Přichází dítě? Ukážeme vám, co budete potřebovat!

Přichází dítě? Ukážeme vám, co budete potřebovat!

Noví rodiče si často neporadí s mnoha doplňky pro mininka, protože si nejsou úplně jisti, co budou skutečně potřebovat. V našem článku vám s tím trochu pomůžeme.

...

Příchod miminka do rodiny je vždy velkou radostí, ale přináší také spoustu obav, zvláště jde-li o první dítě. Noví rodiče se často ztrácejí mezi mnoha věcmi pro miminko, protože si nejsou úplně jisti, co budou skutečně potřebovat. V našem článku vám s tím trochu pomůžeme.

 

Věci potřebné pro příchod miminka

Mnohé maminky pak po určitém pozitivním testu zachvátí nákupní horečka, aby pro své nenarozené dítě dostaly to nejkrásnější a nejlepší. V takových chvílích je možná ještě těžké si představit, že času je dost, všechno stojí za to, první 3 měsíce jsou obdobím radosti, klidu a plánování. Je potřeba hodně odpočívat, snít a starat se o sebe. 12týdenní genetický ultrazvuk je první předěl v těhotenství, pokud se tam vše najde v pořádku, snad bude každá maminka klidnější a může začít opravdově plánovat příchod miminkaNa dnešních moderních klinikách lze pohlaví miminka prozradit už v tuto chvíli, samozřejmě jen pokud to rodiče chtějí vědět. Usnadňuje získávání potřebných nástrojů, víme-li už dáváme přednost modré nebo růžové barvě. Ale naštěstí se dnes dá všechno potřebné vybavení sehnat v neutrálních barvách a co se týče oblečení, dominuje bílá a přírodní barvy, které skvěle poslouží naší holčičce i našemu chlapečkovi. První věc, kterou byste si měli pořídit, je kojící polštář a pokud jede maminka, tak i deflektor pásu. Kojící polštář je na rozdíl od svého názvu nejen užitečným doplňkem po narození děťátka, ale s rostoucím bříškem s ním může těhotná maminka snadněji spát. Kromě nich existuje několik nástrojů, které jsou pro příchod miminka zásadní. Příkladem je dětská postýlka. Pokud plánujeme pro prcka samostatný pokoj, měli bychom v prvních 2-3 měsících přemýšlet i o jiném řešení, aby novorozenec spal co nejblíže mamince. Kolébka k tomu může být perfektní volbou, zvláště pokud by se postýlka rodičům stejně pohodlně nevešla do pokoje, nebo se ještě přesně nerozhodli, jakou postýlku pro novorozence chtějí.

Babaöböl
Kolébka
Speciální cena 2299 Kč RRP: Normální cena 2999 Kč Aktualní maloobchodní prodejní cena doporučená výrobcem.
Nejprve zkontrolujte

Díky prodlužovacímu popruhu lze naši dětskou kolébku stabilně upevnit i přímo vedle postele, takže otevřením bočnice usnadní mamince noční krmení a ušetří ji noční únavě. Rozložením zadních 2 nožiček se kolébka pro miminko stane houpacím, což se může hodit jak v noci, tak i přes den, aby dětátko snadněji usnulo. Díky skládací moskytiéře ji můžete v letních dnech používat i venku a s taškou na přenášení si ji snadno vezmete s sebou na výlet.

 

Abychom si mohli miminko odnést z porodnice domů, určitě budeme potřebovat nosič. Ty lze většinou získat jako doplňkovou součást kočárku, detailům nákupu kočárku se budeme podrobně věnovat později.

 

Po narození miminka (zejména jde-li o první dítě) rodiče budou potřebovat trochu času, než poznají hlas svého miminka, noční kňučení a pláč. Proto může být dětská chůvička s kamerou velmi praktická a může sloužit roky. Podrobný popis produktu najdete v předchozím článku na našem blogu.

 

 

Čím je miminko starší, tím bude maminka uvolněnější, např. při denním spánku, při klidném spánku, pokud vidí a slyší, v jaké spánkové fázi se její miminko nachází. Usnadňuje také řízení každodenních úkolů, vždyť nemusíte neustále poslouchat, když se vaše dítě probudí. Disponuje nočním režimem, takže můžete své dítě sledovat i v noci, dokonce s ním mluvit a ovládat hlasitost. Někdy stačí, aby miminko slyšelo maminčin či tatínkův hlas a ono se zklidní i bez dlouhého houpání.

 

S příchodem miminka bude pojem plenkování součástí našeho života na poměrně dlouhou dobu, proto stojí za to si dobře rozmyslet, kde, jak a jakými pomůckami chceme miminko přebalovat. Vybrat si můžete přebalovací komodu nebo při nedostatku místa přebalovací pult, který lze v případě potřeby umístit na stávající spodní nábytek nebo zavěsit přes okraj postýlky.

 

Nezbytné je také pořídit praktickou dětskou vaničku, večerní koupání se pro nejmenší stává rutinou, mimo jiné se naučí, že je večer, a později rozliší den a noc.

Pokud zvolíte skládací vaničku pro miminko, můžete si ji snadno vzít s sebou později k babičce nebo na domácí výlety.

