Potřeby pro grilování: vše, co můžete potřebovat

Potřeby pro grilování: vše, co můžete potřebovat

Každý, kdo má zahradu nebo terasu, ví, jaké to je, když se chystáte na zahradní party a snažíte se shromáždit co nejužitečnější doplňky. Nyní vám ukážeme základní zásoby, které byste mohli potřebovat...

Grilování v teplém počasí se stalo tradicí téměř pro každého, kdo má zahradu nebo větší terasu. K přípravě chutných pokrmů budete potřebovat správné nářadí. V našem článku jsme shrnuli, které jsou základní nástroje, bez nichž nebude grilování na zahradě to nejlepší.

 

Jak by měl vypadat samotný gril?

Ať už si chcete pořídit nový gril na balkon, zahradu nebo chalupu, nejprve zvažte, kdo, kolik, kde a jak ho chce používat. Tyto informace mohou být dobrým výchozím bodem pro vaše hledání. Pokud nemáte mnoho místa nebo jej neumisťujete na pevné místo, může být důležité, jak snadno lze gril sestavit a přemístit.

 

Grily na dřevěné uhlí vytvářejí pravou "tábornickou" atmosféru, mohou být ideální i v místech, kde není k dispozici elektřina nebo plyn. Pokud máte vestavěnou venkovní kuchyni s dostatečným výkonem a plánujete dlouhodobě, určitě najdete něco vhodného mezi elektrickými grily. Plynové grily elektřinu nepotřebují, takže je lze snadno a rychle používat kdekoli, aniž by za sebou zanechávaly kouř nebo popel.

 

Gril na dřevěné uhlí 

Grily na dřevěné uhlí jsou populární, protože je to nejlepší způsob, jak dosáhnout charakteristické kouřové chuti. Obvykle se snadno přemisťují a je z nich široký výběr, takže pokud máte zájem o typ na dřevěné uhlí, můžete si pořídit jednoduché, ale složitější zařízení. Lze je umístit kamkoli a ke svému provozu nepotřebují elektřinu ani plyn. Nevýhodou je, že zapálení ohně vyžaduje trochu cviku a úklid po grilování je také jednodušší, ale díky mnoha výhodám nad nimi můžete snadno přimhouřit oko.

 

2v1 BBQ gril a smoker na drěvěné uhlí 

Tento výrobek je dokonalou kombinací grilů na dřevěné uhlí a udíren. Podstatou grilování je opékání masa na nepřímých uhlících, při nízké teplotě (110-140 ℃) a s kouřem po dlouhé hodiny, takže bude extra šťavnaté a křehké. Ve válcovém těle grilu a udírny na dřevěné uhlí můžete opékat různé druhy masa, sýrů, zeleniny a ryb a také je udit, pokud chcete mít opravdu zvláštní chuť. Díky svému tvaru je teplo výborně rozloženo a vnitřní teplotu můžete kdykoli odečíst z teploměru na víku. Grilovací rošty jsou odnímatelné, takže jejich čištění je snadné, rukojeti otevíracích vík jsou dřevěné, takže se nepřehřívají

 

Mini kamado gril

Gril vyrobený ze speciální keramiky slibuje mimořádně dlouhou životnost, a proto je stále oblíbenější. Silnostěnná kulatá dálněvýchodní kamna po vzoru starých asijských modelů připravují maso a zeleninu snadno a s bohatou chutí. Mini kamado gril je vhodný nejen ke grilování, ale také k uzení. Díky mimořádně dobrým tepelným vlastnostem a proudění vzduchu spodním a horním ventilátorem s ním lze dosáhnout vysokých teplot. V neposlední řadě se díky svému jedinečnému tvaru může stát výrazným prvkem vaší zahrady.

 

 

Zahradní gril 

Pokud chcete stabilní a spolehlivou konstrukci, vyberte si z naší nabídky zahradní gril s ocelovou konstrukcí. Snadno ho přemístíte a přenesete. Údržba je velmi snadná díky nádobě na popel ve spodní části. Se zahradním grilem na dřevěné uhlí snadno a jednoduše připravíte chutné pokrmy, ať už jde o maso, zeleninu nebo sýr.

 

 

Elektrický gril 

Elektrický gril se snadno nastavuje a používá i bez zvláštních zkušeností. Nevýhodou je, že vyžaduje zdroj energie, takže jej nelze používat kdekoli. Pokud je k dispozici elektrická energie, můžete s ním grilovat po celý rok. Velkou výhodou je, že se zahřeje během několika minut, takže než připravíte suroviny, bude gril připraven k použití. Snadno ho využijete nejen na zahradní party, ale i pro přípravu rodinných večeří ve všední dny.

