Takto můžete vylepšit připojení do sítě

Takto můžete vylepšit připojení do sítě

Máte online schůzku, ale nefunguje vám internet a ze schůzky téměř nic neslyšíte? Chtěli byste si trochu odpočinout, ale video se nenačítá a online hra pokulhává? Všichni známe tyto nepříjemné jevy. Naštěstí pro vás máme tip, jak zajistit bezproblémové připojení k internetu v každé místnosti vašeho domova...

Máte online meeting, ale nefunguje vám internet a ze schůzky téměř nic neslyšíte? Chtěli byste si trochu odpočinout, ale nenačítá se vám video a online hra se seká? Téměř každý zná tyto nepříjemné jevy. Naštěstí máme tip, jak si můžete zajistit bezproblémové připojení k internetu v každé místnosti vašeho domova.

Jaké problémy může způsobit v každodenním životě, je-li internet zaseknutý? 

Dnes je již téměř nepředstavitelné, abyste doma či v práci neměli kvalitní internet, nemluvě o mobilu. Proto způsobuje nepříjemnosti, pokud spatříte byť jen malé zasekávání internetu. Za rychlý přístup na internet se platí každý měsíc poměrně vysoká částka, takže je pochopitelné, pokud jsme během online utkání zklamáni, když se film, který díváme, zastaví nebo je kvalita zvuku špatná. Většinou vás napadne chyba poskytovatele služby, ale je třeba si uvědomit, že rychlost internetového připojení je jen jeden faktor, na výkon domácí sítě mohou mít vliv i jiné faktory, než zastaralý hardware resp. rušení od jiných zařízení. V některých případech budete možná muset aktualizovat svůj síťový hardware nebo optimalizovat nastavení, abyste co nejlépe využili své internetové připojení.

Existuje mnoho způsobů, jak vylepšit domácí síť, abyste zlepšili výkon a rychlost vašeho internetového připojení. Aktualizací internetového balíčku, použitím kabelového připojení a optimalizací signálu Wi-Fi můžete ze své domácí sítě vytěžit maximum a mít lepší online zážitek. Díky tomu jsou všechny online aktivity rychlejší a spolehlivější, ať už se jedná o streamování, hraní her, práci z domova nebo jen prohlížení webu.

Router nemusíte vyhodit. Zde je návod, jak si jej doma vylepšit, abyste rozšířili pokrytí sítě

Zvýšení dosahu současné Wi-Fi sítě je poměrně speciální úkol. Jelikož se jedná o bezdrátovou technologii, rozšíření sítě lze nejlépe implementovat pomocí bezdrátové technologie. Zasekávání Wi-Fi a výpadky signálu jsou nejčastěji způsobeny tlustými stěnami budovy, konstrukcí železobetonových desek a velkými vzdálenostmi. Signál Wi-Fi sítě klesá úměrně se vzdáleností a tloušťkou stěn v cestě Wi-Fi signálu, takže se může stát, že vůbec není signál v určitých místnostech. Existuje mnoho způsobů, jak vylepšit domácí síť v závislosti na vašich jedinečných potřeb a rozpočtu. Ukážeme vám několik tipů, jak začít:

- Obnovte svůj router: Používáte-li starý nebo zastaralý router, možná je čas na výměnu na nový model, který nabízí vyšší rychlost a pokročilejší funkce. Hledejte router, který podporuje nejnovější bezdrátové standardy, neboť nabízí rychlejší a spolehlivější připojení.


- Optimalizujte nastavení bezdrátové sítě: Výkon vaší bezdrátové sítě můžete zvýšit tak, že se ujistíte, že je váš router nastaven správně. Tato nastavení by se měla v určitých intervalech opakovaně kontrolovat.

- Použití kabelového připojení: Pokud máte v blízkosti routeru zařízení, můžete mít rychlejší a stabilnější připojení pomocí kabelového internetu namísto bezdrátového. Může to být užitečné zejména pro herní konzole nebo jiná zařízení, která vyžadují rychlé a spolehlivé připojení.


- Aktualizujte svůj internetový balíček: Pokud i přes optimalizaci domácí sítě stále máte problémy s připojením, je čas aktualizovat váš internetový balíček. Informujte se u svého poskytovatele internetových služeb, zda ve vaší oblasti existují možnosti vyšší rychlosti.


- Zkontrolujte interferenci: Domácí síť může zpomalit více zdrojů. Abyste snížili rušení, umístěte router na centrální místo a daleko od jiných elektronických zařízení.

