Nejlepší kempingové vybavení roku 2024: Co si vzít s sebou?

Nejlepší kempingové vybavení roku 2024: Co si vzít s sebou?

Ponořte se do zážitků z turistiky a připravte se na všechny potřebné vybavení pro nadcházející dobrodružství...

Chystáte se na kempování? Seznamte se s nejlepším kempingovým vybavením roku 2024, které zajistí, že každý váš výlet bude pohodlný a nezapomenutelný. Objevte nejnovější stany, turistické matrace, kempingové postele a mnoho dalšího, co byste měli určitě vzít sebou na svou další dobrodružnou cestu.

Popularita kempování v roce 2024

V Evropě se stále více rozmáhá kempování jako volnočasová aktivita, způsob odpočinku a dokonce i dovolená. To zahrnuje jak pronájem mobilních domů a karavanů, tak možnosti stanování.

 

 

Proč je důležité mít správné vybavení?

 

  • Pohodlí a bezpečnost: Kvalita nočního odpočinku během kempování má významný vliv na celý zážitek. Proto je klíčové vybrat si stan a kvalitní spací pytel či matraci.

 

  • Praktičnost a funkcionalita: Kempingové vybavení by mělo být lehké a kompaktní, aby se snadno přenášelo jak na krátké, tak na dlouhé výlety. Přenosné vařiče, plynové lahve, sedací příslušenství a základní kuchyňské náčiní usnadní vaření venku. Doporučuje se hledat vybavení vyrobené z voděodolných a odolných materiálů.

 

  • Bezpečnostní ohledy: Správné osvětlení, jako jsou čelovky a bateriové lampy, jsou nezbytné pro bezpečnost při kempování, zejména pokud plánujete i přenocování.

 

  • Zvýšení zážitku: K zvýšení zážitku z kempování přispívají doplňky jako kempingový nábytek, chladící boxy a různé zábavné nástroje.

Základní kempingové vybavení

Před odjezdem si ověřte, zda máte všechny základní vybavení a zda není poškozené, pokud jste je již dříve používali. Co byste rozhodně neměli zapomenout:

Stan

Stan, kde budete spát, by měl být voděodolný, snadno se stavějící a dostatečně prostorný. Pokud plánujete trávit kempování s rodinou nebo přáteli přes den, vyberte stan pro 8 osob, který poskytuje ochranu proti mrholení a komárům.

8 személyes vízálló kemping sátor, tárolóval és szúnyoghálóval
Vodotěsný kempinkový stan pro 8 osob s úlo...
6249 Kč RRP: Normální cena 6249 Kč Aktualní maloobchodní prodejní cena doporučená výrobcem.
Nejprve zkontrolujte

Spací pytel

Letní spací pytle by měly mít teplotní hodnocení vhodné pro teplejší noci. Vnější materiál by měl být odolný, ale zároveň prodyšný, zatímco vnitřní materiál by měl být měkký a pohodlný. Doporučuje se vybírat lehké a snadno sbalitelné varianty.

 

Kempingové matrace

Můžete si vybrat mezi turistickými matracemi nebo skládacími kempingovými postelemi.

Nafukovací turistické matrace jsou k dispozici v jedno a dvoumístných verzích a jsou ideální pro kempování, nejenže poskytují zábavné odpočinkové aktivity, ale také zajišťují uklidňující spánek během noci. Po nafouknutí mají tloušťku 15 cm, což je chrání před chladným a nerovným terénem. Design matrace s vybranými žebry podporuje izolaci a zvyšuje tepelný komfort.

