stroje. Ergonomická podlaha pohlcuje nárazy a snižuje zatížení na nohy a klouby.

Pokud budete provádět cvičení vlastní váhou, cvičení bez činek nebo různé jógové pozice, postačí vám kvalitní jógová podložka. Pro zvýšení pohodlí a komfortu použijte protiskluzový jógový ručník. Je pohodlný, velmi odolný a díky protiskluzovým přísavkám je ideální i pro horkou jógu. Materiál je kvalitní látka, která poskytuje vynikající absorpci vlhkosti a zároveň rychlé sušení ručníku.

Jógatörölköző
Protiskluzový ručník na jógu, s taškou jak...
Speciální cena 189 Kč RRP: Normální cena 419 Kč Aktualní maloobchodní prodejní cena doporučená výrobcem.
Nejprve zkontrolujte

Velké zrcadlo může být v posilovně užitečné, abyste mohli sledovat a opravovat svůj postoj během cvičení.

Také se postarejte o správné osvětlení a cirkulaci vzduchu v posilovně. Dobře osvětlený prostor pomáhá soustředit se během cvičení a zajišťuje bezpečný pohyb, zatímco správná cirkulace vzduchu podporuje chlazení těla. Našemu mobilnímu vzduchovému chladiči můžete vybírat z 3 rychlostí a 3 režimů chlazení. Díky 4 kolečkům je snadno přemístitelný.

Mobil léghűtő
Přenosný ochlazovač vzduchu
Speciální cena 1849 Kč RRP: Normální cena 2619 Kč Aktualní maloobchodní prodejní cena doporučená výrobcem.
Nejprve zkontrolujte

 

Tréninkový plán a cíle

Pokud je domácí posilovna připravena, zbývá už jen stanovit cíle a vytvořit tréninkový plán. Už při výběru vybavení je vhodné určit cíle (hubnutí, budování svalů, zvýšení vytrvalosti), protože podle nich byste měli pořídit odpovídající stroje a doplňky. Při sestavování tréninkového plánu mějte vždy na paměti předem stanovený cíl. Požádejte o pomoc odborníka nebo hledejte na internetu, abyste našli tréninkový plán, který vám nejvíce vyhovuje. V tomto článku najdete skvělé nápady, jak přesně stanovit své cíle, dosáhnout jich a udržet si stálou motivaci.

V našem článku s názvem "Jak se dostat do formy s pouhým jedním činkem" se dočtete o sestavení efektivního tréninkového plánu.

 

Motivace a vytrvalost

Čím konkrétnější a měřitelnější jsou vaše stanovené cíle, tím snazší bude je sledovat a zůstat motivovaný. Oceňujte svůj pokrok a buďte hrdí na dosažené výsledky. Snažte se naplánovat každý svůj den a týden dopředu. Do kalendáře si zapište, který den a v kolik hodin budete cvičit, a nenechte se ničím vyrušit. Vytvořte si všechny podmínky pro snadný start domácích tréninků. Připravte si cvičební oblečení a uložte si oblíbenou hudbu, na kterou rádi cvičíte. V domácí posilovně udržujte pořádek, abyste se mohli ihned ponořit do cvičení, jakmile přijde čas.

Pokud brzy poleví počáteční nadšení, přezkoumejte své cíle, zda jsou realistické. Postupujte krok za krokem a necítěte trénink jako povinnost. Pokud na začátku plánujete pouze 20minutové tréninky, je to naprosto v pořádku. Pamatujte, že někdy strávíte stejně času procházením telefonu.

Předchozí Umění relaxace doma: tipy na vytvoření pohodlných interiérů
Další Jak se dostat do formy s pouhým jedním činkem