Perfektní zahradní gril a BBQ smoker

Perfektní zahradní gril a BBQ smoker

Pokud hledáte dokonalého společníka pro venkovní grilování, vymysleli jsme pro vás tyto grily a příslušenství...

Je sezóna venkovního grilování, takže ať už máte rádi grilované nebo uzené, jste na správném místě. Co potřebujete k uspořádání dokonalého grilování? Co je grilování? Tradiční grilování nebo uzení? V aktuálním článku vám na tyto otázky odpovíme.

Co je BBQ? 

Zkratka BBQ odkazuje na slovo "barbecue", což je název pro techniku grilování a vaření a styl jídla, který představuje. Výraz BBQ pochází z americké kultury grilování a smažení a používá se iv jiných zemích mimo Spojených států.

Grilování je proces, při kterém se maso nebo jiné potraviny dlouhodobě vystavují nízkému a pomalému teplu. Obvykle se to dělá na speciálním grilu nebo v troubě na dřevěné uhlí nebo dřevo. Teplem se maso pomalu a dlouhodobě upravuje, čímž získává bohatou chuť, šťavnatou strukturu a charakteristickou kouřovou vůni.

Grilování se často pojí s dovolenkovými setkáními, pikniky, sportovními akcemi a jinými akcemi pod širým nebem, kde si přátelé a rodiny mohou vychutnat společné vaření, grilování a speciální grilovaná jídla.

Jak zorganizovat dokonalé grilování 

Při plánování dokonalé grilovací párty se vyplatí zvážit několik základních aspektů, které přispívají k dobré atmosféře a chutnému jídlu. Zde je několik základních věcí, které je třeba zvážit:

Správné místo 

Vyberte si prostor, který poskytuje dostatek místa pro grilování a pro hosty. Je důležité, aby byl gril na bezpečném místě, mimo dosah dětí nebo lehce hořlavých materiálů. Měli byste být připraveni i na nepříznivé počasí, proto si pořiďte skládací altán, aby mrholící déšť nebo nadměrné sluneční záření nezkazilo párty.

- 25%
Összecsukható kerti pavilon több típusban
Skládací zahradní pavilon - různé typy
Speciální cena 1849 Kč RRP: Normální cena 2469 Kč Aktualní maloobchodní prodejní cena doporučená výrobcem.
Nejprve zkontrolujte

Zabezpečte pro své hosty tu správnou atmosféru a pohodlí. Venku můžete umístit pohodlné sezení, případně polštáře a deky. Můžete také nastavit náladové osvětlení, abyste si grilování mohli vychutnat i po setmění. Můžete použít solární dekorační řetěz nebo vodotěsné dekorativní žárovky.

Vízálló dekor fényfüzér
Voděodolný světelný dekorační řetěz, 15 ks...
Speciální cena 1189 Kč RRP: Normální cena 1999 Kč Aktualní maloobchodní prodejní cena doporučená výrobcem.
Nejprve zkontrolujte

Grilparty je jednou z nejlepších příležitostí ke strávení času s přáteli a rodinou. Zajistěte místo, kde si lidé mohou snadno povídat, smát a cítit se uvolněně. Souprava pivní lavice může být z dlouhodobého hlediska skvělým nápadem nejen pro svůj čistý vzhled, ale také pro svou praktičnost a úsporu místa, takže můžete najednou usadit dalších 8 lidí.

- 42%
Hordozható sörpad garnitúra
Zahradní pivní sada
Speciální cena 2799 Kč RRP: Normální cena 4839 Kč Aktualní maloobchodní prodejní cena doporučená výrobcem.
Nejprve zkontrolujte

 

Jídla a nápoje

Promyslete si, co chcete grilovat. Kromě masa (např. steak, kuřecí, vepřové, ryby) se zaměřte na zeleninu a zařaďte také vegetariánské nebo veganské možnosti. Čerstvé a kvalitní suroviny vždy chutnají lépe. Připravte si jídlo před grilováním, abyste v den oslavy ušetřili čas a energii. Jídlo marinujte a ochucujte večer před grilovačkou nebo alespoň několik hodin před ním.

Poskytněte hostům různé nápoje včetně alkoholických a nealkoholických. Na grilovačku můžete naplánovat také speciální koktejly nebo osvěžující nápojové speciality. Se skládacím přenosným barovým pultem můžete kdekoli vytvořit pocit skutečného koktejlového baru.

hordozható bárpult
Skládací, mobilní bar
Speciální cena 1169 Kč RRP: Normální cena 1669 Kč Aktualní maloobchodní prodejní cena doporučená výrobcem.
Nejprve zkontrolujte

 

Správná atmosféra 

Vytvořte seznam skladeb, který vytvoří příjemnou atmosféru. Myslete také na hry, které si hosté mohou během večírku užít, například míčové hry, frisbee, šipky nebo karetní hry.

 

Výhody grilování na dřevěném uhlí

Po vytvoření dokonalého místa, naplánování jídel a nápojů, zabezpečení sezení a doplňků pro atmosféru je už jen otázkou výběru dokonalého grilu a příslušenství. Gril na dřevěné uhlí má mnoho výhod, které přispívají k jedinečné chuti a autentickému zážitku z grilování:

  • Intenzivní chuť: při vaření a grilování na grilu na dřevěné uhlí se dřevěné uhlí zanítí a vytvoří horké, hořící uhlíky. Tyto uhlíky poskytují intenzivní teplo a kouř, díky čemuž jídlo získá jedinečnou chuť a vůni.

