Výhody, upevnění a instalace slunečních plachet

Výhody, upevnění a instalace slunečních plachet

Sluneční plachty pomalu konkurují slunečníkům, ale proč se staly tak populárními? Pomůžeme vám ho představit...

Sluneční plachty jsou méně rozšířené a v posledních letech začaly konkurovat slunečníkům a jiným stínícím zařízením. Od svých stínících protějšků se liší nejen moderním vzhledem, ale jejich upevnění umožňuje více možností, protože nepotřebují nutně speciální nosnou tyč a prostěradlo lze snadno složit a přepravovat. V tomto článku jsme shrnuli, co potřebujete vědět o používání sluneční plachty a jaké jsou její výhody.

 

Důležitost stínění 

Během horkých letních dnů není lepší způsob trávení času než relaxace na zahradě. Pokud však relaxace nemusí nutně znamenat opalování a nemáte k dispozici vhodný stín, trávení času venku se může snadno stát mučením. Proto je důležité zajistit během letní sezóny dostatečný stín, zejména pro děti a starší lidi. Na terase, v zahradě a na balkoně by mělo být také místo, kde můžeme odpočívat s ochranou proti slunci nad hlavou. Nezapomeňte na dětské pískoviště nebo hřiště, protože pálivé slunce může být škodlivé nejen v poledne.

 

Druhy stínidel

  • Slunečníky: slunečníky z minulých let stále zažívají renesanci. Pokud potřebujete v zahradě stín jen zřídka nebo hledáte mobilní řešení, vyberte si z široké nabídky slunečníků. Závěsný slunečník nejenže vytváří středomořskou atmosféru, ale má také pevný rám a ochranu proti UV záření. Na konci sezóny jej můžete jednoduše složit a uložit.

Függő napernyő 2,7 m több színben
Závěsný slunečník 2,7 m - více barev
Speciální cena 2029 Kč RRP: Normální cena 2589 Kč Aktualní maloobchodní prodejní cena doporučená výrobcem.
Nejprve zkontrolujte

  • Výsuvné markýzy: Pevné stínítko může být vynikající volbou pro balkony a terasy. Markýza nad balkonem také udrží chlad v domě během slunečních hodin, protože slunce nebude svítit přímo na okna a balkonové dveře. Na konci sezóny ji nemusíte přenášet a skladovat jako slunečník. Pokud se váš venkovní obývací pokoj nachází přímo na boční straně domu, takže víte, kde jej upevnit, skvělým řešením může být i výsuvná markýza. K dispozici je v různých velikostech, takže si snadno naleznete tu ideální pro vás.

 

  • Slunečník na balkon: i ta nejmenší terasa může potřebovat stín, abyste si mohli vždy vypít šálek kávy na čerstvém vzduchu. Skládací balkonový deštník je speciálně navržen na balkony a lodžie, s konstrukcí, kterou lze umístit přímo ke zdi a otevřít pomocí pohodlné navíjecí kliky - s minimální námahou!

Balkon napernyő
Slunečník na balkón
Speciální cena 929 Kč RRP: Normální cena 1629 Kč Aktualní maloobchodní prodejní cena doporučená výrobcem.
Nejprve zkontrolujte

  • Vytahovací boční markýza: Výborně se hodí na terasy a dvůr jako stínící stěna a větrolamy nebo jako příčka na společných dvorech. Vyberte si z několika velikostí a barev dle vlastních představ.

Kihúzható árnyékoló fal választható típusban és színben
Zatahovací boční markýza volitelná v typu ...
Speciální cena 1659 Kč RRP: Normální cena 2499 Kč Aktualní maloobchodní prodejní cena doporučená výrobcem.
Nejprve zkontrolujte

  • Sluneční palchty: Díky své velikosti poskytují dostatečný stín. Můžete si vybrat trojúhelníkové nebo obdélníkové tvary, které stojí samostatně, ale můžete také stylově zavěsit několik výrobků, abyste zastínili větší plochu. Pomocí lan je můžete roztáhnout téměř kdekoli, pokud jsou nosné sloupy stabilní.

Napvitorla
Sluneční plachta, 3,6 m, ve více typech
Speciální cena 409 Kč RRP: Normální cena 749 Kč Aktualní maloobchodní prodejní cena doporučená výrobcem.
Nejprve zkontrolujte

 

Výhody sluneční plachty

Sluneční plachta má mnoho výhod, zvláště pokud často trávíte čas venku na zahradě nebo na terase:

  • Ochrana před sluncem: sluneční plachta poskytuje ochranu před škodlivým UV zářením a snižuje riziko spálení. Chrání náš nábytek a zahradní vybavení před pálícím sluncem, čímž prodlužuje jejich životnost. Doporučuje se vybrat si světlejší barvu, která lépe odráží sluneční paprsky.

 

  • Chladící účinek: terasa se solární plachtou snižuje oteplování prostředí tím, že snižuje přímé sluneční záření. Takže když máte chuť posedět venku, vzduch pod ní bude chladnější a příjemnější.

