Jak vybrat boxerské rukavice?

Sportovali byste a povzbuzovali k tomu i své dítě? Vyberte si box a s našimi tipy se můžete začít připravovat...

Pravidelné cvičení jakéhokoli druhu je v životě dětí i dospělých velmi důležité. Aby tělo a metabolismus správně fungovaly a svaly lépe plnily svou práci, je nezbytné se věnovat pohybu, ať už jste jakéhokoli věku. Například box je skvělý způsob, jak budovat svaly a zlepšovat vytrvalost.

 

Význam sportu v dětství a později

Význam sportu v dětství je nepopiratelný, protože pravidelný pohyb má pro vyvíjející se tělo mnoho výhod. Tyto výhody jsou shrnuty níže:

 

Zdraví: pravidelné cvičení pomáhá udržovat dobrý zdravotní stav, posiluje imunitní systém a snižuje riziko kardiovaskulárních onemocnění, obezity, cukrovky a dalších zdravotních problémů.

 

  • Motorické dovednosti: sport rozvíjí koordinaci, rovnováhu, pružnost, vytrvalost a sílu dětí.
  • Sociální dovednosti: členství ve sportovním týmu podporuje u dětí rozvoj sociálních vztahů, spolupráce, vedení a komunikace.

 

  • Zvládání stresu: pravidelné cvičení pomáhá zvládat stres a napětí, zvyšuje sebevědomí a sebeúctu a zlepšuje náladu.

 

  • Životní styl: vhodně zvolený sport vede děti k pravidelnému pohybu a zdravému životnímu stylu, což z dlouhodobého hlediska zlepšuje kvalitu života a snižuje riziko chronických onemocnění.

 

Vzhledem k těmto přínosům je zřejmé, že význam sportu v dětství je prvořadý. Rodiče a učitelé by měli děti podporovat ve sportování a pomáhat jim najít sport, který nejlépe vyhovuje jejich zájmům a schopnostem.

 

Proč je box dobrou volbou?

Box je nejoblíbenějším odvětvím bojových umění. Tato bojová umění byla vynalezena přibližně před 6 000 lety, ale samotný box byl zařazen do starověkých olympijských her až v roce 688 př. n. l. Pravidla se mezitím hodně změnila a moderní box zdaleka není nebezpečný ani brutální. V současné době si ho často vybírají ženy pro intenzivní kardio trénink a je stále oblíbenější u dětí.

 

Box má mnoho výhod, z nichž některé zdůrazníme::

  • Posiluje svaly: box je skvělý způsob, jak posílit svaly, zejména svaly rukou a nohou. Intenzivní pohyby, jako jsou údery a kopy, účinně rozvíjejí svalovou sílu a vytrvalost.

 

  • Zvyšuje kardiovaskulární vytrvalost: cvičení zahrnuje vysoce intenzivní pohyb celého těla, takže může být intenzivním kardio tréninkem, který posiluje srdeční svaly a zlepšuje krevní oběh.

  • Pomáhá uvolnit napětí a stres: box je skvělý způsob, jak odstranit každodenní stres a napětí. Endorfiny uvolňované během cvičení, cvičení a soustředění na daný úkol mohou pomoci zmírnit stres a zlepšit celkovou náladu.

 

  • Pomáhá zlepšit držení těla: box může být užitečný zejména pro ty, kteří mají problémy s držením těla. Při tréninku boxu se zapojuje celé tělo, včetně dolních končetin a svalů jádra, což může zlepšit držení těla.

 

  • Pomáhá zvýšit sebevědomí: trénink vás naučí, že dokážete čelit výzvám, zlepší vaši vytrvalost, posílí vaše svaly a dodá vám větší sebevědomí.

  • Zlepšuje koordinaci a rovnováhu: box zlepšuje smysl pro rovnováhu a koordinaci, protože během tréninku musíte koordinovat řadu různých pohybů. Je nezbytné provádět pohyby správně a používat správnou techniku. Jako začínající boxer je také dobré provádět vedle tréninku i balanční cvičení.

  • Rozvíjí reflexy: při tréninku musíte rychle reagovat na útoky soupeře, takže je to skvělý způsob, jak rozvíjet reflexy.

