Jednoduchá renovace nábytku vlastnoručně

Jednoduchá renovace nábytku vlastnoručně

Pokud chcete trochu osvěžit své prostředí, stojí za to se porozhlédnout v garáži u babičky mezi starým nábytkem a pustit se do renovace. Ukážeme vám, jak na to...

Kromě minimalistického nábytku jsou v oblasti interiérového designu stále více v módě starožitné a vintage styly. Pokud chcete trochu osvěžit své prostředí, stojí za to se porozhlédnout v garáži u babičky mezi starým nábytkem a pustit se do renovace. Ukážeme vám, jak na to!

 

Oživení pohovky a křesla

Když si domů pořizujeme tolik žádanou pohovku nebo křeslo, snažíme se o ně dobře pečovat, avšak s uplynutím času naše starosti opadají, a pokud nábytek používáme den co den, je nevyhnutelné, že časem se na něm objeví skvrny. Pokud rodinu obohacují i ​​domácí mazlíčci a/nebo děti, vyplatí se pořídit si ochranný potah na křesla a pohovky, který lze jedním pohybem vytáhnout před rodinným filmem nebo domácí párty. K dispozici také pro křesla, 2- a 3-místné pohovky, v šedé nebo vínové barvě. Díky odolnému, pružnému materiálu zaujímá původní tvar nábytku, jeho materiál spandex zajišťuje pohodlné používání.

 

 

Užitečný může být i vysavač na suché mokré drobky. Jeho kartáčá hlavice je perfektní pro udržení čistoty na kobercích a tkaninách, ale můžete ji použít i v kuchyni a v autě. Díky USB nabíječce jej můžete nabíjet kdekoli, aby byl vždy po ruce, když jej potřebujete.

 

 

Pokud nám to naopak již uniklo a naše oblíbená pohovka či křeslo je pokryto starými, nepoddajnými skvrnami, musíme sáhnout po jiných prostředcích, pokud nechceme kupovat novou. Pokud je potah pohovky snímatelný, není to nic složitého. Osvěžující praní hodně pomůže, ale dbejte na správné prací prostředky, které zpevní vlákna látky a vrátí jí původní barvu.

 

Bohužel potahy sedacích souprav staršího typu nelze vyměnit, takže musíme přejít na pokročilou úroveň renovace sedacích souprav. Vzhůru na výměnu čalounění! Věřte mi, je to jednodušší, než si myslíte! Vyberte si nový potah, který byste rádi viděli ve svém obývacím pokoji v příštích letech, ale je důležité vzít v úvahu vlastnosti původní látky. Po odstranění staré látky ji změřte, počítejte s 2-3 cm přídavkem kvůli lemování a na základě toho kupte nový materiál. Nový si můžete vystřihnout podle starého krytu, takže je jisté, že budou sedět všechny velikosti. Poté opatrně umístěte nový na místo a můžete začít sešívat okraje.

 

Pokud se vám výměna čalounění zdá jako příliš velká výzva nebo se jí nechcete dotýkat, aktualizujte své sedací plochy obnovou nebo výměnou područek nebo nohou. Zdá se to jako maličkost, ale může to znamenat obrovský rozdíl.

 

Renovace nábytku: komody a skříně

Renovovat staré komody a skříně v domácím prostředí je stále běžnější. Za prodloužením životnosti nábytku stojí nejen neutuchající obliba kutilů, ale také ochrana životního prostředí a recyklace. Přestavba je proto dobrý nápad nejen u starého nábytku, ale také po zakoupení jednoduchého základního kusu, chcete-li skutečně jedinečný kus nábytku. Několik jednoduchých kroků a židle, komoda nebo šatní skříň mohou zkrášlit váš domov, který odráží váš styl a je jedinečný. A tím, že chválí práci vašich vlastních rukou, je ještě cennější.

 

  • Broušení: správná příprava je nejdůležitější. U staršího nábytku lze tomuto kroku předejít odjehlováním a zdrsněním, většinou však postačí přetřít lakovaný díl smirkovým papírem, aby znovu získal surový povrch. Pokud se tomuto druhu práce věnujete častěji, vyplatí se investovat do leštící sady, která se skvěle hodí nejen na leštění aut, ale i jakéhokoli nábytku, který potřebuje renovovat. Obsahuje také 2 vlnité a 2 hladké houbové kotouče, takže se dá využít mnoha způsoby. Vyberte si naši 66dílnou sadu příslušenství, takže budete mít k dispozici veškeré nářadí pro jakoukoliv renovaci bytového nábytku.

