Sady jídelních židlí a jídelních stolů pro každý styl

Sady jídelních židlí a jídelních stolů pro každý styl

Minimalistický, vintage, klasický? Ať už ve vašem domově dominuje jakýkoli styl, pomůžeme vám vybrat jídelní židle a jídelní stoly...

Minimalistický, skandinávský, klasický? Ať už ve vašem domově dominuje jakákoli velikost a jakýkoli styl, pomůžeme vám vybrat jídelní židle a jídelní stoly. Ať už se jedná o malou kuchyň, samostatnou jídelnu nebo prostorný společný prostor, nabízíme řešení pro vybavení praktických, pohodlných a atraktivních jídelen.

 

Oddělení jídelny od zbytku domova 

Před pár desítkami let pojem jídelna ani neexistoval. Pokud byl obývací pokoj dostatečně velký, byl rodinný stůl umístěn tam, kde se stolovalo, v případě menšího bytu se stůl a židle umístily do kuchyně.

Samostatná místnost dnes může sloužit dokonce jako jídelna, ale může být řešena i jako součást obývacího pokoje nebo kuchyně. Jídelnu snadno oddělíte od zbytku vašeho domova kobercem, pohovkou, různými policovými systémy nebo výraznou změnou stylu. Vyplatí se klást na tuto oblast větší důraz, protože jde o jednu z hlavních etap domova. Právě zde se odehrávají největší rozhovory, rodinná jídla, oslavy, stolní hry a mnoho dalších důležitých akcí.

 

Nejoblíbenější styly jídelen 

Najít ten správný jídelní stůl se židlemi není snadný úkol. Většinou existují omezení velikosti, ale je také velmi důležité zvolit správný styl, materiál a barvu. Při výběru stolu hraje hlavní roli například to, jakým životním stylem žijeme. Pokud se jedná o velkou rodinu, je potřeba ji ještě pohodlně ubytovat, a pokud pravidelně pořádáme přátelská setkání, je důležitá i prostorová organizace a estetika. V případě malého bytu může být výběr správného jídelního stolu a židlí ještě větší bolestí hlavy, ale s pár praktickými nápady a správnými kusy nábytku můžete vytvořit útulný a pohodlný jídelní kout.

 

Skandinávský styl

 

Skandinávský styl je jedním z nejoblíbenějších v oblasti interiérového designu. Jeho nejdůležitějšími vlastnostmi jsou použití přírodních materiálů, jednoduchost, organické formy a světlo. U nábytku dominují čisté studené barvy, které se dají skvěle kombinovat s barevnými doplňky. Kromě vzhledu hraje důležitou roli také pohodlí, praktičnost a odolnost.

Betti kárpitozott szék, 2 db
Čalouněné židle Betti, 2 ks
Speciální cena 1849 Kč RRP: Normální cena 3129 Kč Aktualní maloobchodní prodejní cena doporučená výrobcem.
Nejprve zkontrolujte

 

Minimalistický styl

 

V jídelně v minimalistickém stylu je nábytek jednoduchý, s čistým designem, prostý všech dekorací a okázalosti, ale přesto elegantní. Z hlediska barevného provedení není příliš sytý, většinou využívá šedé, černé a bílé barvy. Pokud se vám to zdá příliš drsné, ale přesto se držíte minimalistického zařízení, můžete použít i teplé odstíny, většinou v kombinaci s bílou a hranatými tvary. Naši moderní sadu jídelních židlí se stolem nebo bez něj najdete v černé, bílé a šedé barvě.

fekete
4 kusová sada moderních jídelních židlí ve...
Speciální cena 2149 Kč RRP: Normální cena 3269 Kč Aktualní maloobchodní prodejní cena doporučená výrobcem.
Nejprve zkontrolujte

 

Loftový styl

 

V loftovém stylu je použití nábytku minimální, který se vyznačuje funkčností a minimalismem. V použití materiálů dominuje kůže, kvalitní dřevo, ocel a hliník. Tento styl se vyznačuje vysokými stropy a obrovskými okenními plochami. K tomu se hodí i jídelní židle, které jsou většinou kovové.

sötét fa ülés
Kovová jídelní židle Panni, 2 ks, různé ba...
Speciální cena 1099 Kč RRP: Normální cena 2269 Kč Aktualní maloobchodní prodejní cena doporučená výrobcem.
Nejprve zkontrolujte

