Novoroční předsevzetí

Novoroční předsevzetí

Alinda si letos dala za cíl pomáhat svým čtenářům a zákazníkům plnit své sliby. Pojďme se podívat, co můžeme udělat!...

Novoroční předsevzetí se v hlavě většiny z nás obrací rok co rok, ale ne každý z nás je odhodlaný a ještě méně z nás svůj slib plní. Pro letošní rok jsme si stanovili za cíl, abychom pomohli naším čtenářům a zákazníkům dodržet své novoroční předsevzetí. Podívejme se, co můžeme k tomu přidat!

 

Zvyk novoročních předsevzetí 

 

Jsme pověrčiví nebo nev první den nového roku mnohým z nás vyklouzlo z úst několik neuvážených slibů pro sebe nebo pro ostatní, také máme tendenci věřit pověrám spojeným s prvním dnem nového roku, rádi zjistíme, jestli alesnoň několik takových pověr funguje. Níže si představíme nejpopulárnější:

 

  • První lednový den měli bychom mít u sebe dostatek peněz, abychom pak určitě nestrádali během roku.
  • Nemělo by se věšet prádlo ze Silvestra na Nový rok – znamená to neštěstí. Nemělo by se ani uklízet. Mohli byste si z domu vymést štěstí. Nedoporučuje se k obědu zajíc, drůbež ani ryba – jinak vám uprchne či uplave štěstí.
  • Na Nový rok nic z domu nebo bytu nevynášejte po celý rok by vám něco chybělo. Na Nový rok byste nikomu neměli půjčovat peníze jinak vás bude po celý rok někdo obírat.
  • Dobrým znamením bylo, když do domu vstoupila dívka nebo dítě, nikoli však stará žena.
  • K obědu se doporučuje čočka budou se u vás držet peníze.

 

A ještě bychom mohli vyjmenovat, ale odkud pochází samotný zvyk složení slibu? Příchod nového roku se bujaře oslavuje odpradávna, nicméně v historii se datum, na které připadal Nový rok, změnilo už několikrát. Nový rok začíná měsícem lednem - Januarem. Ten nese jméno podle římského boha Januse, boha konce a nového počátku. Janus má dvě tváře, jedna z nich hledí vzad a jedna vpřed, jedna do starého a jedna do nového roku. Ovšem po zavedení juliánského kalendáře, s nímž přišel římský císař Julius Caesar v roce 46 před naším letopočtem, byl za první den v roce považován 1. leden..

 

Hubnutí jako slib

 

Pravděpodobně nejčastějšími sliby jsou hubnutí, více pohybu a zdravější životní styl. Do konce roku většina lidí nezajímá se o dietu, a to právě proto, že se blíží Vánoce, když jíme víc, než bychom měli, zatímco pohybujeme míň kvůli nedostatku času a špatnému počasí. V takových podmínkách nestíháme dodržet žádnou dietu. Většina z nás prožívá tehdy velmi stresové období. Na druhou stranu se po silvestrovském přípitku tak nějak cítíme silnější, připravenější k akci. Tehdy nastává doba na nepromyšlená prohlášení a sliby. Pokud však na jejich realizaci nebudeme připraveni, pokud dobře nepřipravíme půdu, snadno selžeme.

A poté už nám zůstane pouze pocit neúspěchu.

Alinda je v popředí, pokud jde o produkty spojené s pohybem doma, takže se nejprve musíte rozhodnout, která forma pohybu je vám nejbližší. Malá ochutnávka z naší nabídky domácího sportovního vybavení:

 

Na celý seznam se můžete podívat tady. Udělejte si plán! Stanovte si dosažitelné cíle! Použijte aplikaci ke sledování svého výkonu, která je snadno pochopitelná, srozumitelná a dokonce i motivující.

Nikdy ale nezapomínejte, že hubnutí a zdravější životní styl začínají v kuchyni. Pokud je pro Vás kuchyň neznámý terén, to se může zdát jako přilíš velká výzva. Ale věřte nám, stojí to za tu práci! I zde je prvořadým úkolem pořídit si správné nářadí a kuchyňské doplňky, které jsou zábavné a usnadňují každodenní vaření. K tomu máme několik tipů:

 

Na další akční kuchyňské doplňky se můžete podívat.

Zbavit se nezdravých návyků

Druhým, nejčastějším slibem po hubnutí je spojený s našimi nezdravými návyky. Může to být kouření, alkohol, ale také přílišné používání mobilu nebo příliš mnoho práce, která už jde na úkor našeho zdraví. V tomto případě nemáme pro Vás konretní radu, hlavním nástrojem je vaše vlastní odhodlání, o kterém víme, že je velmi obtížné. Dejte si čas a nešetřete tím, že se odměníte, pokud se vám podaří něčeho dosáhnout. Stanovte si dílčí cíle, které Vám dávají zážitek z úspěchu. Najděte si nový koníček, abyste mohli trávit čas, který jste předtím věnovali svým škodlivým vášním. Pokud cítíte, že potřebujete zpomalit, Pořiďte si houpací síť Vytvořte si doma relaxační koutek, kde skvěle načerpáte energii. S tím však můžeme Vám pomoct, v našem e-shopu najdete více produktů, jejichž pomocí to snadno realizujete.

 

Více času s našimi blízkými? To také může být novoročním předsevzetím! 

 

Zvláště v posledních letech, kdy pandemie na dlouhou dobu roztrhala rodiny. Posaďte se a přemýšlejte o tom, s kým jste chtěli minulý rok strávit více času, ale neudělali jste to. Může to být vaše rodina nebo dokonce přátelé, kteří na vás mají dobrý vliv a se kterými můžete dobíjet energii. Uspořádejte s nimi společný program venku, abyste mohli splnit svůj slib ‚více pohybu‘ a ‚více času s blízkými‘ zároveň. A pokud mezitím jíte zdravé jídlo, je to jen třešnička na dortu.

 

Držíme palce pro Vás!

 

Předchozí Techniky a výhody thajské masáže
Další Výhody a použití balančního míče