Tipy pro péči o vlasy pro zdravé vlasy

Nevíte, jak správně pečovat o své vlasy? Ukážeme vám, jak udělat vlasy pružné a zdravé...

Každý si přeje zdravé vlasy, ale mnoho lidí neví, jak je udržet zdravé. Správná péče o vlasy však není jen o správném šamponu a kondicionéru, ale zahrnuje i řadu dalších faktorů. V tomto článku se s vámi podělíme o tipy pro péči o vlasy, které vám pomohou udržet vlasy zdravé, lesklé a silné. Naše tipy vám pomohou naučit se, jak vlasy chránit před poškozením a udržovat je hydratované a pružné. Čtěte dále a dozvíte se, jak dosáhnout krásné a zdravé hřívy!

Péče o vlasy pro různé typy vlasů 

Vlasy - ať už krátké nebo dlouhé, blond nebo hnědé, husté nebo řídké - vždy měly velký vliv na vnitřní stránku člověka a naopak. Vlasy jsou spojovány s emocemi, jsou symbolem ženskosti a síly, mohou vypovídat o našem věku a ve většině případů i o naší náladě. Proto je obzvláště důležité věnovat péči o vlasy pozornost. Začněte tím, že je přijmete takové, jaké jsou, a pak zvolte dobrý účes! Nevybírejte si účes, který vidíte na obálce módního časopisu, ale takový, který se hodí k vašim vlasům a vašemu obličeji. Pak už stačí jen o něj pečovat. Podívejme se, co dělat pro jednotlivé typy vlasů:

Lupy ve vlasech 

Existuje několik možných příčin vzniku lupů na pokožce hlavy a naším prvním úkolem je zjistit, co je může způsobovat. Mezi predispoziční faktory vzniku lupů může patřit nadměrná suchost, mastnota, podráždění pokožky hlavy nebo kožní problémy.

Nemyjte si vlasy horkou vodou, protože vysušuje pokožku hlavy. Při péči o vlasy se sklonem k tvorbě lupů používejte přípravky, které pomáhají zklidnit pokožku hlavy, snižují tvorbu lupů a obsahují vyživující a hydratační složky, které pokožka hlavy potřebuje.Pro účinnější výsledek nechte speciální šampony působit 2 minuty před umytím. Pokud máte krátké vlasy, nemyjte si je denně, protože to jen podporuje vysušování a tvorbu lupů.

Po umytí šamponem použijte kondicionér, ale pouze na konečky vlasů, nikdy ne na kořínky. Dbejte zejména na šetrné vysoušení. Často slýcháme, že fénování může vlasům škodit, proto čerstvě umyté vlasy v létě sušte na čerstvém vzduchu. Čím déle jsou však vlasy mokré, tím jsou zranitelnější. Zvolte proto nízké nastavení teploty a vlasy fénujte s vysokým výkonem fénování.

Pro další pomoc masírujte pokožku hlavy konečky prstů, abyste zvýšili krevní oběh a průtok kyslíku.Pokud dáváte přednost přírodnímu řešení, posypte pokožku hlavy před mytím vlasů jedlou sodou, která absorbuje přebytečný maz a zklidňuje pokožku hlavy.

 

Kudrnaté vlasy 

Každý, koho příroda obdařila krásnými vlnitými nebo kudrnatými vlasy, pravděpodobně touží po rovných vlasech. Samozřejmě to platí i naopak. V mnoha ohledech není žehlička na vlasy tou nejlepší volbou; vlhkost vzduchu způsobuje, že se prameny vlasů vlní dozadu a působí ještě nevýraznějším, špičatým dojmem. Zkuste si vytvořit jemné lokny bez fénu nebo žehličky. Velkou pomocí může být použití kondicionéru na ručníkem vysušené vlasy. Poté je natočte do malých loken nebo je zapleťte do copu, abyste po uschnutí získali měkké a snadno upravitelné lokny.

Pokud trváte na rovných vlasech, vyzkoušejte místo žehličky žehlící kartáč. Na rozdíl od klasické žehličky může vlasy méně poškodit a nebude je štípat, takže se nespálí. Regulace teploty na narovnávacím kartáči umožňuje nastavit teplotu podle vašich preferencí, které můžete sledovat na LCD displeji.

Hajegyenesítő fésű
Žehlicí kartáč na vlasy
Speciální cena 189 Kč RRP: Normální cena 419 Kč Aktualní maloobchodní prodejní cena doporučená výrobcem.
Nejprve zkontrolujte

 

Šedivé vlasy 

Šedivění je způsobeno postupnou ztrátou melaninu, pigmentu ve vlasech. S přibývajícím věkem se produkce tohoto pigmentu snižuje a vlasy začínají šedivět. Ačkoli mohou vypadat silně, jsou náchylnější k poškození a vyžadují zvláštní péči. Při mytí vlasů používejte vyživující kondicionér.

