Zahradní houpačka - ostrůvek klidu na zahradě

Zahradní houpačka - ostrůvek klidu na zahradě

Pokud si chcete na zahradě odpočinout, nenechávejte toto rozhodnutí na štěstí...

Byli jste někdy hostem v domě s houpačkou na zahradě? A všimli jste si, že se tam seskupila většina hostů a houpací postel nebyla nikdy prázdná? Pravdou je, že nejen děti, ale i dospělí milují houpání, i když si to nepřipouštějí. Je známo, že kývavý pohyb má uklidňující účinek, protože jde o velmi podobnou zkušenost, jakou zažíváme v děloze ve stavu plodu.

 

 

Nejdůležitější vlastnosti dobré houpací postele

Houpací postele jsou obvykle instalovány/montovány na zahradě nebo na terase, takže blízkost přírody a venkovního vzduchu ještě více pomáhá relaxaci. Na co si ale dát pozor, uvažujeme-li o výrobě nebo koupi houpací postele?

  • bezpečí: Vždy jde především o to, aby houpačka měla potřebné bezpečnostní prvky, jako je vhodné upevnění, pevný a stabilní rám, a abychom si byli vědomi hmotnostního limitu nosných prvků a pružin.

 

  • stabilita: Nejdůležitější je, aby naše houpací postel byla odolná a stabilní, ve které můžeme relaxovat. Před použitím zkontrolujeme rám, upevnění a pružinu!

 

  • nosnost: Pokud nemáme možnost houpací postel otestovat, pak je možná jedním z nejlepších ukazatelů stability váha a nosnost houpací postele. Tyto musí být uvedeny na všech produktech, abychom mohli určit, zda pro nás bude produkt vhodný.

 

  • trvanlivost: Houpací postel není druh zahradní techniky, kterou - když je špatné počasí - prostě vezmeme a odtáhneme do skladu. Pokud se nepoužívá na uzavřené terase, stojí za to věnovat zvláštní pozornost studiu materiálu rámu a příslušenství, sedadel a polštářů. Ty s kovovým rámem jsou odolnější a lze je po sezóně bez problémů nechat venku. Jeho dřevěné protějšky jsou již choulostivější, vyplatí se je ošetřit lazurovací barvou, která na dřevě vytvoří transparentní nátěr. Zvýrazňuje a obnovuje původní barvu látky a zároveň odvádí vlhkost. V případě polštářků je nejlepší, když jsou snímatelné, díky čemuž se snadno čistí.

  • pohodlí: Houpací postel můžeme maximálně využít, když je opravdu pohodlná. Kromě silných polštářů, pokud je sedací plocha a opěradlo pod polštáři vyrobeno z polyesteru, bude to pravděpodobně pohodlnější, než když se skládá z dřevěných lamel nebo kovových tyčí.

Místa, kde je houpací postel výbornou volbou

Stejně jako mnoho jiných produktů existují dva způsoby, jak koupit houpací postel. Vymyslíme vizuální návrh, ať už se jedná o zahradu, terasu nebo rekreační dům, kde houpací postel navrhujeme od začátku. Nebo vidíme houpací postel a ta se nám tak zaryje do hlavy, že se rozhodneme pro ni udělat místo kdekoli.

Soukromí

Každý může toužit po troše samoty, klidu, kdy se může postarat jen sám o sebe. Zahradní houpací postel může být výborným odpočinkovým ostrůvkem od jara do podzimu. Vyberte si na zahradě skrytý kout, který dosud nebyl využíván. Nepotřebujete ani stín, protože většina zahradních houpaček má stínící střechu. Ať je to místo, kde si ráno dáte kávu, kde si přečtete pár stránek své oblíbené knihy, kde si večer dáte sklenku vína nebo kde jste jen sami se sebou.

obrázek: hoeffner.de

Duše zahradních slavností 

Terasa může být mnoha druhů, je jedno, zda je v patře činžovního domu, u bazénu vily nebo na verandě venkovského domu. Může být integrován s domem nebo může být na druhém konci zahrady. Jedno však mají společné: v poslední době se zvenčí i zevnitř rozmazal, obývací pokoj a jídelna se na letní sezónu v podstatě přestěhovaly ven. Objevily se jídelní stoly, pohodlná křesla, měkké koberce, závěsy a dokonce i ozdoby. Zahradní houpací postel umístěná vedle jídelního stolu na terase dělá prostor pohodlným a útulným. Po večeři si můžeme nejen sednout na svá místa a povídat si, ale můžeme se přesunout do houpacího lůžka a relaxovat při popíjení našeho koktejlu.

 

obrázek: embargosalobestia.com

 

Prázdninový dům s doplňky

V případě víkendového domu, letoviska nebo rekreačního domu nemusíme chtít zahradu zařizovat jako venkovní obývací pokoj, protože tam trávíme relativně málo času. Vytvoření pohodlí a klidu je však nesmírně důležité, koneckonců po dokončení zahradních prací je cílem stále odpočinek. V tomto případě je dobrou volbou i houpací postel, jejíž kovový rám lze ponechat celoročně venku, po příjezdu stačí polštářky uložit a můžeme odpočívat, klábosit a opékat si při užívat si pohodlí..