 

  • Vysoká teplota: gril na dřevěné uhlí dosahuje vyšší teploty, což umožňuje rychlé a efektivní vaření a grilování. Vysoká teplota pomáhá dosáhnout maso, které je zvenčí křupavé a zevnitř jemné, a lahodný vnější obal jídla.

 

  • Flexibilita: gril na dřevěné uhlí je všestranný. Dřevěné uhlí lze umístit do různých zón grilu, které nabízejí různé teploty. Díky tomu můžete grilovat buď přímo nebo nepřímo a přizpůsobit se tak různým potravinám a metodám přípravy.

 

  • Přenosnost: grily na dřevěné uhlí se obecně snadno přenášejí a přepravují. To je ideální, pokud si ho chcete vzít sebou na kempování, piknik nebo jiné outdoorové aktivity. Jednoduchá přenosnost vám umožní vychutnat si zážitek z grilovací párty kdekoli a kdykoli.

 

  • Úspornější: Provoz grilů na dřevěné uhlí je obecně levnější než provoz plynových grilů. Nákup dřevěného uhlí je ekonomičtější a na grilování se spotřebuje méně plynu nebo elektřiny.

 

  • Spojení s přírodou: grilování na dřevěném uhlí zahrnuje přípravu jídla v přímém kontaktu s přírodou. Hořící dřevěné uhlí a vůně čerstvého vzduchu poskytují skutečný vnější zážitek, který vám umožní naplno si vychutnat spojení s přírodou.

 

BBQ smoker

Základem vynikajícího jídla je kvalitní gril, který splňuje vaše potřeby a potřeby vašich hostů. Udiřský gril na dřevěné uhlí lze používat k uzení i tradiční grilování. Pro nadšence grilování je vynikající. Díky třem grilovacím roštům můžete připravovat několik jídel najednou. Zabudovaný teploměr vám poskytne přesné údaje o vnitřní teplotě udírny, což vám výrazně usnadní dosažení dokonalého výsledku.

BBQ smoker
BBQ smoker
Speciální cena 989 Kč RRP: Normální cena 1549 Kč Aktualní maloobchodní prodejní cena doporučená výrobcem.
Nejprve zkontrolujte

 

 

2 v 1 BBQ gril a smoker na dřevěné uhlí

Ideální kombinace pro grily na dřevěné uhlí a udírny. Ve válcovém tělese můžete grilovat různé druhy masa, sýrů, zeleniny a ryb nebo je udit, abyste dosáhli opravdu výjimečné chuti. Díky svému tvaru výborně rozvádí teplo a vnitřní teplotu můžete kdykoli odečítat z teploměru na víku.

Grilovací rošty jsou odnímatelné, což usnadňuje jejich čištění, a dřevěné uhlí lze snadno vyjmout. Jeho kolečka jsou pohyblivá, takže vám nebudou překážet, když ho zrovna nepoužíváte.

2in1 BBQ grill és smoker
2v1 BBQ gril a smoker na drěvěné uhlí
Speciální cena 2589 Kč RRP: Normální cena 3699 Kč Aktualní maloobchodní prodejní cena doporučená výrobcem.
Nejprve zkontrolujte

 

Extra tip: Nejlepší kuchaři dávají maso nejprve do nejžhavější části, poté ho přesunou do středně horké části, aby se rozvinula jeho chuť. Pracují s různými druhy dřevěného uhlí, neboť ty dodávají jídlu různé chutě. Když je maso propečené, vyjměte ho z grilu, rozetřete na něj lžičku másla a nechte ho roztát. Maso bude pak mimořádně jemné a šťavnaté. Před grilováním posypte rozžhavené dřevěné uhlí sušenými bylinkami! Díky těmto krokům jistě ohromíte své hosty.

 

Příslušenství ke grilování

Ujistěte se, že máte dostatek dřeva nebo dřevěného uhlí na grilování. Možná budete potřebovat také užitečné nástroje, které vám usnadní a zdokonalí grilování a servírování.

Pokud máte rádi zahradní párty, setkání pod širým nebem a především grilování a chcete být co nejprofesionálnější, pak potřebujete pořádnou grilovací soupravu! Naleznete v ní všechny základní nástroje, nemusíte je kupovat zvlášť, a díky tašce se snadno skladuje a přenáší.

grill eszköz szett
Sada 9 kusů grilovacího nářadí v tašce
Speciální cena 319 Kč RRP: Normální cena 579 Kč Aktualní maloobchodní prodejní cena doporučená výrobcem.
Nejprve zkontrolujte

 

Multifunkční kuchyňský teploměr je nepostradatelným příslušenstvím při pečení různých druhů masa, chleba a zákusků, aby se zajistilo dokonalé propečení vnitřní části pokrmu. Přístroj je vybaven funkcí alarmu, která signalizuje správnou teplotu nebo uplynutí času. Na přístroji lze nastavit druh masa a jednotku měření. Teď už nezáleží na tom, jak těžké nebo hrubé je maso, nebo dokonce neznáte-li troubu/plotnu, můžete získat přesný obraz o stavu masa.

multifunkcios maghomero
Multifunkční kuchyňský teploměr
Speciální cena 349 Kč RRP: Normální cena 599 Kč Aktualní maloobchodní prodejní cena doporučená výrobcem.
Nejprve zkontrolujte

 

Nakonec nezapomeňte, že nejdůležitější je užít si společnost přátel a rodiny při přípravě chutných jídel na grilu.

Předchozí Výhody, upevnění a instalace slunečních plachet
Další Voděodolný světelný dekorační řetěz - Ozdobte světly!