Typy houpaček a zakladní informace

Typy houpaček a zakladní informace

Ozdobte svůj domov jednou z našich houpaček do hnízda uvnitř i venku...

Houpačka hnízdo je dnes jedním z nezbytných letních doplňků, který patří k nejpohodlnějšímu zahradnímu nábytku a zároveň je velmi dekorativní, takže může být ozdobou každého dvora či terasy. V dnešní době existuje mnoho typů, velikostí, barev a tvarů tohoto kusu nábytku, a tak si profesionály Alinda mysleli, že vám pomohou zorientovat se na trhu a usnadní výběr. Pojďme se tedy podívat, co můžeme vědět o hnízdních houpačkách!

 

Proč hnízdní houpačka je hnízdní houpačka? 

Na první poslech si myslíme, že základ názvu dalo ptačí hnízdo. Houpačka hnízdo obepíná svého uživatele, nohy nám nevisí dolů a posiluje tak uklidňující účinek, který je již pro houpačky charakteristický. Na druhou stranu, stejně jako v ptačím hnízdě žije několik mláďat současně, je nosnost houpačky navržena tak, aby ji mohlo používat více dětí současně, případně dítě a dospělý. . Můžeme se pohodlně zachumlat, můžeme si s sebou vzít i deku a užívat si houpání.

 

Jeho pozitivní účinky 

V našem článku o závěsných houpacích křeslech jsme se krátce dotkli blahodárných účinků samotného houpání, protože se houpají rády nejen děti, ale i dospělí. Houpání a podobné formy pohybu mají dobrý vliv na negativní pocity stresu, úzkosti, strachu a napětí. Navíc rozvíjí pohybovou koordinaci, smysl pro rovnováhu a rytmus. Bez povšimnutí, při hraní.

 

Proto je pro maminky výbornou volbou houpací křeslo, kde mohou své novorozené miminko krmit a houpat, neboť na oba působí velmi dobře. Jeho měkký hlavový polštář a 5-úrovňová nastavitelná opěrka nohou zaručují naprosté pohodlí i při dlouhodobém používání. Potah židle je měkký, houba má tloušťku 6,5 cm, rám je vyroben z březového dřeva, hodí se do každého stylu místnosti. Jeho nosnost je 150 kg.

Hintaszék, állítható lábtartóval - Szürke
Houpací křeslo, s nastavitelnou opěrkou no...
Speciální cena 2339 Kč RRP: Normální cena 3749 Kč Aktualní maloobchodní prodejní cena doporučená výrobcem.
Nejprve zkontrolujte

Na podobných principech ale funguje i naše vibrační hudební lehátko, které díky své houpací funkci uklidňuje, uvolňuje a dokonce uspí miminka. Tříbodový bezpečnostní pás poskytuje ochranu při houpání a díky fixovatelným nohám a nastavitelnému opěradlu z něj uděláte stabilní lehátko. V lehátku si děti mohou hrát také se 3 chrastícími hračkami, které jsou umístěny na odnímatelném mostě. 

kék
Vibrační lehátko s melodií
Speciální cena 929 Kč RRP: Normální cena 1669 Kč Aktualní maloobchodní prodejní cena doporučená výrobcem.
Nejprve zkontrolujte

A v našem seznamu samozřejmě nemůže chybět ani zahradní houpací postel, která snad nejčastěji připomíná zahradu naší babičky, ale v posledních letech zažívá tento výrobek renesanci. S pružinovým odpružením, které poskytuje příjemné houpání, to vše pod obrovskou, nastavitelnou stínící střechou. Stabilní kovový rám a polyesterová opěrka a povrch sedáku zaručují, že výše zmíněné milé vzpomínky můžete prožívat znovu a znovu po dlouhou dobu nebo zažít úplně nové. Naše zahradní houpací postel je perfektní volbou pro dvory, větší terasy a zahrady. Může také poskytnout pohodlný odpočinek pro 3 osoby. Sedák a opěrák jsou plně polstrované a pohodlné. 

Kerti hintaágy
Zahradní houpačka ve volitelných barvách
Speciální cena 1909 Kč RRP: Normální cena 3329 Kč Aktualní maloobchodní prodejní cena doporučená výrobcem.
Nejprve zkontrolujte

Materiály, formy, trvanlivost

Když se řekne houpačka do hnízda, každému se asi vybaví klasická kruhová houpačka do hnízda s kovovým rámem a vodoodpudivým sedákem. S touto formou se můžeme setkat na stále více dětských hřištích.

