Jak uspořádat dokonalý piknik

Jak uspořádat dokonalý piknik

Není nic lepšího než být venku, uspořádat piknik a odpočívat v dobré společnosti. Ukážeme vám, co potřebujete, abyste si tento zážitek maximálně užili...

Piknik je skvělý způsob, jak si užít přírodu, čerstvý vzduch a dobrou společnost. Jak ale uspořádat dokonalý piknik, který bude příjemný a pohodlný pro všechny? Potřebujete jen základní vybavení, které vám pomůže vytvořit tu správnou atmosféru a zajistit chutné jídlo a pití.

 

Výběr správného místa

Ať už se jedná o tradiční, grilovací, plážový, přírodní, romantický, rodinný, tematický nebo dětský piknik, výběr správného místa je klíčový. Některé důležité aspekty, které je třeba zvážit:

  • Pohodlí a prostředí: hledejte příjemné a relaxační prostředí. Mějte dostatečně zastíněné prostory, pohodlné sezení a čisté prostředí.

 

  • Přístupnost: je důležité, aby místo pikniku bylo snadno dostupné pro všechny účastníky. Můžete si vybrat místo, které je blízko vašeho bydliště, snadno dostupné veřejnou dopravou nebo snadno dostupné autem.

 

 

  • Vybavení a služby: zkontrolujte, zda jsou na místě potřebné vybavení. Ověřte si, zda je k dispozici zázemí, jako jsou grilovací zařízení, piknikové stoly, společné grilovací plochy nebo toalety. Pokud si vyberete místo, které je v měkkém lůně přírody, můžete si kromě piknikové deky připravit skládací a přenosné stoly a židle. Ideální, pokud s sebou berete velkou skupinu přátel nebo pokud pořádáte piknik se staršími lidmi, kterým již nevyhovuje sezení na zemi.

kemping szett
Kempingový stůl se 4 židlemi
Speciální cena 989 Kč RRP: Normální cena 1189 Kč Aktualní maloobchodní prodejní cena doporučená výrobcem.
Nejprve zkontrolujte

  • Možnosti aktivit: pokud plánujete speciální programy nebo aktivity, vyberte místo, kde je lze realizovat. Pokud je v blízkosti stříkací plocha, nenechávejte náš snadno otevíratelný a zavíratelný převlékací stan doma.

 

  • Počasí: Nezapomeňte si zkontrolovat předpověď počasí. Ujistěte se, že je na zahradě část, která poskytne dostatečný úkryt za deštivého počasí nebo stín za slunečného počasí. Pokud můžete, vezměte si s sebou rychle a snadno sestavitelný polostan, který poskytne bezpečnou ochranu před žhnoucím sluncem.

félsátor
Polostan v modré barvě
Speciální cena 349 Kč RRP: Normální cena 519 Kč Aktualní maloobchodní prodejní cena doporučená výrobcem.
Nejprve zkontrolujte

 

  • Nakládání s odpady: je důležité mít na místě k dispozici vhodné kontejnery na odpad, aby bylo prostředí čisté. Pokud tam žádné nejsou, nezapomeňte si vzít pytel na odpadky, abyste mohli na konci pikniku odpadky posbírat.

 

Připravte si piknikovou deku

 

Předchůdci dnešních pikniků byly hostiny pod širým nebem, které patřily k tradicím a výsadám šlechty. Slovo piknik původně označovalo jídlo pod střechou, na které si všichni přinesli jídlo a společně ho snědli. V 60. letech 19. století se to však změnilo a společná jídla pod střechou se nyní konala venku.

 

Tehdy neexistovaly žádné skládací židle ani stoly, prostě si rozložili obrovskou deku, jedli na ní, užívali si slunce a vyprávěli si příběhy. I když se piknik od té doby hodně změnil, základy zůstaly stejné: venkovní prostor, kostkovaná deka, dobrá společnost a jídlo a pití přinesené z domova. Ať už tedy plánujete jakýkoli typ akce, určitě nenechávejte piknikovou deku doma, protože právě ona vám dodá tu pravou, nefalšovanou piknikovou atmosféru.

 

Výběr správného jídla a pití

Kromě plánování jídelníčku je důležité i bezpečné skladování potravin. Některé věci, na které je třeba dávat pozor:

  • Čerstvost: potraviny připravujte čerstvé nebo až den před piknikem. Používejte vzduchotěsné nádoby nebo obaly, abyste zachovali chuť a zabránili kontaminaci.

 

  • Chlazení a skladování: pokud piknikujete v horkém počasí, nezapomeňte potraviny a nápoje uložit do chladicího boxu, chladicí tašky nebo ledového obalu, abyste je udrželi při správné teplotě. Naše termoboxy udrží chlad nebo teplo až po dobu 6 hodin a chladicí účinek můžete zvýšit pomocí ledových sáčků. Lze je otevřít a složit několika pohyby, takže v autě zaberou jen málo místa! Můžete do něj uložit až 25 plechovek piva. Je vyrobena z mimořádně odolného materiálu s dlouhou životností, takže ji můžete bez obav zabalit.

