Jak vybrat šperkovnici?

Hledáte držák na šperky, ale nevíte, jaké aspekty při výběru zohlednit? Pokusíme se pomoci v našem dalším článku.Hledáte držák na šperky, ale nevíte, jaké aspekty při výběru zohlednit? Pokusíme se pomoci v našem dalším článku...

Šperkovnice je nejen praktická, protože do ní můžete uložit spoustu věcí, ale může být také estetickou ozdobou místnosti, kde ji chcete uložit. Abyste si však vybrali tu správnou, vyplatí se pečlivě hledat na trhu, abyste měli jistotu, že najdete takovou, která bude vyhovovat vašim potřebám. A pokud takový nenajdete, můžete si vyrobit vlastní doma.

 

Výhody držáku šperků 

Každý má šperky, kterých si váží a na které má milé vzpomínky. Může to být zásnubní prsten, snubní prsten nebo šperky ze zvláštních cest. Abychom zachovali jejich kvalitu co nejdéle, měli bychom věnovat pozornost podmínkám, za kterých jsou skladovány. Šperkovnice mají mnoho výhod, podívejme se na ty nejdůležitější:

 

  • Organizace: držáky na šperky pomáhají uspořádat šperky a zabránit jejich zamotání. Naše šperky mohou mít různé tvary a velikosti, a pokud je jednoduše uložíme do skříňky nebo zásuvky, může být často těžké najít šperk, který hledáme.

  • Ochrana: pokud se naše šperky střetnou s jinými předměty, mohou se snadno poškrábat nebo poškodit. Pouzdra na šperky mají různé přihrádky a úložné prostory, aby byly vaše šperky oddělené a v bezpečí.

  • Delší životnost: Šperky si déle zachovají svůj lesk a původní stav, pokud jsou chráněny před prachem, vlhkostí, slunečním zářením a dalšími škodlivými vlivy, když se nepoužívají.

 

  • Estetický vzhled: držáky na šperky jsou nejen praktické, ale mohou být i dekorativní. Držáky na šperky se vyrábějí z různých materiálů a v různých stylech, takže je snadno sladíte se svým interiérem. Díky jejich dekorativnímu designu je ukládání šperků atraktivní a estetické.

 

 

Šperkovnice jako domácí dekorace 

Držáky na šperky mohou být skvělým bytovým doplňkem, protože jsou nejen funkční, ale také estetické. Držáky na šperky mohou být menší předměty, které slouží k ukládání šperků, nebo větší, zdobnější kusy, které mohou fungovat i jako dekorativní prvek.

Jsou k dispozici v široké škále stylů, takže snadno zapadnou do jakéhokoli interiéru domácnosti. Vybírat můžete z moderních, minimalistických držáků na šperky s čistými liniemi a jednoduchými tvary nebo starožitných, zdobených držáků na šperky, které dodají vašemu domovu patinovanější vzhled.

 

Pouzdra na šperky mohou být vyrobena z různých materiálů, například ze dřeva, skla, plastu, kovů nebo keramiky. Výběr materiálu a stylu závisí na osobním vkusu a náladě interiéru.

Můžeme zvolit otevřený držák na šperky, krásný stojan, na kterém jsou šperky esteticky vystaveny, takže nejen držák, ale i samotné šperky mohou být součástí interiéru.

 

Lze je však také skrýt před zvědavými pohledy, a v takovém případě je toaletní stolek do ložnice, šatny nebo šatníku vynikající volbou. Náš internetový obchod nabízí 5 různých modelů v různých barvách. Vestavěný toaletní stolek má malé i velké zásuvky, do kterých pohodlně uložíte šperky, make-up a další doplňky. Policovou část se zrcadlem na horní straně lze oddělit, takže může fungovat i jako psací stůl. Všechny modely jsou dodávány s křeslem k toaletnímu stolku, které má polstrovanou desku s efektním čalouněním pro ještě výjimečnější dojem.

 

Velikost šperkovnic 

Výběr velikosti šperkovnice závisí na řadě faktorů, včetně typu a množství šperků a úložného prostoru:

 

  • Typy šperků: Menší šperky, jako jsou náušnice, prsteny a náhrdelníky, se snadno vejdou do menších šperkovnic, zatímco větší náramky a náhrdelníky budou vyžadovat větší úložný prostor. Taška na šperky je ve složeném stavu ozdobnou krabičkou, po otevření má spoustu kapes, přihrádek a držáků a navíc malé zrcátko a 2 výsuvné zásuvky. K dostání v černé a šampaňské barvě v internetovém obchodě.

 

pezsgőszín
Taška na šperky ve více barvách
Speciální cena 559 Kč RRP: Normální cena 1189 Kč Aktualní maloobchodní prodejní cena doporučená výrobcem.
Nejprve zkontrolujte

  • Množství šperků: Pokud máte více šperků, budete potřebovat větší šperkovnici se spoustou přihrádek nebo si budete muset koupit několik menších šperkovnic. Naše šperkovnice se 6 přihrádkami je praktická a stylová díky svému designu se 6 přihrádkami, 5 výsuvnými zásuvkami a držákem na náušnice. Díky čisté bílé barvě ji lze zakomponovat do jakékoli místnosti v domácnosti.

 

6 rekeszes ékszertartó fehér színben
Šperkovnice s 6 přihrádkami bílá
Speciální cena 1599 Kč RRP: Normální cena 2249 Kč Aktualní maloobchodní prodejní cena doporučená výrobcem.
Nejprve zkontrolujte

  • Materiál šperku: Velikost držáku šperku závisí také na materiálu šperku. Například těžší a silnější šperky potřebují větší přihrádky, zatímco menší a tenčí šperky se vejdou do menších nádob.

