Pravidelná masáž pro tělesnou i duševní harmonii

Pravidelná masáž pro tělesnou i duševní harmonii

Napadlo vás někdy vyzkoušet blahodárné účinky různých druhů masáží? S naším článkem níže se vám snažíme pomoci, na co si dát při výběru pozor...

Masáž neslouží pouze k úlevě od fyzické bolesti, ale také k dosažení duchovní harmonie. V tomto článku ukážeme, jak vám pravidelná masáž může pomoci dosáhnout fyzické a duševní rovnováhy.

A Blahodárné účinky masáže

  • Redukce stresu: Masáž pomáhá uvolnit svaly, zmírnit napětí a snížit hladinu stresu. Použití vhodných masážních technik může mít uklidňující účinek na nervový systém, pomáhá uvolnit tělo i mysl.

 

  • Uvolněte svalové napětí: Kromě uvolnění napětí a ztuhlosti ve svalech mohou některé masážní techniky, jako je švédská masáž nebo masáž hlubokých tkání, pomoci uvolnit svaly, zlepšit krevní oběh a zvýšit flexibilitu svalů.

 

  • Úleva od bolesti: Masáž může být také účinná při úlevě od bolesti. Zejména u akutních nebo chronických bolestí svalů a kloubů může masáž pomoci snížit bolest, zlepšit krevní oběh a podpořit hojení.

 

  • Lepší krevní oběh: Masáž stimuluje krevní oběh ve vašem těle. Uvolněné napětí a uvolněné svaly pomáhají účinněji dodávat krev a kyslík do tkání a zlepšují celkové zdraví.

 

  • Zlepšení nálady: může mít pozitivní vliv na náladu a pomáhá snížit úzkost a deprese. Při masáži se mohou uvolňovat endorfiny, hormony štěstí a pohody. To
  • Posílení imunitního systému: Léčba může stimulovat fungování imunitního systému, protože zvyšuje přirozené obranné mechanismy těla. Posílení imunitního systému může pomoci zlepšit zdraví a zvýšit odolnost vůči nemocem.

 

 

Jak vybrat správný typ masáže?

Při výběru správné masáže je důležité zvážit individuální potřeby, preference a případný zdravotní stav. Zde je několik faktorů, které vám mohou pomoci při výběru správné masáže:

  • Cíl: Určete si, co chcete masáží získat. Chcete si odpočinout, uvolnit napětí, léčit bolesti svalů nebo zlepšit svůj celkový zdravotní stav?

 

  • Seznámení s druhy masáží: Seznamte se s různými druhy a technikami masáží. Například švédská masáž je běžná a uvolňující, zatímco masáž hlubokých tkání je intenzivnější a zaměřuje se na hlubší svaly.

 

  • Zdravotní stav: Pokud máte nějaké zdravotní problémy nebo speciální potřeby (např. těhotenství, úraz, chronické bolesti atd.), je důležité poradit se s masérkou nebo lékařem o výběru správného typu masáže. Některé masážní techniky nebo terapie mohou být za určitých podmínek kontraindikovány.

 

  • Zkušená masérka: Najděte zkušenou a kvalifikovanou masérku! Je důležité, aby masáž prováděl důvěryhodný odborník, který zná správné techniky a zdravotní omezení.

 

  • Komfort a preference: Masážní zážitek probíhá v příjemném prostředí. Zda je atmosféra místnosti, pohodlí masážního lůžka, vůně a hudba vhodné, ukáže až první osobní zkušenost. Pokud chcete mírnější nebo silnější tlak při masáži, klidně s masérkou komunikujte.

 

  • Zkoušky a zpětná vazba: Vyzkoušejte různé typy masáží, abyste zjistili, která pro vás bude nejlepší. Poslouchejte reakce a zkušenosti svého těla. Můžete také dát masérce zpětnou vazbu, abyste při příští masáži mohli získat ještě více přizpůsobené služby.

 

Švédská masáž 

Švédská masáž je jedním z nejrozšířenějších a nejznámějších druhů masáží. V podstatě působí relaxačně a odbourává stres, ale může mít i mnoho dalších výhod. Při švédské masáži používá masérka různé techniky k uvolnění svalů, zvýšení krevního oběhu a zlepšení celkové pohody těla. Najdeme v něm techniky hlazení, hnětení, tření, poklepávání a třepání.

Švédská masáž je obvykle masáž celého těla, ale může se také zaměřit na specifické oblasti, jako jsou záda, šíje a ramena. Masérka se přizpůsobí Vašim potřebám a zaměří se na dříve probírané oblasti.

Thajská masáž

Thajská masáž je tradiční forma orientální masáže původem z Thajska. Je založena na speciálních technikách a strečincích, které masérka aplikuje na tělo. Thajská masáž kombinuje akupresuru, mobilizaci kloubů, protažení a tlak na energetické linie těla. S pomocí masérky se ošetření provádí v různých polohách těla, například nastupováním na pacienta nebo pomocí jeho rukou, loktů, kolen či nohou. V našem článku s názvem „Technika a výhody thajské masáže“ se můžete dozvědět více o výhodách, původu a technice thajské masáže.

