Trendy v bydlení pro rok 2024: tyto styly budou hrát hlavní roli

Trendy v bydlení pro rok 2024: tyto styly budou hrát hlavní roli

Zařiďte svůj domov podle nejnovějších trendů a začněte nový rok s úplným obnovením...

Seznamte se s nejnovějšími styly bytových trendů pro rok 2024! V článku prozkoumáme letošní trendy v bytovém designu, včetně minimalistické elegance, bohémské atmosféry, blízkosti k přírodě a technologické modernosti. Objevte, jak můžete přetvořit svůj domov podle nejmodernějších stylů tohoto roku a vytvořit si dům svých snů!

Minimalistická elegance

Trendy v bydlení pro rok 2024 ovlivňuje mnoho faktorů, včetně kultury, ekonomického prostředí a inovací. Avšak minimalistická elegance je stylem, který je již léta populární a zdá se, že bude přítomen i v novém roce. Důraz je kladen na čisté tvary, jednoduché linie a střídmé barvy. Klíčová slova zde jsou méně, ale kvalitnější prvky a funkčnost.

Čistá barevná paleta a tvary

Pocit jednoduchosti a čistoty se odráží ve tvaru nábytku a v uspořádání prostoru. Dominují bílá, šedá a zemité barvy, což přispívá k čistému vzhledu prostoru. Důležitou součástí minimalistického designu je výrazné zvýraznění velkých oken a přirozeného světla.

1.obrázek: mtnsidehome.com

 

V jídelně máme poměrně snadnou úlohu, protože minimalistický stůl se sedačkami okamžitě určuje styl místnosti. Při návrhu našich moderních jídelních židlí se významně uplatnily plasty, kov a dřevo, jejich kombinace poskytuje opravdu unikátní vzhled. Dostupné v černé, bílé a šedé barvě.

fehér
4 ks moderních jídelních židlí se stolem, ...
Speciální cena 2899 Kč RRP: Normální cena 3879 Kč Aktualní maloobchodní prodejní cena doporučená výrobcem.
Nejprve zkontrolujte

 

Multifunkční nábytek a zařízení

Pro pocit elegance a kvality by měl být nábytek a doplňky vyrobeny z kvalitních materiálů, jako jsou dřevo, ocel nebo sklo. Měly by být funkční a design by měl být nejen estetický, ale i praktický. V minimalisticky zařízených domech je důležité úložné prostory a pořádek, často s použitím skrytých úložišť nebo vestavěných řešení.

2. obrázek: luxgoods.nl

 

Stylová, polstrovaná botníková lavice je ideální volbou pro předsíň nebo jakoukoli část bytu. Umožňuje úsporně uložit vaše boty a zároveň poskytuje pohodlné místo k sezení při jejich obouvání a svlékání.

cipőtároló pad
Botník na odkládání obuvi i na sednutí s p...
Speciální cena 2219 Kč RRP: Normální cena 2629 Kč Aktualní maloobchodní prodejní cena doporučená výrobcem.
Nejprve zkontrolujte

 

Bohémská atmosféra

Bohémský styl vždy vyjadřoval svobodu a kreativitu a i když se trendy neustále mění, je pravděpodobné, že bohémský interiér zůstane populární i v nadcházejících letech. Bohémský styl je známý tím, že neuplatňuje přísná pravidla v uspořádání prostoru. Takové domovy obvykle mají uvolněné, volně uspořádané nábytek a doplňky.

 

Barevné vzory a textury

V bohémském stylu se odvážně mísí barvy, ať už jde o jasné nebo pastelové odstíny. Důležité je, aby celkový obraz byl harmonický, i když je v prostoru mnoho různých barev a vzorů. V bohémských domech se často objevují různé vzory a textury. Například etnické vzory, květiny, geometrické tvary a různé textilie. Není neobvyklé, že jsou plné rostlin, což nejen dodává prostoru čerstvost a přirozenost, ale zelené barvy se také dobře hodí k bohémské paletě.

