Vodní mlha: Venkovní klimatizace

Vodní mlha: Venkovní klimatizace

Osvěžte se doma nebo si chladicí vodní mlhu vezměte kamkoli s sebou...

V horkých letních dnech chce mnoho lidí relaxovat venku a užívat si prostředí zahrady nebo terasy, ale horko a vysoká vlhkost to často znesnadňují. V tomto případě může být ideálním řešením parozábrana, která zajistí nejen chladivý efekt, ale také příjemnou klimatizaci. V tomto článku prozkoumáme provoz parních dveří, jejich oblasti použití, výběr a instalaci, stejně jako otázky údržby a bezpečnosti.

 

Chladivý efekt v horkých letních dnech

Vodní mlha je zařízení, které vypouští do vzduchu spršku studené vody.

Odpařování vodní páry při kontaktu s lidskou pokožkou a okolním vzduchem má chladivý účinek. Lidské tělo zažívá ochlazení na kůži, protože vodní pára odebírá teplo z pokožky a poskytuje tak příjemnější pocit. Vodní clona absorbuje teplo z bezprostředního okolí s mezním výkonem studené vody přiváděné do vzduchu. Tento proces absorpce tepla má za následek chladicí efekt.

Studená vodní pára při provozu parozábrany pomáhá usazovat ve vzduchu prachové a alergenové body, které tak vzduch opouštějí. To může zlepšit kvalitu ovzduší, což může být výhodné zejména pro alergiky a astmatiky.

Chladivý účinek parozábrany působí nejen na lidi, ale i na okolí, jako jsou rostliny a zvířata, čímž pomáhá zmírňovat následky horkých letních dnů.

Tato zařízení se často používají v exteriéru, například na terasách, v kavárnách, restauracích nebo zahradních párty, ale najdeme je i ve vnitřním prostředí, například v obchodních centrech, kancelářských budovách nebo čekárnách.

Je důležité si uvědomit, že chladicí účinek vodní clony obvykle závisí na velikosti a výkonu daného zařízení. Dokáže účinně ulevit horku a zpříjemnit prostředí, ale nečekejte zázraky, pokud nás bez stínu čekají velmi vysoké teploty. V mírném a horkém počasí však může skvěle fungovat jako prostředek k chlazení.

Výběr a montáž vodní mlhy

Nejprve se rozhodněte, jaký typ vodní mlhy chcete nainstalovat. Existují přenosné, mobilní parní dveře, které můžete snadno přesunout, a pevné verze, které se připevňují ke stěně nebo stropu. Pro domácí použití a venkovní akce běžná baterie, cca. Vlhká brána s 10 tryskami, která má vzhledem k hospodárnému využití spotřebu vody 2L/tryska/hod.

- 70%
Párakapu kertbe
Vodní mlha, 10 m
Speciální cena 149 Kč RRP: Normální cena 499 Kč Aktualní maloobchodní prodejní cena doporučená výrobcem.
Nejprve zkontrolujte

 

Aspekty velikosti a kapacity

Vyberte si vodní mlhu, která odpovídá velikosti místa instalace a vašim potřebám. Produkt s příliš malým počtem trysek nebude účinný, zatímco ten, který je příliš velký, může být zbytečný a pouze plýtváním energií a vodou. Věnujte pozornost rozsahu a výkonu konkrétní parozábrany. Pro chlazení větších ploch zvolte výkonnější zařízení nebo připojte více parních dvířek.

Proces instalace a profesionální zapojení

Při instalaci dodržujte návod k použití konkrétní parozábrany a níže uvedené kroky. 

 

  • Umístěte hadici na požadované místo! V balení většinou najdete i rychloupínací popruh.

 

  • Připojte zařízení ke zdroji vody a v případě potřeby naplňte nádržku na vodu!

 

  • Pokud lze vodní mlhu ovládat z elektrické sítě, připojte zařízení do zásuvky!

 

  • Nastavte požadovaný stupeň chlazení dle nastavení daného zařízení!

 

Účinek vodní mlhy může být menší nebo větší v závislosti na okolních podmínkách, kterým čelí (jako je vítr, teplota, vlhkost atd.).

