Stojan na notebook: podle čeho bychom měli vybrat?

Stojan na notebook: podle čeho bychom měli vybrat?

Stojan na notebook se v dnešním světě ukazuje jako velmi užitečný vynález, ale i pro tento produkt najdeme na trhu mnoho možností. Vyrábí se ze dřeva, plastu, kovu, najdou se i takové, které lze použít ve stoje, v sedě, nebo u stolu. Přečtěte si náš článek a zjistěte, který typ by pro vás mohl být nejlepším řešením...

Proč je užitečný stojan na notebook 

Notebooky dominují na počítačovém trhu už poměrně dlouho, pracoviště, kde zaměstnanci pracují na stolních počítačích, jsou stále řídší. Existuje také mnoho druhů práce, které nejsou vázány na pevnou kancelář, v takovém případě je notebook jako pracovní nástroj nezbytný. V poslední době, možná i díky epidemii koronaviru, je však stále běžnější dělat naši práci nikoli v kancelářských prostorách, ale příležitostně nebo pravidelně doma. Zpočátku bychom si mysleli, že se to dá jednoduše vyřešit notebookem, jelikož si jen sedneme, otevřeme a už pracujeme. Nicméně pracovat 6-8 hodin denně shrbený na gauči nebo vleže na koberci je prostě dlouhodobě nemožné bez vedlejších účinků. Máme zde na mysli především bolesti zad a kříže.

V takových případech může být dobrým řešením psací stůl, nebo při nedostatku místa lze díky nízké hmotnosti vzít s sebou do práce stojan na notebook. Nabízí prostorově úsporné řešení, protože bez psacího stolu můžete v křesle pohodlně pracovat nebo studovat. Stojany na notebooky lze většinou snadno nastavit do libovolné výšky, takže jsou šetrné i ke krku. Vyplatí se zvolit univerzální velikost, aby se perfektně hodil pro všechny typy notebooků, aby ji mohli používat i ostatní členové rodiny a nemuseli jste ji vyměňovat při pozdější změně modelu. Nejlepší je, když je vybavena držákem myši, takže se o podložku nemusíte starat.

Jak si doma vytvořit vhodnou pracovní stanici?

Pokud se většina vaší práce odehrává doma a na notebooku, je ideální vytvořit si v bytě stálý prostor. Kromě praktického a pohodlného designu neuškodí, když místnost/kout/prostor, který působí jako pracovní místo, je také inspirativní a estetický. Možná se tyto aspekty zdají být četné, ale mohou výrazně ovlivnit vaši pracovní morálku a efektivitu. V ideálním případě, pokud je v bytě nebo domě pracovna, je nejsnazší pracovat v ní do hloubky, protože nic nemůže narušit koncentraci. V naší široké nabídce psacích stolů si jistě najdete něco, co vyhovuje vašemu stylu a potřebám. Ať už jde o moderní nebo klasický kousek, malý nebo velký, víceprvkový, rohový nebo úplně jednoduchý.

Není problém, pokud nemáte studovnu, v takovém případě musíte myslet na nevyužité kouty a chodby, kde se dá vtěsnat místo pro váš pracovní stůl. Ideálním místem pro pracovní stůl může být v mnoha ohledech minimálně 30-40 cm hluboká, 70-80 cm široká vsuvka, která místo kompletní vestavěné skříně obsahuje pouze horní uzavřený prvek vybíhající až ke stropu. a kus nábytku. Tak nevynikne z prostoru a pokud si k bílým stěnám pořídíte bílý nábytek, tak ani opticky nevynikne z místnosti.

Zvláštní příležitost může nabídnout i stavba kolem okna. Pokud umístíte stůl pod okno, získáte prosluněnou domácí pracovnu. To bude nejpraktičtější, pokud potřebujete pouze jeden povrch pro psaní, počítání, čtení a používání notebooku. Místo nám šetří židle, kterou lze zasunout pod stůl.

Zvláštností patrových rodinných domů může být nevyužitá část pod schodištěm, se kterou máme na začátku spoustu plánů, a pak se na ni zapomene. Skvěle se však hodí pro návrh domácí pracovní stanice (zejména pokud se nejedná o každodenní práci). Zde budete pravděpodobně potřebovat unikátní nábytek kvůli nakloněné rovině schodiště, ale i tak se to vyplatí, protože získáváme metry čtvereční navíc.

