Nejlepší zahradní nábytek a houpačky pro letní relaxaci

Nejlepší zahradní nábytek a houpačky pro letní relaxaci

Vyberte si zahradní nábytek, který bude nejvhodnější pro celou rodinu, a při nákupu zohledněte i následující aspekty...

Během letních měsíců se zahrada může stát skutečnou oázou, kde se relaxace a odpočinek dostávají do popředí. Aby se tvoje zahrada stala opravdovým útočištěm, je nezbytné pořídit si správný zahradní nábytek a houpačky. V tomto článku ti představíme nejlepší zahradní nábytek a houpačky, které jsou nejen pohodlné, ale i stylové. Ať už jde o odpočinek po dlouhém dni, setkání s přáteli nebo klidné odpoledne na zahradě, tyto kusy nábytku jsou ideální pro letní relaxaci. Objev naše tipy a doporučení, aby tvoje zahrada byla během letních měsíců opravdu výjimečným místem!

 
 

Proč je důležité vytvořit pohodlné zahradní odpočívadlo?

 

Klidné a pohodlné zahradní odpočívadlo poskytuje možnost k odbourání každodenního stresu. Blízkost přírody, čerstvý vzduch a zelené prostředí přispívají k pocitu klidu a relaxace. Aktivity na čerstvém vzduchu, jako je zahradničení nebo jen trávení času venku, zlepšují fyzické zdraví, zvyšují hladinu vitamínu D a podporují přirozené cykly těla.

Dobře navržené zahradní odpočívadlo může být ideálním místem pro rodinná setkání, setkání s přáteli, grilování nebo večerní rozhovory. To napomáhá posilování sociálních vztahů. Zároveň to může být místo, kam se můžeme stáhnout od světa, číst dobrou knihu, meditovat nebo si jednoduše vychutnávat ticho a klid.

 

Výběr nejlepšího zahradního nábytku

Výběr nejlepšího zahradního nábytku závisí na několika faktorech, včetně velikosti zahrady, povětrnostních podmínek, stylu a funkcí.

Materiály a odolnost


Dřevo: Přírodní a teplý vzhled, který však vyžaduje pravidelnou údržbu (například olejování nebo lakování). Teakové dřevo a akát jsou obzvláště trvanlivé volby.

Dřevěná zahradní židle, v různých barvách
Dřevěná zahradní židle, v různých barvách...
Speciální cena 1719 Kč RRP: Normální cena 2229 Kč Aktualní maloobchodní prodejní cena doporučená výrobcem.
Nejprve zkontrolujte

 

  • Kov: Odolný a elegantní, i když některé kovy (například železo) jsou náchylné k rezivění, proto je třeba je občas znovu natřít. Hliník je lehký a odolný proti korozi.

levél mintás
Zahradní lavice ve více typech
Speciální cena 1539 Kč RRP: Normální cena 2199 Kč Aktualní maloobchodní prodejní cena doporučená výrobcem.
Nejprve zkontrolujte

 

  • Plast: Ľahko udržiavateľný, ľahký a odolný voči poveternostným vplyvom, aj keď nie vždy tak estetický ako prírodné materiály. Moderné, vysoko kvalitné plasty však môžu byť trvanlivé a atraktívne.

Hordozható sörpad garnitúra
Zahradní pivní sada
Speciální cena 2539 Kč RRP: Normální cena 4839 Kč Aktualní maloobchodní prodejní cena doporučená výrobcem.
Nejprve zkontrolujte

 

  • Ratan alebo umelý ratan: Elegantný, s prirodzeným vzhľadom, avšak skutočný ratan nie je veľmi odolný voči poveternostným vplyvom. Na druhej strane, umelý ratan (polyratan) je veľmi trvanlivý a vyžaduje minimálnu údržbu.

kerti bútor szett asztallal
Sada polyratanového zahradního nábytku
Speciální cena 2699 Kč RRP: Normální cena 3939 Kč Aktualní maloobchodní prodejní cena doporučená výrobcem.
Nejprve zkontrolujte

Pohodlie a funkčnosť

  • Vankúše a doplnky: Uistite sa, že vankúše, ktoré patria k nábytku, sú pohodlné a majú vodeodolné poťahy. Extra vankúše a deky môžu zvýšiť komfort.

 

  • Ergonomický dizajn: Vyberajte nábytok, ktorý má ergonomický dizajn a poskytuje správnu oporu pre chrbát a driek.

