Ekologicky přátelské způsoby balení dárků

Ekologicky přátelské způsoby balení dárků

Dáme vám tipy, abyste i vy mohli přispět k ochraně životního prostředí...

Během balení dárků před Vánocemi vyrábíme spoustu odpadu. Co můžeme dělat, abychom i tehdy chránily své životní prostředí? Je-li vůbec možné zabalit dárky zcela bez starostí a zbytečného odpadu? Následující odstavce poskytují tipy, abyste i vy mohli přispět k ochraně životního prostředí, sebrali jsme pro vás dobré rady, jejichž pomocí naše Vánoce mohou být udržitelnější.

Kolik odpadu vyprodukují každé Vánoce?

V dnešních konzumních společnostech lidé už v každodenním životě strašně plýtvají zdroji a surovinami, a tento trend se bohužel jen umocňuje během předvánočního období. Vždyť svátky lásky jsou zároveň i svátky nákupů, obdarování, balení a velkých hostin. V tomto období rodiny průměrně vyprodukují o 30 % víc odpadů – upozorňuje v příspěvku na blogu Europe Point. Každý rok se v EU vyprodukuje asi 88 milionů tun potravinového odpadu, zatímco přibližně 55 milionů občanů EU má přístup ke kvalitním potravinám pouze každý druhý den. Přestože stále více lidí volí umělé vánoční stromky, naprostá většina populace stále vybírá živé borovice. Ty mají samozřejmě své vlastní kouzlo, ale po svátcích si děláte jen starosti. Umělé borovice můžete naopak jednoduše zabalit a nadcházející Vánoce jsou v bezvadném stavu ve sklepě nebo na půdě. pokud pochybujete o tom, podívejte se na větve našeho nejnovějšího umělého vánočního stromečeku, které dodávají stromu realistický vzhled. Pokuste si!

 

Podle průzkumu sváteční dekorativní osvětlení vypouští jen ve Francii více než 10 000 tun CO2. Šokující data. Pokud byste si pořídili osvětlení (a ne jen na Vánoce), vyberte jeden z naších LED závěsů, používejte dobíjecí baterie!

 

 

Balení dárků jinak 

Minimalizujte vznik veškerých odpadů! Opuštění tradičního balicího papíru a tašek a výběr ekologického dárkového balení je snadný způsob, jak snížit svou ekologickou stopu. Pojďme se podívat na pár kreativních, téměř zcela bezodpadových obalů, které se dají používat nejen o Vánocích, ale také při jiných přiležitostech.

Plátěné tašky jsou stále populárnější, tak to klidně můžete někomu darovat, vždyť každý chodí na nákupy. Pokud jste si vybrali nějaký jiný dárek, dejte jej prostě do plátěné tašky.

 

Místo papíru používejte šátek, šálu, ubrus nebo kuchyňskou útěrku, kterou může příjemce dárku hned po rozbalení použít, tedy po rozbalení nevzniká vůbec žádný zbytečný odpad.

 

 

Vagány, egyszerű és bámelyik háztartásban fellelhető az újságpapír. Mivel előbb-utóbb úgyis a szelektív hulladékos kukában végzi, adj neki egy utolsó kreatív feladatot és használd csomagolópapírként.

 

 

Novinový papír je prostý a snadno k nalezení v každé domácnosti. Protože dříve nebo později stejně skončí v popelnici na tříděný odpad, dejte mu poslední kreativní úkol a použijte jej jako balicí papír.

 

 

Pokud vás baví manuální práce a jste zruční a rádi darujete DIY věci, případně domácí marmeládu, med, vaječný likér nebo jiné sladkosti, vezmete si staré, prázdné láhve na víno a sklenice na kompot a využijte si svou šikovnost a vynalézavost způsobem šetrným k životnímu prostředí.

 

 

A pokud nemáte čas, šikovnost nebo nápad, použijte jako poslední možnost dárkové tašky, které jste dostali dříve. Nikdo se neurazí, že chráníte své prostředí a dokud jsou tyto papírové tašky v oběhu, nejsou považovány za zbytečný odpad.

 

Jaké materiály vybrat? 

Budeme k tomu potřebovat hnědé papírové sáčky! Téměř každý má ve spíži nějaké papírové nákupní tašky. Použijte jejich vnitřek, a ozdobte vlastním vzorem pomocí bramborového razítka nebo razítka z pěnové gumy.

 

Recyklujte krabice, které obdržíte! Použití přepravních obalů místo dárkových krabic v obchodě je jedním z nejjednodušších ekologických řešení. Nový úkol může dostat i hedvábný papír a hnědý nebo bílý balicí papír, které často využívají e-shopy. Začněte tyto materiály sbírat několik měsíců před Vánocemi, tak si před Vánoci budete moci vybrat ze široké nabídky k recyklaci.

 

 

Používejte přírozené doplňky! Místo plastových mašlí a stuh helyett a kompostovatelné větve stromů, tyčinky skořice, drobné šišky, větvičky rozmarýnu mohou být mohou být přirozeným doplňkem vašeho obalu a nepotřebujete mít žádné speciální znalosti ani schopnosti.

 

 

Ať žijí popruhy, šňůry a provázky z přírodního konopného materiálu! Pojiva vyrobená z přírodních vláken můžete rok co rok znovu používat a následně je časem kompostovat. Pokud je váš dárek svázán s něčím takovým, jen jej jemně rozbalte a odložte na později!

 

 

 

Vyměňte za textilní! Ekologické balení je součástí dárku. Místo papíru můžete používat šátek, šálu, ubrus nebo kuchyňskou útěrku.

Konečně zapomeňte na celulózu, která znemožňuje recyklaci!

A co dát do těchto nádherných balíčků? Prohlédněte si náš e-shop a najděte ty nejvhodnější dárky pro své blízké! Ať už jde o kuchyňské doplňky, hračky pro děti, nábytek, fitness nářadí, klidně se můžete spolehnout na nás a naše dobré ceny.

Fotky: alinda.hu, pinterest.com, pixabay.com

 

Předchozí Jaký držák na tablet koupit?
Další Výhody použití skleníku