Výhody a nevýhody nanášení make-upu doma

Výhody a nevýhody nanášení make-upu doma

Chcete znát nejdůležitější postupy pro vytvoření dokonalého make-upu? V našem článku níže se vám pokusíme ukázat, co byste mohli potřebovat...

Nanášení make-upu doma je stále populárnější, protože mnoho lidí si chce vytvořit dokonalý make-up sami. Nanášení make-upu doma má však také výhody a nevýhody, o kterých byste měli vědět. V tomto článku je představíme a dáme vám tipy, jak si doma vytvořit dokonalý makeup.

 

Výhody nanášení make-upu doma

V posledních letech jsme díky šíření sociálních sítí získali mnohem více znalostí o líčení. Můžete získat podrobné informace o produktech, naučit se kroky líčení z videa a sledovat nejnovější trendy. Použití make-upu doma má mnoho výhod:

  • Můžete ušetřit čas a peníze: Pokud se naučíte základní pravidla nanášení make-upu na vlastní obličej, nemusíte utrácet čas a peníze za cestování a líčení od vizážistky.

 

  • Flexibilnější: Az otthoni sminkelés lehetővé teszi, hogy bármikor és bárhol sminkelhess. Egy nappali smink természetes, egyszerű és friss megjelenést kölcsönöz a hétköznapokon.

 

  • Máte více možností: Pokud se často a rádi líčíte, máte možnost vyzkoušet více stylů a produktů, cvičit a učit se různé techniky.

 

  • Můžete ošetřit citlivou pokožku lépe: Pokud se líčíte sami, můžete věnovat více pozornosti své citlivé pokožce a vybrat si produkty, které nezpůsobují podráždění.

 

  • Stanete se tak více nezávislými: Pokud si make-up děláte většinu času doma, můžete se neustále učit a zlepšovat, což vám dodává sebevědomí.

 

Nevýhody nanášení make-upu doma

  • Základem dokonalého make-upu je krásná a upravená pleť, jelikož naše pleť je základem make-upu. Ženy ve věku 20 až 50 let často používají příliš mnoho přípravků a narušují tak přirozenou ochrannou vrstvu pokožky. Vytvořte si svou ranní a večerní rutinu, pro kterou si vyberete ty nejlepší produkty.

 

  • Pro ty, kteří mají méně zkušeností s nanášením make-upu, může být obtížné vybrat a aplikovat správný make-up, takže aplikace make-upu doma často vede k neuspokojivým výsledkům.

 

  • Nanášení make-upu doma může zabrat více času, jelikož si obličej před nalíčením musíte připravit, musíte si do detailu promyslet, jaký make-up chcete, a nemusíte mít nutně právo nástroje po ruce.

 

  • Pořízení všech potřebných nástrojů a produktů může být značným nákladem, zvláště pokud je make-up kit vysoce kvalitní a odolný. Výrobky, které nepoužíváme, se často kazí, končí jim záruka, takže končí v koši. Přemýšlejte v sadách! Dobrou volbou je pečlivě vybraná sada 24 poloprofesionálních štětců na make-up, od nejmenších po největší, abyste našli ten správný štětec na malování a zkrášlení obličeje, obočí, víček i řas.

- 41%
Sminkecset szett
24 dílná sada štětců na líčení
Speciální cena 259 Kč RRP: Normální cena 439 Kč Aktualní maloobchodní prodejní cena doporučená výrobcem.
Nejprve zkontrolujte

 

  • Nanášení make-upu doma vyžaduje vhodné místo s dostatečným prostorem a odpovídajícím osvětlením. Toaletní stolek poskytuje možnost uspořádaně uložit své produkty a pohodlně se nalíčit a upravit.

fekete
Toaletní stolek London, ve více barvách
Speciální cena 2499 Kč RRP: Normální cena 3069 Kč Aktualní maloobchodní prodejní cena doporučená výrobcem.
Nejprve zkontrolujte

 

Jak udělat dokonalý make-up doma?

Neexistuje žádný určený způsob nanášení make-upu doma, protože se přizpůsobuje jedinečným potřebám a stylu každého. Níže jsou však uvedeny některé obecné kroky, které vám mohou pomoci vytvořit dokonalý vzhled make-upu doma:

Příprava pleti před líčením

Make-up začněte přípravou obličeje. Očistěte tonikem a poté použijte sérum. Produkty s obsahem niacinamidu jsou velmi oblíbené, pomáhají v boji proti akné, kožním skvrnám a ucpaným pórům a vyrovnávají tvorbu kožního mazu. Poté pleť hydratujte vhodným hydratačním krémem. Vibrační hlavice elektrického masážního přístroje na obličej pomáhá rovnoměrně zapracovat hydratační krémy a gely do vaší pokožky.

 

arcmasszírozó
Sonický čisticí kartáček na pleť
Speciální cena 99 Kč RRP: Normální cena 179 Kč Aktualní maloobchodní prodejní cena doporučená výrobcem.
Nejprve zkontrolujte

 

K přípravě make-upu použijte primer, díky kterému make-up vydrží déle a nedokonalosti pleti budou neviditelnější.

Jak správně nanášet báze?