2 személyes DELUX napozóágy
Lehátko DELUX pro 2 osoby ve 3 barvách
Speciální cena 2299 Kč RRP: Normální cena 3329 Kč Aktualní maloobchodní prodejní cena doporučená výrobcem.
Nejprve zkontrolujte

 

  • Skladací nábytok: Ak máte obmedzený priestor, vyberte si skladací alebo modulárny nábytok, ktorý sa dá ľahko uskladniť alebo prestavať.

alumínium kerti szék
Hliníková skládací zahradní židle, 2 ks
Speciální cena 1869 Kč RRP: Normální cena 2999 Kč Aktualní maloobchodní prodejní cena doporučená výrobcem.
Nejprve zkontrolujte

 

Štýl a dizajn

  • Záhradný dizajn: Vyberajte nábytok, ktorý ladí so štýlom vašej záhrady, či už ide o moderný, rustikálny, stredomorský alebo iný štýl.

 

  • Farba a tvar: Nábytok by mal farebne a tvarovo harmonizovať s rastlinami v záhrade, fasádou domu a ďalšími záhradnými prvkami.

 

Hojdačky na letnú relaxáciu

 

Pri výbere správnej hojdačky je dôležité zvážiť individuálne potreby, dostupný priestor, štýl a funkčnosť. Každý typ má svoje výhody a nevýhody, preto je dôležité dôkladne zvážiť, ktorý najlepšie zapadne do daného prostredia a spôsobu použitia.

 

Typy hojdačiek a ich vlastnosti

  • Klasická hojdačka: Tradičné sedenie alebo ležadlo, ktoré je pripevnené k rámu pomocou reťazí, tyčí alebo lán. Stabilná, často vybavená vankúšmi a tieniacou strechou, poskytuje pohodlný oddych v záhrade alebo na terase. Nevýhodou môže byť, že zaberá viac miesta a mimo sezóny sa ťažko skladuje.

Kerti hintaágy
Zahradní houpačka ve volitelných barvách
Speciální cena 1589 Kč RRP: Normální cena 3329 Kč Aktualní maloobchodní prodejní cena doporučená výrobcem.
Nejprve zkontrolujte

Záhradná hojdačka - ostrov pokoja vo vašej záhrade, náš článok vám pomôže zistiť, na čo si dať pozor pri kúpe hojdačky.

  • Závesná hojdacia sieť: Vyrobená z pružného materiálu, napnutá medzi dvoma bodmi. Ľahko sa inštaluje a presúva, zaberá málo miesta a je ideálna na relaxáciu alebo spánok.

- 53%
Kétszemélyes függőágy
Houpací síť pro dvě osoby
Speciální cena 259 Kč RRP: Normální cena 549 Kč Aktualní maloobchodní prodejní cena doporučená výrobcem.
Nejprve zkontrolujte

 

Nevýhodou môže byť, že vyžaduje stabilné upevňovacie body, avšak aj na to existuje riešenie. Ak máte dostatok miesta, zaobstarajte si stojan na hojdaciu sieť. Je to masívna konštrukcia so stabilnými podpernými nohami. Dostupný je v kovovom aj drevenom prevedení, takže si môžete vybrať ten, ktorý najlepšie zapadne do vašej záhrady.

Fa függőágy tartóállvány
Stojan na houpací síť
Speciální cena 1659 Kč RRP: Normální cena 2329 Kč Aktualní maloobchodní prodejní cena doporučená výrobcem.
Nejprve zkontrolujte

  • Závesné kreslo: Má podobné výhody ako hojdacia sieť, no je oveľa univerzálnejšie. Pomocou háku alebo lana ho môžete pripevniť na vhodné miesto a užívať si hojdanie. Je pohodlné a stabilné, často polstrované, a zaberá menej miesta ako hojdacia sieť. Aj keď sa v ňom nedá ležať alebo spať, je ideálne na čítanie, učenie alebo relaxáciu, a to aj v interiéri.

Függőszék párnával
Závěsné houpací křeslo s polštářem
Speciální cena 619 Kč RRP: Normální cena 1329 Kč Aktualní maloobchodní prodejní cena doporučená výrobcem.
100%
1 Evaluation

 

Tipy na vytvorenie dokonalého záhradného odpočinkového kútika

 

Prvým krokom k vytvoreniu dokonalého odpočinkového kútika je záhrada, v ktorej to ľahko dosiahnete. Náš článok s názvom Umenie dokonalého záhradného dizajnu: tipy a nápady sa venuje tomu, ako vytvoriť dokonalú záhradu u vás doma. Zoznámiš sa so základmi záhradného dizajnu, dôležitosťou štýlu a estetiky, a tiež sa zameriame na vytvorenie udržateľnej záhrady.

 

 

 

Keď už máte záhradu podľa svojich predstáv, je čas vytvoriť odpočinkový kútik. Rozhodnite sa, či uprednostňujete slnečné alebo tienisté miesto. Slnečné miesta sú ideálne na opaľovanie, zatiaľ čo tienisté miesta môžu byť chladnejšie a uvoľnenejšie. Vyberte si miesto, ktoré je chránené pred vetrom, aby ste si mohli pohodlnejšie oddýchnuť.

