Jak používat žebřík v bytě?

Jak používat žebřík v bytě?

Žebřík je dnes součástí základního vybavení domu. Mnoho lidí si v bytě nechává i jeho menší rozměr, může se hodit kdykoliv, ať už při malování, drobných opravách nebo jen výměně žárovky...

Žebřík je již standardním vybavením domu. Mnozí lidé mají doma malý žebřík, který se hodí pro malování, drobné opravy nebo jen pro zavěšení obrazu. V dnešním článku vám však ukážeme další využití jednoduchého žebříku z domácnosti, které nabízí řadu kreativních možností.

 

Broušení dřevěného žebříku

Dřevěné žebříky se nejčastěji hodí do interiéru, ale nejde-li o nově zakoupený barevně sladěný kus, budete se muset trochu připravit, aby se stal ozdobou vašeho domova. Ať už máte na mysli starý žebřík nebo nový, který chcete přelakovat, nejdůležitější je jej vyleštit:

  • Umístěte žebřík pevně na rovný terén!

 

  • Odstraňte ze žebříku veškerý prach nebo nečistoty! V závislosti na množství nečistot můžete použít hadr nebo kartáč.

 

  • Podle toho, jak velký povrch chcete brousit, si můžete vybrat mezi ručním brusným papírem, brusnými houbičkami nebo dokonce brusným strojem. K broušení dřevěných žebříků se obvykle používá brusný papír střední až jemné zrnitosti.

Polírozó készlet, 1200W
Souprava na leštění, 1580W
Speciální cena 1049 Kč RRP: Normální cena 1679 Kč Aktualní maloobchodní prodejní cena doporučená výrobcem.
Nejprve zkontrolujte

 

  • Vezměte brusný nástroj a hladkým pohybem obruste povrch dřevěného žebříku. Dbejte na to, aby byl tlak rovnoměrný a aby žádná oblast nebyla vynechána. Bruste, dokud nebudete spokojeni s hladkostí povrchu.

  • Po broušení odstraňte prach ze dřeva kartáčem nebo měkkým hadříkem. Pomůže to vyčistit povrch a připravit jej pro další ošetření nebo natírání.

 

Natírání starého žebříku

Chcete-li svému žebříku dodat novou barvu po čištění a broušení, postupujte podle následujících kroků:

  • Základní nátěr: Pokud je žebřík vyroben ze surového dřeva nebo je starý nátěr poškozen, doporučuje se použít základní nátěr. Základní nátěr pomáhá zabránit nasáknutí dřeva barvou a poskytuje rovnoměrný podklad pro konečnou barvu. Základní nátěr naneste štětcem nebo válečkem a nechte zaschnout podle pokynů výrobce.

 

  • Natírání: Vyberte si vhodnou barvu na dřevo pro žebřík. Chcete-li, aby byla viditelná struktura dřeva, vyberte průsvitnou nebo poloprůsvitnou barvu. Pokud ovšem plánujete dřevo zcela zakrýt, měli byste se rozhodnout pro barevnou barvu. Barvu nanášejte štětcem nebo válečkem rovnoměrně a v tenkých vrstvách. První vrstvu nechte zaschnout a poté v případě potřeby naneste další vrstvy, abyste dosáhli požadovaného krytí a barvy. Základní nátěr a natírání vám usnadní také lehký přenosný sprej.
  •  

Elektromos festékszóró
Elektrický rozprašovač barvy
Speciální cena 539 Kč RRP: Normální cena 899 Kč Aktualní maloobchodní prodejní cena doporučená výrobcem.
Nejprve zkontrolujte

 

  • Ochrana: zvažte nanesení ochranného nátěru nebo laku na dodatečnou ochranu. Pomůže to ochránit lak před poškozením a odíráním.

 

Místnosti, ve kterých žebřík vypadá skvěle

Žebřík může být nejen důmyslným úložným prostorem, ale také skvělým dekorativním prvkem vašeho interiéru, který přiblíží přírodu. Navíc vrácením starých předmětů do života můžete výrazně pomoci životnímu prostředí a zvýšit povědomí o něm. Můžete jej používat ve stoje nebo položený na stěně, případně jej zavěsit ze stropu na speciální žárovku.

 

Koupelna

Koupelna často volá po designovém prvku, ale když je prostor omezen, možnosti jsou omezené. Žebřík může být řešením pro přehledné uložení ručníků a může být ještě poutavější díky malým dekorativním prvkům. Několik závěsných úložných košů může přidat dostatek dalšího prostoru, aby nahradili koupelnovou skříňku se žebříkem. A pomocí nábytkových panelů přišroubovaných k příčkám můžete starý žebřík přeměnit na kompletní policový systém, který poskytne ještě více úložného prostoru.  

 

 

Kuchyň

V kuchyni je často prázdný prostor na stěně, na který se nedá umístit skříňka, protože dvířka jsou příliš úzká nebo přesahují. V tomto případě může být praktickým řešením použití žebříku v odpovídající barvě a stylu. Snadno na něj zavěsíte nádobí, využijete jej k dekoraci a uskladnění nebo jej doplníte košíky, abyste zvýšili úložnou kapacitu.

Obývací pokoj

Obývací pokoj není výjimkou, je ideální pro žebřík, pokud máte blízko k přírodním kouskům. Můžete jej použít k uložení přikrývek, jako speciální polici na knihy nebo jako dekorativní stojan pro zavěšení náladového osvětlení. Na svátky jej můžete aktualizovat správnými dekoracemi a doplňky. Bydlíte-li v podnájmu nebo prostě nechcete vrtat díry do zdi, dřevěný žebřík je také ideálním řešením pro uložení nezbytných věcí.

 

Žebřík jako stojan na květiny

Pokud si na žebřík doma teprve zvykáte, použijte jej nejprve jako květináč. Je to praktické a prostorově úsporné řešení pro rostliny v obývacím pokoji, na světlé chodbě, na schodišti, ale také venku na terase.

 

Pokud se vám nápad stojanu na květiny s žebříkem líbí, ale nemáte žebřík, který byste si mohli přinést dovnitř, podívejte se na náš třípatrový dřevěný úložný prostor. Dodává se se 3 odnímatelnými úložnými policemi různých velikostí, na horní desku můžete psát křídou.

 

Speciální žebříkový lustr

 

 

 

Dekorativní světelné řetězy můžete použít i venku a v kuchyni, zavěsíte-li žebřík jako podpěru. Jedinečné a výjimečné řešení. Naše voděodolné dekorativní světelné řetězy můžete používat venku nebo v interiéru a řetězy můžete navzájem spojovat podle velikosti plochy, kterou chcete osvětlit.

Vízálló dekor fényfüzér
Voděodolný světelný dekorační řetěz, 15 ks...
Speciální cena 1189 Kč RRP: Normální cena 1999 Kč Aktualní maloobchodní prodejní cena doporučená výrobcem.
Nejprve zkontrolujte

 

Fotografie našich blízkých na žebříku

V současnosti je opět v módě umisťovat po celém domě rámy s fotografiemi, aby se na nás naši blízcí mohli usmívat, i když nejsou nablízku. Závěsný žebřík lze použít jako rám obrazu v jakékoli výšce, takže je to opravdu poutavý interiérový kousek.

 

 

Pokud nenajdete žebřík po babičce, který byste mohli použít, podívejte se na webové stránky s použitým zbožím, můžete najít skutečné poklady a zároveň přispět také k ochraně životního prostředí.

Předchozí 20+1 nápadů na balení dárků
Další Podle čeho si houpací síť vybrat?