 

Masáž na celulitidu

Masáž celulitidy je řada speciálních masážních technik zaměřených na léčbu a redukci celulitidy. Celulitida je stav, kdy pojivové tkáně v tukové vrstvě pod kůží ochabují a na povrchu kůže se objevují hrbolky, dolíčky nebo „pomerančová kůže“. Masáž celulitidy může být účinná při redukci projevů celulitidy a zlepšení postižených oblastí. Masáž celulitidy: je opravdu účinná? V našem článku probíráme fakta a mylné představy, jak masáž funguje a jak často se vyplatí ji používat pro velkolepé výsledky.

 

Výhody pravidelné masáže

I jedna masáž má pozitivní výsledky, ale její četné blahodárné účinky nejlépe projevíte, budete-li procedury navštěvovat pravidelně.

Masáž pomáhá uvolnit svaly a pokaždé snížit hladinu stresu. Doteky a jemné pohyby mají uklidňující účinek na nervový systém a pomáhají dosáhnout hluboké relaxace. Uvolňuje svaly a pomáhá zmírnit napětí, ztuhlost a křeče. To může být užitečné zejména pro lidi, kteří sedí po dlouhou dobu nebo jsou aktivní sportovci.

Stimuluje krevní oběh, což zlepšuje dodávku kyslíku a živin do tkání. To může pomoci regenerovat buňky, odstranit odpadní látky a zlepšit celkové zdraví. Zvýšený krevní oběh a snížení stresu mohou pomoci posílit obranyschopnost těla.

Pravidelná masáž může pomoci snížit úzkost, zlepšit spánek a zvýšit celkovou pohodu. Dotek a čas mohou také vyústit v posílení spojení s tělem. Poskytuje čas a prostor k odpočinku a načerpání nových sil. To dává tělu a mysli šanci na regeneraci, což zlepšuje celkovou vitalitu a výkonnost.

 

Tipy pro regeneraci po masáži 

  • Odpočinek: Po masáži je důležité dát tělu a mysli čas na odpočinek. Nechte na sebe působit relaxaci i po masáži a nepřetěžujte se hned intenzivními aktivitami.

 

  • Hydratace: Po masáži vypijte dostatek vody, abyste obnovili hydrataci těla. Masáž zvyšuje krevní oběh a zůstat hydratovaný může pomoci odstranit odpad a toxiny z těla.

 

  • Zahřátí: Pokud po masáži cítíte napětí nebo ztuhlost, použijte nahřívací podložku nebo teplou sprchu na postižená místa. To pomáhá uvolnit svaly a zmírnit nepohodlí.

 

  • Protahování: Po masáži můžete provádět lehké protahovací cviky, které dále uvolňují svaly a zachovávají jejich pružnost. Nebo můžete použít svalově uvolňující masážní sadu a cvičení na kolečkách udělat z denní rutiny v délce alespoň 5-10-15 minut.

izomlazito masszazs keszlet
Masážní sada pro uvolnění svalů ve více ba...
Speciální cena 379 Kč RRP: Normální cena 649 Kč Aktualní maloobchodní prodejní cena doporučená výrobcem.
Nejprve zkontrolujte

 

  • Poslouchejte své tělo: Všimněte si, jak masáž ovlivnila vaše tělo. Všimněte si jakéhokoli nepohodlí nebo napětí a v případě potřeby se poraďte s odborníkem nebo masážním terapeutem.

 

  • Zdravá výživa: Jezte zdravá jídla i po masáži! Jezte pestrou stravu a vybírejte potraviny bohaté na živiny, které podpoří regeneraci těla a energetickou hladinu.

 

  • Aktivní odpočinek: Po masáži se zaměřte na lehké cvičení nebo relaxační aktivity. Můžete se například projít, cvičit uklidňující jógu nebo si užít čas v přírodě.

 

  • Komunikace s masérkou: Pokud máte nějaké dotazy, obavy nebo zpětnou vazbu k masáži, neváhejte je sdělit masérce. Může vám pomoci se správnými tipy a radami pro následnou péči.

 

Masáž u vás doma 

Pomoci může i domácí masáž prováděná s láskou a dodržením pár pravidel. Dopřejte svému partnerovi masáž pro účely relaxace, nebo si v případě drobných stížností můžete vzájemně cíleně pomáhat. Navíc taková společná masáž má i vztahotvorný charakter. Pod postel se snadno vejde 3zónové přenosné masážní lehátko, které můžete kdykoliv vyndat, chcete-li se trochu rozmazlovat. Masážní lůžko je polstrované silnou houbou, je pohodlné na dlouhé ležení. Díky voděodolnému vinylovému potahu je hygienická a zároveň příjemná na dotek. Povrch masážního lůžka lze snadno čistit saponátem a vodou, skvrny na něm nezanechává ani olej.

- 24%
3 zónás ágy masszázshoz
3 zónové, přenosné masážní lehátko
Speciální cena 2899 Kč RRP: Normální cena 3809 Kč Aktualní maloobchodní prodejní cena doporučená výrobcem.
Nejprve zkontrolujte

Několik základních pravidel, která je třeba dodržovat:

  • vždy masírujte směrem k srdci
  • netlačíme na kosti a měkké části
  • nezasahujte napjaté svaly, protože se ještě více napnou

Předchozí Toto příslušenství na kolo určitě budete potřebovat
Další 10 cvičení s fitness míčem na rozhýbání těla