Jak vybrat elektrický zubní kartáček?

Jak vybrat elektrický zubní kartáček?

Najděte si ten správný zubní kartáček a seznamte se s různými typy v našem článku níže...

 Při výběru elektrických kartáčků je důležité zvážit velikost, tvar a tvrdost hlavice kartáčku a také výdrž baterie a dobu nabíjení. V tomto článku vám ukážeme, jak vybrat elektrický zubní kartáček, abyste našli ten nejlepší pro vás.

 

Jaký je rozdíl mezi sonickým a elektrickým zubním kartáčkem?

Sonický i elektrický zubní kartáček jsou elektricky poháněná zařízení, ale při čištění používají různé principy fungování. Některé hlavní rozdíly mezi těmito dvěma typy:

  • Princip činnosti:

Sonický zubní kartáček: Tyto zubní kartáčky používají k čištění zubů ultrazvukové vibrace. Provádí rychlejší pohyby hlavou než jeho tradiční elektrické protějšky, což znamená průměrně 50 000 pohybů za minutu. Vibrace se vyskytují na tak vysoké frekvenci, že vzniká speciální zvuková vlna, která účinně čistí zuby a dásně.

Elektrický zubní kartáček: Tyto zubní kartáčky obvykle používají k čištění zubů rotační nebo vibrační hlavici kartáčku. Pohyby mohou být kruhové nebo boční.

  • Rychlost a pohyb vibrací:

Sonický zubní kartáček: Sonické zubní kartáčky se obvykle pohybují do stran a díky vibracím odstraňují voda a zubní pasta plak na linii dásní účinněji než běžný zubní kartáček.

Elektrický zubní kartáček: Elektrické zubní kartáčky obvykle vibrují nižší rychlostí a mohou se pohybovat kruhovým nebo bočním pohybem v závislosti na tom, jak konkrétní model funguje.

  • Účinnost čištění:

Sonický zubní kartáček: Sonické zubní kartáčky účinně odstraňují plak a všechny ostatní nečistoty z povrchu zubů a kolem linie dásní. Kartáčování účinně působí na všechny oblasti dutiny ústní.

Elektrický zubní kartáček: Elektrické zubní kartáčky mohou být také účinnější než tradiční manuální zubní kartáčky, ale mohou produkovat jiný vzor vibrací a účinek ve srovnání se sonickými zubními kartáčky.

  • Pohodlí a pocit:

Sonický zubní kartáček: Mnoho lidí zjistilo, že sonické kartáčky méně tlačí na zuby a jejich používání je pohodlnější.

Elektrický zubní kartáček: Pocit z elektrických zubních kartáčků závisí na konkrétním designu, ale obecně jsou účinné a snadno se používají.

Oba typy zubních kartáčků mohou poskytnout účinnou pomoc při čištění zubů a ústní hygieně. Výběr může záviset na osobních preferencích, individuálních potřebách a případné lékařské radě. Je však důležité o své zuby pravidelně a důkladně pečovat bez ohledu na to, jaký typ kartáčku používáte.

 

Proč je elektrický zubní kartáček dobrý?

Elektrické zubní kartáčky mohou mít oproti tradičním manuálním zubním kartáčkům mnoho výhod.

  • Efektivnější čištění: Elektrické zubní kartáčky mohou být obecně účinnější při odstraňování plaku a nečistot z povrchu zubů a kolem linie dásní. V důsledku vibrací nebo rotačních pohybů se kartáč snáze dostane i do těžko přístupných míst.

 

  • Snadné použití: Obecně může být použití jednodušší než manuální zubní kartáčky. Mnoho modelů má vestavěný časovač nebo vibrační signál, který vám pomůže dodržet optimální dobu čištění.

 

  • Šetrné čištění: Nastavení některých elektrických zubních kartáčků umožňuje čistit zuby různou intenzitou a rychlostí. To může být užitečné zejména v případě, že má někdo sklon k zubnímu kazu nebo má citlivé dásně.

 

  • Zvyšující se motivace: Elektrické zubní kartáčky mohou poskytnout více vzrušující a interaktivní zážitek z čištění, který může motivovat děti i dospělé k pravidelnému čištění zubů.

 

  • Pomoc se speciálními potřebami: Některé elektrické zubní kartáčky mají speciální kartáčkové hlavice navržené speciálně pro rovnátka, implantáty nebo jiné zubní ošetření.

 

  • Přednastavené režimy: Mnoho elektrických zubních kartáčků má různé režimy, jako je bělení zubů, citlivé dásně nebo režimy hloubkového čištění, takže můžete upravit čištění podle potřeb uživatele.

 

  • Delší životnost: Kvalitní elektrické zubní kartáčky mohou být odolnější než manuální zubní kartáčky, takže vydrží déle. Navíc méně znečišťují a na trhu nyní najdeme i opakovaně použitelné hlavice zubních kartáčků.

