Abeceda grilování

Abeceda grilování

Léto a příznivé počasí se téměř rovnají grilovací sezóně, ale pokud se neprovádějí správné přípravy, konečný výsledek nemusí být takový, jaký jsme očekávali...

Léto a příznivé počasí se téměř rovnají grilovací sezóně, ale pokud se neprovádějí správné přípravy, konečný výsledek nemusí být takový, jaký jsme očekávali. Podívejme se tedy na to, co je zapotřebí k tomu, abychom dostali chutné, propečené maso a abychom měli dokonalou grilovačku.

 

Grilovací nástroje

jídla připraveného a konzumovaného venku je nenapodobnitelné. Grilování a vaření na otevřeném ohni je rok od roku populárnější. Je výjimečný nejen způsobem přípravy jídla, ale je výborný i jako společenská událost, na které se setkává rodina, přátelé a sousedé. Dá se na to připavit společně, je to skutečná týmová práce a na konci se dá výsledek sníst s radostí, spolu a spokojeně, co je k nezaplacení. Grilování už není dostupné jen pro ty, co mají zahradu, je množství zařízení, která jsou ideální pro použití na balkoně, navíc mnohé veřejné parky nabízejí možnost opékání, čili tento zážitek může patřit opravdu každému. Co všechno potřebujeme pro skvělou grilovačku? První a nejdůležitější (kromě dobré společnosti) je samotný přístroj, na kterém chceme grilovat. Nabídka je opravdu velmi široká, kdo se chystá investovat do profesionálního grilu, by se měl připravit na důkladnou prohlídku.

 

Ohniště s grilem 

 

Kerti grill és tűzrakóhely
Ohniště s grilem a přenosnou taškou jako d...
Speciální cena 1379 Kč RRP: Normální cena 1939 Kč Aktualní maloobchodní prodejní cena doporučená výrobcem.
Nejprve zkontrolujte

 

Představení sortimentu začínáme nejjednodušším produktem, který může kdokoli použít téměř kdekoli, bez speciálního předběžného plánování a technických znalostí. Ohniště s grilem poskytuje zážitek z topeniště i grilu. Díky rozměrům, hmotnosti a přenosnosti je velmi praktický. Využití najde na terase, v zahradě nebo na dvoře, nepotřebujete stavěné ohniště. Pomocí přenosné tašky si jej můžete vzít s sebou na kempink, turistiku nebo na chatu. Můžete použít palivové dříví, dřevěné uhlí nebo brikety. Podpalovač můžete umístit na spodní část dvojitého grilu, přičemž nahoře můžete smažit maso, zeleninu nebo sýr. K ohništi patří také poklop s pletivem a pohrabák s háčkem.

 

Zahradní gril

faszenes kerti grill
Zahradní gril
Speciální cena 1599 Kč RRP: Normální cena 3119 Kč Aktualní maloobchodní prodejní cena doporučená výrobcem.
Nejprve zkontrolujte

 

Jako další krok doporučujeme zahradní gril na dřevěné uhlí, který je vhodný i na balkon, lze snadno přesouvat a kdykoliv přemístit, přesto má stabilní ocelovou konstrukci. Perfektní a spolehlivý nástroj pro přípravu masa, zeleniny nebo sýru. Nádoba na popel ve spodní části zajišťuje snadné čištění. Připravená jídla můžeme skladovat na podpůrném stojanu.

 

BBQ smoker

faszenes kerti grill
Zahradní gril
Speciální cena 1599 Kč RRP: Normální cena 3119 Kč Aktualní maloobchodní prodejní cena doporučená výrobcem.
Nejprve zkontrolujte

Favoritem našich zákazníků je BBQ smoker na dřevěné uhlí, protože se dá použít k uzení i grilování, je perfektní pro příznivce BBQ. Samotné zařízení má ideální rozměry, nezabere moc místa. Díky třem grilovacím roštům můžete současně připravit větší množství masa, zeleniny a sýra. Důležitou vlastností oproti předchozím je, že je vybaven s vestavěným teploměrem, který poskytuje přesné údaje o vnitřní teplotě zařízení.