K zakrytí šedin můžete použít sprej nebo barvu, která odpovídá barvě vašich vlasů, nebo barvu na vlasy, která zajistí dlouhotrvající efekt. Tím se problém šedin vyřeší, ale barvené vlasy vyžadují zcela jinou péči než vaše přírodní vlasy. Pokud chcete šetrné řešení, můžete si nyní vybrat rostlinnou barvu na vlasy obsahující rostlinné výtažky včetně henny, indiga nebo kasie. Ty jsou obvykle k dostání ve formě prášku, který je třeba před barvením smíchat s horkou vodou, aby vznikla pasta. Na vlasy ji lze nanášet tradičním způsobem pomocí kartáče.

Bohužel barvení není pro vaše vlasy to nejlepší a čím častěji chodíte ke kadeřníkovi, tím více je poškozujete. Několik postupů však může mít velký význam. Vyhněte se již zmíněnému oplachování horkou vodou! Vybírejte si přípravky speciálně určené pro barvené vlasy, které chrání barvu, zabraňují jejímu opotřebení a vyživují vlasy. Snažte se vlasy mýt méně často než dříve, a pokud jsou vaše vlasy náchylné k mastnotě, používejte mezi mytím suchý šampon. S příchodem hezkého počasí chraňte barvené vlasy před dlouhodobým pobytem na slunci, které může strukturu vlasů dále vysušovat a poškozovat.

Mastné či suché vlasy 

Máte pocit, že se dlouhá zima podepsala na vašich vlasech? Nošení čepic, chladný vzduch venku a suchý vzduch ve vytápěných prostorech vaše vlasy opravdu zatěžují. Časté mytí a vysoušení vede ke ztrátě vlhkosti a poškození struktury, zatímco hůře větraná pokožka hlavy pod kapucemi a čepicemi vede k rychlejšímu maštění.

Na poškozené prameny a konečky vlasů naneste sérum proti krepatění, vlasový olej a stylingový krém. Pomoci může také mytí vlasů horkou vodou, ale ne horkou vodou nebo sušení na vzduchu. Pro vlasy náchylné k maštění může být záchranou šampon obsahující citronovou trávu, mátu nebo aloe vera, které snižují produkci oleje a zároveň dosahují lesklých a hydratovaných vlasů.

Používejte domácí postupy na velmi suché vlasy! Smíchejte 2-3 polévkové lžíce medu s 1 žloutkem, poté naneste na čerstvě umyté vlasy. nasaďte koupací čepici a po hodině opláchněte.

Domácí péče o vlasy 

Silné a husté vlasy nejsou jen záležitostí genů a správné péče, ale také výživy. Velkou pomocí může být zavedení několika vitamínů. Pro růst vlasů užívejte kyselinu listovou (vitamin B9), zinek (nezbytný pro hormonální rovnováhu) nebo měď. Mangan a selen chrání tělo před volnými radikály a antioxidační nerovnováhou, které hrají roli v procesu stárnutí. Selen se nachází v houbách, slunečnicových semínkách, para ořeších, hnědé rýži, celozrnném žitu a krevetách.

 

Důležitou roli při udržování zdravých vlasů hraje také výživa, takže jezte potraviny bohaté na vitaminy, doplňujte vitamin D a přispívejte ke zdravějším vlasům omega-3. Ty se nacházejí v lososu, makrele, sardinkách, avokádu, lněných semínkách, olivovém oleji a vlašských ořeších.

Na jaře je čas navštívit kadeřníka, aby vám ostříhal vlasy, které přes zimu prořídly, a osvěžil váš vzhled. Vyživujte pokožku hlavy a vlasy pomocí kondicionérů a balzámů a vždy si vyberte správný přípravek pro svůj typ vlasů, protože různé šampony a kondicionéry mají na různé typy vlasů různé účinky.

Přírodní péče o vlasy ze spíže 

Antioxidanty obsažené v zeleném čaji mohou pomoci zastavit vypadávání a řídnutí vlasů a mohou být také lékem na lupy a lupénku. Používejte ho smíchaný se šamponem nebo si do vlasů vmasírujte čerstvě uvařený a vychlazený šálek zeleného čaje.

Kokosový olej se nachází v mnoha domácnostech, je vhodný pro všechny typy vlasů a navíc je cenově dostupný. Odstraňuje lupy, zjemňuje vlasy, zlepšuje jejich lámavost a stimuluje jejich růst. Používejte extra panenský kokosový olej a před mytím ho dobře vmasírujte do pokožky hlavy a vlasů!

 

 

Pro silné a lesklé vlasy rozklepněte dvě vejce a dobře je rozšlehejte v misce. Naneste na vlasy (na pokožku hlavy a konečky) před mytím a nechte působit 10 minut před důkladným opláchnutím.

Vybavení kadeřnického salonu od Alindy 

Pokud se zajímáte o zdravou péči o vlasy na profesionální úrovni, projděte si náš e-shop a zřiďte si svůj salon levně. Nabízíme také stojany na fény, stojany na mytí vlasů, kadeřnické vozíky a několik typů kadeřnických židlí, včetně dětských židlí.

 

 

Předchozí Jak vybrat šperkovnici?
Další Jak vybrat boxerské rukavice?