Vintage a ručně vyráběné prvky

V bohémském interiéru se často setkáváme s antickým a vintage nábytkem, doplňky. Tyto prvky přispívají k jedinečnému a charakteristickému vzhledu prostoru. Ručně vyráběné předměty jsou často začleněny do bohémských domovů, což dále posiluje jedinečný styl. Můžeme objevit předměty a dekorace dovezené z různých částí světa, čímž prostor vypráví určitý cestovní příběh.
3. obrázek: wayfair.com

 

Náš set dvou nočních stolků s elegantním a velmi stylovým vzhledem bude skutečnou ozdobou vaší ložnice. Dvojitý design s šuplíky, takže je vhodný pro úložný prostor. K dostání v čistém, bílém provedení, takže se hodí do jakékoli ložnice.

Přírodní blízkost

Lakování v přírodním stylu, nebo také organický, přírodní styl se stal stále oblíbenějším v 20. letech 21. století a pravděpodobně bude pokračovat i v nadcházejících letech. Základem tohoto stylu je použití přírodních materiálů a barev a vytvoření domácího prostředí, které je v souladu s přírodou. Jeho cílem je vytvořit pro obyvatele příjemné a vyvážené bydlení, kde člověk a příroda žijí v harmonii.

Použití dřeva a kamene

Pro přírodní lakování je charakteristické zdůraznění dřeva, kamene, bambusu a dalších přírodních materiálů ve nábytku a doplňcích. Tyto materiály přispívají k pocitu tepla a útulnosti. Dominují teplé, zemité barvy, jako jsou béžová, hnědá, šedá, olivově zelená a další přírodní odstíny, které vytvářejí příjemnou atmosféru a ladí s vnějším prostředím.

 

Náš ratanový křeslo s polstrovaným sedákem zajistí maximální pohodlí a stane se stylovým doplňkem vaší zahrady, terasy nebo dokonce obývacího pokoje. Díky širokému provedení si můžete pohodlně sednout a odpočívat nebo si číst.

- 34%
fonott fotel párnával
Proutěné křeslo s polštáři
Speciální cena 6519 Kč RRP: Normální cena 9839 Kč Aktualní maloobchodní prodejní cena doporučená výrobcem.
Nejprve zkontrolujte

 

Rostliny a zelené dekorace

V přírodním designu interiéru hrají rostliny důležitou roli. Pokojové rostliny, zelené stěny a dokonce i menší vnitřní zahrady pomáhají vytvořit pocit svěžesti a přírodnosti. Velká okna a skleněné dveře umožňují přirozenému světlu proniknout do prostoru.

 

4.obrázek: withinthegrove.com

I při nedostatku místa existuje řešení, jak si doma užívat rostliny. Teleskopický stojan na květiny je nezbytnou součástí domácnosti každého milovníka rostlin. Na stojanu lze umístit více než 7 květinových hrnků, z nichž 6 jsou stojící a 1 je určen pro visící květinové hrnce. Je nastavitelný výškově, takže lze snadno umístit kamkoli v místnosti.

Teleszkópos virágtartó, szürke
Teleskopický stojan na květiny, šedý
Speciální cena 1169 Kč RRP: Normální cena 1669 Kč Aktualní maloobchodní prodejní cena doporučená výrobcem.
Nejprve zkontrolujte

Technologická modernita

Mezi trendy v oblasti bydlení v roce 2024 pravděpodobně dále zesílí role chytrých domovů a rostoucí význam technologie. Inovace a technologický vývoj neustále formují domovy, činí je pohodlnějšími a efektivnějšími. Tyto vývoje a trendy naznačují, že chytré domovy stále více integrují naši každodenní realitu a přispívají k pohodlí, energetické účinnosti a bezpečnosti.

Chytré domácí systémy a zařízení

Chytré domácí systémy stále více integrují různá domácí zařízení a systémy. Osvětlení, topení, klimatizace, bezpečnostní systémy a další domácí spotřebiče mohou být dálkově ovládány a automatizovány prostřednictvím chytrých zařízení, jako jsou chytré zásuvky, inteligentní termostaty a jiné chytré domácí ovladače. Hlasové ovládání a chytré bezpečnostní systémy také stále více získávají na popularitě.

