Vyrobte si doma venkovní hry

Vyrobte si doma venkovní hry

Rádi byste si pořídili hračky na zahradu, ale nemusí nutně vyhovovat vašim potřebám? Dnes už není problém si jeden vyrobit doma! V našem dalším článku vám ukážeme, jak na to...

Na trhu je dnes mnoho zahradních hraček, není snadné si vybrat a každý má samozřejmě při nákupu pro své dítě jiné hledisko. V mnoha případech je nejlepším řešením vyrobit si zahradní hračku doma, protože pak máte jistotu, že je taková, jakou jste si vy, a hlavně vaše dítě, představovali.

 

Zahradní hry doma: výhody 

Nemusíte být truhlář, abyste si mohli sami vyrobit hračky pro své děti na zahradě. Budete však potřebovat trochu kreativity a manuální zručnosti. Výroba hraček na zahradu je také skvělým způsobem, jak tyto dovednosti rozvíjet. Navíc vám výroba vlastních hraček ušetří náklady na jejich nákup v obchodech.

 

Nemusíte být truhlář, abyste si mohli sami vyrobit hračky pro své děti na zahradě. Budete však potřebovat trochu kreativity a manuální zručnosti. Výroba hraček na zahradu je také skvělým způsobem, jak tyto dovednosti rozvíjet. Navíc vám výroba vlastních hraček ušetří náklady na jejich nákup v obchodech.

Zpočátku můžete vyrobit pouze hračku, kterou má dítě nejraději, houpačku nebo pískoviště. Uvažovat ale můžete i o kompletním malém hřišti, kde se najde místo pro skluzavku, prolézačku, nebo jakoukoli vaši oblíbenou venkovní hračku.

 

 

Jaké materiály byste měli použít? 

Můžete použít stávající materiály, palety, staré hračky v dobrém stavu nebo si koupit nové v obchodě pro kutily. Nejčastěji používané materiály pro výrobu zahradních hraček:

 

- Dřevo: Dřevo je velmi oblíbeným materiálem pro výrobu zahradních hraček. Je to odolný, pevný a přírodní materiál, který dobře zapadá do přírodního prostředí.

- PVC růry: PVC růry jsou lehké a odolné, takže se hodí k výrobě zahradních hraček, jako jsou skluzavky nebo kuličkové brány.

 

- Barva: Výběr správné barvy může přispět k tomu, že vaše zahradní hračky budou trvanlivější a odolnější vůči vlivům prostředí, jako je vlhkost a sluneční záření.

 

- Výplňové materiály: písek, štěrk a trávu lze použít také k výrobě zahradních hraček, jako jsou pískoviště nebo minifotbalová hřiště.

 

- Další materiály: Lze použít i jiné materiály, například pryž, plast, textil nebo kov, obvykle v kombinaci s dřevěnou konstrukcí použitou jako základ.

 

Hračky na zahradu a jejich výroba 

V našem článku " Hračky pro rozvoj dítěte, které jsou opravdu užitečné " jsme podrobně popsali pozitivní účinky rozvojových hraček. Nejdůležitější je samozřejmě vědět, které hračky jsou pro vaše dítě nejpoutavější, protože právě ty jsou nejvhodnější pro dlouhodobé používání na zahradě.

 

Výroba zahradní houpačky krok za krokem 

Výroba zahradní houpačky může být skvělým projektem, který si užijí všichni členové rodiny. S tímto obecným průvodcem můžete snadno začít:

  1. Vyberte správné dřevo: na nosné tyče houpačky a delší dřevěnou desku sedáku doporučujeme použít silné dřevo odolné proti povětrnostním vlivům, jako je dub, třešeň nebo dub skalní.

 

  1. Řezání dřeva: dalším krokem je nařezání dřeva na požadovanou velikost. Nosné sloupky houpačky by měly být vysoké alespoň 2,5 metru a délka sedátka by měla být asi 60-80 cm. K získání pěkného a hladkého povrchu může být velkým pomocníkem souprava na leštění.