 

 

 

 

Naše dětská vanička je skvělým pomocníkem pro co nejpohodlnější koupání. Síť se používá k zajištění bezpečnosti a stability miminek. Zabraňuje malým dětem sklouznout do vany a spolknout vodu. 

 

Šaty: Jak připravit domácnost na příchod miminka? 

První a nejdůležitější otázkou je možná to, v jakém ročním období děťátko přijde, protože to ve velké míře ovlivňuje nákup kojeneckého oblečení. Vyplatí se koupit pár oblečení velikosti 50 pro případ, že by naše miminko dorazilo dříve, než se očekávalo, ale v zásadě oblečení velikosti 56, ve kterém začne svůj každodenní život. Místo vzhledu a módy je ještě lepší rozhodnout se pro praktičnost, tím spíše, že ji velmi rychle přerostou. To, co budete bez ohledu na roční období nejvíce potřebovat, jsou měkká body. Ty by se měly vepředu zapínat na knoflíky, protože drobečci často obtížně nosí věci schované přes hlavu a maminka to s nimi bude mít také snazší. Miminka jsou ze začátku velmi citlivá, už v porodnici bychom jim měli dávat malou bavlněnou čepici, rukavice bez prstů a vždy je přikrýt dekou (v zimě tlustou, v létě lehkým bambusem), aby se cítila bezpečně. Na jaře a na podzim je počasí proměnlivé, oblékejte miminko ve vrstvách, abychom v případě potřeby mohli během dne sundat vrchní vrstvu. Body lze nosit s měkkými bavlněnými kalhotami a svetříkem nebo kardiganem na knoflíky vpředu. Pokud se vám miminko narodí na konci podzimu nebo zimy, pořiďte si do kočárku dětský fusak, abyste ho nemuseli při každodenních procházkách znovu a znovu oblékat, stačí ho obléknout do domácího oblečení. a můžete vyrazit, kvalitní vydrží i v tom nejchladnějším počasí své místo. V létě mohou přijít body na ramínka a bavlněné kraťasy, tady můžeme pustit i ponožky, ze kterých budou mít největší radost miminka.

 

Nábytek a kočárky: velké investice

O výběru postýlky a přebalovacího pultu jsme již mluvili, ale jaký další nábytek můžeme potřebovat? Oblečení pro miminko se ze začátku vejde do relativně malého prostoru, takže komoda může ze začátku stačit. V naší nabídce najdete několik barev a několik druhů za zvýhodněné ceny.

 

Později, při přemýšlení o uskladnění hraček a stále větším množství oblečení, budete pravděpodobně potřebovat vlastní šatník. Co se týče nábytku, mamince může být velmi užitečné pohodlné křeslo, kde můžete své dítě krmit a houpat. Při kojení je velmi důležité, aby se miminko i maminka cítili příjemně, na samém začátku takto stráví spoustu času.

 

Výběr kočárku je možná jeden z nejtěžších úkolů před příchodem vašeho děťátka, jelikož druhů je na trhu mnoho a jako čerstvá maminka se můžete v přemírě informací a názorů úplně ztratit. Zamysleme se nad několika otázkami, na které, pokud budeme mít přesnou odpověď, můžeme kruh zúžit. Kde budete kočárek nejčastěji využívat? Ve městě nebo na venkově? Jak často s ním budete cestovat? Buď hromadnou dopravou nebo letadlem. Kolik místa máte doma na uložení kočárku? Jaká je velikost kufru auta, kam budete většinu času převážet? Pokud plánujete dlouhodobě, vyplatí se uvažovat v sadách, výhodnější je zvolit kočárek, který obsahuje autonosič a sportovní část. Pokud se vám tedy typ líbí, můžete kočárkové období překonat jediným nákupem.

 

Nástroje, které se vám budou hodit 

Často se stává, že maminky následně prohlásí, že několik zakoupených produktů bylo zbytečným nákupem. Každé miminko je však jiné, nemůžeme dopředu vědět, co na koho bude fungovat. Do porodnice je dobré dorazit s kojeneckou lahví a odsávačkou, může být velkou pomocí při počátečních potížích s kojením. Doma se nám možná brzy bude hodit barevná hrací podložka, kam miminko bezpečně položíme, aby se mohlo rozhlížet, objevovat tvary a později se na ní pohybovat. Naše džungle hrací deka s hrazdou poskytuje svým měkkým materiálem pohodlí nejmenším a svými barevnými tvary vzbuzuje jejich zájem a může zlepšit jejich pozornost a zrak.

 

Pokud je naše miminko přes den neklidnější a hůře usíná, budete velmi vděční za vibrační lehátko s melodií. Pomocí funkce melodie, světla a vibrací se snáze zklidní, tříbodový bezpečnostní pás poskytuje ochranu při houpání a s fixovatelnými nohami a nastavitelným opěradlem z něj uděláte stabilní lenošku.

 

 

Naše další produkty najdete v e-shopu www.alinda.cz.

 

 

 

 

 

Předchozí Budování skalky krok za krokem
Další Abeceda grilování