 

2 v 1 BBQ gril a smoker na dřevěné uhlí

 

2in1 BBQ grill és smoker
2v1 BBQ gril a smoker na drěvěné uhlí
Speciální cena 2649 Kč RRP: Normální cena 3699 Kč Aktualní maloobchodní prodejní cena doporučená výrobcem.
Nejprve zkontrolujte

 

Ti, kteří to s grilováním na zahradě během sezóny myslí vážně, by se měli seznámit se 2 v 1 BBQ grilem a smokerem na dřevěné uhlí. Toto zařízení je dokonalou kombinací grilů na dřevěné uhlí a smokery. Rozložení tepla ve válcovém těle je vynikající, různé druhy masa, sýry, zelenina a ryby se připraví dokonale, ale pokud chcete opravdu speciální chutě, můžete je také udit. Vnitřní teplotu lze kdykoli odečítat pomocí teploměru z víka. Snadno se čistí, grilovací rošty jsou odnímatelné, použité dřevěné uhlí lze vyjmout jednoduše. Dá se posouvat pomocí koleček, takže když jej nepoužíváte, můžete jej kdykoli přemístit.

 

Multifunkční gril 

 

multifunkciós grillsütő
Multifunkční gril
Speciální cena 3689 Kč RRP: Normální cena 5069 Kč Aktualní maloobchodní prodejní cena doporučená výrobcem.
Nejprve zkontrolujte

Pokud grilujete na pokročilé úrovni, nebo chcete přejít na vyšší úroveň, podívejte se, co dokáže multifunkční gril, se kterým připravíte téměř cokoli. Jeho design je mimořádně praktický, boční zásobník pomáhá při servírování, otvírák na láhve Vám umožní kdykoli pohodlně otevřít nápoje. Ohřívací mřížka udrží připravované jídlo čerstvé, jeho výklopné víko zajistí uchování kouřových aromat. Díky kolečkům lze snadno přemístit, v zimě jej lze odložit na kryté místo.

 

Mini kamado gril

 

- 18%
Mini kamado grill
Mini gril kamado
Speciální cena 4179 Kč RRP: Normální cena 5069 Kč Aktualní maloobchodní prodejní cena doporučená výrobcem.
Nejprve zkontrolujte

 

Grilovačka leckdy během roku? Je to možné pomocí mini kamado grilu z naší nabídky. Každý den v roce je Vám k dispozici pro přípravu těch nejvzácnějších pokrmů. Konstrukce vypálená dřevěným uhlím je modelována podle starých asijských modelů. Tlustěstěnná kulatá pícka pochází z Dálného východu, ale si podmanila celý svět. Všude je trochu jiné, ale podstata, že je oválný, vejčitý a dá se regulovat proud vzduchu - je všude stejná. Keramická kamna izolují a zároveň odrážejí teplo. Kromě standardních grilovaných jídel s ním upečete chléb, osouchy nebo pizzu. Díky proudění vzduchu spodních a horních ventilátorů je kamado gril vhodný nejen ke grilování, ale i uzení. Zavřením vrchní části udržíte připravené jídlo teplé až do podávání.

 

Užitečné pomůcky pro grilování 

 

 

Kromě samotného grilovacího zařízení jsou samozřejmě zapotřebí i jiné důležité pomůcky, aby grilovačka mohla být úspěšná. Usnadníte si pečení, zdokonalujete si servírování a hosty usadíte pohodlně.

 

Se seriózním grilovacím setem můžete nejen vařit před hosty, ale jídla si připravíte jednodušší a profesionálnější. Pokud se chystáte na zahradní párty, posezení v exteriéru, ale především ke grilování, vyplatí se Vám pořídit si grilovací nářadí v tašce. Obsah sady: 1 grilovací šplechtle, 6 grilovacích jehel, 1 grilovací vidlice, 1 nůž, 1 kartáč, 1 drátěný kartáč, 8 držáků na kukuřici, 1 pinzeta, 1 chňapka, 1 solnička, 1 pepřenka, 1 marin . Zkrátka obsahuje vše, co můžete potřebovat. Může být i perfektním dárkem, sada je dodána s taškou, takže se pohodlně a snadno skladuje a přenáší.

 

Dalším produktem, který může být velkým pomocníkem je sáček na grilování. Jeho používáním ušetříte spoustu času, protože maso a zeleninu, přílohu připravíte současně. Jeho použití je snadné, stačí vložit jídlo do sáčku na grilování, aby vše zůstalo bezpečně uvnitř, uzavřete zipem a položte na gril. Usnadňuje také otáčení pokrmů. Jeho materiál je sklolaminát potažený teflonem, takže je tepelně odolný a nepřilnavý.

