96,4%

ukazatel spokojenosti našeho obchodu podle Árukereső.

0 Košík
grilovane-pokrmy-v-zime-a-v-lete

Grilované pokrmy v zimě a v létě

Máte rádi grilování a nechcete se ho vzdát ani v chladnějším počasí? Nyní vám pomůžeme, aby vaše grilovací párty byla kouzelná v každém ročním období!

Každý má rád grilovaná jídla. Jistě, někdo dává přednost masu a někdo sýrům nebo dokonce zelenině, ale všichni se shodneme na tom, že jsme kdykoli otevřeni skvělému grilování. Díky moderním kuchyňským spotřebičům už to není možné jen v létě, ale i v chladnějším počasí.

 

Tajemství grilování 

Tajemství grilování může spočívat v mnoha věcech, ale několik klíčových tipů vám pomůže získat křupavou vnější stranu a křupavý, lahodný vnitřek:

 

  • Vyberte si správné ingredience: maso, ryby, zelenina a ovoce se na grilování hodí, ale je důležité, aby byly čerstvé a kvalitní.

 

  • Předehřátí grilu: Grilujte alespoň 10-15 minut před zahájením grilování, aby měl správnou teplotu ještě před vložením pokrmu na gril.

 

  • Čištění grilovacího roštu: Čistý grilovací rošt pomáhá zabránit přichycení pokrmů, proto je dobré jej před každým použitím důkladně vyčistit.

 

Použití rozprašovače na olej: použití oleje pomáhá zabránit vysychání potravin a jejich přichycení ke grilovacímu roštu. Pomocí rozprašovače na olej můžete na jídlo dostat tolik oleje, kolik jste si naplánovali. Nejenže můžete vařit zdravěji, ale můžete také ušetřit peníze.



  • Ponechejte potraviny: Ponechání pokrmu napomáhá rovnoměrnému rozložení šťávy v pokrmu, díky čemuž je pokrm křehčí a chutnější.

 

Experimentujte: skutečně chutné grilované pokrmy často závisí na experimentování a vytváření vlastního stylu. Vyzkoušejte různá koření, marinády a zkuste připravit různé pokrmy na co nejvíce způsobů.

Nejchutnější grilované pokrmy

Už plánujete svolat přátele nebo rodinu na grilování, jakmile se objeví první teplé sluneční paprsky? A když už je datum stanoveno, přemýšlíte, jaký pokrm připravit, aby se všichni olizovali? Není to snadné, protože každý jsme jiný a máme jiné chutě. Musíte počítat s opravdovými milovníky masa, ale nezapomeňte ani na vegetariány. Právě proto je grilování tak skvělý nápad, protože na grilu můžete mít různé pokrmy, takže si určitě každý přijde na své. Některé z klasických pokrmů na grilu, kterými rozhodně nic nezkazíte:

 

Hamburger

Obliba hamburgerů je při venkovním vaření nezlomná. Každý host si může naplnit housky čímkoli, co mu chutná, takže každý může svobodně uplatnit svůj vkus. Jeho příprava není problémem ani pro začínající grilovače a své hosty jistě ohromíte čerstvě ugrilovaným, šťavnatým, pikantním, mletým masem. Pokud si však stále nejste jisti, přihoďte multifunkční kuchyňský teploměr, který vám umožní nastavit druh masa a stupně přípravy.




Šašlik 

První tepelně upravená potravina lidstva nebyla dodnes utopena. Jeho trvalý úspěch spočívá v jeho rozmanitosti, a proto je skvělou volbou pro vaše grilování. Přípravy na venkovní grilování přivádějí lidi po dlouhé zimě opět dohromady. Připravte si všechny ingredience a nechte své hosty, aby si sami napíchali své oblíbené suroviny na špíz. Zabijete tak dvě mouchy jednou ranou a kromě vytvoření dobré atmosféry si můžete být jisti, že každý bude jíst to, co mu opravdu chutná. Naše 25dílná grilovací sada obsahuje 6 špízů.

Hovězí steak 

Pokud hledáte opravdu nezapomenutelný kulinářský zážitek pro společnost a cítíte se dobře ve světě grilování, zajděte si k řezníkovi pro žebírka. Grilujte různé druhy zeleniny a podávejte se vzrušující omáčkou! Pak už jen stačí, když vám budou všichni přikyvovat.

Tipy a triky pro grilování 

  • Vyzkoušejte přímé a nepřímé grilování: při přímém grilování pokládáte potraviny přímo na rošt, zatímco při nepřímém grilování se potraviny připravují nad uhlím na boku grilu. Nepřímé grilování pomáhá zajistit, aby se potraviny nepřipálily a byly rovnoměrně propečené.

 

  • Použití kouře: použijte vonné třísky, které po namočení vložíte do uhlíků. Kouř dodá jídlu zvláštní chuť.

 

  • Ochucení předem: ochucení jídla předem pomáhá, aby chutě pronikly hlouběji do jídla. Mějte však na paměti, že kyselé marinády (nakládaná zelenina) mohou rozkládat bílkoviny v potravinách, proto je lepší je namáčet jen krátce.

  • Použití síťovaného sáčku na grilování: sáček pomáhá zabránit přepadávání zeleniny přes grilovací rošty a rovnoměrnému propečení. Naplňte ho oblíbenou zeleninou, okořeňte a položte na grilovací rošt.




  • Používání teploměru: Teploměr vám pomůže přesně zjistit, kdy je jídlo hotové, a zabránit nedovaření nebo převaření. Čas a teplotu upravte v závislosti na teplotě potravin. Teploměr do jádra je nepostradatelným doplňkem při pečení různých druhů masa, chleba, těstovin atd. a zajistí, že je vnitřek pokrmu dokonale propečený. Jeho použití je snadné: stačí zasunout kovovou jehlu na konci do středu masa a zkontrolovat teplotu.


  • Používejte malé brambory: ke grilování jsou nejlepší voskovité brambory s menším obsahem škrobu, protože se během grilování nerozpadají. Mohou to být červené, žluté nebo bílé brambory. Rozkrojte je napůl, okořeňte podle chuti a grilujte je přímo na uhlí. Brambory budou na povrchu křupavé a uvnitř měkké.

    Pokud máte chuť na grilování, ale ještě nemáte potřebné nářadí, prohlédněte si náš e-shop a najděte si ten správný gril a příslušenství.

Kategorie
Košík