 

obrázek: thekrazycouponlady.com

 

Hlavní prvek zahrady

Ne všichni lidé, kteří bydlí v domě se zahradou, chtějí mít terasu zařízenou zahradním nábytkem, grilem a lehátky. Ti, kteří mají malou zahrádku, ti, kteří žijí sami nebo senioři, jsou naprosto spokojeni, když mohou občas posedět venku, když je dobré počasí. Ideální volbou je k tomu i zahradní houpací síť, jejíž pohodlí je oproti skládacím židlím k nezaplacení a nemusíte ji ani pokaždé přenášet a skladovat.

obrázek: target.com

 

Mimochodem

Dům je připraven, se zastřešenou terasou. Později však vyvstává potřeba dobré špekáčky se sousedy. Pokud to velikost zahrady dovolí, vytvořte si samostatný kout, pořiďte si přenosné ohniště a místo skládacích nestabilních židlí zvolte zahradní houpací postel. Připravte se ale na jednu věc! Slaninu si u vás odteď bude chtít smažit každý.

obrázek: target.com

Alternativy k houpačce 

Kdo by si nepamatoval relaxační koutek našich rodičů či prarodičů, kde byla houpací postel podomácku vyrobená, ale my jsme ji jako malí milovali, i když zpětně to nebylo tak pohodlné. Pokud dnes začnete hledat na internetu houpací postel, brzy uvidíte, že se v průběhu let objevilo mnoho nových typů. Může být kovový, ratanový nebo dřevěný, s vodorovnou nebo sedací plochou, venkovním i vnitřním provedením, se stojanem nebo lze přivrtat do stropu.

 

Klasická houpačka

Poskytuje pohodlný odpočinek pro 3 osoby na zahradě, na větší terase nebo v klidném koutě dvora. Jeho pevný kovový rám je stabilní a odolný vůči povětrnostním vlivům a pružiny poskytují lehce houpavý pohyb. Polyesterový materiál prochází pod sedákem a opěradlem, díky čemuž je používání ještě pohodlnější. Jeho sklopná stínící střecha vás ochrání před pálícím sluncem. Je k dispozici také v šedé, hnědé a béžové verzi, takže si určitě najdete tu, která se nejlépe hodí k vašemu stylu a zahradě.

Kerti hintaágy
Zahradní houpačka ve volitelných barvách
Speciální cena 1909 Kč RRP: Normální cena 3329 Kč Aktualní maloobchodní prodejní cena doporučená výrobcem.
Nejprve zkontrolujte

 

Zahradní houpací postele jsou nejčastěji kovové nebo dřevěné, ale na strop či dřevo lze připevnit i kusy z ratanu nebo umělého ratanu, které se zavěšují pevnými provazy.  

 

 

Houpací postel z palet

Pokud se rozhodnete pro houpací postel vlastní výroby, můžete místo klasické dřevěné formy zvolit jednodušší řešení. U kusů z palet je zádová opěrka obtížně realizovatelná, ale díky větší ploše může fungovat i jako postel. Připevněte jej ke spolehlivému stromu pomocí silných lan a vyberte pro něj velmi silnou houbu. Výhodou je, že je opravdu cenově dostupný a snadno se instaluje a odstraňuje.

obrázek: ketkes.com

Houpačka 

Houpací lůžka jsou v poslední době velmi populární, založená na blahodárném houpacím pohybu. Na rozdíl od houpacího lůžka se dá použít v interiéru i exteriéru, dá se složit na malý rozměr, můžete si ho vzít kdykoliv s sebou pomocí úložného vaku a materiál je omyvatelný. Výběrem správné velikosti jej lze pohodlně používat pro dvě osoby.

- 44%
Kétszemélyes függőágy
Houpací síť pro dvě osoby
549 Kč
Nejprve zkontrolujte

Velkou výhodou je, že se dá snadno připevnit na strom nebo sloup, ale dá se k němu dokoupit i stojánek. Stojan na houpací síť vám dává svobodu používat vaši houpací síť kdekoli. Díky stabilním nosným nohám mají pevnou konstrukci s nosností 120 kg. Snadno se montují a rozkládají, takže je lze v případě potřeby na konci léta snáze uskladnit.

Fa függőágy tartóállvány
Stojan na houpací síť
Speciální cena 1569 Kč RRP: Normální cena 2329 Kč Aktualní maloobchodní prodejní cena doporučená výrobcem.
Nejprve zkontrolujte

Pokud máte kousek, který chcete, nezapomeňte na jednu věc: užijte si to!

Předchozí Voděodolný světelný dekorační řetěz - Ozdobte světly!
Další Toto příslušenství na kolo určitě budete potřebovat