WiFi kamera használat közben
Otočná WiFi kamera s 2 anténami
Speciální cena 499 Kč RRP: Normální cena 1099 Kč Aktualní maloobchodní prodejní cena doporučená výrobcem.
Nejprve zkontrolujte

 

Udržitelné využití energie

Chytré domovy mohou přispět k zvýšení energetické účinnosti. Inteligentní topné a chladící systémy, energeticky úsporné osvětlení a chytré domácí aplikace mohou pomoci snížit energetické náklady a ekologickou stopu.
5. obrázek: styleandhome.hu

 

Vytvořte si příjemnou atmosféru ve vašem domě s inteligentním stropním světlem RGB LED! Má více funkcí, můžete nastavit barvu a jas světla.

Je ovladatelná pomocí aplikace dostupné pro iOS a Android zařízení a lze ji ovládat pomocí Wi-Fi přes váš telefon.

RGB led intelligens mennyezeti lámpa felszerelhető
RGB LED inteligentní stropní svítidlo
Speciální cena 849 Kč RRP: Normální cena 1229 Kč Aktualní maloobchodní prodejní cena doporučená výrobcem.
Nejprve zkontrolujte

Luxus a elegance

Poptávka po luxusu a elegancií nikdy nevyjde z módy, a tak by mohly být i v roce 2024 součástí bytových trendů. V luxusních bytech lze často najít materiály vysoké kvality, jako je mramor, zlato, stříbro, kůže, hedvábí a další luxusní materiály. Trendem může být minimalistický přístup, který spojuje čistý design a luxus. Jednoduché, ale rafinované tvary, čisté linie a decentní barevná paleta jsou charakteristické. Při návrhu luxusních bytů se často klade důraz na prostorný prostor a vysoké stropy.

6. obrázek: behance.net

V luxusních domovech často najdete barové židle, které využívají velké prostory nejen v jídelně, ale také v kuchyni pro stolování a konverzaci. Náš sada barových židlí s opěrkou může být skvělým doplňkem pro takový byt, protože má lesklé stříbrné nohy a potah z umělé kůže. Je k dispozici v černé a bílé barvě.

fehér
2 ks barových židlí s opěradlem, 2 barvy
Speciální cena 2589 Kč RRP: Normální cena 2969 Kč Aktualní maloobchodní prodejní cena doporučená výrobcem.
Nejprve zkontrolujte

 

Dramatické barvy a povrchové úpravy

V luxusních domovech jsou často používány jedinečné osvětlovací řešení, jako jsou umělecké lampy nebo lustry, které zdůrazňují exkluzivitu prostoru. Mohou se objevit exotické materiály a motivy, které vytvářejí zvláštní a jedinečnou atmosféru.

Jedinečná umělecká díla a luxusní doplňky

S jedinečným nábytkem, umělecky navrženými doplňky a uměleckými díly můžete posílit luxus a eleganci ve vašem domě. V luxusním nábytku a doplňcích často dominují prvky od prémiových značek, které splňují nejvyšší standardy kvality. V některých bytech jsou nábytek navrhován a vyráběn přímo pro daný prostor, takže každý kus je jedinečný a ladí s prostředím.

Udržitelný design interiéru

Udržitelný design interiéru se stává stále důležitějším trendem mezi ekologicky uvědomělými spotřebiteli a pravděpodobně se bude nadále zesilovat v bytových trendech v roce 2024. Použití zelených stěn, vnitřních zahrad a množství rostlin v bytě může pomoci čistit a osvěžovat vzduch a zároveň vytvářet přírodní krásu. Důležitým aspektem udržitelného designu je uvědomělé plánování, které zahrnuje trvanlivý design, aby byl styl a funkčnost dlouhodobě zachovány. Udržitelný design interiéru je důležitý nejen z hlediska životního prostředí, ale také kvůli rostoucí poptávce po zdravém a pohodlném bydlení. Trendy v oblasti udržitelného designu zdůrazňují, že styl a ekologické hledisko lze dokonale sladit v moderních domovech.

 

Recyklované materiály a nábytek

Charakteristickým prvkem tohoto stylu je použití recyklovaného dřeva, bambusu, organické bavlny a dalších udržitelných materiálů při výrobě nábytku, textilií a doplňků. Součástí udržitelného designu mohou být lehké nábytek s nízkou ekologickou stopou během výroby a během svého životního cyklu. Běžnou praxí je renovace starého nábytku nebo nákup nábytku z druhé ruky, což pomáhá snižovat odpad a spotřebu. Udržitelný design interiéru je také spojen s použitím ekologicky šetrných barev a povrchových úprav s nízkým obsahem VOC (volatile organic compounds).

