Zvyšte si energii a zlepšujte náladu pomocí jógy

Zvyšte si energii a zlepšujte náladu pomocí jógy

Rádi byste osvěžili své tělo i duši? Vyzkoušejte jógu a získejte zásoby, které potřebujete k začlenění tohoto osvěžujícího cvičení do své každodenní rutiny...

Jóga je prastará praxe, která vyživuje nejen tělo, ale i duši. Pravidelné cvičení jógy může pomoci zvýšit energii a zlepšit náladu. V tomto článku vám ukážeme, jak vám jóga může pomoci dosáhnout těchto výhod a jak je můžete začlenit do svého každodenního života.

Jóga a její pozitivní účinky

Jóga má velmi pozitivní vliv na energii. Kombinace jógových ásan (tělesných cvičení), pránájámy (dechových technik) a meditace pomáhá našim energiím proudit po celém těle.

Ásany otevírají a uvolňují svaly, zlepšují držení těla, zvyšují pružnost těla a zvyšují krevní a lymfatický oběh. To pomáhá zmírnit napětí a energetické bloky v těle.

Techniki pranajamy skupiają się na kontrolowaniu oddechu. Właściwa technika oddychania poprawia zaopatrzenie w tlen, zmniejsza stres i sprzyja efektywniejszemu wykorzystaniu energii organizmu.

Celkově je jóga série fyzických a duševních cvičení, která zvyšuje energii a pomáhají udržovat zdravé tělo a mysl.

Pozitivní vliv jógy na náladu 

Pravidelné cvičení jógy může mít významný vliv na náladu. Jógové ásany, pránájáma a meditace pomáhají snižovat stres a úzkost, zlepšují okysličení a podporují tvorbu endorfinů. Endorfiny jsou hormony štěstí, které zlepšují celkovou náladu a snižují bolest. Meditace také snižuje stres a přináší klid do naší duše. Meditace nám pomáhá nalézt vnitřní klid, který ovlivňuje proudění našich energií v těle.

Během cvičení jógy lze postupně rozvíjet schopnost soustředění, zklidnění mysli a vědomí těla. To pomáhá snižovat stresové hormony produkované mozkem, jako je kortizol, který může mít také negativní vliv na celkovou náladu. Jóga navíc pomáhá udržovat emoční rovnováhu a pozitivní myšlení.

Jóga je holistický přístup k udržení fyzického a duševního zdraví, který může mít velký vliv na vaši celkovou náladu. Jeho pravidelné praktikování pomáhá udržovat emoční stabilitu a pozitivní myšlení, což zlepšuje celkovou náladu a kvalitu života.

Jak začlenit jógu do svého každodenního života 

Po počátečním nadšení, stejně jako u každé jiné formy cvičení, může naše nadšení klesnout. Proto je důležité, abychom, jakmile jsme se rozhodli, vědomě začlenili čas věnovaný cvičení jógy do našeho každodenního života a byli vytrvalí. S tím vám může pomoci několik tipů:

  • Vyberte si během týdne čas, kdy se k tomu určitě dostanete. Zapište si to do kalendáře jako každou jinou důležitou schůzku. Je tak menší šance, že jógu odložíte kvůli jiným věcem.

 

  • Vyberte místnost, kde budete vždy cvičit. Měla by být pokud možno tichá, čistá a ničím nerušená. Připravte si podložku na jógu, vodu a vše ostatní, co budete potřebovat, s dostatečným předstihem, abyste mohli začít cvičit hned na začátku.

 

 

  • Naší podložku na jógu dostupnou ve 3 barvách můžete bez obav používat pro cvičení ásan, ale bude také výborným společníkem pro formování postavy doma nebo pro skupinové lekce v posilovně. Díky 6 mm silnému pružnému materiálu matrace ji lze použít pro jakýkoli typ tréninku nebo pozemní gymnastiku. Jeho povrch je mírně texturovaný, díky čemuž je méně kluzký a má lepší přilnavost k zemi. Taška na matraci je perforovaná, což umožňuje snadné odvětrávání. Můžete si ji vzít kamkoliv s sebou, díky svému materiálu je velmi lehká a lze ji snadno srolovat, ale před použitím se rychle zploští.

Jóga matrac
Podložka na jógu, s taškou jako dárek, ve ...
Speciální cena 369 Kč RRP: Normální cena 579 Kč Aktualní maloobchodní prodejní cena doporučená výrobcem.
Nejprve zkontrolujte

 

  • Cvičte pravidelně, i jen 10 minut denně, abyste udrželi nepřetržité cvičení. Pokud je těžké se motivovat sami, připojte se k jógové skupině osobně nebo online.