 

  • Odolnost vůči povětrnostním vlivům: sluneční plachty - na rozdíl od slunečníků a markýz - splňují požadavky na ukotvení, jsou odolné vůči větru a poskytují ochranu před deštěm, přičemž mají správný sklon a výběr materiálu. Další velkou výhodou oproti slunečníku je, že při letní přeháňce se nemusíte okamžitě stáhnout. Většina slunečních plachet je navržena tak, aby odolávala rychlým vzdušným proudem, a kvalitní materiály mají vysokou odolnost vůči UV záření.

 

  • Pohodlí a relaxace: posaďte se pod sluneční plachtu a relaxujte, čtěte nebo si povídejte s přáteli a rodinou. Není třeba nic připravovat, spouštět slunečník, nastavovat nebo rozkládat markýzu.

 

 

  • Mobilní a snadno se instalují: solární plachty jsou lehké a přenosné, takže je můžete snadno nainstalovat na požadované místo.

 

  • Styl a estetika: široká nabídka v různých velikostech, barvách a tvarech. Díky tomu si můžete vybrat sluneční plachtu, která se nejlépe hodí ke stylu vašeho domu nebo zahrady, čímž se prostor vizuálně zatraktivní. Můžete ji ozdobit solárním světelným řetězcem nebo vodotěsným dekorativním světlíkem.

 

Vízálló dekor fényfüzér
Voděodolný světelný dekorační řetěz, 15 ks...
Speciální cena 1189 Kč RRP: Normální cena 1999 Kč Aktualní maloobchodní prodejní cena doporučená výrobcem.
Nejprve zkontrolujte

 

Nastavení sluneční plachty - jak ji nasadit?

Když jste si jisti, že chcete toto léto relaxovat pod sluneční plachtou a lokalita je vhodná, stačí posoudit, v jaké denní době chcete být ve stínu na terase, balkoně nebo v zahradě. Potom se můžete rozhodnout, zda potřebujete trojúhelník, obdélník nebo kombinaci více slunečních plachet.

Rohy plachet lze upevnit na stěnu domu nebo terasy, na držák sloupku ve tvaru H, na kovový sloupek zasunutý v objímce, kterou lze zabodnout do země, nebo na dřevěný sloupek. Demontujte a položte solární plachtu na zem, připevněte karabinové háky a lana. Označte si na pouzdru bod ukotvení, kam připevníte stativový šroub s podložkou. Přivažte k ní kotvící lano a zahákněte za něj hák karabiny. Totéž udělejte pro každý kotevní bod.

Nastavte délku kotevních lan na správnou délku. Za tímto účelem nasaďte solární plachtu a upevněte všechny rohy. Potom nastavte plachty do správné výšky, napětí a polohy napnutím nebo uvolněním lan. Utahování je nejdůležitější částí takeláže. Jeden roh vždy umístěte do nižší výšky (přibližně o 25 %) než ostatní; umožní to správný odtok dešťové vody.

Po natažení plachet odstřihněte lana na požadovanou délku a jejich konce spalte.

 

1. ábra: backyardcity.com

 

Jak velkou plachtu bych měl koupit?

Tak jako u zatahovací markýzy víte s jistotou, o kolik cm lze vysunout, o kolik metrů lze nastavit její výšku a jaké velikosti a tvary si můžete vybrat při koupi markýzy, tak iu slunečního prostěradla můžete popustit uzdu své fantazii. Pomocí měření úhlu, pod kterým svítí slunce, můžete pomocí sluneční plachty nastavit přesnou velikost plochy, kterou chcete zastínit. Můžete si koupit trojúhelníkové nebo obdélníkové, a pokud chcete, můžete jich upevnit několik v různých tvarech a výškách.

 

2. ábra: maantaoutdoor.com

Jak používat sluneční plachtu 

Instalace a umístění kvalitní sluneční plachty je důležité nejen z hlediska stínění, ale je-li správně upevněna, může být i velmi estetickým prvkem, který vytváří skutečnou „plážovou“ atmosféru. Můžete si pohrát s barvami, tvary a umístěním.

Trojúhelníkovou sluneční plachtu je nejlepší použít na místech, kde potřebujete málo stínu. Na boční straně domu nebo v rohu obklopeném plotem. Může být ideální pro příležitostné použití, zahradní párty nebo venkovní akce.

 

 

Čtvercová sluneční plachta dokáže zastínit větší plochu, přesto je nejlepší instalovat ji tak, aby alespoň jedna strana byla stěnou domu nebo terasy. Její účinnost lze zvýšit upevněním dvou protilehlých stran níže než ostatních dvou.

 

 

Účinného zastínění velké plochy lze dosáhnout kombinací několika slunečních plachet. Mohou být namontovány vedle sebe nebo se překrývat a mohou být použity trojúhelníkové i obdélníkové sluneční plachty. Při plánování zohledněte místní podmínky. Zohledněte denní dobu a čas dne, kdy trávíte venku nejvíc času.

 

 

Předchozí Sady jídelních židlí a jídelních stolů pro každý styl
Další Perfektní zahradní gril a BBQ smoker