Energeticky úsporný design domova

Charakteristickým rysem energeticky úsporného designu domova je používání energeticky úsporného osvětlení, inteligentních domácích systémů a dalších technologií zaměřených na energetickou účinnost. K dosažení úspory vody může přispět použití vodných baterií, sprchových hlavic a dalších vodních zařízení. V udržitelných domech mohou být k dispozici řešení, která přispívají k dosažení uhlíkové neutrality, jako jsou solární panely nebo jiné obnovitelné zdroje energie.

7. obrázek: rinnovabili.it

 

V nabídce naleznete LED kohoutek s teplou vodou ve třech různých typech a také mnoho venkovního osvětlení napájeného solárními panely.

Napelemes utcai világítás, 3 típusban
Solární zahradní osvětlení ve 3 typech
Speciální cena 799 Kč RRP: Normální cena 1189 Kč Aktualní maloobchodní prodejní cena doporučená výrobcem.
90%
2 Evaluation

Retro móda

Zájem o retro módu může být proměnlivý a v roce 2024 mohou vzniknout různé směry. Retro móda čerpá z památných a ikonických stylů, zatímco může být kombinována s moderními prvky a funkcemi. Ti, kteří mají rádi atmosféru minulých desetiletí, mohou vychutnat kreativní výzvy a jedinečnou atmosféru retro stylu ve svém vlastním domově.

Inspirace z 70. a 80. let

V roce 2024 bude pravděpodobně pokračovat návrat k ikonickým stylům minulých desetiletí. Například prvky stylu 60. let, 70. let nebo dokonce 80. let mohou být populární. Živé a kontrastní barvy, geometrické vzory a psychedelické designy, které jsou charakteristické pro módu minulých desetiletí, se mohou vrátit. Tapety a stěnové dekorace z minulých desetiletí, jako jsou květiny, barevné pruhy nebo čtvercové vzory, mohou vytvořit jedinečnou atmosféru.

8.obrázek: pmqfortwo.com

 

Panni jídelní židle nabízí moderní zpracování, které přináší retro atmosféru do jídelny. Její styl kombinuje umělé materiály s přírodními prvky, jako je párování kovu a dřeva. Díky tomu máme mnoho možností, pokud bychom chtěli vybrat stůl k tomu. Je k dispozici s jídelními deskami ve světlém i tmavém dřevě.

sötét fa ülés
Kovová jídelní židle Panni, 2 ks, různé ba...
Speciální cena 1099 Kč RRP: Normální cena 2269 Kč Aktualní maloobchodní prodejní cena doporučená výrobcem.
Nejprve zkontrolujte

 

Vintage retro kousky

Nábytkové kousky charakteristické pro různé éry, jako jsou barevné plastové židle, vintage nábytek a staromódní doplňky, mohou být in. Retro vzhled spojený s moderní technologií je také znakový, například reproduktory nebo televizory ve vintage stylu, sběratelské kousky a doplňky, jako jsou staré kamery, telefony nebo právě retro plakáty. Tyto prvky mohou do prostoru vnést vzrušující vizuální prvky. Retro styl také nabízí možnost vytvářet vlastní ručně vyráběné předměty, které vytvářejí jedinečný a osobní styl.

9. obrázek: blog.sampleboard.com

 

Bordó verze našich barových židlí Kitti skvěle ladí s moderním interiérem, který však zároveň nese retro prvky. Její lesklý povrch dodává prostoru moderní nádech a její výrazný odstín jen tak láká pohledy.

Kitti bárszék fekete
Barové židle Kitti, 2 ks, ve více barvách
Speciální cena 1789 Kč RRP: Normální cena 2319 Kč Aktualní maloobchodní prodejní cena doporučená výrobcem.
Nejprve zkontrolujte

 

 

 

Předchozí Pomůžeme Vám dodržet novoroční předsevzetí: tipy a triky
Další Speciální vánoční dárky pro rodinu