 

Údržba vodní mlhy a bezpečnostní aspekty

Pro účinnou a dlouhou životnost parozábrany je důležitá pravidelná údržba. Pravidelné čištění a kontrola pomáhá udržovat účinnost zařízení, zabraňuje usazování vodního kamene a snižuje riziko bakterií, plísní nebo jiného znečištění. Použijte měkký kartáč nebo houbu k použití čisticího prostředku (např. jemnou mýdlovou vodou) a hadici pečlivě vyčistěte. Dávejte pozor, abyste nepoškodili materiál nebo trysky. Odvápnění parozábrany může negativně ovlivnit její účinnost. Pro pravidelné čištění používejte odvápňovací prostředek.

Provádějte pravidelné kontroly materiálu vodní mlhy, hadice a trysek. Pokud zaznamenáte jakékoli poškození, netěsnosti nebo jiné problémy, okamžitě je nechte opravit.

Aplikace vodní mlhy na různých místech

Vodní mlha se používá v mnoha různých místech a prostředích, kde je vyžadováno chlazení, vizuální zlepšení nebo zlepšení kvality vzduchu. Některá místa, kde ho můžete často vidět:

  • Terasy a zahrady: Stále častěji se vyskytuje v domácím prostředí, pro chlazení teras a zahrad a navození příjemné atmosféry. Parozábrana může pomoci snížit tepelnou zátěž způsobenou přímým slunečním zářením a zpříjemnit pobyt venku v horkých dnech. Nepotřebujete ani zdroj energie, stačí jej připojit ke zdroji vody a užívat si chladící páru

ábra: aermist.com

  • Zahrádky a terasy hospod: Za příznivého počasí každý sedí raději venku než uvnitř, ale na terasách se často pod slunečníky uvězní teplo, takže není pohodlné sedět dlouho venku. Na terasách restaurací se proto často používají parní dveře, které hostům zatraktivňují a zpříjemňují venkovní posezení.

ábra: gearmeupnow.com

  • Festivaly: Na velkých letních festivalech je často málo stínu, proto je výborným řešením instalace parozábran, které mohou pomoci zmírnit letní vedra a zpříjemnit tak denní párty.

 

  • Veřejné prostory a parky: Na veřejných prostranstvích, parcích a hřištích jsou instalovány vlhké brány, aby místní obyvatelé a turisté mohli trávit čas pohodlněji v horkém počasí.

ábra: inhabitat.com

  • Sportovní zařízení a venkovní akce: Při sportovních akcích a jiných venkovních akcích se také používají parní brány, aby byli účastníci a diváci v pohodě. V poslední době je stále častější pro svatby pod širým nebem, protože obřad se často koná na místě bez stínu.

ábra: pinterest.com/bowhunters24

  • Bazény resortů a hotelů: Vodní mlha se používá také u bazénů hotelů a resortů, aby bylo prostředí bazénu chladnější a atraktivnější pro hosty.

ábra: blog.patiolo.com

 

Kombinované použití slunečníků a vodní mlhy

 

ábra: amazon.com

Při spolupráci slunečníku a vodní mlhy slunečník poskytuje stín, který snižuje tepelnou zátěž způsobenou přímým slunečním zářením a parozábrana ochlazuje vzduch pod stínem studenou párou a tím dále snižuje pocit tepla. Kombinace stínu a chladivé mlhy zpříjemňuje a zpříjemňuje pobyt venku v horkých letních dnech a pomáhá odolávat vysokým teplotám.

Závěsný slunečník je jedním z hitů léta. Poskytuje středomořskou atmosféru a příjemný stín. Díky kovovým nohám je zcela stabilní, deštníková část je vybavena UV ochranou.

Függő napernyő 2,7 m több színben
Závěsný slunečník 2,7 m - více barev
Speciální cena 2029 Kč RRP: Normální cena 2589 Kč Aktualní maloobchodní prodejní cena doporučená výrobcem.
Nejprve zkontrolujte

Totéž platí při společném použití parozábrany a pavilonů. Hadici připevníte k vodorovné konstrukci altánu během několika sekund pomocí rychlých úvazů. Je možné jej provozovat ihned po připojení ke zdroji vody.

Összecsukható kerti pavilon több típusban
Skládací zahradní pavilon - různé typy
Speciální cena 1599 Kč RRP: Normální cena 2469 Kč Aktualní maloobchodní prodejní cena doporučená výrobcem.
Nejprve zkontrolujte

Předchozí K čemu lze použít dělicí paraván?
Další Výhody cestování last minute