 

  • Pokud jste ve světě jógy začátečník, vyberte si jógové pozice, které jsou snadné a váš rozvoj vám dává pocit úspěchu. Mnoho cvičení se můžete naučit hledáním jógy pro začátečníky na platformách pro stahování videí. Pokud jste již více rutinní, pak vyzkoušejte nové náročné cviky.

 

  • Během jógy vypněte rušivé prvky, jako je telefon, abyste nebyli v pokušení vzdát se cvičení.

 

  • Chcete-li jógu začlenit do svého každodenního života dlouhodobě, vyzkoušejte nová jógová cvičení, abyste našli to, které vám nejlépe vyhovuje a které je pro vás výzvou.

 

  • Pamatujte, že jóga je činnost, kterou si musíte užít.

Tipy na pravidelnou jógu

Pokud chcete cvičit jógu pravidelně, měli byste některé věci vědomě začlenit do svého každodenního života:

  • Než začnete cvičit jógu, definujte si cíl, který vás motivuje k pravidelnému cvičení. Může to být rozvoj zdravého životního stylu, snížení stresu, zlepšení flexibility těla nebo cokoli jiného, ​​co je pro vás důležité.

 

  • Zařaďte cvičení do své denní/týdenní rutiny, takže po chvíli bude téměř přirozené rozložit podložku na jógu a cvičit.

 

  • Pořiďte si vlastní vybavení, které uschováte na místě, kde obvykle cvičíte. Kromě podložky na jógu může být praktický protiskluzový ručník na jógu, jehož materiál je kvalitní tkanina, velmi savá a zároveň zajišťuje rychlé schnutí. 

Jógatörölköző
Protiskluzový ručník na jógu, s taškou jak...
Speciální cena 189 Kč RRP: Normální cena 419 Kč Aktualní maloobchodní prodejní cena doporučená výrobcem.
Nejprve zkontrolujte

 

  • Pokud jste v józe začátečník, požádejte o pomoc zkušenějšího lektora jógy. Dobrý instruktor vám pomůže vybrat správné cviky a ujistí se, že cviky děláte správně. S jeho pomocí půjde vývoj snadněji a dříve se dostaví pocit úspěchu, což je důležité především proto, aby jóga zůstala dlouhodobě součástí vašeho každodenního života.

 

  • Odměňte se, když dosáhnete svých cílů. Pokud jste například zvládli týden cvičit jógu každý den, odměňte se jógovým workshopem, novým doplňkem nebo čímkoli, co vás motivuje.
  • Protahování a relaxace po hodinách se může z dlouhodobého hlediska vyplatit. Po cvičení nespěchejte, přepněte na relaxační hudbu a dopřejte si čas na odpočinek a profesionální protažení. Velkou pomocí může být masážní sada pro uvolnění svalů, protože s jejím použitím se můžete stát pružnějšími a pružnějšími a vaše svalová horečka může dokonce odeznít. Kromě toho může významně přispět k prevenci svalových a kloubních potíží. Zkuste zařadit váleček na uvolnění svalů, masážní míček a masážní tyč do své každodenní rutiny stejně jako jógu nebo jakoukoli formu cvičení.

izomlazito masszazs keszlet
Masážní sada pro uvolnění svalů ve více ba...
Speciální cena 379 Kč RRP: Normální cena 649 Kč Aktualní maloobchodní prodejní cena doporučená výrobcem.
Nejprve zkontrolujte

Jóga venku 

Blahodárné účinky jógy lze ještě zvýšit, pokud se cvičení provádí v přírodě za příznivého počasí. Sport a příroda tvoří úžasný pár, naše nejlepší kreativní nápady mohou přijít při aktivních outdoorových aktivitách, protože náš mozek dostává více kyslíku.

Většina lidí dnes tráví většinu svého života v uzavřených prostorách, čímž bez přehánění ohrožuje své zdraví. Nedostatek slunečního záření oslabuje imunitní systém a zvyšuje riziko rozvoje deprese. Pouhých 10 minut venkovního cvičení denně může mít zdravotní účinek. Zlepší se zásobení těla kyslíkem, sníží se produkce stresových hormonů a zvýší se produkce hormonů štěstí.

Popadněte tedy svou podložku na jógu a cvičte v sezóně jaro/léto na zahradě, v lese, na terase nebo dokonce na balkóně.

 

Předchozí Kempingové vybavení pro perfektní dovolenou
Další 20+1 nápadů na balení dárků