Držák na šperky doma: pomoc pro kutily

Pokud nemůžete najít držák na šperky správné velikosti, materiálu nebo stylu, rozhodně stojí za to popřemýšlet o jeho vlastní výrobě. Konečný výsledek tedy jistě může být takový, jaký jsme si představovali, a pokud máte doma nářadí, pak může být toto řešení dokonce i cenově výhodnější. Potřebujete pouze držák na prsteny a náušnice? Udělejte si ho doma! Jak? Ukážeme si to krok za krokem...

Pokud nemůžete najít držák na šperky správné velikosti, materiálu nebo stylu, rozhodně stojí za to popřemýšlet o jeho vlastní výrobě. Konečný výsledek tedy jistě může být takový, jaký jsme si představovali, a pokud máte doma nářadí, pak může být toto řešení dokonce i cenově výhodnější. Potřebujete pouze držák na prsteny a náušnice? Udělejte si ho doma! Jak? Ukážeme si to krok za krokem.

 

Proč je vlastnoručně vyrobená šperkovnice dobrá 

Stojan na šperky nabízí praktický a stylový způsob, jak uložit a prezentovat své oblíbené kousky. Výroba držáku na šperky může být zábavná a obohacující zkušenost, která vám umožní vyjádřit kreativitu a přidat do domova osobitý nádech. Ať už jste profesionální designér nebo jde pouze o kreativní projekt, existuje mnoho možností na výběr a nekonečné způsoby, jak si šperkovnici přizpůsobit tak, aby vyhovovala vašim potřebám a stylu. Navíc je to také perfektní a jedinečné řešení pro dárek. Posbírejte tedy materiály, naplánujte kroky a pusťte se do výroby vlastního, krásného a funkčního držáku na šperky, který může být i ozdobou bytu.

 

Výroba šperkovnice krok za krokem 

Jakmile budete mít návrh šperkovnice, shromážděte potřebné materiály, abyste mohli začít. K výrobě šperkovnice jich můžete použít širokou škálu, včetně dřeva, kovu, plastu nebo dokonce recyklovaných materiálů, jako je karton nebo papírová hmota. Budete také potřebovat některé základní nástroje, jako je pila, vrtačka, brusný papír a tavná lepicí pistole. Z naší 103dílné sady pro kutily můžete velmi těšit, protože je ideální pro práci se dřevem, kovem, plastem a kamenem, vrtání, broušení, frézování, rytí, řezání a leštění.

103 részes hobbi barkács készlet

103 részes hobbi barkács készlet
103 dílná hobby sada pro domácí kutily
Speciální cena 589 Kč RRP: Normální cena 939 Kč Aktualní maloobchodní prodejní cena doporučená výrobcem.
Nejprve zkontrolujte

Jakmile budete mít materiály a nástroje, je čas začít plánovat finální vzhled šperkovnice. Zvažte velikost a tvar držáku a také typ šperku, který chcete uložit. Chcete velké nástěnné úložiště pro všechny vaše náhrdelníky a náušnice nebo malý přenosný organizér pro vaše prsteny a náramky? Pak se rozhodněte, jaký typ držáků v něm chcete vidět. Na výběr je z mnoha možností, včetně háčků na náhrdelníky, náušnicových držáků na cvočky nebo klipsové náušnice, přihrádek na prsteny a dalších drobností. Můžete také přidat dekorativní prvky, jako jsou zrcadla, perly nebo jiné dekorace, aby byl váš držák šperků ještě osobnější a jedinečný.

 

Domácí držák na náušnice a prsteny 
Zde jsou podrobné kroky k vytvoření jednoduché, ale skvělé krabičky na náušnice a prsteny. K tomu vám poslouží i hotová krabice, z papíru nebo dřeva, kterou seženete v každém hobby obchodě, ale můžete si ji poskládat i sami. Pokud používáte dřevo, můžete pomocí pily nařezat kusy na požadovanou velikost a poté povrchy vyhladit pomocí soupravy na leštění. Pokud používáte měkčí materiál, jako je lepenka nebo papír-mâché, můžete kousky řezat a tvarovat řemeslným nožem nebo nůžkami.1. ábra: http://www.iheartorganizing.com

Poté, co vystřihnete a vytvarujete všechny díly, můžete začít sestavovat rám držáku šperků. K držení kusů pohromadě můžete použít horké lepidlo, šrouby nebo jiné spojovací prvky. Nezapomeňte za pochodu vyzkoušet stabilitu držáku a v případě potřeby přidat další výztuž.

