Masáž proti celulitidě: je opravdu účinná?

Masáž proti celulitidě: je opravdu účinná?

Je velmi lákavé, když na tvarování a utahování nedoporučují dietu nebo cvičení, ale nějakou super techniku, která má i bez výše uvedeného efektní a velkolepé výsledky...

Je více než lákavé, když na formování a zpevnění postavy nedoporučují dietu ani cvičení, ale nějakou super techniku, která má i bez výše uvedených efektní a velkolepé výsledky. Opravdu něco takového existuje? Jaké je tajemství masáže proti celulitidě? Na tyto otázky odpovíme v následujících odstavcích.

 

Fakta a mýty o masáži proti celulitidě 

Popis masáže proti celulitidě bychom měli začít popisem samotné celuitidy. Celulitida je lokální nahromadění tuku v pojivových tkáních pod kůží, ohraničené bariérami spojovové tkáně. Svůj název dostala podle toho, že při jejím vznění se pokožka stává nerovnoměrnou, podobně jako slupka z pomeranče. Tento problém nejčastěji postihuje ženy, hlavně na hýždích a stehnech. jeho vznik se většinou připisuje sedavému způsobu života, stresu či vrozené genetické predispozici. Celulitida je způsobena růstem tukové tkáně (protijed je sport), hromaděním toxinů (lze se mu vyhnout zdravou stravou) a uvolňováním vláken pojivové tkáně. Dnes existuje několik možností léčby k jejímu odstranění a zlepšení, z nichž nejběžnější a nejdostupnější je masáž proti celulitidě.

 

Samozřejmě nemůžeme očekávat, že celulitida zcela vymizí jen z masáže, ale pravidelnou léčbou, pohybem, zvýšením denní spotřeby vody a přechodem na zdravou výživu můžeme dosáhnout skutečně působivých úspěchů.

 

Jak masáž funguje

Existuje několik typů léčby proti celulitidě, před výběrem se vyplatí poradit se s masérkou, aby Vám mohla nabídnout personalizovanou pomoc a zorientovat se mezi různými typy.

 

Jednou z nejúčinnějších je maderoterapie. Výhodou je, že lze skvěle použít na břicho a pas. Toto ošetření aktivuje lymfatický systém, stimuluje detoxikaci a může vést ik výrazné redukci objemu. Kombinovaná síla krému na splování tuků, speciální kompresní fólie a silných dynamických masážních tahů spočívá v úspěchu cévkování.

 

Pokud máte citlivou pokožku, bojíte se bolesti nebo si chcete pokožku napnout, doporučuje se ošetření zvolit ruční masážní technikou. Již poprvé obnovuje štukturu pokožky, která se stává výrazně napnutější a hladší.

 

Vakuová technika slibuje hubnutí, které je kromě odstranění celulitidy také velmi slibné. Během ošetření se na pokožku aplikuje odsávání přístrojem podobným skleničce, což může způsobit velmi nepříjemný pocit. Ukazuje se jako rychlé a efektivní řešení, výsledky mohou být velkolepé již po prvním ošetření, jelikož hluboce rozhýbe pojivové tkáně, ale z dlouhodobého hlediska se nedoporučuje, protože trhá a natahuje zrostlou strukturu vlákna.

 

Pokud chcete výsledky, ale přesto si masáž spojujete se zábavou, najděte si salon, kde můžete využít masáže ke zpevnění pomocí modrých řas. Aktivní složka proniká i do vrstev zralejší pokožky, díky čemuž můžeme při masáži dosáhnout skutečně velkolepých výsledků.

 

Jak dlouho a jak často chodit na masáž proti celulitidě?

Délka ošetření závisí na tom, kolik oblastí chceme ošetřovat. Pokud se celulitida objevila jen na břiše nebo hýždí, stačí občasné 30 minutové ošetření k udržování. Za 60 minut lze ošetřit až 3 problémové partie, během kterých dosáhnete rychlého a efektivního hubnutí a pružné pokožky. Pokud bojujete s nadváhou, máte jemnou a napnutou pokožku, vyplatí se využít 90 minutové ošetření. Masáž se může týkat až 5 různých zón, přičemž na nejproblematičtější partie budete mít více času.

 

Chcete-li okamžitý, rychlý efekt (před svatbou nebo dovolenou), zrychlení tvrzení kúry, nebo pokud po výrazném zhubnutí cítíte ochablou pokožku na celém těle, nelitujte času na 120 minutové ošetření.

 

Kolik posezení se doporučuje, závisí výlučně na jednotlivce. Po posouzení odborníkem můžeme získat obraz o doporučeném množství ošetření. Obecně nejideálnější jsou 1-3 procedury týdně, mezi masážemi byste však měli vynechat alespoň jeden oddechový den.

 

Co dělat po masáži proti celulitidě

Prvořadým cílem je zachovat znovu nabytou pevnost pokožky i po ošetření. Pokud byla celulitida původně viditelná jen štípnutím pokožky, stačí doplnit kúru saunou, větším příjmem tekutin a krémem na hubnutí, který lze použít i doma. Pokud byl povrch pokožky nerovný, můžete masáže proti celulitidě a zmíněné doplňky rozšiřovat pravidelným cvičením, které lze zefektivnit, použijete-li krém na spalování tuku a problémové partie zabalíte fólií. Při potení se odstraňují toxiny, přičemž účinné látky krému se snáze vstřebávají do rozšířených pórů.

Pokiaľ pred začatím kúry boli stopy celulitídy zreteľne viditeľné vo všetkých polohách tela, alebo dokonca cez oblečenie, mali by ste zvážiť zmenu životosprávy, ale môže pomôcť aj očistná kúra a diéta.

Masážní pistole může být účinná při prevenci i následné péči. Při aplikaci na problémové partie dokáže stimulovat krevní oběh, což přispívá k udržení elasticity pokožky. Kromě toho vibrační technikou pomáhá uvolnit unavené, bolavé svaly, ale může pomoci také svalům při regeneraci.

 

Působí také při různých bolestech svalů a kloubů. Díky jeho lehké konstrukci jej můžeme použít sami na různé části těla. Balení obsahuje 4 různé, vyměnitelné hlavice, které jsou vhodné pro masírování různých oblastí těla.

Předchozí Svatební dekorace: trendy 2023
Další Takto můžete vylepšit připojení do sítě