Stolní vzduchový chladič s USB přípojkou: letní nezbytnost

Stolní vzduchový chladič s USB přípojkou: letní nezbytnost

Nemáte doma klimatizaci, ale horké letní dny zvládáte jen těžko? Zde je návod, co můžete udělat, abyste je učinili snesitelnějšími...

Léto může být často nesnesitelné, pokud v bytě či domě chybí vybavení, s jehož pomocí můžeme v horku chladit sebe i místnosti. Jaké máme možnosti a proč je mini chladič vzduchu tak užitečný? To vám ukážeme v následujících odstavcích.

 

Nevýhody přetopeného bytu

 

Přetopená místnost může způsobit mnoho zdravotních problémů. Mezi příklady patří bolest hlavy, vyčerpání, malátnost, suchá kůže, podráždění očí a krku. Pokud je v místnosti příliš teplo, můžeme se cítit nepříjemně. Může mít negativní vliv na koncentraci a produktivitu, takže je téměř nemožné pracovat doma. Ovlivňuje i noc, v příliš horké místnosti se těžko usíná a může se snížit kvalita spánku.

 

Triky pro přirozené ochlazení bytu

 

Horké letní dny mohou snadno proměnit náš domov v kotel, který ztěžuje každodenní život, zvláště pokud pracujeme z domova. Několik jednoduchých kroků může pomoci udržet váš domov chladnější i v těch nejteplejších dnech.

 

Dusné teplo je nejlepší nepouštět do našeho bytu. Větrejte v noci nebo brzy ráno, když je vzduch ještě chladný, a poté zavřete okna. Pomocí svinovací markýzy můžeme zabránit slunci ohřívat vzduch ve vnitřních prostorách.

Mokré ručníky pověšené u oken, i když nejsou příliš estetické, při odpařování absorbují teplo a vytvářejí tak příjemnější klima.

 

Pokud necháme okna přes den zavřená, přirozenou pomocí může být pořízení několika pokojových rostlin. Přeměňují oxid uhličitý na kyslík a většina jejich závlahové vody se odpařuje zpět do vzduchu, který ochlazuje místnost.

 

Vliv klimatizací na naše životní prostředí

 

Klimatizace je stále běžnější, a to jak v obytných, tak i v průmyslových oblastech. Kromě jeho četných výhod bychom si měli být vědomi i jeho dopadu na naše životní prostředí.

 

Na jedné straně může mít jejich spotřeba energie významný dopad na životní prostředí. Klimatizace jsou obvykle poháněny elektřinou, takže výroba energie pro jejich použití může produkovat emise, které mohou přispívat k emisím skleníkových plynů a změně klimatu. Kromě toho může provoz klimatizací také výrazně zvýšit účty za energii v domácnosti nebo kanceláři, což může mít rovněž dopad na životní prostředí.

 

Na druhou stranu mohou kvalitu ovzduší ovlivňovat i klimatizace. Pokud nejsou řádně udržovány a čištěny, mohou se v nich vyskytovat bakterie, plísně a další škodlivé látky, které mohou způsobovat alergické reakce a dýchací potíže. Kromě toho mohou klimatizace snižovat vlhkost vzduchu jeho vysoušením, což může způsobit vysušení pokožky, podráždění očí a dýchací problémy.

 

Klimatizační zařízení mohou také způsobovat hluk. Pokud je na velkém staveništi nebo v budově současně v provozu mnoho klimatizací, může jejich hluk nepříjemně ovlivňovat obyvatele v okolí.

 

Pokud potřebujete chladit některé místnosti jen občas, zvolte raději ochlazovač vzduchu!

 

Co přesně je chladič vzduchu?

 

Chladič vzduchu je zařízení, které pomáhá přenášet teplo ze systému do okolí, obvykle prouděním vzduchu. Chladiče vzduchu jsou výměníky tepla, které využívají proudící vzduch k odvádění nebo získávání tepla. Mohou být naplněny studenou vodou nebo fungují tak, že se do nich vloží ledový obklad. Jejich použití vzduch nejen osvěžuje, ale také zvlhčuje. Tam, kde klimatizace není možná nebo kde jste na ni citliví, je ochlazovač vzduchu vynikající volbou. Aby se předešlo nachlazení, doporučuje se starším lidem a dětem, a to i pro noční použití.

 

Jak mini chladič vzduchu funguje

 

Mini ochlazovač vzduchu je zařízení, které pomáhá snížit teplotu v malé místnosti, například v pokoji nebo kanceláři. Nalitím studené vody do jeho nádrže dochází k ochlazování vzduchu, který jím prochází, na základě toho, že studená voda při odpařování absorbuje teplo z okolí, a tím snižuje teplotu v místnosti. Nádržka na vodu stolního ochlazovače vzduchu se vyčerpá přibližně za 8 hodin, což je indikováno blikající kontrolkou. Ventilátor lze nastavit na 3 rychlosti. Večer jej můžete používat nejen jako ochlazovač vzduchu, ale také jako náladové osvětlení, protože jeho boční panel svítí 7 různými barvami. Stolní ochlazovač vzduchu je vhodný pro prostory do 10 m2 a funguje po připojení k portu USB.