Skládací pohodlná kempingová postel vám efektivně pomůže zotavit se z únavy z túry. Díky stabilní konstrukci a nohám vybaveným širokými příchytkami poskytuje odpovídající stabilitu i na nerovném terénu. Opěrka zad je nastavitelná ve 4 polohách, což zajišťuje maximální pohodlí. V přidružené kapse postele můžete uschovat všechny potřebné věci, které můžete potřebovat.

kempingágy szürke
Skládací kempingové lehátko
Speciální cena 1849 Kč RRP: Normální cena 2599 Kč Aktualní maloobchodní prodejní cena doporučená výrobcem.
Nejprve zkontrolujte

 

Kempingové lampy a baterkové svítilny

Pokud plánujete vícedenní kemping, jsou nezbytné kvalitní dobíjecí lampy. Tyto lampy vám pomohou při orientaci ve tmě, usnadní noční procházky a umožní snadné nalezení potřebných předmětů nebo vybavení na tábořišti. Pokud se počasí náhle zhorší nebo dojde k výpadku elektřiny, lampy poskytnou spolehlivý zdroj světla, na který se můžete vždy spolehnout.

 

 

Kempingové vybavení a tipy na vaření

Při kempování je správné plánování kuchyňského vybavení a jídel klíčové pro pohodlný a příjemný zážitek.

Vaření

Kempování je nejlepší v náručí přírody. Musíte však vzít v úvahu, že obchody nejsou vždy v blízkosti, takže je důležité mít připraveno veškeré potřebné vybavení a suroviny. Nesmí chybět přenosný a snadno použitelný vařič. Grilovací a ohnivzdorný hrnec spojuje možnosti táborového ohniště a zahradního grilu v jednom praktickém, přenosném zařízení. Do ohnivzdorného hrnce můžete zapálit oheň dřevem, uhlím nebo grilovacími briketami a poté na roštu nad ním grilovat maso, zeleninu nebo sýry. Večer můžete atmosféru ještě zvýšit táborovým ohněm.

Kerti grill és tűzrakóhely
Ohniště s grilem a přenosnou taškou jako d...
1629 Kč RRP: Normální cena 1629 Kč Aktualní maloobchodní prodejní cena doporučená výrobcem.
Nejprve zkontrolujte

Úložné a chladící zařízení

Mějte připraveny uzavíratelné nádoby na uchování potravin a používejte izolační box na udržení nápojů a jídel v teple či chladu.

Hőtartó doboz
Přepravní termobox
659 Kč
Nejprve zkontrolujte

Oblečení a ochrana

Díky nepředvídatelnému počasí a různorodým podmínkám je správná volba oblečení a obuvi klíčová. Vrstvení oděvů umožňuje regulaci teploty. Voděodolné a dobře větrané turistické boty chrání nohy před nepřízní počasí a nerovným terénem. Doporučuje se mít také pohodlné sandály nebo pantofle pro procházky kolem tábořiště.

V letním období je důležitá ochrana proti slunečnímu záření. Klobouk nebo široký klobouk chrání před slunečními paprsky a používejte opalovací krém s minimálně SPF 30, abyste ochránili pokožku před UV zářením.

Ale praktickým doplňkem může být i pončo vyrobené z vodě a UV odolného materiálu. S jeho 6 zemními kolíky jej lze snadno a rychle postavit. V praktické tašce ho pak můžete snadno přenášet kamkoliv budete potřebovat.

vízálló ponyva kempingezéshez
Nepromokavá plachta 3x3 metry s dárkovou t...
969 Kč RRP: Normální cena 969 Kč Aktualní maloobchodní prodejní cena doporučená výrobcem.
Nejprve zkontrolujte

Navigační zařízení a mapové aplikace

Pokud objevujete neznámé oblasti, vyhledejte zdarma dostupné offline mapové aplikace, které umožní stahování a navigaci kempingových míst a turistických tras bez nutnosti internetového připojení.

Aplikace Maps.me nebo Google Maps v offline režimu vám mohou snadno posloužit.

 

Obrázek 1: fstoppers.com - maps.me

Předchozí článek může poskytnout užitečné rady na dané téma: Kempingové vybavení pro perfektní dovolenou

 

 

 

Předchozí Letní večery u táboráku: Jak připravit okouzlující táborový oheň?
Další Jarní dekorační nápady do vašeho domova