- Zvyšte dosah sítě: Pokud máte velký dům nebo bydlíte ve vícepatrové budově, v určitých oblastech můžete zaznamenat slabší signál. Chcete-li zvýšit dosah vaší sítě, můžete zkusit přidat do systému rozšiřovač dosahu. Tato zařízení fungují tak, že vytvářejí další bezdrátové přístupové body, které rozšiřují dosah sítě. S kvalitním zesilovačem Wi-Fi signálu však výše zmíněné problémy snadno odstraníte.

Co byste měli vědět o WiFi zesilovači signálu? 

Wi-Fi zesilovač rozšiřuje pokrytí sítě zvýšením síly stávajících signálů. Můžete tak zvýšit slabý signál Wi-Fi routeru až o 200 metrů a můžete bezpečně a naprosto plynule surfovat na internetu doma, nebo v kterékoli místnosti kanceláře.

 

 

Jak jej uvést do provozu 

Pořiďte si zesilovač Wi-Fi signálu - známý také jako repeater - připojte jej k síti, připojte ke směrovači, zapněte a máte hotovo! Je to opravdu jednoduchý a efektivní způsob, jak si užít zážitek z rychlého internetu i v dříve krytých částech vašeho domova.

Parametry Wi-Fi zesilovače prodávaného eshopem Alinda:

  • Kompatibilní standardy: 802.11b, (11Mbit/s), 802.11n, 802.11g (54Mbit/s)
  • Zabezpečení: 64/128 bit WEP, WPA, WPA2, WPA/WPA2.
  • Rychlost: akár 300 Mbps (Prosíme, berte na vědomí, že zesilovač WiFi signálu expanduje pokrytí WiFi, ale nezvyšuje rychlost původního routeru.)
  • Provozní teplota: 10ºC~40ºC
  • Skladování mezi: 10~70ºC
  • Podpora sítí: 2.4 GHz, WLAN
  • Zabezpečení WLAN: WPA2, WPA, WEP (128/64)
  • Dosah: v exteriérech 200m, v interiérech 100m (závisí i na počtu kovových předmětů v místnosti)
  • Rozměry: 11x8,5x6 cm
  • Materiál: plast


Pomocí kterých zařízení můžete optimalizovat připojení k Internetu? 

Nejlepší na tom je, že zesilovač Wi-Fi signálu můžete používat stejnou rychlostí na více bezdrátových zařízeních současně. Také na tabletech, mobilních telefonech, noteboocích a televizorech. Už žádné zasekávání filmů nebo online setkání se špatnou kvalitou zvuku.

Co dokáže a co ne: definice routeru a zesilovače Wi-Fi signálu. K čemu slouží a jak spolu souvisí? 

Router je síťové zařízení, které přeposílá datové pakety mezi PC sítěmi. Spojuje k internetu zařízení, jako jsou počítače, chytré telefony a tablety prostřednictvím lokální sítě (LAN) nebo rozsáhlé sítě (WAN), jako je např. internet. internet. Router může být kabelový nebo bezdrátový. Kabelový router používá ethernetové kabely pro připojení zařízení k síti, zatímco bezdrátový router používá rádiové vlny pro připojení zařízení k síti bez kabelů. Bezdrátový router umožňuje zařízením připojit se k internetu bezdrátově prostřednictvím připojení Wi-Fi.

Zesilovač Wi-Fi signálu, známý také jako repeater, je zařízení, které pomáhá zlepšit pokrytí a dosah Wi-Fi signálu v dané oblasti. Funguje tak, že zesílí stávající Wi-Fi signál a přenese jej do oblastí, kde je signál slabý nebo žádný. Wi-Fi repeater funguje tak, že přijímá stávající signál z routeru a před opětovným odesláním jej zesiluje. Může být umístěn na místě, kde je slabý Wi-Fi signál, nebo překážený například ve větším domě, kde je router v jedné místnosti a ostatní místnosti jsou příliš daleko na to, aby získaly dostatečný signál. Zesilovače Wi-Fi signálu jsou užitečné nástroje pro zlepšení celkového pokrytí a výkonu sítě Wi-Fi. Pomáhají eliminovat mrtvé zóny, snižují potřebu více routerů a zlepšují rychlost a spolehlivost Wi-Fi připojení v různých oblastech vašeho domova nebo kanceláře.

Předchozí Masáž proti celulitidě: je opravdu účinná?
Další Potřeby pro grilování: vše, co můžete potřebovat