 

Vízhűtéses asztali léghűtő
Vodou chlazený stolní vzduchový chladič s...
Speciální cena 429 Kč RRP: Normální cena 619 Kč Aktualní maloobchodní prodejní cena doporučená výrobcem.
Nejprve zkontrolujte

 

Výhody vzduchového chladiče

 

Vzduchové chladiče mají mnoho výhod, které je důležité vzít v úvahu při rozhodování, jaký typ chladicího systému zvolit. Jsou mezi nimi:

 

  • Energeticky úspornější provoz: Ve srovnání s klimatizacemi mohou chladiče vzduchu snížit teplotu s menší spotřebou energie, protože nepotřebují používat kompresory a další energeticky náročné komponenty.

 

  • Ekologický provoz: Vzhledem k tomu, že vzduchové chladiče spotřebovávají méně energie, uvolňují do životního prostředí méně oxidu uhličitého, díky čemuž jsou šetrnější k životnímu prostředí než tradiční klimatizace.

 

  • Zdravější kvalita vzduchu: Chladiče vzduchu zvlhčují a čistí vzduch, odstraňují prach, pyl a další alergeny, zlepšují kvalitu vzduchu v interiéru a přispívají ke zdravějšímu prostředí.

 

  • Cenově výhodnější provoz: Chladiče vzduchu jsou obecně levnější než tradiční klimatizace a vyžadují méně údržby, takže provozní náklady mohou být nižší.

 

  • Jednoduchá instalace: Vzduchové chladiče jsou malé a lehké, takže se snadněji instalují a nevyžadují složitou instalaci nebo potrubí.

 

  • Flexibilnější použití: Ochlazovače vzduchu jsou mobilnější a snáze se přemisťují, takže je lze používat flexibilněji, pokud je třeba chladit pouze určité místnosti. Vždy si ho ale můžete vzít s sebou.

 

Je však důležité si uvědomit, že vzduchové chladiče nejsou vhodné pro chlazení velkých ploch a nejvyšší účinnost je zajištěna pouze za určitých teplotních a vlhkostních podmínek.

 

Přenosný ochlazovač vzduchu

 

Pokud se vám líbí princip fungování ochlazovače vzduchu, ale chcete vyšší výkon, vyberte si ledový akumulátorový mobilní ochlazovač vzduchu rolující na 4 kolech! Má 3 rychlosti a 3 režimy chlazení. Nejužitečnější z nich je režim spánku, který po zapnutí přepne ochlazovač vzduchu do tiššího režimu. Můžete tak nerušeně spát v chládku. S jeho dálkovým ovládáním můžete pohodlně měnit rychlost proudění vzduchu, režim chlazení a časovač.

Mobil léghűtő
Přenosný ochlazovač vzduchu
Speciální cena 1849 Kč RRP: Normální cena 2619 Kč Aktualní maloobchodní prodejní cena doporučená výrobcem.
Nejprve zkontrolujte

 

Tradiční ventilátory 

 

V teplejších měsících nelze kromě klimatizace a ochlazovačů vzduchu zapomenout na tradiční ventilátory, jejichž použití má stále mnoho výhod:

 

  • Levnější: Ventilátory jsou obecně levnější než klimatizace, takže jejich použití může být cenově výhodnější. Ale kromě klimatizace se skvěle hodí i jako doplněk, pokud jsou místnosti, kam se chladný vzduch klimatizace efektivně nedostane.

 

  • Jsou energeticky účinnější: Ventilátory obecně spotřebují méně energie než klimatizace, takže jejich používání obvykle méně zatěžuje váš účet za energii.

 

  • Jednodušší ovládání: Stejně jako vzduchové chladiče se ventilátory používají snadněji než klimatizace a jejich instalace nebo údržba nevyžadují odborníka.

 

  • Snadno se přenášejí: Ventilátory jsou obvykle malé velikosti a lehké, takže je lze snadno přemístit na místo, kde jsou potřebné.

 

  • Zlepšují proudění vzduchu: Ventilátory zlepšují proudění vzduchu, snižují pocit tepla a zpříjemňují horké počasí.

 

  • Jsou zdravější: Ventilátory nesnižují vlhkost vzduchu, takže nezpůsobují suchou pokožku, podráždění očí a dýchací potíže, které se často vyskytují při používání klimatizací.

 

USB stolní ventilátor

 

Kdo pracuje v kanceláři, studuje, nebo tráví dlouhou dobu za stolem, mnohem snadněji usíná a v horku a nedostatku vzduchu se unaví. Připojte stolní ventilátor k USB portu vašeho notebooku a pohybujte vzduchem v místnosti! Jeho úhel je nastavitelný, takže si můžete nastavit správnou výšku pro sebe.

- 24%
USB-s asztali ventilátor
USB stolní ventilátor
Speciální cena 159 Kč RRP: Normální cena 209 Kč Aktualní maloobchodní prodejní cena doporučená výrobcem.
Nejprve zkontrolujte

 

Stojanový ventilátor s dálkovým ovládačem

 

Provoz našeho stojacího ventilátoru můžete ovládat na dálku pomocí jeho dálkového spínače. Můžete si vybrat ze 3 provozních režimů, z nichž nastavení „sleep“ umožňuje nechat ventilátor zapnutý i přes noc, zatímco odpočíváte, nebo nastavit pozdější čas automatického vypnutí pomocí jeho časovače.

 

Álló ventilátor távirányítóval
Stojanový ventilátor s dálkovým ovládačem...
Speciální cena 809 Kč RRP: Normální cena 1669 Kč Aktualní maloobchodní prodejní cena doporučená výrobcem.
Nejprve zkontrolujte

 

Předchozí Typy houpaček a zakladní informace
Další Výhody a nevýhody nanášení make-upu doma