Pokud však pro ty vyřešení momentálně nevidíte šanci, přijde na řadu jídelní stůl a pult. U této verze ale nesmíte zapomínat na výše zmíněný škodlivý účinek na zdraví, protože z dlouhodobého hlediska 6-8 hodin strávených na jídelní nebo barové židli vážně zatěžuje náš pas, záda a krk. Řešením může být kvalitní pohodlná kancelářská židle, kterou lze při práci přitáhnout k jídelnímu stolu. Náš e-shop nabízí širokou škálu pohodlných, plně pohodlných židlí. Sedadla s područkami, sedadla otočná, s zvýšeným opěradlem, vybaveným podnožkou, sklopná, s plynovým zvedákem, z umělé kůže nebo vybavená masážní funkcí? Všechny typy najdete v našem kancelářském oddělení.

Výběr podle materiálu a struktury 

Stále populárnější je tzv. standing office, tedy práce na počítači ve stoje, protože stále častěji slyšíme o škodlivých účincích sedavého zaměstnání. Ne náhodou jsou velmi oblíbené také naše výškově nastavitelné nohy stolu. Z tohoto důvodu a vzhledem k vyššímu počtu hodin používání jsou v poslední době pravděpodobně nejoblíbenější stojany na notebooky, které lze nastavit ve více bodech. Dává vám naprostou svobodu v práci nebo i doma, abyste mohli dělat svou práci nebo trávit volný čas co nejpohodlněji a nejefektivněji. Dává vám naprostou svobodu v práci nebo i doma, abyste mohli dělat svou práci nebo trávit volný čas co nejpohodlněji a nejefektivněji. Jeho materiál je plast, výrobek váží pouze 1,2 kg, takže nezatíží ani stůl ani váš klín.

Több ponton állítható laptoptartó

- 23%
több ponton állítható laptoptartó
Stojan na notebook s více možnostmi k nast...
Speciální cena 499 Kč RRP: Normální cena 649 Kč Aktualní maloobchodní prodejní cena doporučená výrobcem.
Nejprve zkontrolujte

Pokud dáváte přednost odolnějšímu, multifunkčnímu produktu, náš pojízdný stojan na notebook s kovovou konstrukcí může být vynikající. Doporučujeme především pro domácí použití. Má také nastavitelnou výšku, takže je ještě pohodlnější číst knihu nebo časopis. A když ho zrovna nepoužíváte k práci nebo studiu, můžete jej používat jako úložný prostor nabo stylový doplněk do obývacího pokoje nebo ložnice.

Pokud chcete serióznější kancelářský nebo domácí doplněk, seznamte se s naším nastavitelným stolním stojanem na monitorem a notebook, který umožňuje pohodlnější práci a snižuje namáhání očí, krku a zad. Při montáži na stůl můžete držet notebook a dokonce i 32" monitor na něm. Díky kovovému materiálu je jeho struktura stabilní, takže se nemusíme bát, že by se naše cenné přístroje poškodily.

Pokud notebook používáte převážně doma, ale nechcete pracovat v jídelně, zvolte skládací stolek na notebook. Díky jednoduchému skladování a snadnému umístění jde o velmi praktický kus nábytku a může být perfektním doplňkem k nastavitelnému stojanu na notebook. Jeho exteriér z přírodního dřeva odpovídá stylu většiny pokojů. Lze jej použít jako domácí pracovní stanici, ale je také perfektní volbou do dětského pokoje.

 

Volba podle zvyklostí při používání

Při nákupu stojanu na notebook je primárním hlediskem, jak často a kde jej budeme používat. Praktičnost v žádném případě není problém, ale při výběru typu ano. Pokud vykonáváme dlouhodobé aktivity na stálém místě v našem domě, stojí za to zvolit skládací stolek na notebook, nebo pokud máme psací stůl z dřívějška, pak polohovatelný stojan na notebook nebo vícebodový polohovatelný stojan na notebook.

Pokud naše práce vyžaduje dva monitory i v kanceláři nebo na našem pracovišti, budete nejvíce spokojeni s naším nastavitelným stolním monitorem a stojanem na notebook.

Pokud jste většinou doma, ale notebook vytahujete jen výjimečně, bude nejužitečnější pojízdný stojan na notebook, který může v životě rodiny plnit několik dalších funkcí.

Náš nejoblíbenější držák na notebook je vícebodově nastavitelný typ, protože je vhodný pro většinu životních situací, praktický, lehký, přenosný a lze jej nastavit do různých poloh.

Předchozí Abeceda grilování
Další Výhody a účinky cvičení s kettlebellem