Jak vybrat správné boxerské rukavice? 

A megfelelő boxkesztyű kiválasztása nagyon fontos ahhoz, hogy biztonságosan és hatékonyan tudjuk végezni a box edzést. Az alábbiakban néhány fontos szempontot sorolunk fel, amelyek segíthetnek a megfelelő boxkesztyű kiválasztásában:

 

  • Velikost: výběr správné velikosti boxerských rukavic je velmi důležitý. Pokud jsou rukavice příliš velké, nebudou vám správně sedět na rukou a budou se hůře pohybovat. A pokud jsou příliš malé, mohou způsobit bolest a zranění. Boxerské rukavice jsou obvykle velikostně rozděleny podle váhových kategorií.

  • Materiál: Důležitým faktorem při výběru boxerských rukavic je také jejich materiál. Většina boxerských rukavic je vyrobena z nějakého druhu kůže nebo koženky, ale existují i rukavice z jiných materiálů. Kožené rukavice jsou odolnější a lépe padnou na ruce, zatímco kožené rukavice jsou obecně lehčí a levnější.

  • Typ: existují různé typy boxerských rukavic, které jsou vhodné pro různé účely. Existují rukavice, které jsou speciálně navrženy pro trénink nebo soutěže, a některé, které jsou univerzální.

  • Ochrana: Důležitým faktorem je také úroveň ochrany boxerských rukavic. Rukavice s vyšší úrovní ochrany (např. sparringové rukavice) poskytují dodatečnou ochranu proti úderům, zatímco rukavice s nižší úrovní ochrany (např. pytlové rukavice) jsou vhodnější pro lehčí údery, většinou na pytel.

  • Pohodlí: V neposlední řadě je důležité, aby rukavice byly pohodlné a dobře padly na ruce. Může se jednat o klasické šněrovací rukavice, které se však hůře nasazují na boxerské rukavice, ale dají se lépe utáhnout. V dnešní době se častěji používají suché zipy, protože jejich samotné nasazení je rychlejší a pohodlnější.

Životnost boxerských rukavic lze prodloužit, pokud jsou skladovány na suchém a chladném místě, chráněny před přímým slunečním zářením a vlhkostí a je o ně pravidelně pečováno v souladu s jejich materiálem.

Typy boxovacích pytlů 

V bojových uměních se boxovací pytle používají nejen k nácviku úderů, ale také k rozvoji úderů koleny, kopy a lokty.

 

Nejběžnějším typem je závěsný boxovací pytel, který lze připevnit ke stropu nebo na stojan. Výhodou stojanových boxovacích pytlů je jejich flexibilita. Má stabilní základnu naplněnou pískem nebo vodou, která slouží jako závaží. K ní je připevněna pohyblivá horní část. Lze jej postavit kdekoli a není třeba vrtat díru do stropu. Vzduchem plněný boxovací ring lze použít ke zlepšení výdrže a rychlosti úderů. Je vynikající pro nácvik horních úderů, háků a přímých úderů. Kruh je krátký a lehký, proto se obvykle zavěšuje na konstrukci připevněnou ke zdi.

Boxovací sada junior, různé velikosti rukavic 

Pro děti a dospívající, kteří rádi sportují a cvičí, je boxovací sada junior ideální volbou, pokud se zajímají o bojová umění. Rukavice jsou k dispozici ve velikostech 8 a 10. Její pytel lze připevnit ke stropu a zábavně si zacvičit uvnitř i venku. Pytel naplněný pískem je vyroben z odolného materiálu, takže vydrží každodenní týrání. Víko má zip pro snadné čištění a snadnou výměnu výplňového materiálu. Pořiďte si ho nyní za speciální cenu!

Junior box szett
Boxovací sada junior, různé velikosti ruk...
Speciální cena 999 Kč RRP: Normální cena 1419 Kč Aktualní maloobchodní prodejní cena doporučená výrobcem.
Nejprve zkontrolujte

 

Předchozí Tipy pro péči o vlasy pro zdravé vlasy
Další Držák na šperky doma: pomoc pro kutily