 

  • Čištění: barva neulpívá na špíně, proto se vyplatí nábytek důkladně očistit, aby na něm nezůstal prach ani mastnota.
  • Oprava chyby: v některých případech lakování ještě více zvýrazní nerovnosti a vady, proto se vyplatí je předem odstranit.
  • Malování: je velmi důležité vybrat barvu vhodnou k materiálu nábytku, aby byl výsledek takový, jak si představujeme. Dnes si můžeme vybrat z vynikajících ekologických barev na nábytek, používání materiálů bez chemie je módní jako kutilství samo. Například mléčnou barvu lze použít na jakýkoli materiál, dodá sametově hladký, matný povrch moderním kouskům, ale dokáže jedinečně evokovat povrch letité vrstvy laku, chcete-li vintage styl. Perfektní pro lakované povrchy, plast, surový MDF materiál, neošetřené dřevo, ale i pro glazované povrchy.
  • Ochranný nátěr: v mnoha případech je tento krok vynechán, i když je nezbytné, aby byl váš nábytek odolný.

103 dílná hobby sada pro domácí kutily 

Můžete také použít naši 103dílnou sadu pro kutily, práce se dřevem, kovem, plastem a kamenem, vrtání, broušení, frézování, rytí, řezání a leštění. Nejen opravy, ale i renovace a dekorace zahrady budou mnohem snazší, pokud takovou sadu v domácnosti máte. Mimochodem, může to být vynikající dárek pro vašeho kreativního člena rodiny nebo přítele.

 

Kdy se nevyplatí pustit se do rekonstrukce?

Zvláště u sezení je velmi důležité, aby bylo konstrukčně v pořádku nebo v opravitelném stavu, než se pustíme do jeho renovace. V případě rozbitých nebo poškozených prvků se často nevyplatí obnovovat ani finančně, ani z hlediska vložené energie. Zvláště pokud chyba ovlivňuje jeho stabilitu.

 

Chcete-li přeměnit opravdu starou komodu nebo skříň na novou, před koupí nebo rekonstrukcí pečlivě zkontrolujte, zda je nábytek absolutně bez plísní. Pokud někde objevíte pravidelné díry o velikosti špendlíku, bohužel to s největší pravděpodobností obsahuje nebo obsahovalo chyby. Můžete otestovat, zda problém stále existuje, nebo se můžete pustit do odstraňování chyb, ale zde je třeba opravdu zvážit, zda se vám ten postup vyplatí.

 

Dalším problémem může být, že kus nábytku byl dříve promočený nebo mokrý. Pokud narazíte na hrudkující část, můžete to opravit broušením, ale pokud už mokrá část natekla, bohužel se toho moc dělat nedá.

 

Základní nábytek, ze kterého snadno vytvoříte jedinečný kousek

Pokud vás starožitnosti nijak zvlášť nelákají, ale jste příznivci jedinečných kousků a navíc máte šikovnost a odhodlání je zrealizovat, vybírejte základní kusy nábytku, v jejichž případě máme na vybranou z více možností.

 

Komoda se najde snad v každé domácnosti, je totiž velmi praktická, její dvouzásuvková verze je výborný noční stolek a její větší edice dobře poslouží i v ložnici, dětském pokoji a obývacím pokoji. Pokud se vám však zdá jeho vzhled nudný, můžete ho pomocí pár jednoduchých triků udělat skutečně jedinečným. I přidáním nábytkových úchytek na ně můžete hodně hodit, ale jejich nalakováním nabízejí zcela nový zážitek. Pokud si představujete ještě zvláštnější řešení, pořiďte si pár vzorovaných panelů, které jednoduše nalepíte na přední panely. Konečný výsledek bude klasický a moderní zároveň.

 

2. obrázek: etsy.com; alinda.hu; pinterest.com/kim10986

Předsíň na první pohled nemusí mít mnoho možností, i když je to místo, které při vstupu do domu vítá členy rodiny nebo hosty jako první. Vyberte si jednoduchý 3dílný botník a renovujte jej tak, aby v předsíni navodil veselou atmosféru, rustikální idylku nebo okouzlující romantiku. Obyčejná malba a pár nových nábytkových úchytek může i v tomto případě udělat velký rozdíl, ale zdobit barevnými vzory můžete buď vlastníma rukama (s možností zapojení dětí), nebo podle předem zakoupených šablon.

 

3. obrázek: reddit.com; alinda.hu; yellowbrickhome.com; pinterest.com/miloujoosten

Předchozí Solární produkty: jasné řešení v zimě i v létě
Další Zeleninová zahrada pro začátečníky a pokročilé