 

Multifunkčný gril

Na multifunkčním grilu můžete připravit téměř cokoli. Jeho praktická boční přihrádka vám pomůže mít po ruce nástroje, které potřebujete k vaření nebo servírování. Jeho výklopné víko uchovává kouřové chutě a ohřívací mřížka udržuje připravované jídlo čerstvé. Pokud plánujete dlouhodobě a bez kompromisů, s tímto grilem nebudete zklamáni!

 

 

Vertikální gril

Pokud hledáte kompaktní a přenosné zařízení, seznamte se s vertikálním grilem! Dvanáct špízů z nerezové oceli se otáčí o 360°, abyste dosáhli dokonalého výsledku. Skvěle se hodí do restaurace, bistra nebo domů, navíc je dobrou volbou i pro kempování.

 

Plynový gril

Většinu plynových grilů lze provozovat z plynové lahve, proto byste měli vždy zkontrolovat, zda je v lahvi dostatek plynu pro přípravu pokrmu. Zapálení je rychlé a snadné, grilovací plocha se rychle zahřívá. Může být dobrou volbou, pokud chcete postupně připravovat pokrmy vyžadující různé teploty. Pokud je vybaven plynovým hořákem, můžete na pánvi současně s vařením připravovat přílohy nebo omáčky. Někdy není špatný nápad připravovat hranolky nebo chléb ve vařiči vajec mimo obytný prostor,čímž ušetříte kuchyni silných pachů z jídla.

 

Grilovacie náradie: kliešte a iné drobnosti

Tajemstvím grilování je trpělivost. Poznejte svůj gril a naučte se, které maso lze připravovat při jaké teplotě, aby bylo co nejchutnější. V našem článku ABC grilování jsme podrobně psali o vhodné teplotě pro různé potraviny. Dnes si můžete pořídit opravdu chutné a užitečné příslušenství, které vám grilování usnadní.

 

Multifunkční kuchyňský teploměr je nezbytným doplňkem při pečení různých druhů masa, chleba a těstovin, aby byl dokonale propečený i vnitřek pokrmu. Přístroj lze nastavit podle druhu masa a po aktivaci funkce alarmu signalizuje příslušnou teplotu nebo uplynulý čas.

 

Síťovaný sáček na grilování 14x24 cm může být při grilování velkým pomocníkem. Můžete v něm připravovat maso, zeleninu i přílohy najednou. Jejím materiálem je sklolaminát potažený teflonem, takže je žáruvzdorná a nepřilnavá, a navíc se snadno čistí.

 

Grilovací sada v tašce z nerezové oceli je nejen skvělá, ale každý kus je užitečný. Obsah sady: 1 grilovací lopatka (35 cm), 1 grilovací kleště (34 cm), 1 nůž (33 cm), 1 vidlička na maso (35 cm), 1 silikonový grilovací kartáč (34 cm), 4 špízy (35,5 cm), 1 přenosná taška.

 

Pokud rádi grilujete na vyšší úrovni, je pro vás určena 25dílná grilovací sada z naší nabídky. S praktickými grilovacími nástroji snadno připravíte a opečete jakýkoli masový pokrm, ale skvěle se hodí i pro přípravu ryb a zeleninových jídel. Obsah sady: 1 grilovací lopatka, 6 grilovacích jehel, 1 grilovací vidlička, 1 porcovací nůž, 1 kartáč, 1 drátěný kartáč, 8 držáků na kukuřici, 1 pinzeta, 1 chňapka, 1 solnička, 1 pepřenka, 1 marinovací sprej, 1 teploměr na maso. Může být skvělým dárkem pro vaše přátele, kteří rádi grilují.

 

Elektrický zapalovač na grilování

V případě grilů na dřevěné uhlí je lepší zapomenout na tekutinu do zapalovačů, protože chemikálie mohou jídlo zkazit. Vyzkoušejte komínový podpalovač, jehož mřížková konstrukce rozžhaví dřevěné uhlí a brynzu během několika minut.

 

Skvělým řešením může být také elektrický zapalovač, který se stisknutím tlačítka zahřeje až na 650 °C a připraví vás na grilování co nejrychleji a nejbezpečněji. Jeho materiál je žáruvzdorný hliník a vinyl, je odolný a má dlouhou životnost a bude nezbytným doplňkem pro letní sezónu po mnoho let.

V našem e-shopu najdete řadu grilů a praktických doplňků, ale také široký výběr zahradního nábytku a venkovního vybavení za výhodné ceny.

Předchozí Takto můžete vylepšit připojení do sítě
Další Hula hoop a další dětské hračky na cvičení