 

Jako další krok na něj nalepte vybranou krytinu. Pokud svou šperkovnici hodláte používat pouze doma, zkuste zvolit odolný, silný obal. Vyřízněte štěrbiny v rozích krabice, abyste ji mohli vyhladit na povrchu nosného rámu bez pomačkání. Použijte lepidlo, které nepronikne krytem. Nejvhodnější je lepidlo na decoupage, ale i to by mělo být před konečným přilepením pečlivě rozetřeno na povrch a odvzdušněno.

2. ábra: http://www.iheartorganizing.com

Před pokračováním nechte schnout až 1 den. Do té doby si připravte vnitřní část. K tomu budete potřebovat plstěný list libovolné barvy a pár hmoždinek, ale dobře poslouží i čisté dřevěné hůlky. Změřte vnitřek krabice a nakrájejte tyče na požadovanou velikost, poté je zabalte do odříznutého kousku plsti.

3. ábra: http://www.iheartorganizing.com

Ha a doboz fala magasabb, mint a filcbe tekert pálcikák, emeld meg őket a doboz aljába fektetett rudakkal.

4. ábra: http://www.iheartorganizing.com

Pokud jste plstěné tyče umístili po celé délce krabice, zkontrolujte, zda je dostatečně utažená. Pokud se pohnou, připevněte je ke straně krabice, aby během používání neklouzaly.

Jakmile je držák šperků hotový, přichází na řadu finální úpravy. Pokud má držák vršek, můžete jej nalakovat nebo použít ozdobné prvky, jako jsou korálky, flitry nebo stuha.


Nakonec použijte držák na šperky. Uspořádejte své šperky atraktivním a uspořádaným způsobem a užijte si krásné a funkční řešení uložení vašich oblíbených kousků.

5. ábra: http://www.iheartorganizing.com

Vlastnoručně vyrobený dárek

Pokud příprava základního boxu proběhla dobře, můžete z poznatků později velmi těžit. Překvapte své blízké vlastnoručně vyrobenými dárkovými krabičkami. Překvapení vyrobená srdcem a duší a nádechem kreativity obdarovaný jistě velmi ocení. Vyrobte si krabici sami a naplňte ji nejrůznějšími vzrušujícími produkty, se kterými bude obdarovaný spokojený. Tak získají nejen produkty, které chtějí, ale také trochu vás. Na Vánoce vyrobte tématické krabičky, personalizujte je, jistě to bude mít velký úspěch. Šperkovnice ale může být i výborným dárkem, dále ji rozvíjet, zvětšovat nebo mít jiný tvar, čím více budete cvičit, tím profesionálnější produkty můžete vymyslet. Navíc můžete udělat hodně pro ochranu životního prostředí, nejsou tu zbytečně kupované produkty a obalové materiály.

6. ábra: aliceinscandiland.com

Kromě toho, že jsme velkými zastánci ruční výroby a ochrany životního prostředí, najdete v našem e-shopu také hotové držáky na šperky. Volně stojící zrcadlovou šperkovnici můžete umístit kamkoli, nástěnnou zrcadlovou šperkovnici lze uzamknout na klíč a vaše poklady osvětlí LED světlo. Šperkovnice může být romantickým a osobitým kouskem nábytku pro váš domov. Pokud nemáte mnoho šperků, ale přesto je chcete elegantně uložit, vyberte si náš přenosnou šperkovnici s 6 přihradkami.

Předchozí Jak vybrat boxerské rukavice?
Další Grilované pokrmy v zimě a v létě