 

Výběr správné hlavice zubního kartáčku

Výběr hlavice elektrického zubního kartáčku je důležitým krokem k efektivnímu čištění zubů a dbát na ústní hygienu. Při výběru správné hlavy elektrického zubního kartáčku je třeba zvážit několik bodů:

  • Značka a kompatibilita: Všechny značky elektrických zubních kartáčků mají své vlastní sady s různými typy kartáčkových hlav. Ujistěte se, že zvolená hlava je kompatibilní s vaším modelem zubního kartáčku.

- 60%
4 db-os 3D-s fogkefe fej
4 kusová sada 3D hlavic k zubnímu kartáčku...
Speciální cena 99 Kč RRP: Normální cena 249 Kč Aktualní maloobchodní prodejní cena doporučená výrobcem.
Nejprve zkontrolujte

 

  • Funkce a režimy: Některé modely elektrických zubních kartáčků mají různé hlavy pro různé režimy, jako je bělení zubů, citlivé dásně nebo režimy hloubkového čištění. Vyberte si hlavu, která vyhovuje vašim individuálním potřebám a preferencím.

 

  • Tvrdost a délka štětin: Hlavy zubních kartáčků se dodávají v různých tvrdostech, jako jsou měkké, střední nebo tvrdé štětiny. Obecně se doporučují hlavice s měkkými štětinami, protože jsou šetrnější k zubům a dásním, aniž by na ně vyvíjely příliš velký tlak.

 

  • Vyměnitelnost: Hlavici zubního kartáčku vyměňujte v doporučených intervalech (cca 12 týdnů). To zajišťuje čisté a účinné kartáčování.

4 db-os fogkefe fej
4 kusová sada hlavic k elektrickému zubním...
Speciální cena 89 Kč RRP: Normální cena 249 Kč Aktualní maloobchodní prodejní cena doporučená výrobcem.
Nejprve zkontrolujte

 

 

  • Speciální potřeby: Pokud nosíte rovnátka nebo implantáty, vyberte si hlavici elektrického zubního kartáčku, která je speciálně navržena pro tyto podmínky.

 

  • Velikost a tvar: Záleží také na velikosti a tvaru hlavice zubního kartáčku. Vyberte si hlavu, která se snadno dostane k vašim zubům, včetně těžko dostupných míst.

 

  • Doporučení výrobce: Přečtěte si doporučení výrobce pro výběr správné hlavice.

 

  • Osobní preference: Každý je jedinečný a má jiné potřeby. Experimentujte s různými typy hlavic elektrického zubního kartáčku, abyste našli ten, který vám nejlépe vyhovuje.

 

Jak používat elektrický zubní kartáček?

Elektrické zubní kartáčky se obecně snadno používají, ale pro optimální výsledky je důležité je používat správně. Zde je návod, jak správně používat elektrické zubní kartáčky krok za krokem:

  • Připravte zubní kartáček: Nasaďte na kartáček vhodnou hlavici kartáčku. Ujistěte se, že hlava je bezpečná a dobře sedí.

 

  • Aplikace zubní pasty: Naneste malé množství zubní pasty na hlavici kartáčku. Vyhněte se nadměrnému množství, zubní pasta při čištění pění, množství neovlivňuje kvalitu čištění. Zubní kartáček používejte vždy, když je mokrý.

 

  • Zvolte režim (volitelný): Pokud má zubní kartáček různé režimy (například bělení zubů, citlivé dásně atd.), vyberte si ten, který vám vyhovuje.

 

  • Zapněte kartáček stisknutím příslušného tlačítka nebo vypínače.

 

  • Čištění: Přiložte hlavu kartáčku k zubům a držte kartáček v mírném úhlu (asi 45 stupňů) k linii dásní. Pohybujte kartáčkem pomalu a rovnoměrně podél linie dásní.

 

  • Pohyby: Elektrické zubní kartáčky obvykle provádějí rotační nebo vibrační pohyby. Kartáček veďte lehce podél zubů a nechte kartáček dělat práci. Je důležité nevyvíjet na kartáček nadměrnou sílu, protože elektrické kartáčky fungují efektivně samy o sobě.

 

  • Načasování: Použijte vestavěný časovač na zubním kartáčku, pokud je k dispozici, nebo dodržujte doporučenou dobu čištění (obvykle 2-3 minuty).

 

  • Vyplachování: Po dokončení čištění zubů si důkladně vypláchněte ústa vodou.

 

  • Čištění: Vyčistěte hlavu kartáčku vodou a udržujte ji v suchu, když ji nepoužíváte.
Předchozí Nejlepší zahradní hračky pro děti
Další K čemu lze použít dělicí paraván?