 

 

Klasický styl

Klasický styl, stejně jako loft, vyžaduje vysoký pokoj připomínající předsíň, ale toho se nemusíme vzdávat, i když nám to náš byt neumožňuje. V dnešní době není neobvyklé, že se jídelní židle klasického stylu kombinují s moderním nábytkem. Vyznačuje se propracovaností, upraveností a elegancí, což je v případě jídelen nejlépe vidět na materiálu a vzoru koberců a jídelních židlí. V životě rodiny, kde se v jídelně neustále něco děje, může být dobrou alternativou klasicky tvarovaná, ale odolná jídelní židle z umělé kůže s vysokým opěradlem. Spárujte jej s masivním dřevěným stolem a decentní dekorací.

konyhaszék
4 kusová sada jídelních židlí, černá
Speciální cena 2339 Kč RRP: Normální cena 2999 Kč Aktualní maloobchodní prodejní cena doporučená výrobcem.
Nejprve zkontrolujte

 

Barokní styl

Vneste do svého domova trochu renesanční elegance a vytvořte si svou jídelnu v barokním stylu! Mezi jeho hlavní rysy patří zakřivené linie a nábytek z masivního dřeva. Nemusíme ale hned lovit starožitný nábytek, speciální tvarovaný dřevěný jídelní stůl s barevnými jídelními židlemi a dominantním lustrem nás již přenese do Itálie 14. století. Efekt umocněte metalickými doplňky, ale nohy jídelního stolu a jídelní židle můžete natřít i stříbrnou nebo zlatou barvou.

bordó
Jídelní židle Molli, 2 ks, různé barvy
Speciální cena 2459 Kč RRP: Normální cena 4079 Kč Aktualní maloobchodní prodejní cena doporučená výrobcem.
Nejprve zkontrolujte

 

Venkovský styl

S venkovským stylem si můžeme připomenout atmosféru starého venkovského statku tím, že vytvoříme harmonii mezi starým a novým nábytkem a doplňky a zároveň se vrátíme k přírodě. Zahrnuje jednoduchost a jednoduchost venkova a vytváří kolem něj pohodlný a obyvatelný životní prostor.

- 36%
Étkezőasztal 4 székkel
Jídelní stůl se 4 židlemi
Speciální cena 4249 Kč RRP: Normální cena 6669 Kč Aktualní maloobchodní prodejní cena doporučená výrobcem.
Nejprve zkontrolujte

 

Dánský styl

Dánský styl rovná se ohromující jednoduchost. Důraz je kladen na pohodlí a klid, kde mohou majitelé načerpat energii. Kontrastní odstíny, přírodní, kvalitní prvky, čistý design. Režisérské židle přinášejí do prostředí novou, vzrušující barvu. Skládací, přenosný, přesto pohodlný.

fehér
Režiserská židle, 2 ks, ve více barvách
Speciální cena 1849 Kč RRP: Normální cena 2669 Kč Aktualní maloobchodní prodejní cena doporučená výrobcem.
Nejprve zkontrolujte

 

Jaké jsou vlastnosti dobré jídelní židle a jídelního stolu?

Nestačí, aby jídelna byla stylová a pohodlná, musí být milá a domácká, abyste se v ní cítili dobře. Co je snad nejdůležitější, aby byl nábytek kvalitní a rodině dlouho sloužil.

U stolu hodně záleží na velikosti, vyplatí se vybrat takový, který se pohodlně vejde do jídelny, při jídle se vejde i za prodloužené židle. Pokud často přijímáte hosty, ale denně jej využívá pouze blízká rodina, doporučuje se zvážit i výsuvné řešení.