Fészekhinta-90 cm-es-kék-sátor nélkül
Závěsná houpačka ve tvaru kruhu
Speciální cena 679 Kč RRP: Normální cena 1229 Kč Aktualní maloobchodní prodejní cena doporučená výrobcem.
Nejprve zkontrolujte

 

Alinda.cz nabízí bezpečnou menší domácí verzi podobného oblíbeného vybavení dětských hřišť. Můžete s ním řídit a dostat se vysoko, ale skvěle se hodí i pro relaxaci a houpání. Ti menší jej mohou využít venku i uvnitř v dostatečně velkém prostoru. Houpačka hnízdo se skládá z kovového rámu pokrytého měkkou pěnou, díky čemuž je bezpečná a pohodlná. Zařízení lze vybavit 2 lany o tloušťce 10 mm, které lze zavěsit ve dvou bodech. Délka lan je nastavitelná, takže si pro ně najde perfektní nastavení každý. 

Velmi oblíbená je navíc houpačka makramé, která si získává přízeň zákazníků svým tvarem, protože je praktická pouze na kryté terase při venkovním použití. Pokud toto není k dispozici, lze jej použít pouze za příznivého počasí a poté je třeba jej zavěsit a uložit do dalšího použití. Pozitivní je, že příjemně chladí, protože je díky zauzlovanému provazovému provedení odvětrávaná ze všech stran. Má klasickou čistou barvu a lze jej čistit pouze hadříkem, takže se o něj musíte velmi starat. Uvnitř si s ním vytvoříte opravdový malý relaxační koutek, kde můžete začít den klidně s ledovou kávou. Můžete přemýšlet o tom, kam směřujete, jaké nové cíle si chcete stanovit. Ale také vynikající na čtení knihy nebo časopisu.

Houpačka a přitulení 

Ať už si vyberete jakýkoli typ, největší výhodou je, že jej může používat více lidí. Vzhledem k tomu, že dotek je pro děti to nejdůležitější, můžeme o produktu uvažovat nejen jako o hře, ale také jako o rituálu mazlení a trávení společného času. "Hlad po kůži" u dětí je obzvláště velký, protože hmat je prvním smyslem, který se vyvíjí před narozením. Jen se zamyslete nad tím, jak je důležité, aby bylo miminko hned po porodu přiloženo na hruď matky a další hodinu strávilo v případě císařského řezu další hodinu na hrudi otce.

Něhy, tulení, objetí a polibky hrají důležitou roli v rozvoji pohody, stejně jako ve vývoji dítěte. Houpačka hnízdečko se skvěle hodí i pro tyto intimní chvíle, kdy se rodič může jemně pohupovat a přitulit s miminkem. Pokud se tyto zvláštní příležitosti stanou zvykem, pokračujte, dokud dítě roste. Pojďme si na něj pobrukovat, přečíst si pohádku nebo si prostě užít to, že jsme spolu při houpání. Má uklidňující účinek na tělo i duši rodiče i dítěte, posiluje imunitní systém a zvyšuje citovou vazbu.

obrázek: www.target.com

Houpačka a sladká nicota

Kdy jsi byl naposledy na dovolené? Kdy jste grilovali s přáteli? Kdy jste si koupil nové oblečení? A kdy to bylo, že jsi prostě nic neudělal? Jsme schopni nedělat vůbec nic? „Nepřetržitá aktivita v mnoha případech působí také jako mechanismus zvládání rušivých myšlenek a pocitů. Když neděláme nic, můžeme čelit tomu, co nás opravdu bolí nebo nás znepokojuje.“ - píše Máté Szondy ve své knize Vědomá změna. V dnešní době je téměř nepředstavitelné nedělat nic bezcílně byť jen půl hodiny. Velkou roli v tom hraje rozšíření chytrých telefonů, protože pokud musíme někde stát ve frontě byť jen 1 minutu, okamžitě vytáhneme mobil a listujeme v news feedu, píšeme přátelům nebo čteme novinky. Nicnedělání však hraje velmi důležitou roli v pokroku našeho života. Pokud nepřemýšlíme o svých problémech nebo úkolech, které čekají na vyřešení, jsme mnohem otevřenější novým nápadům.