 

 

Skříňky na šperky

okud jste opravdovými milovníky šperků, možná je sbíráte, nebo s dcerami společně používáte stávající kousky, šperkovnice se určitě osvědčí jako maličkost. V takovém případě byste mohli zvážit pořízení skříňky na šperky, která kromě toho, že je velká a prostorná, může sloužit i jako stylový prvek vaší domácnosti.  

 

Skříňky se šuplíky 

Elegantní bílá skříňka na šperky bude skutečně výrazným kusem nábytku pro váš domov. Je nadčasově romantická a klasická, ale zároveň výrazně moderní a stylová. Má 3 zásuvky, 2 boční skříňky a horní zrcadlový úložný prostor. 

 

Zrcadlová skříňka na šperky 

Zrcadlová skříňka na šperky je vybavena zrcadlovými dvířky, měkkým plyšovým vnitřním obložením, háčky, věšáky a policemi. Po otevření dvířek osvětluje vnitřek skříňky světlo LED, díky němuž je obsah lépe viditelný. Dvířka skříňky lze uzamknout malým klíčkem, aby je nemohly otevřít nepovolané osoby.

fehér
Zrcadlová skříňka na šperky
Speciální cena 2989 Kč RRP: Normální cena 4169 Kč Aktualní maloobchodní prodejní cena doporučená výrobcem.
Nejprve zkontrolujte

 

Nástěnný držák na šperky se zrcadlem a osvětlením 

Nástěnný držák na šperky se zrcadlem lze nastavit ve třech velikostech, takže jej lze připevnit i na dveře. Nástěnné zrcadlo po celé délce lze použít v koupelně nebo v předsíni. Má měkký, plyšový interiér a je vybaveno háčky, věšáky, poličkami a 6 zásuvkami. Vnitřní prostor je osvětlen světlem LED.

Fali tükrös ékszertartó világítással
Nástěnný držák na šperky se zrcadlem a osv...
Speciální cena 2699 Kč RRP: Normální cena 3439 Kč Aktualní maloobchodní prodejní cena doporučená výrobcem.
Nejprve zkontrolujte

 

 

Materiál šperkovnice 

Šperkovnice mohou být vyrobeny z různých materiálů, výběr materiálu může záviset na typu, množství, stylu a individuálních potřebách šperků.

 

Dřevo: Dřevěné šperkovnice jsou nadčasové a stylové. Mohou být vyrobeny z mnoha různých dřevin, včetně ořechu, dubu a třešně. Šperkovnice mají uvnitř měkkou podšívku, která chrání šperky před poškrábáním.

 

  • Plast: průhledné plastové šperkovnice jsou praktické, protože umožňují snadný přehled o špercích. Dobře se hodí k ukládání malých šperků, jako jsou náušnice, prsteny nebo náhrdelníky. Jsou méně vhodné k přenášení, ale dobře se hodí jako dekorace do koupelny nebo na toaletní stolek.

 

 

  • Kůže: kožené šperkovnice jsou vysoce kvalitní a nadčasové. Jsou velmi módní a stylové a skvěle vypadají na poličce nebo kosmetickém stolku. Kožené šperkovnice mají navíc uvnitř měkkou podšívku, která chrání vaše šperky před poškrábáním. Obvykle mají menší rozměry, jsou přenosné a představují dokonalý dárek.

 

 

  • Sklo: Skleněné šperkovnice jsou dnes velmi módní, takže ať už je umístíte kamkoli, budou moderním doplňkem vašeho interiéru. Obvykle jsou průhledné, takže šperky jsou dobře viditelné. Skleněné šperkovnice se často zdobí kovovými nebo dřevěnými prvky, aby byly ještě stylovější.

 

  • Kov: Kovové držáky na šperky jsou také kvalitní a při správné péči odolávají zubu času. Dobře se hodí pro uložení větších a těžších šperků. Vyrábějí se v mnoha stylech, včetně elegantnějších a modernějších verzí. V dnešní době je nejběžnější otevřená verze upevněná na stojanu.

 

  • Keramika: keramická miska nebo krabička se může skvěle hodit na nejčastěji používané šperky, snubní prsten nebo oblíbené náušnice. Budou vždy po ruce na poličce v koupelně nebo na nočním stolku a nezapomenete si je před odchodem vzít.

 

 

 

 

Domácí výroba šperkovnic 

V obchodech si nyní můžete vybrat z mnoha krásných kousků v malých i velkých velikostech, ve všech stylech a z různých materiálů. Vzhledem k jejich oblibě jsou poměrně drahé, takže můžete ušetřit spoustu peněz, když vsadíte na svou kreativitu a šikovnost. Navíc je výroba šperkovnice zábavný a příjemný způsob relaxace, a pokud ji vyrábíte ve více lidech, je to skutečný týmový trénink. A konečným výsledkem je jedinečný, funkční kousek, na který se budete dívat a vzpomínat na všechnu tu práci a radost, kterou jste do něj vložili. V našem článku Udělej si sám šperkovnici: pomoc s kutilstvím si můžete přečíst náš návod na výrobu šperkovnice krok za krokem.

Předchozí Běh pro začátečníky: jak začít s příchodem příznivého počasí
Další Tipy pro péči o vlasy pro zdravé vlasy