 

  1. Vyvrtejte otvory: do sloupků vyvrtejte dva otvory, alespoň tak velké, aby se do nich vešly houpací řetězy. Vzdálenost mezi sloupky by měla být alespoň 2 metry.

 

  1. Umístěte sloupky do země alespoň 60-80 cm hluboko a zhutněte kolem nich půdu.

 

  1. Připevněte sedací desku a řetězy a připevněte je ke sloupkům. Zkontrolujte, zda je sedátko stabilní a bezpečné.

 

  1. A nakonec, pokud chcete, můžete houpačku ozdobit a natřít tak, aby odpovídala stylu vaší zahrady.

 

Je důležité, aby hotová zahradní houpačka byla bezpečná, zejména pokud ji používají malé děti. Zkontrolujte, zda je houpačka pevná a stabilní a zda jsou šrouby a řetězy bezpečně upevněny. Použijte měkké polstrované polštáře, aby se na houpačce pohodlně sedělo.

 

Pokud uvažujete v dlouhodobém horizontu, můžete si houpací rám vyrobit sami a houpačku, která se k němu připevňuje, měnit podle toho, jak dítě roste. A pokud bude dostatečně velké, můžete si pořídit hnízdovou houpačku, kterou může používat celá rodina. Takže rám, který vyrobíme, bude opravdu užitečný po mnoho let.

 

Základy stavby báječného domečku 

Většina dětí ráda leze po stromech a v minulosti se tak dělo hlavně na zahradách prarodičů. Pokud máte na zahradě mohutné stromy, vyplatí se začít si vytvářet tajný úkryt. Výroba domku na stromě může být vzrušujícím a kreativním projektem, do kterého se můžete s dětmi pustit, a skvělým způsobem, jak jim přiblížit přírodu. Zde je jednoduchý návod na výrobu stříšky:

 

  1. Vyberte správné místo: stříška by měla být postavena pod stromem nebo keřem, kde listí poskytuje stín. Ideálním místem je oblast, kde se větve stromů nebo keřů setkávají a uprostřed je malá mýtina. Zohledněte také odchylky v růstu stromu. Pro konstrukci vyberte nadčasový strom, akát a teka se dobře přizpůsobují změnám prostředí.

 

  1. Vytvořte rám: pomocí dvou nebo tří dlouhých latí umístěných mezi větvemi stromu vytvořte trojúhelníkový rám. Lamely by měly být umístěny tak, aby dvě strany byly otevřené, a na třetí straně by měla být umístěna dvířka z menších lamel. Po přišroubování a přibití by měla být kovovými sponami připevněna také opracovaná dřevěná prkna tvořící základnu.

 

  1. Zakryjte rámeček listím: existuje mnoho způsobů, jak listí použít. Jedním ze způsobů je zakrytí rámu suchou trávou, listím nebo větvemi. Dalším způsobem je připevnit listí přímo na rám pomocí vázacího drátu nebo vázací gumy.

 

  1. Vyrobte nábytek: Abyste dětem vytvořili pohodlné místo ve stříšce, měli byste vyrobit nábytek. Použijte například polštáře, které poskytnou pohodlné místo k sezení.

 

  1. Ozdobte korunu: Přírodní strom je estetický sám o sobě, není třeba ho natírat. Můžete jej ozdobit barevnými balónky, ozdobami a stuhami a zvláštní atmosféru vytvoří solární světelný LED řetěz.

 

Je důležité vybudovat bezpečný domeček pro děti. Občas ji zkontrolujte a ujistěte se, že nábytek a dekorace jsou stabilní.1. obrázek: pinterest.com/gaiakertmuhely; dk; craftytexasgirls.com

 

 

 

Předchozí Chlazení bytu ve vedru
Další Abeceda rekonstrukce domu: co a jak?