Protože co se stane, když se nudíme? Začneme používat fantazii. To se hodí jak v práci, tak v soukromém životě a jen nás to posouvá dál. Obohacuje naše sebeuvědomění a živí kreativitu. A to je cenné nejen pro ty, kteří dělají kreativní práci. Při čtení našich řádků si jistě říkáte, kdo má čas se nudit? Je tu práce, rodina, nákupy, milion věcí, které je třeba udělat kolem domu, hromady žehlení, oblečení čekající na sešrotování, zatímco vy jste k smrti unavení. V tuto chvíli je však ještě důležitější než obvykle relaxovat a odpočívat bez vedlejších aktivit (např. používání mobilního telefonu). Podle zenového přísloví: "Vyplatí se meditovat dvacet minut každý den - kromě případů, kdy máte hodně práce - v tom případě počítejte s hodinou!"

Stále častěji je (bohužel ne nutně u nás, i když i zde je ochota), že zaměstnavatel zkracuje pracovní dobu na 40 hodin týdně a výzkumy ukázaly, že výkonnost zaměstnanců se zlepšuje, když je pracovní doba zkrácena. Doma je asi nejčastější, že dělníci mohou v pátek jít domů dříve, a to je zvláště v létě skutečný poklad, protože se víkend prodlužuje.

Stručně řečeno, udělejte si čas na nicnedělání! Houpačka hnízdo poskytuje vynikající řešení i pro toto. Ať je to místo, kde si každý den na 20 minut sednete, abyste vědomě vypnuli! Neberte si s sebou mobil, nestarejte se o to, kdy je čas posekat trávník, prostě si do něj sedněte, užívejte si jeho jemné houpání a nudte se! Může to být večer, když děti spí, hned po práci, když se vrátíte domů, nebo ráno, když všichni ještě spí. Jde o to, tohle vědomě praktikovat!

Houpací zvířata?

Věděli jste, že i domácí mazlíčci milují měkké, pohodlné houpací sítě a houpačky? Po extrémně „namáhavé“ každodenní činnosti také rádi odpočívají například v houpačce hnízda. Nedivte se tedy, že když si myslíte, že houpačka není v provozu, dřímá v ní kočka nebo pes. Samy se sice houpat neumí, ale malý pohyb a pohodlný interiér jsou pro ně jako stvořené, aby se dostaly pryč od dětí nebo jiných domácích mazlíčků. Zvláště pokud zapomenete na měkký polštář nebo přikrývku.

obrázek: DIY for CATs by Hohentwielbirmas - Youtube

Podle čeho vybíráte?

První a nejdůležitější věcí při výběru houpačky hnízdo je rozhodnout se, kde a jak často ji chcete používat. Vzhledem k tomu, že jej většinou považujeme za outdoorový produkt, je primární jeho materiálové složení. Ostatně čím odolnější materiál bude vyroben, tím déle bude rodinným oblíbencem. Samozřejmě za příznivého počasí se vyplatí skladovat všechny druhy na uzavřeném krytém místě, ale fakt, že letní sprcha to nezničí a nemusíte po každém použití zavěšovat, je velká výhoda.

 

Měli byste zkontrolovat hmotnostní limit, ačkoli většina modelů má nosnost 100 kg nebo více. Velkou výhodou může být snadné čištění, protože ve většině případů jej používají děti (a v některých případech domácí mazlíčci) a také s botami. Může být důležité, že pokud jej montujeme na stojan nebo strom či strop, vždy zkontrolujeme, jaké příslušenství je součástí balení a zda je pro nás vhodný pro správný způsob zavěšení.

 

Velikost produktu může být rozhodující ze dvou hledisek, jednak kolik lidí jej bude pravděpodobně používat současně, a také stojí za to si uvědomit z hlediska skladování, protože samotný kruhový rám nelze rozebrat. Pozor bychom si měli dát i na délku lana, i když tento doplněk lze snadno nahradit pro nás vhodnou velikostí. Barevně doporučujeme tmavší barvy, méně se u nich ušpiní.

 

V neposlední řadě je velmi důležitá cena, všechny typy houpaček do hnízda jsou nyní dostupné za akční cenu na stránkách Alinda.

Předchozí 10 cvičení s fitness míčem na rozhýbání těla
Další Stolní vzduchový chladič s USB přípojkou: letní nezbytnost