Hőtartó doboz
Přepravní termobox
Speciální cena 429 Kč RRP: Normální cena 659 Kč Aktualní maloobchodní prodejní cena doporučená výrobcem.
Nejprve zkontrolujte

 

  • Oddělení: pokud si s sebou berete různé druhy potravin, snažte se je skladovat odděleně. Úložný prostor v zavazadlovém prostoru auta je ideální volbou pro potraviny a nápoje na piknik, přičemž jedna ze tří přihrádek je izolovaná.

Többrekeszes tároló csomagtartóba
Organizér do auta s termotaškou
Speciální cena 209 Kč RRP: Normální cena 419 Kč Aktualní maloobchodní prodejní cena doporučená výrobcem.
Nejprve zkontrolujte

  • Hygiena: pokud si děláte piknik v měkkém lůně přírody, počítejte s tím, že v okolí nenajdete žádné vodní bloky ani studny. Ujistěte se, že máte připravené vlhčené ubrousky, dostatek ubrousků a několik lahví vody z kohoutku, kdykoli ji budete potřebovat.

 

Nabídka jídel a nápojů na piknik je téměř nekonečná. Záleží na povaze akce, chutích účastníků, počtu hodin strávených na pikniku. Nic však nezkazíte několika chutnými sendviči nebo wrapy, saláty z čerstvé zeleniny, ovoce nebo doplněnými těstovinami, vegetariánským nebo masovým quiche, předvařenými kuřecími nugetkami nebo smaženou rybou.

Předem si připravte chlazené nápoje, například limonádu, zmrzlinu nebo domácí džusy. Kromě toho je vždy dobré vzít si s sebou vychlazenou minerální vodu, která vás během pikniku hydratuje. Pokud máte rádi kávu nebo čaj, nezapomeňte si připravit izolované hrnky nebo termosky, které udrží nápoje teplé. Nezapomeňte si vzít talíře, šálky, příbory a pytle na odpadky.

 

Vyberte si ty správné hry

Zpestřete si piknik několika jednoduchými, klasickými a zábavnými hrami:

  • Frisbee: Lehká a zábavná hra, kterou si můžete snadno zahrát na místě pikniku bez ohledu na věk. Vytvořte týmy a házejte po sobě frisbee.

 

  • Badminton: jedná se o klasickou hru, ke které potřebujete pouze badmintonový míček a raketu. Můžete hrát ve dvojicích nebo dokonce v malých týmech.

 

Tollaslabda szett
Badmintonová sada
Speciální cena 489 Kč RRP: Normální cena 669 Kč Aktualní maloobchodní prodejní cena doporučená výrobcem.
Nejprve zkontrolujte

 

  • Karetní hry: s balíčkem karet můžete snadno hrát hry jako Uno, Knock it off nebo Twenty-One. Je to skvělý způsob společenské interakce. Balíčky se vejdou do malého prostoru a zážitek si budete dlouho pamatovat.

 

  • Honba za pokladem: Tato hra je skvělá, zejména pokud je místem pikniku park nebo zalesněná oblast. Schovejte poklady nebo předměty v okolí a pak poskytněte mapy nebo nápovědy k jejich nalezení. Výborně se hodí pro hru s dětmi.

 

 

Výběr správné hudby na pozadí

Je známo, že při poslechu hudby klesá hladina stresových hormonů a zvyšuje se hladina dopaminu, což zlepšuje náladu. Ozvláštněte svůj piknik vhodně zvoleným seznamem skladeb, který vám pomůže navodit pozitivnější náladu. Pokud nemáte k dispozici dostatek energie, nabijte si externí reproduktory, nebo pokud nemáte dostatek lidí, postačí vám mobilní telefon. V takovém případě si s sebou vezměte externí baterii nebo, pokud cestujete autem, multifunkční vysílač do auta, který mobilní telefon nabije.

- 32%
többfunkciós autós transzmitter
Multifunkční transmitter do auta
Speciální cena 129 Kč RRP: Normální cena 189 Kč Aktualní maloobchodní prodejní cena doporučená výrobcem.
Nejprve zkontrolujte

 

Co může zkazit piknik?

Existuje řada věcí, které mohou zkazit náladu na pikniku, takže při plánování myslete na to, abyste v případě, že se některá z nich stane, nebyli zaskočeni:

  • Špatné počasí: deštivé, větrné nebo příliš horké počasí může piknik znemožnit a znepříjemnit.

 

  • Hmyz a štípance: Piknik může zkazit i příliš mnoho hmyzu nebo komárů. Připravte se na případné štípance repelenty proti komárům a klíšťatům a chladivým gelem.

 

  • Chybějící vybavení a pomůcky: zapomenutí důležitých předmětů, jako jsou piknikové koše, deky, příbory nebo hrnky, může způsobit nepříjemnosti a ztížit stravování. Nevyhovující sezení, nedostatečný stín nebo chybějící toalety mohou být také nepříjemné.

Pečlivé plánování a příprava mohou pomoci minimalizovat případné nepříjemnosti a přispět k úspěšnému pikniku.

Předchozí Úloha a význam zahradních pavilonů
Další Sady jídelních židlí a jídelních stolů pro každý styl