Techniky a výhody thajské masáže

Techniky a výhody thajské masáže

V našem článku se dozvíte o výhodách, původu a technice thajské masáže.

...

Na internetu se nabízí mnoho druhů masáží, ne všude však vysvětlují, který typ může mít jaké výhody. Nemáte-li doma supermasážní křeslo nebo masáž nohou, budete nuceni se obrátit na osvěžující nebo jen analgetickou masáž do salonu. V našem článku se můžete dozvědět o výhodách a původu thajské masáže. Pokud však přesto zvolíte domácí masáž, můžete se na nás spolehnout!

Pokud však přesto zvolíte domácí masáž, můžete se na nás spolehnout!

Serenity lábmasszírozó, több színben
Serenity masážní přístroj na nohy, ve více...
Speciální cena 1569 Kč RRP: Normální cena 1999 Kč Aktualní maloobchodní prodejní cena doporučená výrobcem.
Nejprve zkontrolujte

izomlazito masszazs keszlet
Masážní sada pro uvolnění svalů ve více ba...
Speciální cena 379 Kč RRP: Normální cena 649 Kč Aktualní maloobchodní prodejní cena doporučená výrobcem.
Nejprve zkontrolujte

 

Původ thajské masáže

 

Thajská masáž, jak mnoho lidí ví, je starobylý, tradiční typ masáže z Dálného východu. Málokdo ví, že má historii dlouhou 2500 let. Jeho účelem je protáhnout a stlačit svaly, zaujmout různé polohy, zajistit volný tok energie, zmírnit bolest a ztuhlost, vytvořit pružný, pružný, uvolněný stav. Původ této slavné léčebné masáže je v Indii. Jeho zakladatelem byl severoindický lékař Jivaka Kumar Bhaccha, který byl vrstevníkem a blízkým přítelem Buddhy. Současně s šířením buddhismu, 3-4 sta let pr. nl.  3.-4. se dostalo do povědomí veřejnosti. Léčil minerály Jivaka, bylinami a speciálními (tehdy zcela novými) technikami. Jeho první nemocnice a poté škola v Chiang Mai (druhé největší město Thajska) jsou pojmenovány po něm.

 

Jeho socha je stále ve velké úctě, denně se přidávají čerstvé potraviny a květiny tam a zapálí kadidlo. Opakují alespoň jednou denně na počest a pro jejich vlastní vnitřní rovnováhu v jazyce Pali (je některými badateli považován za středo-indoárijský prákrt. Patří k nejslavnějším prákrtům, jelikož jsou v něm sepsány texty théravádového buddhismu) mantru.

Technika thajské masáže

Technika masáže se rozšířila z úst do úst, obvykle v rodinách, a v klášterech se znalosti zachovaly na záznamech palmových listů. V 18. století většinu dokumentů zničili barmští okupanti Thajska. Zbytky, které bylo možné ještě zachránit, jsou uvedeny v tabulce III. Sesbíráno králem Rámou a vyryto do zdi Wat Po, aby tam určitě zůstalo na věčnost. Ty si lze prohlížet dodnes. V roce 1906 byly dekretem krále Rámy V. Velikého přeloženy všechny starověké lékařské záznamy, dokumenty, památníky starověkých jazyků do dnešní thajštiny a byla z nich napsána kniha, ručně psaná, nazvaná Royal Medical Učebnice. V této knize najdete starověké znalosti, energetické čáry a body, lékařské vědy, lékopis a masážní techniky, triky. Respektive kompletní masážní terapie na různé neduhy a nemoci. Od roku 1997 thajská vláda oficiálně uznává a podporuje praxi léčebných thajských masáží.


Na rozdíl od jiných masáží se thajské masáži říká suchá masáž, to znamená, že na rozdíl od jiných technik se nepoužívají žádné oleje ani krémy. Technikou bodového tlaku nejsou stimulovány svaly, ale akupunkturní body. Procedura aplikovaná na celé tělo má speciální průběh, během jedné a půl až dvou hodin masáže masér projde každou část těla od prstů na nohou až po hýždě hlavy. Zahrnuje také protahovací cvičení, i když neovlivňuje svaly. Maséři masírují nejen dlaněmi a konečky prstů, ale také koleny, chodidly a lokty. Po silných tlacích však nebudou druhý den plné modrozelených skvrn, zůstane jen zvýšená energie a výborná pohoda..

Naše 3 zónové, přenosné masážní lehátko může to zážitek jen umocnit.

Masážní lehátko je vynikající nejen kvůli svému 3-zónovému designu, ale také díky stabilitě a pohodlí, které lehátko zajišťuje. Polstrování je pohodlné, vyrobeno z tlusté houby a voděodolného vinylového potahu. Snadno se čistí čisticím prostředkem a vodou, ani olej na něm nezanechá skvrny. Vhodné nejen pro maséry, kosmetičky, pedikéry, ale také dokonalé pro domácí použití. Multifunkční opěrka hlavy je zároveň vhodná pro polohu na zádech i na břiše. Podšívka je odnímatelná, kolébka pro obličej je vyplněna další vrstvou houby. Výška je nastavitelná kolem krku, podél nohou a paží, tak zajišťuje stejné pohodlí pro každého. Díky protiskluzovým gumovým nohám lze masážní lehátko bezpečně postavit na různé povrchy. Po použití je během několika sekund sklopeno, takže je snadné skladování a přeprava.

- 24%
3 zónás ágy masszázshoz
3 zónové, přenosné masážní lehátko
Nejprve zkontrolujte
Speciální cena 2899 Kč RRP: Normální cena 3809 Kč Aktualní maloobchodní prodejní cena doporučená výrobcem.

  • 3 nastavitelné zóny
  • přenosná taška
  • snadno čistitelný povrch

Výhody pro zdraví

Když je člověk zdravý, životní energie proudí nerušeně v meridiánech. Nadměrný konzumace, emoční stres, slabost nebo zranění tento proces narušují. Thajská masáž může stagnující energii opět uvést do uvolněného proudu. Posiluje imunitní systém, lze použít při poruchách spánku, nervových, napjatých stavech a k úlevě od bolesti. Stimuluje krevní a lymfatický oběh. Lymfatický systém je systém, který má zásadní význam pro opravu tkání a ochranu lidského těla před nemocemi. Lymfatický systém je vedle toho krevního tím nejdůležitějším, který vám proudí tělem. Na Západě se pravidelné masáže staly nedílnou součástí životního stylu sociálních skupin. Je běžné, že lidé večer nerelaxují (nebo ne vždy) u sklenky whisky, ale dopřejí si mnohem zdravější a trvalejší thajskou masáž.

 

Pokud jste kvůli současné pandemii, stále byste si nějakou formu masáže užili doma s rodinou, navštivte naši stránku a najděte nástroj, který vám nejlépe vyhovuje.

Předchozí Jak vybrat správně postelový rám?
Další Novoroční předsevzetí