Výber nábytku

 

Ponuku záhradného nábytku by sme mohli vymenovávať takmer donekonečna, preto vám pri nákupe pomôžeme naším článkom Záhradný nábytok na jar a leto.

 

 

Dekoračné nápady

 

Na vytvorenie dokonalého záhradného odpočinkového kútika sú dekoratívne prvky rovnako dôležité ako nábytok a funkčnosť. Tu je niekoľko dekoračných nápadov, s ktorými môžete vytvoriť útulný a atraktívny odpočinkový kútik:

  • Osvetlenie: Solárne alebo elektrické svetelné reťaze umiestnené na stromoch, pergolách alebo na plote vytvoria čarovnú večernú atmosféru.

- 41%
Vízálló dekor fényfüzér
Voděodolný světelný dekorační řetěz, 15 ks...
Speciální cena 1189 Kč RRP: Normální cena 1999 Kč Aktualní maloobchodní prodejní cena doporučená výrobcem.
Nejprve zkontrolujte

Umiestnite rôzne veľkosti a štýly lampášov a sviečok na stoly a podlahu. Fakle naplnené olejom proti komárom nielenže vytvoria príjemné osvetlenie, ale sú aj praktické. Skvelou dekoráciou pre večerné osvetlenie je aj zabudované LED osvetlenie v schodoch, pozdĺž chodníkov alebo v kvetinových záhonoch.

4 db falra szerelhető kültéri napelemes lámpa
Venkovní solární lampa na zed' - 4 ks
Speciální cena 429 Kč RRP: Normální cena 669 Kč Aktualní maloobchodní prodejní cena doporučená výrobcem.
Nejprve zkontrolujte

  • Rastliny a zelené plochy: Umiestnite vertikálne záhrady alebo zelené steny, ktoré sú nielen estetické, ale aj šetria priestor. Použite väčšie kvetináče a nádoby s rôznymi rastlinami, aby ste priestor obohatili štrukturálne aj vizuálne.

 

Zasaďte kolem odpočinkového koutku barevné květiny a bylinky. Pokud půda není vhodná nebo je zastavěná, zvolte vyvýšený záhon. Pohyblivý dřevěný květináč je skvělou volbou pro pěstování venkovních rostlin a sazenic.

guruló fa palántázó
Vyvýšený dřevěný záhon na kolečkách
Speciální cena 1969 Kč RRP: Normální cena 2599 Kč Aktualní maloobchodní prodejní cena doporučená výrobcem.
Nejprve zkontrolujte

Nechte popínavé rostliny růst na pergolách, mřížích nebo stěnách, aby poskytovaly přirozený stín a soukromí.

Fa futtatórács növényeknek
Nastavitelná dřevěná mřížka pro popínavé r...
Speciální cena 899 Kč RRP: Normální cena 1479 Kč Aktualní maloobchodní prodejní cena doporučená výrobcem.
Nejprve zkontrolujte

 

Doplňky a extra prvky pohodlí

Pro vytvoření dokonalého zahradního odpočinkového koutku je výběr vhodných doplňků a extra prvků pohodlí nezbytný. Tyto drobné detaily zvyšují komfort a zážitek z odpočinku.

Slunečníky: Mobilní, nastavitelná slunečníky, které poskytují ochranu před přímým slunečním zářením.

Függő napernyő 2,7 m több színben
Závěsný slunečník 2,7 m - více barev
Speciální cena 1599 Kč RRP: Normální cena 2589 Kč Aktualní maloobchodní prodejní cena doporučená výrobcem.
Nejprve zkontrolujte

 

  • Pergoly a pavilony: Trvalejší řešení, která poskytují stín a vytvářejí centrální prvek v zahradě.
     
    Sluneční plachty: Moderní, estetické stínění, které lze flexibilně instalovat a přemístit. V našem článku Instalace sluneční plachty a další užitečné informace se dozvíte vše, co potřebujete vědět.

 

 

  • Úložná truhla: Vodotěsný úložný prostor, ve kterém můžete ukládat polštáře, deky a další doplňky.

    Zástěny a paravány: Poskytují ochranu před větrem a zvyšují soukromí.

    Polštáře a deky: Přidávají komfort a barvu k zahradnímu nábytku.

 

Použitím doplňků a extra prvků pohodlí můžete vytvořit zahradní odpočinkový koutek, který je nejen praktický a funkční, ale také opravdu útulný a pohodlný. Kombinací správného nábytku, osvětlení, textilií a zábavných prvků vytvoříte místo, kde budete rádi trávit svůj volný čas, odpočívat a bavit se.

 

 

Předchozí Back to school: 10 užitečných tipů pro nástup do školy
Další Letní programy a možnosti odpočinku