Podkladová báze je jednou z nejdůležitějších součástí vašeho make-upu, protože pomáhá zlepšit rovnoměrnost pleti a zakrýt drobné vady a nedokonalosti. Výběr správného základu však není vždy snadný úkol. Určení typu pleti může být skvělým pomocníkem při výběru nejen produktů péče o pleť, ale i podkladové báze. Obecně rozlišujeme čtyři typy pleti:

  • Suchá: Pokud je vaše pokožka napjatá, natahuje se nebo se loupe.
  • Normální: Pleť není vysušená ani mastná, většinou je hladká a příjemná na dotek.
  • Kombinovaná: Vaše pleť je mastná v linii T (čelo, nos, brada) a jinde suchá.
  • Mastná: Vaše pleť je mastná a lesklá téměř všude.

Kromě typu pleti je dalším důležitým aspektem správná barva. V létě je naše pleť hnědší, v zimě naopak bledší, proto se vyplatí pořídit si podkladovou bázi alespoň ve dvou barvách. Správnou barvu vyzkoušíme vždy na spodní části obličeje, od čelisti ke krku, naneseme barvu, která se nejvíce blíží barvě našeho obličeje. Vedle toho nakreslete proužek o jeden odstín světlejší a jeden odstín tmavší. Z toho si snadno vybereme, která je naší barvě pleti aktuálně nejbližší.

Na obličej ho můžete nanášet houbičkou, štětcem nebo prsty, zkuste použít krouživé pohyby.

18 részes sminkecset készlet tartóban
18 dílná sada štětců na líčení v pouzdře p...
Speciální cena 99 Kč RRP: Normální cena 319 Kč Aktualní maloobchodní prodejní cena doporučená výrobcem.
Nejprve zkontrolujte

 

Výběr barvy korektoru

Korektor pomáhá eliminovat tmavé kruhy, zarudnutí a drobné nedokonalosti. Špatným výběrem barvy však můžeme dosáhnout i opaku. Pokud jsou naše kruhy pod očima více namodralé nebo fialové barvy, zvolte korektor s nažloutlým odstínem, který je neutralizuje. Oranžové odstíny mohou dosáhnout svěžejšího vzhledu na hlubokých kruzích lidí s tmavými tóny pleti. Broskvový, lososový odstín bude dobře fungovat pro unavené oční okolí těch, kteří patří k teplému barevnému typu.

 

Co všechno musí umět pudr?

Přepudrování obličeje pomáhá zachovat výdrž make-upu a zmatňuje lesklou pleť. I zde se snažte vybrat barvu, která nejlépe vyhovuje vaší pleti a podkladu. Důkladně ho vmasírujte do obličeje poklepáváním. Později, pokud se vám pleť začne lesknout, pudrování opakujte. Správné světlo je téměř nezbytné, aby doma vyrobené líčení vypadalo tak, jak bylo původně plánováno, i v přirozeném světle. Pomoci vám může kosmetické zrcátko s LED osvětlením, pomocí jehož tlačítek na dotykové obrazovce můžete nastavit nejen intenzitu světel, ale i barevný tón ve 3 různých režimech.

 

Sminktükör LED világítással
Make-up zrcátko s LED osvětlením
Speciální cena 1849 Kč RRP: Normální cena 2819 Kč Aktualní maloobchodní prodejní cena doporučená výrobcem.
Nejprve zkontrolujte

 

Make-up očí a rtů

S přirozeným, denním make-upem nepotřebujete pudr na oči, může stačit řasenka. V případě večerního či ležérního líčení je však vhodné použít oční stíny a tužku na oči, čímž oči zvýrazníte. Při výběru rtěnky nebo lesku na rty může být důležitým aspektem i určení našeho odstínu pleti, pojmenovaného podle 4 ročních období.

Jarním typům sluší teplé odstíny: korálově červené, oranžové červené, broskvové barvy, lososové odstíny a červené Ferrari.

Barvy letních typů jsou jemně zdrženlivé, takže jsou pro ně ideální mírně světlé odstíny: fialové barvy, malinové barvy, barvy bobulí, švestkové barvy.

Jemné a červenější hnědé a teplé tělové barvy jsou nejlepšími přáteli podzimu.

Rtěnky pro zimní typy: třešňové, třešňové, malinové odstíny, růžové a fuchsiové.


Výhoda fixace 

Mnoho lidí zapomíná na fixaci make-upu, i když to zajišťuje jeho výdrž a drží na svém místě po celý den. Obvykle se dodávají ve formě spreje a po dokončení make-upu jej jednoduše nastříkáte na obličej.

 

Souhrn

Úspěch aplikace make-upu doma se skládá z několika složek. V každém případě si zakládá na krásné a udržované pleti. Velmi usnadňuje výběr produktů, pokud znáte svůj typ pleti a podle toho vybíráte. Velkou pomocí může být také určení odstínu naší pleti, protože správné barvy výrazně ovlivňují celkový vzhled našeho make-upu. Na konečném výsledku se kromě kvalitních produktů podílí i správné nářadí. Pokud se naučíme a procvičíme základy techniky líčení, bude pro nás mnohem jednodušší posouvat se dál a rozvíjet se. Nanášení make-upu je kreativní činnost, ve které můžete dosáhnout většího úspěchu, když k ní budete přistupovat s radostí a otevřeností.

 

 

Předchozí Stolní vzduchový chladič s USB přípojkou: letní nezbytnost
Další Jak vybrat správně postelový rám?