 

Pokud jsou pokrmy téměř dokonalé, pohostinnost nemůže selhat. Dbejte na to, aby se Vaši hosté cítili pohodlně. Kempingový stůl se 4 židlemi se může hodit dobře kdykoli, proto se vyplatí do něj investovat. Sada se skládá ze skládacího a přenosného stolu a 4 židlí. Stůl lze nastavit do 3 výšek, může být pohodlný pro děti i dospělé. Po hostině stačí složit, vejde se do nejmenšího prostoru.

 

Vhodná teplota 

Už se Vám stalo, že navzdory veškerému úsilí se jídla, připravovaná na grilu nevydařila podle očekávání? Tajemství spočívá v teplotě, rozložení tepla a době přípravy. U grilovaných jídel musíme rozlišovat 3 stupně: nízká teplota mezi 130 °C a 180 °C, střední teplota mezi 180 °C a 230 °C a vysoká teplota mezi 230 °C a 300 °C. Jaká je ideální teplota podle druhu připravovaného jídla? Zde jsou odpovědi:

 

 

  • Drůbež: mezi 140 °C a 200 °C
  • Steak: mezi 230 °C a 280 °C
  • Divina: mezi 130 °C a 180 °C
  • Ryby: 160 °C a 180 °C
  • Zelenina: 150 °C a 180 °C

 

Jak ale víme, jakou teplotu má náš gril? Většinou samotné zařízení má zabudovaný teploměr, ale pokud ho nemá, vyplatí se pořídit kuchyňský teploměr. Poznejte dva druhy z naší nabídky!

 

Digitální kuchyňský teploměr

- 45%
Digitális maghőmérő és tok
Digitální kuchyňský teploměr
Speciální cena 109 Kč RRP: Normální cena 199 Kč Aktualní maloobchodní prodejní cena doporučená výrobcem.
Nejprve zkontrolujte

 

Digitální kuchyňský teploměr je skvělým pomocníkem pro pokročilé kuchaře i hospodyněk, při přípravě dokonalého masa, omáček, ale je užitečný i pro maminky s malými dětmi pro kontrolu teploty kojenecké stravy a nápojů. Kuchyňský teploměr lze použít k měření od -50°C do +300°C, v režimu Celsia a Fahrenheita. Malá investice, velká pomoc.

 

Multifunkční kuchyňský teploměr

multifunkcios maghomero
Multifunkční kuchyňský teploměr
Speciální cena 349 Kč RRP: Normální cena 599 Kč Aktualní maloobchodní prodejní cena doporučená výrobcem.
Nejprve zkontrolujte

 

 

Pokud potřebujete serióznější nástroj, vyberte si multifunkční kuchyňský teploměr z naší nabídky! Použití je jednoduché: kovová jehla na konci musí být zasunuta do středu masa, abyste mohli kontrolovat přesnou teplotu. Je extra snadné, že je vybaven funkcí alarmu, takže vás upozorní na správnou teplotu. Nastavit si můžete také druh masa, takže na základě tabulky výše bude opravdu jednoduché připravit dokonalé maso. Kdyby to nestačilo, můžete si nastavit také fáze pečení: rare, medium-rare, medium, mediumwell a welldone. U tohoto zařízení nezáleží na hmotnosti a tloušťce masa, ani na neznámé troubě/varné desce, jeho pomocí totiž získáte přený obraz o stavu masa.

 

Kvalita masa a zeleniny

Kromě správné teploty je nejdůležitější kvalita potravin, Pokud si myslíte, že maso dostupné na pultech obchodních domů (případně po zmrazení) bude chutnat stejně dobře jako čerstvé zboží, koupené u řezníka, velmi se mýlíte. V tomto případě (hlavně pokud očekáváte návštěvu), vyplatí se klást větší důraz na pořízení surovin. Navštivte místní zelenovec a řeznictví. Kvalita zboží od místních prodejců je nesrovnatelná tím, co nabízejí obchody, hlavně co se týče čerstvosti.

 

1. obrazek: pixabay.com

 

Předchozí Přichází dítě? Ukážeme vám, co budete potřebovat!
Další Stojan na notebook: podle čeho bychom měli vybrat?