Židle by měly být pohodlné, zvláště pokud se jídelní stůl někdy používá k práci nebo studiu. V neposlední řadě je vhodné zvolit barvu, se kterou snadno sladíte zbytek nábytku a ladící dekorace můžete častěji měnit, takže se rozhodně hned tak neomrzíte. Oblíbené barvy jsou černá, bílá, šedá a v poslední době i modrá.

fémvázas étkezőasztal 4 székkel
Kovový jídelní stůl se 4 židlemi
Speciální cena 3489 Kč RRP: Normální cena 3879 Kč Aktualní maloobchodní prodejní cena doporučená výrobcem.
Nejprve zkontrolujte

 

Řešení pro úsporu místa: barová židle 

Dříve se barové židle nacházely pouze v interiérech barů, nočních klubů a hotelů, ale dnes jsou praktickým prvkem mnoha bytů. V menších bytech musíte využití prostoru a nábytku zvládnout velmi šikovně. Řešením je pár praktických barových stoliček, se kterými můžete kuchyňskou linku využít i jako stůl, nebo dokonce vytvořit malý jídelní ostrůvek podél zdi. Sortiment je široký, takže snadno najdete ten, který vám bude nejlépe vyhovovat velikostí, stylem a barvou. 

 

Moderní, světlá barová židle

Pokud jste příznivci minimalistického designu, jednobarevná, plastová barová židle Kitti může být dekorativním doplňkem vaší kuchyně a jídelny, její lesklý povrch vnese do vašeho prostředí obzvlášť moderní styl. Jeho velkou výhodou je, že je odolný a snadno se čistí. Kromě klasické černé a bílé můžete zvolit i výraznou červenou nebo stříbrnou.

- 23%
Kitti bárszék fekete
Barové židle Kitti, 2 ks, ve více barvách
Speciální cena 1789 Kč RRP: Normální cena 2319 Kč Aktualní maloobchodní prodejní cena doporučená výrobcem.
Nejprve zkontrolujte

 

Barová židle s opěrkou zad

Půlkruhová opěrka zad a opěrka nohou dodávají barovým židlím pohodlnou a stabilní oporu. Jeho sedadlo lze otočit. Jeho lesklé nohy vnesou eleganci i do té nejmenší kuchyně a jídelny. Díky odolnému, snadno čistitelnému materiálu bude ozdobou vašeho bytu na dlouhou dobu.

- 26%
2 db bárszék választható színben
2 ks barových židlí s barvou na výběr
Speciální cena 2279 Kč RRP: Normální cena 3099 Kč Aktualní maloobchodní prodejní cena doporučená výrobcem.
Nejprve zkontrolujte

 

Elegantní barová židle

I ty nejmenší kuchyně a jídelny mohou být elegantně zdobené šperkovnice. Barové židle vybrané v tomto stylu mohou být skvělým doplňkem do moderního bytu, protože mají lesklé stříbrné nohy a kožený potah s prošívaným vzorem na zadní straně.

fehér
2 ks barových židlí s opěradlem, 2 barvy
Speciální cena 2589 Kč RRP: Normální cena 2969 Kč Aktualní maloobchodní prodejní cena doporučená výrobcem.
Nejprve zkontrolujte

 

Klasická barová židle

Pokud nemáte rádi dominantní kusy nábytku, chcete pouze pohodlnou a praktickou barovou židli, vyberte si klasickou barovou židli kulatou s měkkou koženkou, silnou výplní a pohodlnou podnožkou, kterou lze integrovat do každého stylu. Zabírá málo místa a snadno se čistí.

classic bárszék
2 ks Classic barových židlí ve volitelné b...
Speciální cena 1849 Kč RRP: Normální cena 2369 Kč Aktualní maloobchodní prodejní cena doporučená výrobcem.
Nejprve zkontrolujte

 

Barová sada 

Pokud nemáte možnost instalovat do kuchyně kuchyňský ostrůvek nebo vytvořit samostatný jídelní kout, můžete si pořídit i kompletní barový set se stolem a židlemi. Třídílná barová sada z odolného dřeva a kovu může být perfektním doplňkem do vašeho bytu, kde si pohodlně vychutnáte snídani nebo večeři. Židle se dají složit, když se nepoužívají, takže můžete uvolnit spoustu místa. Dřevěné povrchy se snadno čistí a kovová konstrukce zajišťuje stabilitu. Pod stolem je také několik praktických kovových odkládacích polic. Barový set je výborným řešením nejen pro váš domov, ale i do podnájmu, rekreačního domu nebo ubytovny.

barszett
Kuchyňský barový set, stůl+2 židle
Speciální cena 2529 Kč RRP: Normální cena 3399 Kč Aktualní maloobchodní prodejní cena doporučená výrobcem.
100%
1 Evaluation

Předchozí Jak uspořádat dokonalý piknik
Další Výhody, upevnění a instalace slunečních plachet